SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Yeni Malatya Spor' Geldi

A- A+ PAYLAŞ

Malatya futbolunda yeni bir sayfa açıldı…Malatya Belediyespor’un kongresinde tarihi kararlar alındı. İlk Kulüp Başkanı Mehmet Emin Katipoğlu (üstteki fotoğrafta) oldu. 3.Lig 5.Klasman Grubunda mücadele eden Malatya Belediyespor’un adı da “ Yeni Malatya Spor Kulübü “ olarak değiştirildi.

44 Yıllık Malatyaspor kulübünün borç batağına saplanmasından sonra Malatya’dan alt yapısı güçlü ve değişen tüzüğü ve ismi ile yeni bir futbol kulübü oluşturmak adına başlatılan çalışmalar kapsamında isim, logo ve forma renginin değişmesi yolunda üzerinde aylardır çalışmalar yapılan Malatya Belediyespor Kulübünde kongre heyecanı yaşandı.

Belediye Konferans Salonunda saat 10:00’da başlayan Genel Kurula AKP Milletvekili İhsan Koca, Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Malatya Belediyespor Yönetim Kurulu, Kulüp üyeleri, taraftarlar ve basın mensupları katıldı.

Divan Başkanlığını Naci Şavata, üyeliklerini Aziz Görgeç, Şahin Özen ve Mehmet Bak’ın yaptığı kongre, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasından sonra başladı.

TÜZÜKTEKİ DEĞİŞİKLİKLER..
Orhan Barman başkanlığındaki yönetim kurulu dönemine ait denetleme-gelir ve gider tablosunun oy birliği ile onaylanmasından sonra, üzerinde aylardır çalışılan Yeni Malatya Spor Kulübünün tüzüğü ve değişen maddeler Naci Şavata tarafından barkovizyon görüntüsü eşliğinde anlatıldı.

Yeni Malatya Spor Kulübü tüzüğünde şu maddeler dikkat çekti:

"1.Kulüp Organları 6 kuruldan oluşmaktadır.Kulüp Divanı ve Sicil Kurulu yeni organlardır.

2.Kulüp Divanı İstişare Kurulu olup Başkan ve değir kurulların seçiminde, Tüzük değişikliğinde, üye kabulünde, hesapların ve faaliyetlerin kontrolünde etkin rol oynamaktadır.Divan Kuruluna girmek için 3.Yıl Kulüp Başkanlığı yapmak ve kongrede aklanmak ve 25 yıl Kulüp üyesi olmak gerekmektedir.

3.Sicil Kurulu, Kulübe üye olacakların kabul ve reddine önemli rol oynamakta olup üye sicil defterini tutup gerekli bilgileri Yönetim Kurulura bildirecek ve Yönetim Kurulundan ayrı çalışacaktır.

4.Kulübün rengi sarı-siyah olup, üçüncü rengi ise Kırmızı dır.

5.Simgesi ( Amblemi) Yönetimce açılacak yarışma neticesinde belirlenecektir.

6.Kulübe alınacak üye sayısı geçen yılların %10 kadar olacak ayrıca kulüp başkanına 5 üye yazma hakkı verilmiştir.

7.Üyelik için 1 Mart-30 Nisan arasında başvurulacaktır.Üye olanlar üye oldukları yıl Kongrede oy kullanamayacaklardır.

8.Kulüp Başkanı olabilmek kongre üyesi 50 kişinin teklifi veya kulübün bankadaki hesabına 100.000 Tl yatırması gerekmektedir.Teklif veya para yatırma makbuzu kongreden 10 gün önce Divan Kuruluna bildirmesi gerekmektedir.

9.Divan Kurulu 24 saat içinde müracaatları sicil kuruluna bildirip tüzük ve kanun açısından adap olup olmayacaklarını araştırması isteyecektir. Sicil Kurulu 24 saat içinde Divan Kuruluna neticeyi bildirecek ve aday olması mümkün olmayanlar yerine 24 saat içinde yeni adayları başkan adayı tarafından divan kuruluna bildirecektir.

10.Yönetim Kurulu bükçe dışında bir harcama yaptığından kulüpten kendileri alacaklı olmayacağı gibi,3.şahıs veya kurumları da alacaklı göstermeyecektir.

11.Ödemediği tüm vergi ve sosyal güvenlik primlerinden Yönetim Kurulunun tümü sorumlu tutulacaktır.

12.Kulüp Başkanı, Yönetim Kurulu, Denetleme Kurulu,Disiplin Kurulu ve Sicil Kurulu 3 yılda bir seçilecektir.

13.Her yıl Haziran ayının ilk yarısındaki iki hafta sonlarında Olağan Genel Kurullar yapılacaktır. Seçim senesi olağan kongrenin 15 gün sonra Seçim kongresi yapılacaktır.Seçim kongrelerinde seçimden başka maddeler görüşülmeyecektir.

14.Kongreler üç tür olup a- Olağan Genel Kurul, b- Olağanüstü Genel Kurul, c- Seçim Genel Kuruludur.

15.Gider ve gelirler tahminleri hazırlanarak kongreye sunulacaktır. Bütçe dışındaki harcamalar kulüp tarafından kabul edilmeyecek.Harcamalar bağış sayılacaktır.Kongrede karar alınmadan kulüp borçlandırılamayacaktır.

16.Kurullara girmek için belli sürelerde üye olunması aranmakta ancak geçici madde ile bu sureler yapılan kongreden itibaren belirtilen süre dolmadan yürürlüğe girecektir."

Yeni Malatya Spor Kulübünün tüzüğü oy birliği ile kabul edildi.

YÖNETİM KURULU..
Tüzük değişikliğinin kabul edilmesinden sonra seçimlere tek liste halinde gidildi.

Kongreye katılan 174 üyeden 134’ün oyunu alan Mehmet Emin Katipoğlu Başkanlığındaki Yönetim Kurulu Yeni Malatya Spor Kulübünde iş başı yaptı.

Yönetim Kurulunda şu isimler yer aldı:

BAŞKAN Mehmet Emin Katipoğlu
YÖNETİM KURULU ASIL: Mehmet Akif Üstündağ,Hacı Osman Kalı, Hür Ağbaba, Abdullah Canpolat, Mehmet Selçuk Kendirci, Orhan Barman, Selim Pilten, Özcan Dündar, Mehmet Aydın, Ali Özkan, Turan Kopal
YÖNETİM KURULU YEDEK: Cumhur Şahaplıoğlu, Hakan Ateş,Ercan Öztürk, Abdullah Ergün, Cumali Büker

DENETLEME KURULU ASIL: Şefik Şengül, Ramazan Bozkurt, Nuh Poyraz,
DENETLEME KURULU YEDEK: Mahmut Üner Özer, Erdal Uslu, H.Mehmet Aydemir

DİSİPLİN KURULU ASIL: Bülent Tüfekçi, Ertan Mumcu,Duran Özkan, Fatih Ilıcak, Özgür Aydın
DİSİPLİN KURULU YEDEK: Rıfat Gökçe, Hakan Kahtalı, Aziz Görgeç

SİCİL KURULU ASIL: İbrahim Demirhan, Mehmet Şahitoğlu, Nevzat Aslan, Münir Özpolat, Atıf Kemal Yeniceli,
SİCİL KURULU YEDEK: Nazmi Hamamcı, Mehmet Bak, Halil Karaman

Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, yaptığı konuşmada, Katipoğlu başkanılğındaki yönetim kuruluna başarı dileklerini sunarken, eski başkan Orhan Barman ve Yönetim Kuruluna ise verdikleri hizmetlerden dolayı teşekkür etti.

"HEDEF SÜPER LİG.."
Tek amaçlarının Yeni Malatya Spor Kulübünü Süper lige çıkartmak olduğunu, bu hedefi hayata geçirmek için mücadele edeceklerini ifade eden Ahmet Çakır şunları söyledi:

“Kongremizi hayırlı olsun. Yeni seçilen yönetime başarılar diliyorum. Ayrıca Orhan Barman başkanlığındaki eski yönetim kurulunda yer alan tüm arkadaşlara verdikleri hizmetlerden ötürü teşekkürlerimi gönderiyorum, çok iyi çalıştılar ve verilen görevi layıkıyla yerine getirdiler. Malatya Belediye yönetimi olarak Malatya’dan Süper lige çıkacak bir ekip yaratmak için çalışıyoruz.Bunu başarmak için elimizi taşın altına koyacağız. 3.Lig’de yer alan Malatya Belediyespor ekstra play offa katılmayı büyük oranda garantiledi. Takımımız çok güzel sonuçlar alıyor ve hedefe doğru emin adımlarla ilerliyor, bu da bizleri gelecek açısından mutlu ediyor. Tek düşüncemiz gruplarda alınacak başarılı sonuçlarla Malatya Belediyespor’u 2.Lige çıkartmaktır.Yeni yönetim kurulu, taraftarlarımız, medya ve halkımızın vereceği destekle bunu başarmalıyız.” dedi.

"EN İYİ ŞEKİLDE YAPMAYA ÇALIŞTIK"
Malatya Belediyespor Kulüp Başkanlığı koltuğunu Mehmet Emin Katipoğlu’na bırakan Orhan Barman ise, görevde bulundukları süre içerisinde takımın iyi sonuçlar alması için mücadele verdiklerini, bunda da başarılı olduklarını söyledi. Malatya Belediyespor’un 2.lige çıkacak kapasiteye sahip olduğunu ifade eden Orhan Barman, “Bize bir görev verildi, bu görevi en iyi şekilde yapmaya çalıştık. Eksiklerimiz olabilir, hata yapmış olabiliriz. Hata insana mahsustur. Malatyaspor camiasından özür dilemesini biliriz. Eğer hatamız olduysa özür dilerim.Yönetim Kurulunda yer alan tüm mesai arkadaşlarımla birlikte bize verilen kaynağı en doğru ve dürüst şekilde değerlendirmeye çalıştık. Bunda da başarılı olduk. Takımımız şu anda Ekstra Play-Off’a doğru ilerliyor. İnşallah gruplarda da başarılı sonuçlar alarak hak ettiği yere gelecektir. Buna yürekten inanıyoruz. Yeni seçilen yönetim kuruluna başarılar dilerim” dedi.

Orhan Barman, konuşmasından sonra kendisini ayakta karşılayan Mehmet Emin Katipoğlu ile öpüşerek bir kez daha başarılar diledi.

"GECELİ GÜNDÜZLÜ ÇALIŞACAĞIZ.."
Yeni Malatya Spor Kulübünün ilk başkanı olan Mehmet Emin Katipoğlu ise, Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ın istek ve emri ile bu görevi kabul ettiğini, el birliği ile Malatya Belediyespor’u 2.lige çıkartmak için bugünden itibaren geceli-gündüzlü çalışacaklarını söyledi.

Ankara Keçiörengücü ve yeni adı Ankaraspor olan Ankara Büyükşehir Belediyespor Kulüplerinde görev yaptığını, bu takımların önemli hedeflere yürüdüğü dönenlerde aktif Yönetici olarak çalıştığını belirten Katipoğlu; “ Ben Malatyalıyım, Malatyaspor’un bu hale düşmesine her Malatya’lı olarak üzüntü duyuyorum. 250 km uzaklaktıka Gaziantep’te bir çok takım profesyonel liglerde mücadele ediyor, neden Malatya’dan da böyle başarılar olmasın. Keçiören ve Ankara Büyükşehir Belediyespor’un yer aldıkları liglerden bir üst liglere çıkma dönemlerini bildiğim için Ekstra Play-off gruplarında neler olur, nasıl bir havası var iyi biliyorum. Yönetim Kurulunda yer alan arkadaşlar, taraftarlarımız ve tüm kesimin desteğini alarak 2.Lige çıkmak için yoğun bir mesai yapacağız” dedi.

Kendisinin Kulüp Başkanlığına layık gören Belediye Başkanı Ahmet Çakır’a teşekkür eden, Çakır’ın yüzünü kara çıkartmamak için mücadele edeceğini belirten Katipoğlu: “ Başkanımız emir verdi, bizde bu zorlu görevi kabul ettik. Onu mahçup etmemek için geceli gündüzlü çalışıp, elimizden geleni yapacağız. Hatalarımız olacaktır, bu aşamada sizlerden bizleri uyarmanızı ve yol göstermenizi istiyoruz, eleştirmek tabiî ki olacak ama bize katkı sağlayacak düşüncelere daha fazla ihtiyaç duyacağız. Benim hiçbir hesabım yoktur, tek hesabım memleketimin takımını hak ettiği yere ulaştırmaktır.” dedi.

Konuşmaların ardından Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır ile Yeni Yönetim Kurulur medya mesuplarına poz verirken, Çakır Başkan Mehmet Emin Katipoğlu ile Yeni Yönetim Kurulunda yer alan isimleri teker teker kutladı..

Bu arada Yeni Kulüp Başkanı Mehmet Emin Katipoğlu, kongreden sonra, Malatya Belediyespor’un deplasmanda oynayacağı Belediye Bingöl maçını izlemek Yönetici Ali Özkan ile birlikte Bingöl’e gitti.Katipoğlu’nun Bingöl maçı sonrası Teknik Direktör Nihat Balan ve futbolcularla bir toplantı yapacağı öğrenildi.

YENİ BAŞKAN KİM?
Malatya Belediyesi Basın Bürosu, yeni kulüp başkanı Katipoğlu'nun özgeçmişini şöyle duyurdu:

"Mehmet Emin Katipoğlu 1961 Doğanşehir / Malatya doğumlu, Evli ve 3 çocuk babası, İlkokul, ortaokul ve liseyi Doğanşehir de bitirdi. 1986 yılında Keçiören Belediyesinde iş hayatına başladı. 1989 – 1994 yılları arasında Keçiören Spor Kulübünde görev yaptı. 1994 yılında Ankara Büyükşehir Belediyesinde göreve başladı.1996 – 2005 yılları arasında daha önceki adı Ankara Büyükşehir Belediyespor olan Ankaraspor’da asbaşkanlık ve kulüp başkanlığı yaptı. Kulüp Başkanlığını yaptığı dönemde amatörden aldığı Ankaraspor’u sırasıyla üçüncü lige, oradan ikinci lige, ikinci ligden de süper lige çıkarmayı başardı."

FOTOĞRAFLAR: İHA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız