SON DAKİKA
SON DEPREMLER

YMS, '6 Puanlık' Maçta Galibiyeti Koruyamadı:2-2

YMS, '6 Puanlık' Maçta Galibiyeti Koruyamadı:2-2
A- A+ PAYLAŞ

Yeni Malatyaspor, kendi sahasında karşı karşıya geldiği maçta Gençlerbirliği karşısında 2-0 öne geçmesine rağmen, galibiyeti koruyamadı ve rakibiyle 2-2 berabere kaldı. Yeni Malatyaspor'un gollerini 35. dakikada penaltıdan Barış Başdaş, 50. dakikada ise Haqi Osman kaydettiler. Karşılaşmanın 85. dakikada ağır bir kararla rakibine faul yaptığı gerekçesiyle ikinci sarı kartı gören Barış Başdaş kırmızı kartla oyun dışı kaldı.

STAT: Yeni Malatya Stadyumu

HAKEMLER: Furkan Aksuoğlu (Hakem), Baran Eraslan (1. Yardımcı Hakem), Murat Temel (2. Yardımcı Hakem), Yunus Dursun (Dördüncü Hakem), Koray Gençerler (VAR), Erkan Engin (AVAR),

YENİ MALATYASPOR: 1. Abdulsamed Damlu, 3. Phılıp Gamelı Awuku, 5. Arda Hilmi Şengül (Dk.76 66. Jospın Nshımırımana), 6. Rahman Buğra Çağıran, 7. Doğukan Emeksiz (Dk.71 20. Cengizhan Akgün), 8. Ogün Özçiçek, 11. Aly Malle, 19. Haqı Osman, 22. Barış Başdaş, 77. Mert Miraç Altıntaş (Dk.88 2. Yiğit Ulaş), 99. Burak Kavlak
YEDEKLER: 14. Ahmet Eyüp Türkaslan, 2. Yiğit Ulaş, 9. Yakup Alkan, 10. Nuri Fatih Aydin, 13. Godfred Donsah, 20. Cengizhan Akgün, 27. Erşan Yaşa, 54. Atakan Müjde, 66. Jospın Nshımırımana, 88. Berat Yaman
TEKNİK SORUMLU: Hasan Özer

GENÇLERBİRLİĞİ: 44. Übeyd Adıyaman, 3. Musa Şahindere (Dk.46 22. Aksel Aktaş), 4. Metehan Mert, 6. Gökhan Gül, 5. Mert Kula, 10. Serdarcan Eralp, 33. Muhammed Bayır, 17. Barış Alıcı, 21. Oleksandr Bıelıaıev (Dk.71 7. Ahmet Arda Tuzcu), 11. Sami Gökhan Altıparmak (Dk.85 14. Zafer Göktuğ Erdem), 23. Dmytro Grechyshkın
YEDEKLER: 99. Atalay Gökçe, 7. Ahmet Arda Tuzcu, 22. Aksel Aktaş, 12. Ataberk Gök, 16. İbrahim Baran Kayikci, 19. Seyit Ali Kahya, 20. Abdullah Şahindere, 14. Zafer Göktuğ Erdem
TEKNİK SORUMLU: Medet Coşkun

GOLLER: Dk.35 penaltıdan Barış Başdaş, Dk.50 Haqi Osman (Yeni Malatyaspor), Dk. 56 Gökhan Gül, Dk.66 Gökhan Altıparmak (Gençlerbirliği),

KIRMIZI KART: Dk.85 Barış Başdaş (Yeni Malatyaspor)

SARI KARTLAR: Dk. 70 Rahman Buğra Çağıran, Dk. 79 Burak Kavlak, Dk. 84 Aly Malle, (Yeni Malatyaspor), Musa Şahindere Dk.37, Dk. 90+3 Dmytro Grechyshking, Übeyd Adıyaman (Gençlerbirliği)

Dakika 4: Konuk takım oyuncusunun hatalı geri pası kornerle sonuçlandı. Atışı Aly Malle paslaşarak kullandı, geri aldığı topu ortaladı, uzun top taça çıktı.

Dakika 7: Gençlerbirliği atağında Barış Alıcı ceza sahasına topla buluştu, şutunu attı, Awuku'nun ayak koyduğu top kornere çıktı. Sonuç yok.

Dakika 14: Yeni Malatya atağında Aly Malle, sağdaki Mert Miraç'a pas çıkardı. Bu oyuncu ceza sahasına girdi, ortaladığı topa Arda Hilmi Şengül çok kötü vurdu.

Dakika 23: Sağdan gelişen Yeni Malatya atağı kornerle sonuçland. Atışı Aly Malle kullandı. Gelen topu defans uzaklaştırdı.

Dakika 28: Gençlerbirliği gole çok yaklaştı. Orta sahadan çıkarılan topu Awuku'nun hamlesi boşa çıkınca Barış Alıcı, ceza sahasına girdi. Abdulsamed bu oyuncunun ayaklarına yatarak topu engelledi. Hakem, topu sökmek isteyen Barış'ın kaleciye faul yaptığını belirledi.

Dakika 31 VAR : Yeni Malatya atağında rakip oyuncunun hatalı topuna hamle yapan Haqi Osman kaleciyle karşı karşıya kaldığı anca, müdahaleyle kendini yerde buldu. Defans topu uzaklaştırınca hakem oyunu sürdürdü. Hakem, Yeni Malatya yarı sahasında Gençlerbirliği lehine faul düdüğü çaldıktan sonra, bir önceki pozisyon için VAR tarafından penaltı uyarısı alınca, faul atışını yaptırmadan, Haqi Osman'ın penaltı pozisyonunu ekrandan incelemeye başladı.

Dakika 33- PENALTI: Pozisonu izleyen hakem Furkan Aksuoğlu penaltı kararını verdi.

Dakika 35- PENALTI GOL: Yeni Malatyaspor'un penaltısını Barış Başdaş kullandı ve sert bir vuruşla topu ağlarla buluşturdu: 1-0

Dakika 42: Gençlerbirliği'nin kaleye 25 metre mesafeden kullandığı Gökhan'la serbest atışta top Abdulsamed'den döndü, Awuku topu ceza sahası dışında atağa dönüştürmek isterken, rakibine faul yaptı. Serbest atış Abdulsamed'de kaldı.

Dakika 45: Malatya atağında Mert Miraç Altıntaş'ın vuruşu az farkla yandan auta çıktı.

Hakem oynanmamış süre olarak 4 dakikayı işaret etti.

Dakika 45+2: Gençlerbirliği atağında Bıelıaıev kornerle durduruldu. Kornerden gelen topa Musa Şahindere kafayı vurdu, auta gönderdi.

Dakika 45+4: Gençlerbirliği atağında Muhammed Bayır soldan ortaladı, Barış Başdaş ceza alanında kafayı vurdu, aut.

İlk yarı yeni Malatyaspor'un 1-0 üstünlüğüyle kapandı.

Dakika 50 GOL: Haqi Osman farkı ikiye çıkardı. Yeni Malatya atağı Aly Malle ile başladı. Rahman Buğra'nın pasıyla ceza sahasına giren Haqi Osman, defans oyuncularını çalımladı ve yerden bir vuruşla kalecinin yanından topu kaleye gönderdi:2-0

Dakika 53: Yeni Malatya atağında ceza sahasında topla buluşan Rahman Buğra yerden ve yumuşak vurunca, kaleci topu aldı.

Dakika 55: Gençlerbirliği atağında defans topu uzaklaştıramadı. Aradan atılan topa Gökhan Gül hamle yaptı, topu açtı. Abdulsamed müdahale etti, korner. Abdulsamed kısa süre sakatlık geçirdi.

Dakika 56 GOL: Gençlerbirliği adına sağdan kazanılan korner atışını Gökhan Altıparmak kullandı. Bu oyuncudan gelen topa yükselen Gökhan Gül, kafayı vurdu ve golü kaydetti: 2-1

Dakika 58: Barış Alıcı'yı Awuku kornerle durdurdu. Sonuç yok.

Dakika 60: Muhammed Bayır soldan topu çıkarmak isterken Doğukan Emeksiz tarafından kornerle durduruldu. Gençlerbirliği 8'inci korner atışını kullandı ve defans uzaklaştırdı.

Dakika 66 GOL: Gençlerbirliği beraberliği sağladı. Barış Başdaş'ı rakibiyle mücadelesini hakem faul olarak değerendirdi. Kullanılan serbest atıştan gelen topa defans müdahale etti. Top Gençlerbirliği oyuncularına geldi, Mert Kula topu ortaladı, Gökhan Altıparmak 6 pas önünde rövaşata ile golü attı:2-2

Dakika 67: Haqi Osman, kornerle durdurulunca Yeni Malatya 3'üncü korner atışını kazandı. Ancak sonuç yok.

Dakika 69: Yeni Malatya atağında Aly Malle ceza sahasına girdi ve geride uygun durumdaki Rahman Buğra'ya topu çıkardı. Bu futbolcunun yerden sert şutu yandan az farkla auta gitti.

Dakika 75 KULÜBEYE KIRMIZI KART: Maçın hakemi, Gençlerbirliği'nin sert müdahalelerine karşı oyunu devam ettiren Yeni Malatyaspor Yedek Kulübesi'ndeki Sportif Direktör Damir İbriç'e önce sarı kart gösterdi, İbriç'in tepkisini sürdürmesi üzerine kırmızı kartla tribüne gönderdi.

Dakika 79: Soldan 4'e 2 gelişen Gençlerbirliği atağında Ahmet Arda Tuzcu, Burak Kavlak tarafından faulle durduruldu. Serbest atıştan gelen topu defans uzaklaştırdı.

Dakika 85 KIRMIZI KART: Gençlerbirliği atağında Gökhan Gül'e Barış Başdaş'ın müdahalesini hakem faul olarak değerlendirdi, ayrıca Yeni Malatyalı oyuncuyu ikinci sarı kartın ardından kırmızı kartla oyun dışı bıraktı.

Dakika 86: Faul atışını Aksel Aktaş kullandı, auta gönderdi.

Hakem 5 dakikalık ek süre işaret etti.

Dakika 90+1: Gençlerbirliği atağında Barış Alıcı ceza sahasında uygun durumdaki Ahmet Arda Tuzcu'ya pas çıkardı. Kaleyle karşı karşıya olan bu oyuncu çok kötü vuruşla topu auta gönderdi ve takımı adına mutlak gol fırsatını değerlendiremedi.

Dakika 90+4: Ev sahibi takım atağında Jospin'in pasıyla ceza sahası önünde buluşan Haqi Osman çok kötü vurarak topu auta gönderdi.

Karşılaşma 2-2 sona erdi.

Mehmet GÖRESİYE, malatyahaber.com

FOTO: AA- iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

23 yorum yapılmış

  • Carbon (1 yıl önce)
    Şu Buğranin yaptığını halı sahada bile dayanılacak gibi değil buna katlanacak hoca teyyare bile olamaz
    %100
    %0
    Yanıtla
  • uğur tn (1 yıl önce)
    Hoca hoca hoca hoca . Ve yine hoca...! Bu yorumları okudukça ve gördükçe bir an yeni malatyaspor'un kadrosunun bol alternatifli, bir çoğu barcelona'dan gelmiş,real madrid'den, avrupanın sayılı kulüplerinden gelmiş, süper lig ayarında hatta süper lig'de kafaya oynayan onu da geçtim bulunduğu ligde en pahalı ,en alternatifli kadrosunun olduğu hissiyatı verdi bana. ya siz şakamısınız ? Hoca daha ne yapabilir elinde ki kadro bu,yani malzeme ortada bu takıma bugün mourinho gelse bir şey yapamayacağını anlamıyorsak burada ciddi problem var demektir. ! Ciddiyetten ve gerçeklerden kopmamak gerek.
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Mustafa (1 yıl önce)
    Hoca oyuna zamanında hamle yapmadı.Buğra yine karavana şutlarına devam etti.savunmanın durumu hiç iyi değil.kalenin 2 metre önünde rakibe rövaşata golü attırdık.pes yani.
    %77
    %23
    Yanıtla
  • ahmet (1 yıl önce)
    Bu adam hakem falan değil.
    %92
    %8
    Yanıtla
  • Bilirkişi (1 yıl önce)
    Hoca2-0 dan sonra sistem degistirecekti. Futbolda oyun icinde sistem degisikligi olabilir macin durumuna gore. 4-5-1 e donse idi geri cekilip 2-0 bitirebilirdik. gencler erzurum gibi takimlar kanatlari iyi kullanan takimlar.
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Sayım (1 yıl önce)
    Kardeşim bizim bir yorganimiz var kafamızı kapatıyoruz ayağımız açılıyor ayağımızı kapatıyoruz kafamız açılıyor
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Seyyah (1 yıl önce)
    Tamam hocanın hataları varda Hakemin hiç mi suçu yok?
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Cumhuriyet -î El Azîz (1 yıl önce)Seyyah isimli kullanıcı yorumuna
    Aynen kardeşim hakem maçı ikinci yarıda katletti. Skor hakeme yazılır.
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Hasan (1 yıl önce)
    Hocam bu maçı sen verdin.disiplin yok 1.yarı ne oynadınız farkında mısın herkes kafasına göre takılıyor.Buğra her topun başında Cengizhan duran topları daha etkili kullanıyor Buğrayı mutlaka aklı başına gelene kadar yedek bırakmalısın.yoksa bu oyuncu seni de takımıda bitirir bilesin hocam
    %77
    %23
    Yanıtla
  • paşa44 (1 yıl önce)
    Takımda disiplin yok, futbolcular çabuk demorolize oluyor ve oyun disiplinini kaybediyor. Hocanın ağırlığını koyması ve takıma iyi bir psikologun el atması lazım. Bir de bizim statta büyü mü var nedir bir hocaya okuyup üfletsinler...
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Kaan (1 yıl önce)
    Malesef hoca maçı okuyamıyor.takımın gol yiyeceğini biz gördük haca görüp zamanında değişiklik yapamıyor.buğranın kırmızı görmemesi mucize adamın sarı kartı var rakip oyuncunun üstüne yürüyor.takım umurunda değil.belli ki hocanınnda Buğra ya gücü yetmiyor.Cengizhan girince buğrayı potansiyel tehlike olarak alamadı.mücadele eden doğulan I aldı. Bana göre Hagi Osman fuleli ve hızlı adam geçiyor açık oynamalı doğukan santrafor olabilir.velhasıl bu takım bu yılda bu hocayla bizi verem edecek
    %65
    %35
    Yanıtla
  • Ruhi (1 yıl önce)
    İki 0 dan neredeyse maçı verecektik.Bu sonuç bence Hasan hocaya yazılır.Oyunu turmayı başaramadı.2.bölgede çoğalıp alan daraltıp pas yapma imkanı verilmemeli kontralarla 3. gol aranmalıydı.Birde özellikle defansta konsantrasyon eksikliği duran toplardan gol yememize neden oldu.Yediğimiz 2.golde hakem faul yarattı genelde kötü maç yönetti hakemlik formasyonu böyle maçları yönetmeye yeterli değildi.
    %87
    %13
    Yanıtla
  • Haci (1 yıl önce)
    Oynadığı 6 puanlık tüm maçları kaybeden,hesap kitap bilmiyen bir takım!Çekirge misali zıplayarak puan alan bir klüp!
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Kandal (1 yıl önce)
    2_0 öne geçip maçı alamıyorsan hiç bir cacık olmaz. 6 puanlık maçtı gerçek ten. Ama olmuyor. Bu takım deplasman takımı. Ama yine de çok umutluyuz. Hatalar, yanlış lar düzeltilir, futbolcular daha profesyonel olurlarsa olacak. İlk yarı 19_20 puan yapın gerisi gelir.
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Efsane Malatyasporlu 1966 (1 yıl önce)
    Rahman Buğra bu takımın asla oyuncusu olamaz, takım elinden geleni yapıyor ama bu emek düşmanı her zaman ki gibi bu takıma zarar veriyor takım 2-0 önde boş durumda sağındaki arkadaşına verse 3.gol olacak ve maç kopacaktı, maalesef o pozisyondan sonra da korktuğumuz oldu. Hagi Osman çok yetenekli, bu takıma güvenelim, destek verelim, hocam lütfen artık Buğra yı oynatma özellikle burada,
    %82
    %18
    Yanıtla
  • Turan (1 yıl önce)
    Aly denen futbolcuyu o kadar pas hatası yapmasına ve topu ezmesine rağmen bir hoca nasıl oyunda tutar. Takım defansı yapmasını bilmiyorlar. Rakibi seyretmekten başka bir şey yaptıkları yok. Bir futbol takımı haqi nin ayağına atılacak toplarla pozisyon arıyor. Oda kafasına göre takılıyor.
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Mltspor (1 yıl önce)
    A sını b sini bilmem ikinci golden önceki serbest vuruş kesinlikle faul değil, az önce barış ın gördüğü ikinci sarı faul bile değil. Hakem gençlerbirliğini ayağa kaldırmaya gelmiş arada garibim Malatya doğranıyor. Haci Osman iyi oyuncu bu arada
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Cumhuriyet -î El Aziz (1 yıl önce)Mltspor isimli kullanıcı yorumuna
    Hakem ikinci yarı resmen biçti. Gençlerbirliği ise bunun farkındaydı ve Yeni Malatyaspor üzerine oynadı.
    %91
    %9
    Yanıtla
  • Sami (1 yıl önce)
    Buğra çağıran ve kaleciyi oynatmayin
    %63
    %37
    Yanıtla
  • Hasan (1 yıl önce)
    Ali malle atağa çıkacağımız topları eziyor rakibe veriyor golleride yedirdi.Yeter Hasan Özer hoca yeter alimmalle paşa daha iyi olurduk.Cikar artık bu işe yaramayani
    %82
    %18
    Yanıtla
  • Sami (1 yıl önce)
    Malatya kaleciyi değiştir.
    %39
    %61
    Yanıtla
  • Sende kaleciye takmışsın takıntı haline gelmiş.
    %91
    %9
    Yanıtla
  • Bilirkişi (1 yıl önce)
    Bunlar nasil top oynuyor anlamiyorum hucum organize 0.
    %65
    %35
    Yanıtla