SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yeni Soruşturma İddiasına Yalanlama

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'daki Zirve Yayınevi baskını ile ilgili olarak son günlerde bazı medya kuruluşlarının gündeme getirdiği haberler yalanlanıyor. Cumhuriyet Başsavcılığı da görüntü kaydının silindiğine ve yeni bir soruşturma başlatıldığına ilişkin haberleri yalanladı.

Malatya'da 18 Nisan 2007 tarihinde meydana gelen ve ilk duruşması geçtiğimiz 22 Kasım günü yapılan 3 kişinin öldürüldüğü Zirve Yayınevi ile ilgili olarak bazı medya kuruluşlarının gündeme getirdiği iddialar üzerine yeni bir soruşturma başlatıldığı yönündeki haberler, Cumhuriyet Başsavcılığı yetkililerince yalanlandı. Yayınevi dosyasına bu yönde herhangi yeni bir evrakın da girmediği öğrenildi.

Zirve Yayınevi olayı ile ilgili, olayın kilit isim olarak gösterilen Emre Günaydın'ın çekilen görüntülerin silindiği yönündeki iddialar Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya tarafından yalanlanmış ve görüntülerin adliyede olduğu açıklanmıştı.

Ayrıca, Emre Günaydın ile cep telefonu ile mesajlaştığı öne sürülen MHP İl Genel Meclis Üyesi Ruhi Polat ise mesajları kendisinin değil, ailesel sebeplerden dolayı kızının çektiğini açıklayıp daha önceden konu ile ilgili olarak ifade verdiğini belirterek iddiaları yalanlamıştı.

SAVCILIK AÇIKLAMASI..
Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, 18 Nisan 2007 tarihinde 3 kişinin ölümüyle sonuçlanan Zirve Yayınevi baskınının sanıklarından E.G.'nin, yaralı ele geçirildiği olayın hemen sonrasında İnönü Üniversitesi Tıp Merkezi yoğun bakım ünitesine yatırıldığı, tedavisinin bittiği 15 Mayıs 2007 tarihinde taburcu edildiği belirtildi. Açıklamada, şu görüşlere yer verildi:

"Adı geçen sağlık merkezinin 30 Nisan 2007 tarihli hekimler konseyi raporuna göre, belirtilen tarihte halen yoğun bakım ünitesine mutlak bağımlı olarak koma hali devam eden sanık E.G.'nin, koma durumunda bulunduğu 26 Nisan 2007 tarihinde 24 saat esasına göre başlatılan ses ve görüntü kayıtları tespitine ilgilinin hastaneden taburcu olmasına kadar devam edilerek buna ilişkin elde edilen 75 adet video kaseti, Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı adli emanetine intikal ettirilmiş olup halen bu birimde muhafaza altında tutulmaktadır. Kamuoyunun bilgisine sunulur."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız