SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yeni Terminal Binası Yapımı İhaleye Çıkarıldı

0
Güncellendi - 2020-09-29 19:39:20
Yeni Terminal Binası Yapımı İhaleye Çıkarıldı
A- A+ PAYLAŞ

AKP MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Malatya Havalimanına 2,5 milyon yolcu kapasiteli yeni bir terminal binasının yapım ihalesinin 2 Kasım’da gerçekleştirileceğini açıkladı.

Milletvekili Çalık yaptığı açıklamada, Malatya için önem taşıyan ve kendilerinin de özel önem vererek takip ettikleri Malatya Havalimanı'na yeni terminal binasının yapım işinin ihale tarihinin belirlendiğini kaydetti.

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü tarafından 2 Kasım’da yapılacak bu ihaleyle birlikte Malatya’nın havayolu trafiğinde çok daha önemli bir konum üstleneceğini belirten Öznur Çalık, yeni havalimanı terminal binasının kapasitesinin de 2,5 milyon yolcu olacağını söyledi.

Mevcut terminal binasının yanına yapılacak

Çalık, yeni havalimanı terminal binasının mevcut terminal binasının yanına yapılacağını ifade ederek, “Terminal binasının yanısıra ısı ve güç merkezi binası, 112 metrekare apron bariyer binası ve kanopisi, havalimanı giriş nizamiye binası ve kanopisi, havalimanı iç bağlantı yolları, otopark, arıtma tesisi ve altyapılarda inşa edilecek” dedi.

Çalık, yeni havalimanı terminal binasının iki yıl içerisinde tamamlanacağını belirterek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'na, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı Naci Ağbal'a, DHMİ Genel Müdürü Hüseyin Keskin’e teşekkür etti.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

19 yorum yapılmış

  • MUSTAFA (3 yıl önce)
    İleriyi göremeyen, vizyonsuz siyasetçilerden ne beklenir. Tam bir fiyasko. Devletin parasını çarçur etme.Yaptıkları bina 10 yılda işlevsiz hale gelmiş, yeni bina yapacağız diye müjde veriyor, herkes te alkışlıyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Yerelli (3 yıl önce)
    Her 10 yılda bir EK TERMİNAL binası, Tıpkı EK hastane binası gibi, Bir güzel iş yapın da sevinelim...
    0
    0
    Yanıtla
  • Tuncay (3 yıl önce)
    Helal sana vekilim
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (3 yıl önce)
    Ahmet MÜNÜR Erkal 1994 de otobüs terminali ni yaptı yani 26 yıl önce ve bu terminal bi 20 yıl daha götürür.önünüzdeki örnekleri görün yazık Ayrıca sivil havalimanı bile değil ve sabah 4 de uçak var bir misafirimiz olsa veya bir yere gidecek olsak askerdeyiz sanki 3 beş nöbetine kalkar gibi hazırlık yapıyoruz
    0
    0
    Yanıtla
  • MALATYAPLATFORMU (3 yıl önce)Mehmet isimli kullanıcı yorumuna
    Münir başkanın yaptığı dönemde birde koalisyon hükümetleri vardı paranın yok zamanıydı düşün Mehmet kardeşim ona rağmen abideyi bir eser yaptı. Ak parti döneminde Malatyalının 18 yılı heba oldu gitti...???
    0
    0
    Yanıtla
  • Umut (3 yıl önce)
    Öznur hanım belediye başkanlığına asaylığını koy
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyam için (3 yıl önce)Umut isimli kullanıcı yorumuna
    Selahattin başkan YETER li. Adam MALATYAMIZA geldi geleli YENİ YOLLAR açtı yollar genişledi KALDIRIMLAR ve IŞIKLANDIRMA, IŞIL IŞIL HAVUZLAR vb. İNŞAALLAH 2-3 dönem daha kalırsa MALATYA mıza GELECEĞE dönük işler yapacağına inanıyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • Selahatin başkanı kimse beğenmiyor kaldı kı 2 3 dönem le malatya iyice köye döne merkezde yolların bozukluğunu görmüyorsunuz herhalde adam tuturmuş bi maske başka bildiği yok toktok konuşuyor
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya sevdalısı (3 yıl önce)
    Sayın vekilim yeni bir sivil havaalanı yapınız yazık bu milletin parasına bu kaçıncı kez terminal binasini buyutuyorsunuz anlamış değilim.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mert (3 yıl önce)
    Yolcu garantili değildir, umarım
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (3 yıl önce)
    Yanı başımızdaki elazığa almanyadan direk uçak geliyor üstelik yaz - kış demeden sürekli ama malatyaya sadece sezonluk sadece yazın 4 ay yetkililere soruyorum neden malatya hiçe sayılıyor ???
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyasız (3 yıl önce)
    Buraya yorumunuzu yapın. Yayınlandıkça gazınız alınır, rahatlarsınız.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hasan (3 yıl önce)
    Doğru dürüst uçak inmiyor ne için yeni terminal binası yapılıyor anlamadım. 10 yıl önce THY, Onur, Atlas, Pegasus, Anadolujet,SunExpress iniyordu şimdi 4 tane firma kalmış onların da sefer sayıları kısıtlı zaten. Önce sefer sayısını artırsinlar
    0
    0
    Yanıtla
  • AHMET (3 yıl önce)
    Yazık günah diyecem ne alaka tepkisi gelecek. Allahtan korkun olan var olmayan var dönemlik oy uğruna yapılan işler nedeni ile dolar euro bu seviyede israf nedeni ile bu seviyede. Yanlış anlamayın bu meydanın son yapımı 50 yıl önce değil 10 yıl önce yine malatyahaber de okumuştuk. işte o haber. Valilik tarafından yapılan açıklamada, “27 kasım 2010 cumartesi günü saat:11.00’de Malatya havaalanı terminal binası açılış töreni yapılacaktır. Törene Ulaştırma Bakanı sayın Binali Yıldırım da katılacaktır” denildi. Bilmeyende evin önünde süs havuzu yapılıyor sanacak 10 yılda bir ne kadar basit söyleniyor Şuna açıkça söyleyin söyleyin siyasetçiyiz 18 yıldır iktidarız ama ufkumuz bu kadar diye. Üstüne alınan alınsın fark etmez zaten 18 yıldır şu anki kişiler bu şehirde vekil belediye başkanı il başkanı ve bakandı. kolay gelsin
    0
    0
    Yanıtla
  • Bülent Yaşar (3 yıl önce)AHMET isimli kullanıcı yorumuna
    Terninale sevinen bir millet etiler yiğitseniz havaalanı yapın.Yürkiyede askeri havaalanı kullanan tek iliz.Ne mutlu bize
    0
    0
    Yanıtla
  • Mirro (3 yıl önce)
    Oznurun reklamından başka bişe yaptığınız bişe yok büyük köyün kişi basini aslında okumamak lazım
    0
    0
    Yanıtla
  • Vatandaş (3 yıl önce)
    Terminal binası yapılana kadar özel güvenlik personel alımları da yapılırsa iyi olur bina faaliyete geçene kadar işi öğrenirler eğitimleri tamamlanır
    0
    0
    Yanıtla
  • Baskilli (3 yıl önce)
    Elazığdaki gibi olur inşallah
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (3 yıl önce)Baskilli isimli kullanıcı yorumuna
    Baskilli kardeşim yeni havaalanı yapılmıyor eski terminal binası yenileniyor yani askeri erhac havaalanına devam.
    0
    0
    Yanıtla