SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Hamdolsun Başımızda Erdoğan Var"

0
Güncellendi - 2016-12-27 05:23:32
A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, Türkiye üzerinde oyunlar oynandığına işaret ederek, “O günkü Sevr’i bize dayatanlar, Lozan’a razı edenler bugün yine yanı şekilde Haçlı zihniyeti ile yeniden bir Sevr’i oluşturmak için çaba gösteriyorlar” dedi.

AKP Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, beraberindeki partililerle birlikte TARSİM Bölge Müdürü Mehmet Ali Doğan’ı ziyaret etti. Burada gündeme dair değerlendirmelerde bulunan Milletvekili Şahin, Ortadoğu’da akan kan ve gözyaşının durması için hükümet ve Türk Silahlı Kuvvetlerinin Fırat Kalkanı Operasyonu'nu sürdürdüğünü belirterek, “Son olarak 16 şehit verdik maalesef. Gerçekten o bölgeleri teminat altına almazsak buralarda vatandaşımızın rahat uyuması mümkün değil. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize acil şifalar diliyorum” diye konuştu.

Vatanın bölünmez bütünlüğü için nasıl Çanakkale’de savaşıldıysa bugün de aynı mücadelenin sergilendiğini belirten Şahin, “O günkü Sevr’i bize dayatanlar, Lozan’a razı edenler bugün yine yanı şekilde Haçlı zihniyeti ile irili ufaklı o emperyalist güçler yeniden bir Sevr’i oluşturmak için çaba gösteriyorlar. Ama o gün Sultan Abdulhamithan buna müsaade etmezken, akabinde gelen bir takım zafiyetler sonrası Osmanlı’nın parçalanmasına ve tekrar Sevr’e bizi zorlayıp, Lozan’a ikna etmelerine vesile olacak olan çalışmalar yapıldı” dedi.

“Bu bayrağı indiremeyeceksiniz”

Bugün yine aynı Haçlı zihniyetinin Türkiye’yi parçalamak için ciddi bir takım senaryolar peşinde olduğunu dile getiren Şahin, “Ama Allah’a hamdolsun o günkü gibi dik duran liderlerimiz gibi bugün de başımızda Recep Tayyip Erdoğan var. ‘Bize diz çöktüremeyeceksiniz, kesinlikle ülkeyi böldüremeyeceksiniz, bu bayrağı indirmeyeceksiniz, ezanı dindiremeyeceksiniz’ sloganı ile 15 Temmuz’da olduğu gibi bir seferberlik anlayışı çerçevesinde inanıyorum ki kısa bir süre içerisinde bunların da üstesinden geleceğiz” şeklinde konuştu.

Milletvekili Şahin, ülkede insanları ayrıştırmaya çalışanlara asla izin vermeyeceklerini belirterek, “Aramıza nifak tohumları ekmek isteyenlerin çabalarını boşa çıkaracağız” dedi.

TARSİM Bölge Müdürlüğüne bir süre önce atanan Mehmet Ali Doğan’a görevinde başarılar dileyen Şahin, “Kendisi daha önce sektör içerisinde yer alan bir isim, ben inanıyorum ki engin tecrübelerini buraya yansıtacaktır” diye konuştu.

Şu sıralar TAKSİM’de sigorta poliçe döneminin başladığını belirten Şahin, geçtiğimiz dönemlerde kayısıda yaşanan don afetlerinde üreticilerin mutlaka devletten destek beklediğini söyledi. Hükümet olarak geçmişte zarar gören üreticilere destekler sağladıklarını anımsatan Şahin, “Ancak bunlar günübirlik çözümler, çiftçimizin bu sorunlarını bertaraf etmek için yeterli olmuyor” dedi.

“Yüksek sigorta fiyatı ile ilgili çözüm aranıyor”

TARSİM’de sigorta bedellerinin ağır olduğunu bildiklerini ve şuanda diğer sigorta işlemlerinden de vatandaşların muzdarip olduğunu ifade eden Şahin, “Özellikle araç sigortaları dahil olmak üzere sigorta bedelinin yüksel bir maliyeti var. Bununla ilgili de çözümler aranıyor. Ama tarımla ilgili olan sigorta poliçelerinin şuanda devlet yüzde 66’ısını karşılıyor geri kalan 3’de 1’ini de vatandaş karşılıyor. Amacımız burada vatandaşın bir ürününü elde ederken başına gelecek bir takım tabi afetlerden dolayı en azından yanı başında devletin gücünü ve desteğini görmesidir” şeklinde konuştu.

“Kayısı ağacı dikiminde ön araştırma yapılması şart”

Malatya’nın kayısı üretiminde dünyada önemli bir yere sahip olduğunu da ifade eden Şahin, “Ancak böyle aşırıya kaçacak şekilde bütün arazilerimizin tamamını birden tek ürün olan kayısıya endekslemememiz gerekiyor. Yanılmıyorsam 8-10 milyon adet kayısı ağacı dikmişiz, ama bunların özellikle yüksek kesimlerde mi daha verimli olur, yoksa taban arazilerinde mi daha verimli olur bir ön araştırması yapılması gerekiyor. Ben eminim ki önümüzdeki dönemlerde bunların mutlaka planlaması yapılacaktır. Kayısının böyle Mart aylarının başında çukur yerlerdeki risk alanını minimize etmek için orada başka ürünlerinde çeşitlendirilmesi ile vatandaşlarımız belki daha rahatlayacaklardır” dedi.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

13 yorum yapılmış

  • Butu (7 yıl önce)
    Evet biz de hamd ediyoruz. Allah(c.c) ondan razı olsun tamam da siz ne işe yarıyorsunuz. Malatya'nın havayolu ulaşımı eziyet haline gelmiş durumda. Biz Elazığ'dan seyahat etmek zorunda kalıyoruz sayenizde, muhalefet millet vekili soruna sahip çıkarken siz ne halt ediyorsunuz merak ediyorum. Bilin ki size değil Sn.Erdoğan'a oy verdik.
    0
    0
    Yanıtla
  • Torje1905 (7 yıl önce)
    sen ne yaptin cik onu anlat birak cumhrbaskanmzn yaptiklarini anlatmayi o oldgu icin size oy werdik zaten yoksa birakin oyu slm bile vermezdik size
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyalı (7 yıl önce)
    Sayın Cumhurbaşkanımız var ondan 78 milyonun şüphesi yok artık Cumhurbaşkanımızı bırakın kendi icraatlarınızdan bahsedin sayın Şahin Malatya sorunlarıyla ilgilenin
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet Sefa (7 yıl önce)
    Siyasi laf kalabalığı, başka hiç bir şey değil. Çözüm var mı? Yok! Ancak boncuk dağıtırsınız...
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (7 yıl önce)
    Erdoğan yokken bu ülke yok muydu. Sayın vekil ne demek istiyorsun anlamadım. Bir ülkeyi ayakta tutan kanunları, kurumları ve kurallarıdır. Bu kurumları ortadan kaldırırsanız ülkeyi yıkarsınız ki bunu 15 Temmuz kalkışmasında gördük. O neden le ülkeler kişilere bağlı değildir. Biri gider diğeri gelir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Veysi Yüce (7 yıl önce)
    O değil de Sevr-Lozan-Abdulhamid kombinasyonu ne alaka? "Başımızda bir büyük var, o dönemki gibi dik duruyor" Böylesine alakasız sözlerle mi açılıyor ziyaret konuşmaları artık?
    0
    0
    Yanıtla
  • mus (7 yıl önce)
    Lozan,,olayinda,butun,devletleri,ismet,pasa Dize,getirmistir,tarih,okuyalim,neyi,kapsadigini Belgrlerle,yazili,hic,kimse,bu,bayragi,indiremez Vatanida,bolemez,bakin,irakta,askerlerimiz Sehit,oluyor,bir,avuc,terorusle,mucadele,yapilamiyor,bunun,sorumlusu,kimdir,ogrenmek,isyorum
    0
    0
    Yanıtla
  • Hakan K (7 yıl önce)
    Evet Mustafa Bey yine sahnelerde. Ama köy odalarına gitmemiş ve bağdacını kurmamış. Ama çoktandır ortalarda yok. Sanırım yine gündeme gelmek istiyor ama boşa çabalar. SAYIN VEKİL ARTIK KAYISI meselelerini, Malatya gündemini konuş. Kayısı içi ne yaptın! Memleket meselelerini bırakta Reisimiz düşünsün. Birileri iş yapar ama siz anca böyle birilerini överek iş yaptığınızı zannedersiniz. Sayın Vekilim Reisimizi sen korumadın ve koruyamazsın. Onu önce Allah sonra bu millet sonuna kadar koruyacak. Sen de köy odalarında garip köylülere nutuk verirken izleyeceğiz. Çünkü Reisimizi önce Cenabı Allah sonra bu aziz millet sonuna kadar koruyacak. Siz köy odalarına gidin lütfen.!!!!
    0
    0
    Yanıtla
  • Delikanlı Cengiz (7 yıl önce)Hakan K isimli kullanıcı yorumuna
    Yüreğin yetiyorsa sn Hakan K gizli rumuzla sn vekile laf atacağına delikanlıca çık Mustafa Şahinin karşısına bildiklerini yüzüne ifade et adam doğruyu ifade ediyor, sen Ak partili değil olsan chp li olursun çünkü köylüyü önemseyen sayın vekili gerçek halk ile köylünün yanında olmasını ancak köylüyü, dağdaki çobanı, göbeğini kaşıyan adamlar olarak sen ve senin gibiler küçümser vekilimizle gurur duyuyoruz biz köylüler olarak. Delikanlı olmanız dileğiyle..
    0
    0
    Yanıtla
  • Köylüyü horlayan küçümseyen varmı ? Bende köylüyüm ve AK Partiye oy veriyorum. Hı inansan ne inanmasan ne. Sen yazdıklarımı oku. Eleştiride bulunuyorum değilmi. Vekile hakaret varmı? YOK. Peki küfür varmı? YOK. Sadece milletten aldığınız oyların hakkını verip bu millete hizmet edin diyorum değilmi. Eğer hizmet ediyorsa biz neden göremiyoruz? Ben Malatya'da yaşamıyorum sanırım. Hı birde köylüyü aşağılıyor demişsin ya. Kayısıya el at diyorsam bu köylüyü yüceltmektir. Ürünlerimizin fiyatını 3-5 ihracatcının dudakları arasına almak istemiyoruz. Köylülükten gurur duyuyırsan köylünün hakkına sahip çıkın. Kayısıya et atın. Türkiye gündemini bırakında başımızdaki büyükler halletsin. Şunu da bilki ben sen gibi delikanlı olamayabilirim. Haklısın sen delikanlısın gardaş. Şakşakcığa devam.!
    0
    0
    Yanıtla
  • Delikanlı Cengiz (7 yıl önce)Hakan K isimli kullanıcı yorumuna
    Sn vekil için ,ancak Siz garip köylülere nutuk verirsiniz derken şunu demek istemiyorsunuz mu , sn.Hakan K yani ancak düşük profilli olan köylülerdir siz onlara layık millet vekilliği yapıyorsunuz. Vallahi ben de köylü çocuğu olarak gurur duyuyorum sn Mustafa Şahin gibi köylüden milletten ve garibanlardan yana olan, yerli ve milli bir delikanlı vekilimiz var onunda has köylü çocuğu olarak biz köylüleri en iyi şekilde Malatya da ve Ankara da en iyi temsil ettiği için , birde adam cumhurbaşkanının hakkını teslim etmiş bunun neresi yağcılık. ?
    0
    0
    Yanıtla
  • Gardaşım köylüler düşük profili olduğu için nerde dedim. Dediğim şu: Malatay dertlerini bırakıpta köy odalarında çay içip, bağdaç kurmak hizmet ise onu herkes yapar. Kayısı sorununa eğilmedikten sonra o köylüye kimse hizmet etmiş olmaz. Çünkü çağasının çoluğunun rıskını o kayısıdan sağlıyor. Malatyadaki herkesin rıskı önce Allaha sonra kayısıya bağlı. Bilmem anlatabildimmi şimdi. Hı sayın vekilden menmunsan sen menmunsun. Ama geneline sor bakalım. Kim menmunmuş. O nutukları vermek kolay. Bende burdan derim şöyle böyle. Ama hizmet etmiş olurmuyum tabiki olmam. Ama Malatya adına vekil olmussak bunun hakkını vermek lazım. Benim düşüncem asla ve asla hakkını vermiyorlar. Ve inş Reis bu vekillerin üstünü çizip bir daha başımıza getirmez. Çalışan vekil istiyoruz. Türkiye gündemini bırakalımda büyüklerimizi düşünsün. Her ilden ayrı ayrı vekil seçiyorsak, başka ilin vekilini secmiyoruz. Elazıga Urfaya vekil secmiyoruz verdigimiz oylarla. Hı durum böyleyse her ilin vekili boş sözler söylemektense seçildiği ile hizmet etmeli. Allaha emanet gardaşım.
    0
    0
    Yanıtla
  • Sen şimdi niye böyle bişey yazmışsın hiçbişey anlamadım köylüyü hakir görerek bi yere varamazsın sayın vekilim her daim halkın içinde oldu sürekli köylerde bunun neresi ağır geldi sana
    0
    0
    Yanıtla