SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Yerinde Dönüşüm İle Esnafımızın da Yüzü Gülüyor"

A- A+ PAYLAŞ

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde başlattığımız ‘Yerinde Dönüşüm’ projemiz ile Malatya'mızda esnafımızın da yüzü gülüyor. "Yerinde Dönüşüm" projemiz kapsamında, Malatya'nın kalbi tarihî Bakırcılar Çarşısı'nda 29 Temmuz Cumartesi günü ilk kazmayı vuruyor, çarşımızın yapımına başlıyoruz.” dedi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından başlatılan ‘Yerinde Dönüşüm’ projesi kapsamında Malatya'da depremden hasar gören tarihi Bakırcılar Çarşısı da yeniden inşa ediliyor. İş yerlerini yerinde yapabilme imkânı bulan Malatyalı depremzedeler projeye büyük ilgi gösteriyor.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, resmî sosyal medya hesabından yayımladığı paylaşımda, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde başlattığımız ‘Yerinde Dönüşüm’ projemiz ile Malatya'mızda esnafımızın da yüzü gülüyor. "Yerinde Dönüşüm" projemiz kapsamında, Malatya'nın kalbi tarihî Bakırcılar Çarşısı'nda 29 Temmuz Cumartesi günü ilk kazmayı vuruyor, çarşımızın yapımına başlıyoruz. Toplam 250.000 metre² alanda inşa edeceğimiz Bakırcılar Çarşısı'nın ilk etabında 7 bin 600 m² alanda, 293 dükkân ve 165 araçlık kapalı otopark inşa edeceğiz. Yerinde inşa edeceğimiz Bakırcılar Çarşısı'nı en kısa sürede tamamlayarak şehrimizin ticari hayatını yeniden canlandıracak, iş yerlerimizi eski bereketli ve güzel günlerine kavuşturacağız.” ifadelerini kullandı. 

“YERİNDE DÖNÜŞÜM HEPİMİZİN ARZUSUYDU”

Bakanlığın denetiminde başlatılan “Yerinde Dönüşüm” projesinden memnun kaldıklarını ifade eden afetzede esnaflar, iş yerlerinin yeniden ayağı kaldırılmasıyla bölgedeki ekonomik hayatın canlanacağını dile getirdi. 

‘Yerinde Dönüşüm’ projesiyle yıllardır çalıştıkları bölgede iş yerlerinin yeniden kurulacak olmasından mutluluk duyan Malatyalı depremzede esnaflar, duygularını şu ifadelerle dile getirdi: “Yerinde Dönüşüm hepimizin arzusuydu, esnaflar ve vatandaşlar için on numara oldu. Bakırcılar Çarşısı Malatya'nın kalbi. İlk kazmanın Bakırcılar Çarşısı'nda vurulması bizi sevindirdi. Proje tamamlandığında ticaret de, insanlar da canlanacak. Herkese fayda sağlayacak. Allah'a şükür, Cumhurbaşkanımızın verdiği sözler yerine getiriliyor. Bu sözler yerine geldiği müddetçe esnaf olarak çok memnun oluyoruz.” 

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

21 yorum yapılmış

  • Hüseyin (9 ay önce)
    Yalanlar tükendi.İndi maskeler.Hani her seçimde vaad ediliyordu.Bakırcılar çarşısı taşınacaktı?
    0
    0
    Yanıtla
  • aslanbey (9 ay önce)
    Her şerde bir hayır vardır. Evet, Malatya yıkıldı. Malatya yaralandı, ama bu yıkımdan sonra yeni, modern, cezbedici, hayranlık uyandırıcı bir Malatya'yı kurma fırsatı da Malatyalı'nın ayağına geldi. Eğer bu Malatya'nın siyasileri, bürokratları yerinde dönüşüm safsatasıyla o devrini tamamlamış estetikten yoksun, tipsiz, sevimsiz binalarla dolu çarşı merkezini tekrar inşa etme yarışına girmişlerse belli ki depremde onların da aklı, vicdanı da hasar almış. Onun için bence tadilata oradan başlamak lazım. Tabii tadilat kurtarırsa. Kurtarmazsa Malatyalı elbette bu zihniyeti bir hafriyat kamyonuna dondurmasını bilir.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ahmet Yalvaç (9 ay önce)
    Hayırlı ve Uğurlu Olsun İnşaAllahu Teâlâ Allah Cellecelaluhu Devletimize Milletimize Hükümetimize Zeval ve Ziyan Vermesin Güç Kuvvet Versin
    %0
    %100
    Yanıtla
  • En Has Malatyalı (9 ay önce)
    Bakır önemli arkadaşlar. Özellikle önemli. Çok önemli. Susuz kalırız da bakırsız kalamayız biz. Bakır çok mühimdir. Bakır bir hayat memat meselesidir.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Deniz (9 ay önce)
    Eyyy Malatya halkı: Allah size Muğla Akbelen'de herşeyi gözle alıp, günlerdir yemeyip, içmeyip, uyumayıp ormanın, ağaçların kesilmemesi için nöbet tutup ölümüne direnen 70, 80 yaşındaki teyzelerin onurlu mücadelesi gibi bir mücadele, duruşu nasip etsin..Aminn.
    %84
    %16
    Yanıtla
  • New Malatya (9 ay önce)
    Diğer şehirlerde metrolar alt geçitler köprülü kavşaklar tramvaylar vs. millet uzaya çıkacak, Malatya’nın dönüşümü için fırsat gelmiş bunlar hala bakırcılarla, kap kacakla uğraşıyor Allah akıl fikir versin gerçekten Malatya’nın dönüşümü için ilk kazma vurulması gereken yer gerçekten bakırcılar çarşısımıydı! Bumu vizyonunuz yapamıyorsunuz bu işi bırakın gidin.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • baba (9 ay önce)
    Sayın bakan akıllı biri, niye böyle akılsız laf etti. Merkeze yerinde dönüşüm, ihanetin nirvanası olur. Bakırcılar çarşısının orada ne işi var.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Cin Abi (9 ay önce)
    Şehrimizin acil bakır kap ihtiyacının karşılanması gerekiyordu. Önceliği bakır kap imalatına verdiği için bakanımıza, belediye başkanımıza, vekillerimize şükranlarımı ifade ediyorum. İşte basiret, işte feraset, işte adam gibi adamlık. Harikasın Malatya! %70 destek az hadi el ele %100 destek vermeye.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Gökhan (9 ay önce)
    20 senedir Bakırcılar çarşısını nasıl taşırız diye her seçim öncesi vaadinde bulunmadı mu bunlar
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Hakan (9 ay önce)
    Bence yerinde dönüşümle esnafın yüzü gülmeyecek ağlayacak neden mi hele bir çıksın ortaya ödemeleri kimine kadar ödeyeceği belli olur bu devlet boşuna yapmaz onu milleti yerinde dönüşüme çağırıyor çağıramaz sıkıntı büyük neden çağırıyor iki kat fiyatı alacak bir şey diyemez yani şimdi benim iş yerim var ağır hasar aldım babamın adına şimdi babam o dükkanı parasını nasıl ödeyecek Ben nasıl diyeceğim ufak esnaf yani bunlar yanlış işler kurnaz olacaksın ama dünyadaki başka ülkelere kendi ülkemdeki insanla değil yazık günahtır herkesin evini iş yerini hiçbir ücret talep etmeden yapıp teslim etmek devletin en başta namusludur görevidir
    %40
    %60
    Yanıtla
  • Doğanyol (9 ay önce)
    Herkes aslında kendi evini yaparsa hibe destekli ve faizsiz ertelemeli kredi ile malatya çabuk İmar olur yeniden herkes geri gelip evlerini dükanlarını yapmalı. Devlete kalsa 5 sene sonra hepsi hallolur. Çok büyük bir sınav bu.
    %0
    %100
    Yanıtla
  • Metin Kara (9 ay önce)
    Yerinde dönüşümle değişen tek şey binaların yenilenmesi olacak. Yollar aynı, ada parseller aynı, değişen bir şey olmayacak. Keşke bu fırsat iyi değerlendirilseydi.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • vatandaş (9 ay önce)
    Malatya'da 'Esnaf' dışında tek bir kelime dahi kullanılmıyor uzun zamandır. Sebepleri malum oy deposu. Ama yarın vatandaş ve onlar için müşteri kalmadığını anladıklarında işin özünün farklı olduğu anlaşılacak. Devam edin sonucu birlikte göreceğiz
    %84
    %16
    Yanıtla
  • MUSTAFA (9 ay önce)
    Sayın bakan bu iş şov işi değil. Yerinde dönüşüm zaten muamma. Bin tl nin üzerinde kalan tüfe artış rakamını emekli nasıl ödeyecek? Bu nedenle öncelikle trafik, ulaşım ve otopark sorununun çözüldüğü doğru düzgün bir kent planı yapılmalı. Sonrasında yerinde dönüşüm toki eliyle yapılmalıdır. Gerisi yalan.
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Mehmet emin (9 ay önce)
    Malatya'da sadece esnaflar yok ..birsuru evsiz insan var afedersiniz ama bu iş nasıl olacak 6 ay olmuş ?
    %78
    %22
    Yanıtla
  • Mehmet (9 ay önce)
    Yerinde dönüşümü destekliyorum ancak aynı yerine yık yap olarak değil.. sadece esnafın yüzünün gülmesi önemli değil tüm malatyalilarin yüzünün gülmesi önemli... yerinde dönüşüm ile yollar, kaldırımlar, araclarin otopark sorunu düşünülerek yapılmalı... ki ben hiç sanmıyorum... deprem olan illerden en kötü inşaa edileni malatya olacak.. sözümün arkasındayım... gorucez yapın bakalım..
    %90
    %10
    Yanıtla
  • aynen , ek olarak bisiklet vb elektrikli araclar, butun bunlar dusunulmeli, gelecege yatirim yapilmali. boyle bir feleaket geldiyse basimiza bari yeniden ve daha modern yapilar yapilip glecek 100 yil dusunulmelidir..
    %100
    %0
    Yanıtla
  • fth (9 ay önce)
    ne işi var bakırcılar çarşısının merkezde? fırsat bu fırsat herşey çok iyi planlanmalı ve bence bu planı bizleri hiç tanımayan, takmayan bir yabancı gruba verin. Mühendislik ve mimarlık planlarını yabancı yapsın.
    %91
    %9
    Yanıtla
  • Hasan (9 ay önce)
    Sogutlu cami cevresi ve cevre Yoluna kadar olan proje cok berbat. Labirent gibi içinden geçilmez, cikilmaz. Cevre Yolu eski belediye arasi baglanti yollari eski plani aratir.
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Naif (9 ay önce)
    Yine çürük zemine mi inşaat?
    %73
    %27
    Yanıtla
  • İbrahim (9 ay önce)
    Sadece bu bölge değil Cezmi kartay dan tut köy garjına kadar devlet el atmalı kendi kaderine terk edilme meli
    %100
    %0
    Yanıtla