SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Yerlilik Oranı Yüzde 65'e Yükseldi"

0
Güncellendi - 2018-08-30 04:56:27
A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili Hakan Kahtalı, Türkiye’nin savunma sanayisindeki dışa bağımlılığın yüzde 35’lere düştüğünü söyledi.

Türkiye’de yeni hükümet sistemine geçişle beraber ekonominin en önemli gündem maddelerini, başta stratejik sektörler olmak üzere katma değerli üretimi arttıran, dışa bağımlılığı azaltan ve cari açığı düşürecek sektörlerin oluşturduğunu belirten Kahtalı, stratejik sektörlerde sağlanacak değişim ve dönüşümün de yeni dönemde ekonomi politikalarının en önemli öncelikleri arasında yer alacağını kaydetti.

Türkiye’nin son yıllarda başta savunma sanayii, enerji sektörü ve ağır endüstriyel üretimde gösterdiği başarılı performansın bilindiğini dile getiren Milletvekili Kahtalı, “Dolayısıyla bugün bu sektörlerde gerçekleşen başarılı performansın ekonomimizin diğer sektörlerinde de gerçekleşmemesi için hiçbir sebep bulunmuyor.Bu nedenle, Ülkemizin kaynaklarını, stratejik sektörler olarak tanımlanan yani katma değeri yüksek, dışa bağımlılığı azaltacak ve cari açığı azaltan alanlara yönlendirmek için gayret içerisinde olacağız” ifadelerine yer verdi.

Savunma sanayi, enerji sektörü ve ağır endüstriyel üretim sanayisinde bir ekonomi destanı yazıldığını ve yazılmaya da devam edildiğini ifade eden Kahtalı, “Örneğin savunma sanayimiz ile bir taraftan katma değerli ürünlerin üretimi ve ihracatı gerçekleşirken, diğer taraftan gerçekleşen büyük savunma projeleri sayesinde nitelikli iş gücü yetiştirerek ülke ekonomisine önemli ölçüde katkı sağlıyoruz” şeklinde konuştu.

Türkiye’nin 2000’li yılların başına kadar savunma sanayiinde yüzde 80’e yakın oranda dışa bağımlıyken, bugün bu oranın yüzde 35 seviyelerine düştüğünü de dile getiren Kahtalı, “Ayrıca, savunma sanayiinde son 16 yılda gösterdiği performans sayesinde savunma sanayii üretiminde yerlilik oranımız yüzde 20’den yüzde 65’e yükseltmiştir.

Savunma sanayii, ekonomide stratejik alanlarda yani üretimi artırmanın ve dışarıya bağımlılığı azaltmanın yanında ekonomimizin diğer alanlarına da çok ciddi bir katkı sağlamaktadır” ifadelerini kullandı.

Savunma sanayiinden elde edilen bilgi birikimin altyapı ve sanayide dijital dönüşümünün gerçekleşmesini kolaylaştıracağını da ifade eden Kahtalı, “Başka bir deyişle savunma sanayiinde gerçekleştirilen AR-GE çalışmaları teknik kapasitemizi arttırarak üretimin diğer alanlarında da kullanılmaktadır. Dolayısıyla Ülkemizin yeni ekonomik başarılarında, stratejik sektörlere verdiğimiz önem ve bu sektörlere ayırdığımız kaynaklarla birebir ilgili olduğunu önemle ifade ediyorum” diye konuştu.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

5 yorum yapılmış

  • Mehmet (5 yıl önce)
    Sayın vekilim Malatyamizin tek Avm sinde hala kiralamalar yabancı para cinsinden bununla ilgili yasa çıkmışken Avm sahiplerbu yasaya kulaklarını tikamislar. Bunun neresi milli sorarim sizlere
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali Yılmaz (5 yıl önce)
    Ben lise mezunuyum İnan senden bilgiliyim,gerçi sayın vekilde liseyi dışardan bitirdi patatesi bile Suriye’den getirdik siz neyin kafasını yaşıyorsunuz
    0
    0
    Yanıtla
  • TUNCAY (5 yıl önce)
    Savunma sanayi dışındaki diğer alanları da açıklar mısınız. En büyük ithal girdiler nelerdir.Mesela iletişim,haberleşme teknolojileri alanında, bilişim alanında, makine sektöründe, yazılım alanında, sağlık alanında bunları da bir gözden geçirin. İthal edilen ürünler için bir ton para ödüyoruz.Büyük fotoğrafa bakmak lazım. Yerli üretim konusunda geldiğimiz nokta belli, madenlerimizi işleyecek makineler konusunda ne kadar ilerideyiz oralara bakın birde. Klişe konuşmalar bıktık artık. Kaç tane elektronik kompanent üreten fabrika açıldı , örneğin entegre çip fabrikası , bir tane bile yok.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyahmet (5 yıl önce)
    Aaa bir vekilimiz varmis Hakan KAHTALI. Hos gelmis sefa gelmis. Pardon vekilim istasyon kavsagina alt gecit mi yapacaksiniz?
    0
    0
    Yanıtla
  • hasan (5 yıl önce)
    Sayın vekil iyi güzelde son 5 senedir yüzde 65.. bı turlu üstüne çıkamadık..İran bile dünyada bilimsel ve teknolojik kalkınmada dünya ikincisi ..adamlar bizden fersah fersah ilerdeler..siz hala imam hatip üstüne oynuyorsunuz imam hatiplerin yerine fen ve teknoloji okulları olsaydı şimdi yüzde 90 95 lerdeydik..
    0
    0
    Yanıtla