SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Yerliyi de Her Zaman Kayırıyoruz"

0
Güncellendi - 2018-10-15 05:55:12
A- A+ PAYLAŞ

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, kırmızı et üreticilerine destek olmak amacıyla besicilerden alınan ithal ve yerli karkas et fiyatlarını artırdıklarını söyledi. Yerli üreticilere her zaman pozitif ayrımcılık yaptıklarını ifade eden Bakan Pakdemirli “Yerlideki 28 lira olan karkas et fiyatımızı da bugünden itibaren 29 lira olarak uygulamaya alıyoruz. 26 lira olan ithal menşeili karkas et fiyatlarına Et ve Süt Kurumu olarak bugünden itibaren 28 lira olarak uygulayacağımızı açıklamak istiyorum" dedi.

Çeşitli açılış ve ziyaretlerde bulunmak üzere iki gündür Malatya’da bulunan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, bakanlığın desteği ile Yazıhan ilçesinde bulunan 504 adet hayvanın bulunduğu düve üretim tesislerinin açılışını yaparak, 2 buzağının kulaklarına küpe taktı.

“Amacımız Türkiye’nin kendine yeterliliğini sağlamak”

Düve üretim tesisini gezerek yetkililerden bilgi alan Bakan Pakdemirli, gazetecilere burada yaptığı açıklamada, hedeflerinin Türkiye’nin tarımsal üretimde kendi kendine yeterliliğini sağlamak olduğunu söyledi.

Pakdemirli “Amacımız Türkiye’nin kendi kendine yeterliliğini sağlamak. Bu anlamda bizim mutlaka mutlaka yeterliliği sağlayıp teşviklerimizi devam ettirmemiz gerekiyor.  Bu anlamda bakanlığımızın 2,5 milyon liraya yakın bu tesise katkısı var. Bu katkılarımızı sürdüreceğiz, sürdürmeye de devam edeceğiz.

Ben bu vesileyle bir açıklama da yapmak istiyorum. Özellikle et üreticilerimizin uzun dönemdir sıkıntısı vardı. 26 lira olan ithal menşeili karkas et fiyatlarına Et ve Süt Kurumu olarak bugünden itibaren 28 lira olarak uygulayacağımızı açıklamak istiyorum. Yerliyi de her zaman kayırıyoruz biliyorsunuz. Yerlideki 28 lira olan karkas et fiyatımızı da bugünden itibaren 29 lira olarak uygulamaya alıyoruz. Hayırlı, uğurlu olsun” diye konuştu.

Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli, daha sonra Kayısı Araştırma Enstitüsü’nde pilot uygulaması yapılan kayısı kurutma tesisini gezdi. Burada yetkililerden bilgi alan Bakan Pakdemirli’ye kayısı çekirdeğinden oluşan kahve ikram edildi.

Güler HAZAR, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Canercan (5 yıl önce)
    Yerli üretici desteklenmek isteniyorsa neden ithale 2 TL yerliye 1 TL verilmiş anladım haberde mı bir yanlışlık var
    0
    0
    Yanıtla