SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Yeşil Malatya' İçin 766 Bin Çiçek Dikildi

'Yeşil Malatya' İçin 766 Bin Çiçek Dikildi
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi Park Bahçeler Daire Başkanlığı tarafından 2021 yılı içerisinde yoğun bir çalışma temposu sergilenerek Malatya’nın yeşil dokusunun artırılması amacıyla binlerce ağaç dikimi gerçekleştirildi. 

Malatya Büyükşehir Belediyesi Park Bahçeler Daire Başkanlığı sorumluluk alanları içerisinde bulunan, parklarda, yeşil alanlarda ve refüjlerde 2021 yılı içerisinde yapılan çalışmalarda mevsimlik çiçek dikimi çalışmaları kapsamında 56 bölgede, yazlık ve kışlık olmak üzere 2 dönemde dikim yapıldı. Dikim yapılan alanlarda 515 bin adet yazlık, 251 bin 500 adet kışlık olmak üzere toplam 766 bin 500 adet çiçek dikimi gerçekleştirildi. 

Malatya’nın yeşil dokusunu artırmanın yanında tahrip olmuş, yeşil dokusu bozulmuş olan park ve yeşil alanlarda da bakım ve onarımlar yapılarak vatandaşların hizmetine sunan Büyükşehir Belediyesi, Park Bahçeler Daire Başkanlığının sorumluluk sahasında yer alan alanlarda mevsim şartlarına göre 2021 yılı içerisinde çim bakım çalışmalarını da gerçekleştirdi.

Park Bahçeler Dairesi tarafından yapılan çalışmalar kapsamında ilçelerde ve il genelinde 12 park ve meydanda, 15 kavşak ve refüjde toplamda 102 bin 251 m2 alanda yeni yeşil alan ve düzenleme çalışmaları yapıldı. 

Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı tarafından TİGEM’den kiralanan 300 bin m2’lik alanda 50 bin m2’lik kısmında rulo çim üretimi yapılırken, ayrıca alanın geriye kalan kısımlarında yapraklı ağaç, ibreli ağaç, bodur bitki, çalı grubunun dikimi, bakımı ve sulaması gerçekleştiriliyor. 2021 yılı içerisinde 22 bin 100 adet ağaç, çalı ve bodur bitki dikim çalışmaları da yapılarak Malatya’nın yeşil dokusunun artırılması sağlandı.

Proje çalışmaları kapsamında 13 adet park, kavşak ve yeşil alan düzenleme projeleri yapıldı. Ayrıca Orduzu Tabiat Parkı sosyal tesis ve göl çevresinde iyileştirme çalışmalarıyla birlikte kent mobilyaları bakım ve onarım çalışmaları da yapıldı. 

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

8 yorum yapılmış

  • Abdullah (2 yıl önce)
    Ahmet Çakır da 600 bin fidan dağıtmıştı(!)
    %100
    %0
    Yanıtla
  • ŞİRE PAZARINDA DOLAR YAKAN MALATYALI (2 yıl önce)
    fazla dışarı gitmeyin kömürhanı geçtikten sonra dağlar ağaçlar ile dolu kayseriye doğru gidin aynı şekilde adıyaman aynı şekilde , beydağına 10-15 yıl önce çam ekseler fazla suda istemez. malatya yeşil ile dolardı. yollara sera dan aldıkları çicekleri koymak ne bileyim yeşilledirme diye adlandırmak çok saçma, şehirde merkezde ağaçlar kesildi. üzerine asfalt koydular belediyenin oraya ağaçlandırma yapsalar. beydağının eteklerine ağaçlannrıdma olsa
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Hasan (2 yıl önce)
    Her yıl ne kadar gereksiz yere para harcanıyor bu işlere,birileri beğenmiyor diye defalarca sökülüp yeniden dikilen mevsimlik çiçeklere tanık oluyoruz.Her yıl milyonlarca Lira harcanan bu işler için çok yıllık çiçek ve bitki ekilse iyi olmaz mi?
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Karslıoğlu (2 yıl önce)
    766 Bin Çiçek Dikilmiş nereye dikildi inderesi tabiat parkına tamam anlaşıldı parkın içine kim girebiliyorki girişte kişi başına 20 tl para alıyorlar kim o çiçeği görebilecek
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Murat samil (2 yıl önce)
    Yerden dogal cicek cikmiyorsa neden israr ediyirsunuz bu cicekler kimler den aliniyor kime rant saglaniyor her yil ek seneye yine ek agaclandir bakalim o cicek altinda kendiliginden cikar
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Nedim (2 yıl önce)
    Yeşil Malatya beton yığınına döndü yeşillik kalmadı Çiçek yerine ağaç dikilse çok güzel olur
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Hasan (2 yıl önce)
    Çiçekle şehrin yeşil olduğunu da duyduk ya pes yani Şehir merkezindeki ağaçları kurutan Böyük Şehir belediyesi yerine çiçek dikmiş. Çiçeklere ödenen para ne kadar onu da yazsanız güzel olacak...
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Alaaddin (2 yıl önce)
    Yalnızca bir sene hiç çiçek ekmeseniz, çiçek ve dikim masraflarını ihtiyaç sahibi öğrencilere verseniz , hangisi daha güzel olur. Çiçekli Malatya mı? İhtiyaç sahibi öğrencilere yardım eden Malatya belediyesi mi?
    %79
    %21
    Yanıtla