SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yeşilyurt Belediyesi'ndeki Yolsuzlukla İlgili 7 Tutuklama

Yeşilyurt Belediyesi'ndeki Yolsuzlukla İlgili 7 Tutuklama
A- A+ PAYLAŞ

Yeşilyurt Belediyesindeki sahte evraklarla arsa satılmasına usulsüzlüğü ve yolsuzluğuna ilişkin Malatya Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturmada 2’si yurtdışına kaçarken yakalanarak gözaltına alınan şüpheli olmak üzere toplam 7 şüpheli Malatya Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğince tutuklanarak cezaevine gönderildi. 

Yeşilyurt Belediyesi’nde sahte evrak ve imzalarla belediyeye ait 10 adet arsanın satılarak usulsüzlük ve yolsuzluk yapılması iddiası üzerine Malatya Cumhuriyet Başsavcılığınca “Kamu kurum ve kuruluşlarının zararına dolandırıcılık” suçundan başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan 7 şüpheli Malatya İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şubesindeki işlemlerin ardından Malatya Adliyesine sevk edildi. Şüphelilerden 1’i etkin pişmanlık uygulamasından faydalanarak itirafçı oldu.

Şüpheliler Yeşilyurt Belediyesi çalışanı Türker S. (38),  Hüseyin Ş. (40), İnşaat Mühendisi Ahmet Y. C. (38), Miraç A. (27), Tolgahan A. (29),  Mustafa K. (40) ve Mehmet G. (35) savcılık ifadelerini ardından tutuklanmaları talebiyle Malatya Nöbetçi 2. Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi. 

Malatya Nöbetçi 2. Sulh Ceza Hakimliğinde şüpheliler  KOM Şubede ve Cumhuriyet Savcısına verdikleri ifadelerini aynen tekrar ettiklerini belirttiler. 

Şüphelilerden Yeşilyurt Belediyesi çalışanı Türker S., hem KOM Şubede, hem de savcılık ifadelerinde sahte evrak düzenlediğini itiraf ederek, arsa sattığı herkesin evrakların sahte olduğunu bildiğini ileri sürdü. 

Malatya Nöbetçi 2. Sulh Ceza Hakimliği, 7 şüphelinin dosyadaki delil durumuna göre tutuklanmalarına hükmetti.

Birisi Sarp Sınır Kapısında, birisi Kars’ta yakalanmış
Bu arada, Yeşilyurt Belediyesi çalışanı Türker S.’nin Gürcistan’a kaçmak için Sarp Sınır Kapısında geçmek isterken KOM ekiplerince yakalandığı, diğer şüpheli Hüseyin Ş.’nin ise Kars’ta yakalandığı öğrenildi. 

İçişleri Bakanlığı dosyayı araştırıyor
Bu arada, İçişleri Bakanlığının ise dosya üzerinde geniş çaplı bir idari soruşturma yürüttüğü öğrenildi. 

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

40 yorum yapılmış

  • Malatya (5 ay önce)
    Yaş 62, 40 yıldır çalışıyorum emekli ile çalışan arasında maaş farkı o kadar açıldıki aç kalırım diye emekli olmaya korkuyorum, şu anda çalışırken bile maaşın üçte birinden fazlası kiraya gidiyor, yol parası su elektrik doğalgaz mutfak derken ayın on beşine borçlu giriyoruz, buğün emekliler yokluğa mahkum durumdalar.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Tarihte bir ilk çalışan memura 8 bin TL seyyanen zam yap emekliye ise yapma emekli hakkını istiyor memura yapılan zam oranında zam istiyor emeklide çalışan memurda aynı ülkede aynı şartlarda yaşıyorlar madem emekli seyyanen zammı almadan yaşıyor o zaman memurada vermeyin bakalım nasıl yaşıyorlar.
    0
    0
    Yanıtla
  • Buharci (5 ay önce)
    15 temmuzda suçlular rütbeli kılığında olan şerefsizler yerine er leri döven zihniyette ki güzel halkım. Bu yakalananlar kukla. Arkadaki yetkilileri bulmak lazım. Bu iş bu yakalanlarla biterse yine biz kaybederiz. Bir müdür ve 4 personel bu işi nasıl yapar. domates biber değil söz konusu belediyeye ait arsalar. Biraz mantıklı düşünün. Cumhurbaşkanım illaki birşeyler düşünüyordur. Soruşturmanın daha başı. Cumhurbaşkanımız bekliyor ve gözlemliyordur. Daha bir şey yapmadı diye sevinmeyin. Makam ve kişileri aklamayin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Olayı getirdin götürdün inceden inceye pensilvanya ya dış güçlere bağladın.. helal olsun. Bak belki yaşın gençtir eskilerden sana bir olay anlatayım. Eskiden vakti zamanında Malatya'da sümerbank dokuma fabrikası vardı. Özellikle işten çıkışta güvenlik görevlileri çıkan personeli arar,bir hırsızlık olmasın diye kontrol yaparmış. Gene birgün iş çıkışında bayanın bir tanesi kumaş çalacak. Nasıl edem ne edem derken aklına kuması beline sarmak geliyor. Kumaşı bir güzel beline sarıyor ve işten çıkıyor. Çıkıyor derken tam çıkarken güvenlik şüpheleniyor ve arama yapıyor. Bir bakıyor ki kadının belinde sarılı 1 top kumaş. Kadının savunması " Uuuşşş anam bunu da belime kim sardı"...
    0
    0
    Yanıtla
  • Olayı pensilvanyaya falan bağlandığım yok. Ya ben anlatamıyorum ya siz anlamak istemiyorsunuz. Evet 53 yaşında malatya sevdalısı bir gencim. Bu cürümü işleyenler atanmış kişiler. Beni ilgilendiren aynı kurumun seçilmişleri. Nihayetinde suçu işleyenler senin benim oylarımızla o makamda değiller. Bende sizlere bir örnek vereyim Hz. Ömer e neden ömerul-adl diye anıldığını bakın büyük üstad Mehmet Akif nasıl ifade etmiş, Kenar-ı Dicle'de bir kurt aşırsa bir koyunu, Gelir de adl-i ilahi sorar Ömer'den onu... Bilmiyorum anlatabildim mi?
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Hakan (5 ay önce)
    Zaten AK parti'den kim başa geldiyse dünkü hep zarar etti Ben 2000 yılını özlüyorum her şey ucuzdu hiçbir şey pahalı değiliz ya ama ne zaman AK parti başa geldi her şey her yıl katlanarak arttı Ben AK Parti'ye oy vermedim mi 20 yıldır da verdim ama öyle pişmanım vallahi de billahi çok pişmanım çok günah işledim vermekten bunların yaptığı yeter zaten yeşilyurt belediyesi de belli çınarlar beton zaten belediye başkanının ortalığı adamı olan götürüyor bunların hepsini el atsın milletvekillerine bakanlar belediye başkanları hiçbir yere ortak olmasın mal varlıkları her zaman denetlensin şirketlerle belediyelere giren paralar her zaman denetlensin yani bunlar şey mahvetti bunların Allah belasını versin �nsanlara mahvetti tamam Cumhurbaşkanı iyi olabilir ama o bile iyi olacak diye bir hikaye yok hepsi yiyeceğiz Rabbim hesabını sorsun kahrını etsin inşallah bizler vatandaş olarak rezillik çekelim çoluk çocuğumuza rezil olalım bir et bile alamayalım evimize
    %67
    %33
    Yanıtla
  • "Yaw kime oy verek" mantığı ile sandığa giden bir topluma ne yapsalarda kötü görünmez....
    %84
    %16
    Yanıtla
  • MUSTAFA (5 ay önce)
    Tüm bunların sorumlusu dıj gücler, fetö, chp. Boşuna aramayın. Çınar da BB başkanı olur. Seçimde %70 de oy alır. Yormayın kendinizi.
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Baskilli (5 ay önce)
    Biri cikar isim isim ifşa ettigini zanneder biri kulakdan duyma sözlerle çamur atar derdiniz ne sizin atom karinca gibi çalışıyor kimse kuru ağaca taş atmaz meyvesi olan ağaç taşlanir o isimlerin baş harfini yazan personel sanada iki şey söyleyeyim soylediklerinde ciddi olsaydin delikanlı gibi kendi ismini de yazaydin ve gelip başkanım şu persineller bu ihaneti yapiyor deseydin bakalim başkan onlari nasil kapiya koyuyor ama sen yalan soylesigin için perde arkasinda farkli isimle iftira atiyorsun egerki soylesiklerinde cisdiysen acica baskana anlat delillerinle senin kim olduğunu biliyorum bu yalanlari birak işine bak bir daha iftira atarsan ........ bu noktalı yere senin ismini yazacam ya bildigin bir şey varsa acik konus yada duydugun dedikoduları olmuş gibi anlatma mehmet başkan sende dön bir bak personeline kuyunu kazanlar yanindalar gör artık şunları ben çatladım artik şu yalancilarin dilini kes artik makam verdin mevki verdin eline geçirdikleri ilk kurşunu onlar sana sıkıyor bunlar varken düşmana gerek yok senin düşmanların yanindalar hele bir bak senin tabagindan karnını doyuranlar kimin kapısında havliyor
    %29
    %71
    Yanıtla
  • Ne güldüm yorumuna.meyvesi olan ağaç taşlanır yazmışsın. Anladığım kadarı ile sayın çınarı deli gibi savunuyorsun.ya akrabası yada belediye çalışanının yada bir çıkarın var. Demişsin ki gidip başkana deseydin ihbar etseydin o personelleri kulağından tuttuğu gibi kapı dışarı koyardı. Bak arkadaş senin savunduğun dürüstlük abidesi olarak gördüğün başkan müstakbel eşini sınavsız torpille memur yapmış kişi.neyin kafasını yaşıyorsun..
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Gani (5 ay önce)
    Bir belediye düşünün ki suçları,yolsuzlukları hiç bitmiyor.
    %79
    %21
    Yanıtla
  • Murat (5 ay önce)
    Bu arsalari alanlari da aciklayin lütfen ayrıca dusunelim lütfen malatyalilar iyi düşünelim bu belediye yonetimlerine biz malatya olarak layık miyiz bu enkaz haline gelen şehri bu yönetim anlayışı duzeltebilir mi
    %75
    %25
    Yanıtla
  • TEKİNÖZER (5 ay önce)
    Çınar başkana iftara atıyorsunuz da Bakanlıktan müfettiş isteyen Çınar başkan, haberi alınca ilgili personelleri açığa alıp suç duyurusunda bulunan Çınar başkan, daha ne yapmasını bekliyor sunuz? ÇAMUR ATAYIM İZİ KALSIN, ÖYLE BİR DÜNYA YOK.
    %20
    %80
    Yanıtla
  • bazen paçayı kurtarmak için kendini ele verirsin dostum.. bak bişey daha öğrendin.
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Bugüne kadar nerdelermis. bir müdür 4 personel. Belediyenin fiziki elle tutulur gözle görünen arsaları satıyor. Ve başkanın bundan haberi yok. Durum böyle ise vay halimize. Önümüze arkamıza teneke çaktırip dolaşalım.
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Bugün Büyükşehire aday olsun yüzde en az 75 alır biz ne yazsak ne konuşşak hepsi boş,
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Cercis44 (5 ay önce)
    Muhteşem belediye muhteşem başkan hele Bi sordurun yeni yapılan belediye binası yerindemi orada satılmış olmaya
    %74
    %26
    Yanıtla
  • Geç kaldın (5 ay önce)Cercis44 isimli kullanıcı yorumuna
    Küvre geç galdın biz kiraladık mevlüt salonu yapıcik
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Malatyalı (5 ay önce)
    Yüzde yetmiş ile yeniden seçilir merak etmeyiniz
    %79
    %21
    Yanıtla
  • Ali (5 ay önce)
    Bence bu işleri cehape yapmıştır. Çınar BB başkanı olacaktır.
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Mümtaz 44 (5 ay önce)Ali isimli kullanıcı yorumuna
    Bencede dış güçler dış mihrakların işi yada CHP nin işi ama kesinlikle çınarın haberi olmaz niye oturuyorsa o koltukta
    %58
    %42
    Yanıtla
  • Mlt (5 ay önce)
    Sayın Mehmet Çınar’ı tebrik ediyorum. Başkanımızın hiçbir suçunun olmadığını cümle alem biliyor. Suçu olsaydı Cumhurbaşkanımız görevden alırdı. Suç teşkil edecek herhangi bir durum yok ki. Başka inşallah bir daha seçilir. Malatyalılar da bu düşünce oldukça bu devran böyle gidecek. Nasıl olsa her şeyi aklamasını biliyorlar. Bizlere Ay’ın parlak güzel yüzünü gösteren siyasetçi müsvetteleri olduğu müddetçe Mehmet Çınar ne yapsa yeridir. Gürkan ne yapsa yeridir, Osman ne yapsa yeridir, Ahmet Çakır yaptı, demek ki iyi yapmış. Sorgulandı mı? Yok. Bu Malatya böyle gelmiş böyle gidecek. O insanların başkanım başkanı yalakalıkları olduğu sürece bu enkazda kalkmaz, Malatya’dan da bir şey olmaz. Onun için kabullenip oyumuzu bunlara vereceğiz ki daha çok hem hizmet etsinler hem de götürsünler. Böylesi bizim için daha hayırlısı olur….
    %47
    %53
    Yanıtla
  • Yahya (5 ay önce)
    Ne gariptir yine yeşilyurt belediyesi
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Yahya (5 ay önce)
    Neymiş bu yeşilyurt belediyesi adam kaçakcılığı yolsuzluk ne garip hepsi buradamı bu bilinen ler acaba bilinmeyen daha ne var
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Mlt44 (5 ay önce)
    Birileri çıkıp "bu haberler partimizi yıpratmak için yapılıyor, belediyenin itibarına zarar veriyorlar" ya da "haber sitesi fetöcü, bunlar pkk uzantısı" diyerek ifade sonrası sarp ve karsta gezmeye giden masum kardeşlerimizi inşallah tekrar göreve iade ederler. Tüm işleri zaten haberciler organize etti, diğer belediyeler de hep başka partiden, o yüzden yeşilyurta çamur atılıyor.
    %79
    %21
    Yanıtla
  • Can (5 ay önce)
    Çınarı üstün gayret ve başarılarından ötürü büyükşehire aday gösterirler kesin adam haketti çünkü
    %92
    %8
    Yanıtla
  • Metin (5 ay önce)
    Osman Çınar çok akıllı bir adam bu oğlunu işleri batırmasın diye zorla siyasete sokmuş resmen.Baksana belediye rezil durumda sahte evrak ile arsa alıyorsun.Çınarlarda sahte evrakla beton alamazsın niye acaba ☺️
    %98
    %2
    Yanıtla
  • Qariban (5 ay önce)
    Başkanın haberi olsaydı gri pasaport ayarlar Almanya ya gönderirdi demek ki bu sefer gerçekten haberi yok
    %94
    %6
    Yanıtla
  • Muhammed (5 ay önce)
    1 kişi itirafçı olmuşsa,tek tek anlatır kimden talimat aldığını
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Kübra (5 ay önce)
    Sayın Başkanımız Çınar'ı yıldıramazsınız.başknımızın hiç bir suçu yok ki aklansın. Yürü be Reis bu millet seninle. Yeniden seçeceğiz başkanımızı
    %13
    %87
    Yanıtla
  • soğuk şaka
    %59
    %41
    Yanıtla
  • yıldırmak mı hangi başarılı işi var , tabi bende o sahte düzenden nemalansam bende senin gibi dermiydim bilmiyorum o kadar da ezik değiliz yakında siz ve başkanınıza arkadan el sallarız
    %55
    %45
    Yanıtla
  • Efsane Malatyasporlu 1966 (5 ay önce)
    Hiç bir şey olmaz, herkesin yaptığı yanına kâr kalıyor maalesef. İnşallah yanılırız.
    %79
    %21
    Yanıtla
  • Şule (5 ay önce)
    Bu Mehmet Çınar'da gerçekten utanma yok mu hiç? Adamın yönettiği belediyede vukuat, skandal bitmiyor. Hala insan içine nasıl çıkabiliyor, pes doğrusu.
    %94
    %6
    Yanıtla
  • Mahmut (5 ay önce)
    Başkan çok mu mahsum… Tabi onu savnanlarda. Celladına aşık bir millette dönüştük. Ver mehteri
    %87
    %13
    Yanıtla
  • Togili (5 ay önce)
    İnşallah hepsine kayyum atanır
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Salmender (5 ay önce)
    Hiçbir şey cıkmaz bu işten siz dua edin yeni belediye binasını satmamışlar selam ve dua ile
    %92
    %8
    Yanıtla
  • Mlx (5 ay önce)
    Liyakat önemli... Gidin araştırın bunları belediyeye alımda kriter olarak neye bakmışlar... Dışarıda kamuda, belediyede işe girmek için, belediye de çalışmak için can atan o kadar dürüst ve onurlu insanlar var iken şu çalışanların yaptığına bakın...
    %85
    %15
    Yanıtla
  • Hukuk44 (5 ay önce)
    Tüm mal varlıklarınada tedbir konulsun tutulananlarinkine. Olayın gerçekleştiği tarih itibariyle tüm hesapları incelensin...
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Vatandaş (5 ay önce)
    İstanbul d yaşaysn bir Malatya liı olarak inşaallah Yeşilyurt belediyesinnin içeriği değişir belediye hizmetleriyle göz önünde olsa daha iyi üzücü bir durum.
    %85
    %15
    Yanıtla