SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Yeşilyurt Belediyesi'nin Yeni Hizmet Binası Geçici Adliye Olsun' Talebi..

'Yeşilyurt Belediyesi'nin Yeni Hizmet Binası Geçici Adliye Olsun' Talebi..
A- A+ PAYLAŞ

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Malatya Milletvekili Mehmet Fendoğlu,  şuanda 7 ayrı binada hizmet veren Malatya’daki adliye hizmetleri için yaşana sıkıntıların çözümü için Yeşilyurt Belediyesine ait hizmet binasının kullanılmasını talep etti. Fendoğlu, bu talebi TBMM Genel Kurulu’nda Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’a aktardı.

TBMM Genel Kurulu’nda Adalet Bakanlığının 2024 yılı bütçe görüşmeleri esnasında söz alan MHP Malatya Milletvekili Mehmet Fendoğlu, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’a Malatya Adliyesinin durumunu aktararak, hizmet binası ve avukatlar için bazı talepleri dile getirdi.

Milletvekili Fendoğlu konuşmasında şu ifadeleri kaydetti:

 “Sayın Adalet Bakanım, Malatya'da 6 Şubat depreminden sonra avukatlarımız zor şartlarda mesleklerini yürütmektedirler. Bu süreçte ekonomik olarak destek olması için deprem bölgesinde esnaflarımıza verilen KOSGEB kredilerinden avukatlarımızın da yararlanmasını, depremde ağır hasar alıp devamında yıkımı gerçekleştirilen Malatya adliye binasının yapımının hızlandırılması amacıyla mevcut bütçeye ek ödenek tanımlayarak adliye binamızın bir an önce bitirilmesini, ayrıca yeni adliye binasının inşaatı bitene kadar Malatya’da bulunan ve 7 farklı binada hizmete devam eden adli hizmetlerin, en azından duruşmaların yapıldığı binaların Yeşilyurt Belediyesinin yeni hizmet binasında tek çatı altında toplanmasını Malatyalı hemşerilerim adına Bakanlığınızdan talep ediyorum.”

malatyahaber.com

ARŞİV FOTO: Eski SSK Hastanesi'nin yerine inşa edilmekte olan Yeşilyurt Belediyesi Yeni Hizmet Binası

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

26 yorum yapılmış

  • İsimsiz (4 ay önce)
    kalıcı adliye olsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (4 ay önce)
    Yimpaş binası açılmıyor nerede alış veriş merkezi oraya yapın adliyeyi )) olmadı makro marketi satın alın orada düz geniş alan. Bölüm bölüm kullan.
    %67
    %33
    Yanıtla
  • kadir (4 ay önce)
    güzel fikir bence yeni adliye binası yapılana kadar adliyenin burda tek çatı altında hizmet vermesi güzel fikir bir vatansaş olarak
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Torpilsavar gakko (4 ay önce)
    Saraylara doymadınız aç gözlüler.. hastane yapın Okul yapın o binaları babanızın parası değil... Büyükşehir içinde her iki belediyede hizmet verse itibarınız mı sarsılır... Belki tek hizmetiniz rant dışında bu olur
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Abdulkadir (4 ay önce)
    İkisi de boş iş. Çalışanların ekmek kapısı gibi birşey. Adalet binasında adalet mi dağıtılıyor? Parayı basan haklı. Bir davada personel yolluk alsın diye sürekli keşif çıkarıyor, mahkemeyi uzattıkça uzatıyorlar. Yalan mı? Mahkemeye haklı olarak başvuruyor adam sonuçta haksız hatta mahkum çıkıyor. Belelediye ise Mehmet Çınar görev süresi boyunca vatandaşa tepeden baktı, dalga geçti. Şimdi tekrar aday mı olacak. Biraz zor.
    %70
    %30
    Yanıtla
  • Aslan (4 ay önce)
    Pardon oraya murat kurumu götürüp, millet bahçesi yapışacak ödeyip birde bakanlıktan para alınmadı mı? Nereden çıktı şimdi belediye binası, ben gidip bahçesinde mangal yakacağım
    %63
    %37
    Yanıtla
  • Sevda ÜLKÜ (4 ay önce)
    Şehri gösteren gösterişli kamu binalarıdır Yeşilyurt Belediyesi yakışır buraya Adliye için küçük.
    %19
    %81
    Yanıtla
  • He delmi şimdi hazır malatya enkaz halindeyken el aleme karşı gösteriş yapabileceğimiz bir binayı neden işe yaramayacak bir kuruma verelim birazda fazla ışıklandırdıkmı o bina öne çıkar diğer harabeye dönmiş yerleri gözlerden saklar havamızı basarız aklınla bin yaşa
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Bozo 44 (4 ay önce)
    Sayın vekilim diline sağlık mevcut binaları yeter belediyenin insanlara adliye uzak gitmek bir dert gelmek bir dert.Yeşilyurt belediye oda içinde bile danışma kapıdaki yetmiyor gibi.
    %64
    %36
    Yanıtla
  • hakkatapan (4 ay önce)
    Bu fikri ortaya atanı direk vekil yapılmalı. Memleketin adliyesi yok ama vekiller yatıyor.
    %65
    %35
    Yanıtla
  • Selçuk (4 ay önce)
    Muhteşem bir öneri çok güzel olur tebrikler sayın vekil
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Karar Elbette 'Hayır' Olacak! (4 ay önce)
    Milletvekili Fendoğlu'nun talebini bir Malatyaca olumsuz diyoruz. Çünkü Orduzu Pınarbaşı'nda Yeni Polisevi, kullanılmayan Malatya Life AVM (Eski YİMPAŞ) yada Beylerderesi'nde Malatya Turgut Özal Üniversitesi Yeşilyurt Yerleşkesi tesisat enerji hatlarıyla hazır büyük ana binalar varken, ilçe yeni belediye hizmet binasını önermek kesinlikle imkansız ve hatadır. Zaten Yeşilyurt Belediye binaları mahallelerde dağınık halde ve bir vatandaş olarak bir işlem için başvuru yaptığımızda evraklar bina bina imzaları için gezdiğinden işlemler geç oluyor, yeni belediye binasında yerel hizmet işlemleri daha hızlanacak, bunu düşünen var mı acaba kötü yorum yazıyorsunuz, ayıptır. Belediyeleri de kötülemeye çalışanlara yani kayısı hoşafını içirsende ne anlarlar ki, vatandaş olarak depremde belediyeler hep yaralarımızı sardı ve hala varlar. Kurban olun kötü yorum yapanlar yerel hizmetlere. Ne kadar koyu bir CHP'lide olsam, hükümetin ve bütün belediyelerin afet zamanında yardımlarını ve desteklerini asla unutmayacağım, sonuna kadar teşekkür ediyoruz. Yeni ilçe belediye binası "Belediye" olarak kalacaktır. Gitsin başka bina bulsunlar yada Yeşiltepe'ye bir an evvel yeni Adliye yapılsın. Sezarın hakkını Sezara! Anlayana.
    %28
    %72
    Yanıtla
  • Malatyalı (4 ay önce)
    Sayın Fendoğlu'nun talebi yerindedir. Adalet hizmetlerinin tek çatı altında toplanması ve vatandaşların ulaşımı açısından burasının tahsis edilmesi doğru olacaktır. Yeşilyurt belediyesinin mevcut yerinde yeni bina yapılması için yeterli alan bulunmaktadır.
    %60
    %40
    Yanıtla
  • Boztepeli Yusuf (4 ay önce)
    Sayın vekilin belediye birimleri hakkında hiç bir bilgi yok sanırım. Yeşilyurt Belediyesi de aynı durumda 6 farklı birimi şehrin farklı noktalarında. kendilerince çözüm üretmek istemişler ama bunun adı hazıra konmak böyle bir fikir ortaya atarak memleketine hizmet etmiş olmuyorsunuz.
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Kaç kişinin her gün belediyede işi olur. Ama avukat, hakim, savcı, polis, jandarmaları düşün. Yazık değil mi onlara. Bir günde üç dört farklı yere gidip geliyorkar. Bir de bunu haftanın 5 günü yapıyorlar. Zaten belediye de çok bir işe yarıyır da.
    %59
    %41
    Yanıtla
  • Boztepeli Yusuf (4 ay önce)Hakkı isimli kullanıcı yorumuna
    Hic belediyeye geldin mi. Birimleri gezdin mi. imar mudurlugune gunde kac vatandas geliyor biliyormusun. Bilmiyorsun ki boyle bir yorum yapmissin Bu hizmet binasının yapımı 2 yıl sürdü neredeyse şimdiye kadar akılları neredeydi. Kos koca adalet bakanlığı malatyaya yakışır bi bina yapamadı mı.
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Ahmet (4 ay önce)
    Onuda YEŞİLYURT'A götürün.Oyuda Battalgazideki garibanlardan alın. Bir battalgazide oturan vatandaş olarak bunları görmediğimizi zannetmeyin.Bütün vatandaşlarda bunları görmeli...!
    %72
    %28
    Yanıtla
  • tamam haklısın ve doğru söylüyorsun. O ZAMAN Battalgazi belediye SARAYINI 'da hükümet konağı yapalım. kaç kere belediyeye işin düştü de belediye SARAYINA gittiniz?
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Oktay (4 ay önce)
    Sayın vekilim çok doğru buyurmuştur, zaten Yeşilyurt belediyesi için çok fazla ve gereksiz bir yatırım, bütün işi büyükşehir belediyesi yapıyor, altyapı yol,maski,park bahçeler,vs Yeşilyurt ve Battalgazi belediye leri kapatılsın, emniyet kaymakamlıklar vs hepsi de kapatılmalı, Allah için söyler misiniz bu belediyeler de 5,6,7 başkan yardımcısı, şoför araç, özel kalem, sekreter,çaycı, onlar ca daire başkanlığı müdürlük yazıktır bu milletin parasını çarçur etmeyin,hiç olmazsa vatandaşın faydasına bu yerin adliye olması,yeni adliye binasının parasıda hızlı tren için yada memleketin başka derdine derman olsun,her ay bu gereksiz işler ve insanlar için yüzlerce trilyon para harcanıyor devletin kasasından,hiç olmazsa Elazığ Adıyaman Diyarbakır Bingöllü hızlı tren için Malatya ya gelip gittikçe yerli turist gibi yeme içme konaklama kayısı ticareti gibi konularda şehre katkı sağlarlar.
    %74
    %26
    Yanıtla
  • Çok isabetli talep (4 ay önce)
    Nasıl olsa Yeşilyurt Belediyesi millete hizmet niyetinde değil. Depremden sonra bir imar kararını bile vermekten acizler. Kapatsalar daha hayırlı olur! Milletin parasını boşa yemezler hiç olmazsa. Bina da Adliye olarak bir işe yarar hiç olmazsa.
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Çok çok isabetli ve yetinde bir tespit.
    %64
    %36
    Yanıtla
  • Ne kadar gereksiz ve boş bir yorum olmuş. Hiç bir şey bilmiyorsunuz, boş boş yorumlar yapıp kininizi nefretinizi kusuyorsunuz. Belediye bir kurum orada bir sürü personel var temizlik görevlisi fen işleri park ve bahçeler.. bunların yaptıklarına biraz saygı duyun kişi ve kişiler gelip geçici sabahın köründe sizler sıcak yatağınızda yatarken ekmek parası için senin çöplerini temizleyen toplayan personele saygı duy.
    %32
    %68
    Yanıtla
  • Çöpçüler bir malatyada meşhur o da seçim zamanı iş isteyene al sana iş deyip veriyorlar işte.ayri konu .Adliye binası tek çatı altında olması lazım ama trafik felç olan bir yere olmaz.. trafik sorunu çözülmesi gerek . Sonra kim ne istiyorsa onu yapsın .
    %60
    %40
    Yanıtla
  • Senin seviyene inmeyeyim. Çukurun en dibinde IQ seviyen. Madem belediyede o kadar personel mağdur, şimdiye kadar bitirselerdi. 3 yıldır bşrmedi. Bir de müteahhit kaçtı, yarıda kaldı. Ne yaptılar? Kimin boş bir teneke oldupu belli.
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Boztepeli Yusuf (4 ay önce)Hakkı isimli kullanıcı yorumuna
    Ben orqda çalisan bir personel degilim. Velev ki calisanim. Benim IQ seviyemi elestiren sen oranin bitip bitmemesinin personelle alakasının olmayacağını anlamayacak kadar IQ seviyesi dusuk birisin. Sen eleştirmeye devam et. :)
    %50
    %50
    Yanıtla
  • belediye SARAYI'nda temizlik personeli mi oturuyor? Eğer öyleyse kıyamam. Haydi bakalım otursunlar.
    %100
    %0
    Yanıtla