SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yeşilyurt Bütçesinin Yüzde 7,6'sı Faize Ayrıldı

0
Güncellendi - 2020-12-13 05:18:42
Yeşilyurt Bütçesinin Yüzde 7,6'sı Faize Ayrıldı
A- A+ PAYLAŞ

Yeşilyurt Belediyesi, 2021 Mali Yılı Bütçesi’nin % 7.66’sına denk gelen 18 milyon 108 bin TL’lik bölümünü faiz giderlerine ayırdığını açıkladı.

Yeşilyurt Belediyesi’nin 2021 Mali Yılı Bütçe Tasarısı, Belediye Meclisi’nin Ekim ayı toplantısında görüşülerek kabul edilmiş, 236 milyon 252 bin TL gelire karşılık, bu gelire denk 236 milyon 252 bin TL gider öngörülmüştü.

Yeşilyurt Belediye Meclisi’nde yapılan görüşmeler sonrasında kabul edilen 2021 Yılı Mali Bütçesi’nde dikkat çeken en önemli husus, faiz ödemelerine ayrılan gider payındaki yüksek oran olduğu belirtiliyor.

Çevre korumaya yaklaşık 4 milyon, faize 18 milyon 

Belediyelerin temel görevlerinden biri olan ‘Çevre Koruma Hizmetleri’ne 3 milyon 749 bin TL ayıran Yeşilyurt Belediyesi Yönetimi, 2021 yılında, çevre koruma hizmetlerine ayırdığı paranın yaklaşık 6 katını faiz ödemeleri için harcayacak.

Yeşilyurt Belediyesi’nin faiz ödemelerine bütçesinin yaklaşık % 8’ini ayırması, yüksek faizle borçlanmaya işaret ederken, halktan toplanan paraların faiz ödemeleri ile bankalara aktarılmasının, Belediyenin finansal yönetimi konusunda ve hizmet üretme kapasitesinde ciddi sorunlar yaratabileceği belirtiliyor.

Yeşilyurt Belediyesi, bütçesinin yaklaşık % 8’ini faiz ödemelerine ayırırken, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde, faiz ödemelerine ayrılan miktarın ise bütçenin % 4’ünden bile daha az olduğu öğrenildi.

Güler HAZAR, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

24 yorum yapılmış

  • TANER (3 yıl önce)
    Kimdi o faiz haram diyen?
    0
    0
    Yanıtla
  • Taha (3 yıl önce)
    Çınar tamamen reklamdan ibaret.Her yer çınar dolu. Faizin niye reklamını yapmıyor anlamış değilim.
    0
    0
    Yanıtla
  • Yaşar KARAASLAN (3 yıl önce)
    Demek ki doğru yoldasın Güler Hatırlarsınız. Hain FETÖCÜLERİN sesi olan Zaman Gazetesi, İnönü Üniversitemizin Rektörü Prof. Dr. Hilmioğlu Hocamıza kafayı takmıştı. Hocamız, da gazetenin haksız-mesnetsiz- dayanaksız tutumu karşısında "Demek ki doğru yoldayız" demekle yetiniyordu. cenk takma adıyla bir takım haksız-mesnetsiz- saçma iddiaları okuyunca aklıma Hilmioğlu Hocamızın o meşhur sözü geldi. ve o sözü sana uyarladım yani "demek ki, "Doğru yoldasın Güler;". Takma kafanı, Yalnız da değilsin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Fahri (3 yıl önce)
    Şimdi bana art niyetli diyeceksiniz ama dikkat ediyorum Yeşilyurt ilçesinde neredeyse bütün inşaatların duvarları Çınar Gazbeton harçlar Çınar beton. Bu müteahhitler neden belediye başkanının firmasını tercih ediyor? Sadece soruyorum fiyatı uygun diye mi yoksa başka sebeplerden mi? Ben şahsen etik bulmuyorum
    0
    0
    Yanıtla
  • üstadım güzel tespit. ama sadece onla kalsa keşke. belediyenin kendi yaptığı topsöğütteki konutlarda da öyle :)
    0
    0
    Yanıtla
  • 44 (3 yıl önce)
    2021 yılı için yeşilyurt belediyesi reklama ne kadar ayırdı acaba
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (3 yıl önce)
    Bir elektrik faturasına bakınız faturanın yarısı onlarca vergiden oluşuyor en sonunda elektrik şirketinin gezme otel yemek vb harcamalarında temsil parası olarak millete yüklediler .
    0
    0
    Yanıtla
  • Mert (3 yıl önce)
    18 milyon koca bir servet ...
    0
    0
    Yanıtla
  • Cenk (3 yıl önce)
    Güler yeşilyurt için kim sana ne para veriyor evraklarinla çıkmazsan birilerinin elinde ses kayıtların ve belgelerin var çıkaracak bu işler organize isler.
    0
    0
    Yanıtla
  • Güler Hazar (3 yıl önce)Cenk isimli kullanıcı yorumuna
    Hırsız ve uğursuz takımı ile trollerinin, Malatya’nın çıkarlarını korumaya adanan haberlerim ve yazılarım karşısında kırmızı görmüş boğa gibi kudurmalarını anlayabiliyorum. Biz Malatya ve Malatya halkının menfaatlerini koruyarak birilerinin tekerine çomak sokuyoruz ve birçok odağı rahatsız ediyoruz. Verdiğimiz bu rahatsızlıktan dolayı çok mutluyum. Belgeleriyle ve tümüyle doğru bilgilerle yazdığımız haber ve yazılara cevap veremeyenler, bütünüyle çakallıkla ve sahte isimlerle yazdıkları iftiralarla karşımıza çıkabiliyor ancak. Anonim, naylon isimlerle buraya gönderilen iftira ve namustan yoksun bir davranışla yazılmış bu iddianıza ilişkin hukuki haklarım saklı kaymak kaydıyla; bazı belediyelere, kurum ve kuruluşlara, ‘avanta tahsildarı’ bazı medya organlarına tünemiş bütün müfterilere burada meydan okuyorum: Gazetecilik meslek ahlakına ve ilkelerine aykırılık oluşturan ve varlığını iddia ettiğiniz ses kayıtlarını ve belgelerini ortaya koymayan, yayınlamayan ya da ilgili yargı mercilerine teslim etmeyen namus ve şeref yoksunudur; haysiyetsizdir. Malatya’nın haklarını korumak yolunda; Malatya’daki birçok kurumu yolsuzluk, usulsüzlük iddiaları eşliğinde yöneten bazılarının beslediği, basındaki kirlenmişlikle ilgili yazdığım yazıya, çok sevdiğim vefat etmiş bir gazeteci arkadaşımın ölümünü istismarla cevap verme zavallılığı ve ahlaksızlığını yapmaktan çekinmeyenin de aralarında bulunduğu kimi internet siteleri, merdiven altı sözde medya organlarının bu aşağılık tavırlarına alışkınız. Ama bu zavallılara üzücü bir haberim var: Sizi çok daha fazla rahatsız edeceğiz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Şuraya da şerefli bir gazeteci çizelim. Alnında da bir mücevher parlasın ..
    0
    0
    Yanıtla
  • Niyazi Doğan (3 yıl önce)Güler Hazar isimli kullanıcı yorumuna
    Güler Hazar GAZETECİDİR / Hakikatlerin Gazetecisidir. Tüm yazılarının altına imza atarım. Merhum İsmet Inonü'nün çok veciz bir şekilde ifade ettiği gibi, "Bir memlekette namus erbabı da en az namussuzlar kadar cesur olmadıkça, o memlekette kurtuluş yoktur". Güler Hazar; cesur gazeteciliği ile bu memlekette, İnönü'nün namus erbabı diye tarif ettiği bir şahsiyet olarak, cesareti ve kalemi ile namus yoksunlarının korkulu rüyası olmaya devam ediyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • ablacım sen rahat ol belge lazımsa bende de var. bu cenk belediyenin trollerinden belli ki
    0
    0
    Yanıtla
  • Burhan Karaduman (3 yıl önce)Cenk isimli kullanıcı yorumuna
    Güler kardeşimiz; bu memlekette “namussuz yaşayıp da, namuslu görüntüsü vermeye çalışanların maskesini düşüren” namuslu bir gazetecidir. Güler bir kadın ve yazdığı haberlere cesaretlice imzasını koymuş, erkek görüntüsü veren Cenk’in gerçek ismini yazacak kadar cesareti yok mu?
    0
    0
    Yanıtla
  • Şimdi "Cenk" mahlaslı canlı, ben sana cebindeki parayla bugün aldığın ürünlerin sepet tutarında ki karşılığı düştü diyeceğim anlamayacaksın. Malatya özelinde tüm vatandaşların refah seviyesi düştü diyeceğim google dan tutup "refah" kelimesini aratacaksın. Bu haberin arka planın da "Rantiyeci Devlet" sistemin geldiği nokta var diyeceğim trene bakar gibi öylece bakacaksın. Güler hanımın yazı dizilerini genel olarak incelersen sosyal devlet ilkesini görürsün, hukuk devletinin önemini görürsün, şeffaf yönetimin ilkelerini görürsün. Haksızlığa karşı nasıl durulur onu görürsün. En önemlisi de en çok ihtiyacın olan şeyi "adamlığı" görürsün. Ya arkadaş 20 yılda fikir dünyanızda gele gele sesli tapecilikten, görüntülü tapeciliğe geldiniz. Zihniniz 3.sınıf "derin devlet" dizilerinin senaristleri gibi çalışıyor. Allah aşkına hiç değilse okuduğunuzu anlayın emin olun yaşam kalitenizdeki artışın sizde farkına varacaksınız. Belki o zaman namuslu dürüst gazetecilerin neler yazdığını daha iyi anlarsınız.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kaysıcı (3 yıl önce)
    Orduzu Şanlıkaya'ya doğalgaz ne zaman geliyor (Okuyucular mazur görsün sesimizi duyurmaya )
    0
    0
    Yanıtla
  • Türkiye sevdalısı (3 yıl önce)
    Bu sene merkezi hükümet 180 katrilyon faize para ayırdı 240 katrilyon da borç para bulacak birde gecilmeyen yollaa havaalanlari hastanelere odenecek para bu sarmaldan ancak denk bütçe ve kamuda tasarruf la kurtulabiliriz işte 1997 yılında denk bütçe ve havuz sistemi ile rantiyecilerin para musluğunu kapatan rahmetli Erbakan a irtica geliyor diye post-modern darbe yaptılar ve partisini böldüler.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mert (3 yıl önce)
    Bence malatyada en iyi hizmeti veren tek belediye Yeşilyurt belediyesi tabiki meyve veren ağaç taşlanırmış
    0
    0
    Yanıtla
  • Pırasa (3 yıl önce)Mert isimli kullanıcı yorumuna
    Taş atan yok adam kendi yayınlamış bu bülteni bu kadar faiz vereceğiz diye.
    0
    0
    Yanıtla
  • sen hizmetin ne olduğunu görmemişsin demek ki :) komik olmayın ya
    0
    0
    Yanıtla
  • yusuf (3 yıl önce)
    Allahtan korkmazlar belediyeyi nasıl böyle faiz bataklığına sürüklediniz....
    0
    0
    Yanıtla
  • Özer (3 yıl önce)
    Yeşilyurt Belediyesi Mütevazi yapısı ve reklamdan uzak tavrı ile harika şeyler yapıyor. Yapılan yeni sosyal tesisleri, Çevreci çalışmaları, Dürüst ve şeffaf yapısı ile bize onur veriyor. Bütçedeki faiz konusunda ise umarım yeni çalışmalarla Faiz yerine Malatya için harcanır.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya sevdalısı (3 yıl önce)
    Bir kere faiz bataklığına battinmi daha çıkamazsın merkezi hükümet bu sene 180 katrilyon faize para ayırdı 240 katrilyon da borç para alacak bu döngüden kurtulmanın tek çaresi belki bir kaç yıl kamu tasarrufu ve kamuda yatırım yapmama pahasına denk bütçe yapılmasıdır işte bu denk bütçeyi 1997 yılında yapan Erbakan hocami bu faizci rantcilar irtica yaygarisi ile post modern darbe ile iktidardan uzaklastirdilar.burdan Yeşilyurt belediyesini uyarıyorum lütfen denk bütçe ve tasarruf yoluyla hizmet yapınız .
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali ihsan (3 yıl önce)
    Ah hacı başkan ahhhh
    0
    0
    Yanıtla