SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yeşilyurt Meclisi'nin Güçlendirme ve Yerinde Dönüşüm Kararı

Yeşilyurt Meclisi'nin Güçlendirme ve Yerinde Dönüşüm Kararı
A- A+ PAYLAŞ

Yeşilyurt Belediye Meclisi Aralık Ayı Olağanüstü Toplantısında gündem alınan üç maddeyi görüşerek karara bağladı. Toplantıda, Yeşilyurt Belediye Meclisi İmar Komisyonunun ‘Orta Hasarlı Binaların Güçlendirilmesi Ve Yerinden Dönüşüm’ raporu görüşülüp kabul edildi.

Yeşilyurt Belediyesi Gedik Kültür Merkezi Meclis Salonunda Meclis Başkanvekili Ramazan Yakıcı Başkanlığında Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan Olağanüstü Toplantıda ilk olarak açılış ve yoklama yapılırken daha sonra mazeretli olan meclis üyelerinin dilekçeleri okunup kabul edildi.

Gündem maddelerinin görüşülmesine geçmeden önce konuşan Meclis Başkanvekili Ramazan Yakıcı, “Sarıkamış Harekâtının 109’ncu yıldönümünde aziz vatanımızı korumak uğruna canlarını feda eden kahraman şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz.” diye konuştu.

Toplantıda ilk olarak Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar’ın girişimlerinin ardından Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğünün 2024 yılı yatırım programına alınması amacıyla başlatılan ‘Malatya İli, Yeşilyurt İlçesi, Gündüzbey Mahallesi Kentsel Sit Alanı Koruma Amaçlı İmar Planı’nın yaptırılabilmesi için Bakanlığımız Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğüne yetki verilmesi’ne yönelik hazırlanan Yeşilyurt Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğünün teklifi görüşülerek kabul edildi.

Yeşilyurt Belediye Meclisi İmar Komisyonu tarafından Meclis Başkanlığına sunulan ‘Orta Hasarlı Binaların Güçlendirilmesi Ve Yerinden Dönüşüm’ raporunu görüşen Yeşilyurt Belediye Meclisi, ‘Yapı kullanma izin belgesi veya kısmi yapı kullanma izin belgesi olan yapılarda, yapı kullanma izin belgesi alındıktan sonra yerinde yapılan aykırılıklar hariç, Belediye arşiv kayıtlarında bulunan projeler ile yerinde yapılan yapı arasında aykırılık olması halinde, bu aykırılığın ilgili yapı denetim kuruluşu tarafından idareye rapor edilmiş olması ve söz konusu aykırılıkların, 7269 sayılı kanun gereğince statik güçlendirme projesi ile ıslahının mümkün olması halinde,  3194 Sayılı İmar Kanunun 42. Maddesi uygulandıktan sonra güçlendirme işlemlerinin yerinde alınan mimari röleve esas alınarak yapılması, ‘Güçlendirme Projeleri’ kapsamında ilave perde veya perdeler eklenmesi gereken durumlarda, ortak alan mahallerde, herhangi bir bölme söz konusu olduğunda genel ihtivayı bozmayacak şekilde, alternatif çözüm veya geçiş oluşturulabileceği; yapı ruhsatı olup ta ‘Yapı Kullanma İzin Belgesi’ hiç almamış yapılarda yapıların ruhsat eki projelere uygun olması halinde güçlendirme süreçlerinin ilgili mevzuat hükümleri kapsamında yapılmasında sakınca olmadığı komisyonumuzca uygun mütalaa edilmiştir’ şeklindeki raporu görüşüp onayladı.

Toplantıda ayrıca Bostanbaşı Mahallesi 298 ada 1 nolu parselin doğusunda mülkiyeti Yeşilyurt Belediyesine ait olan park alanına ‘Aile Sağlığı Merkezi’ kurulması için talep edilen alanın Malatya Valiliği İl Sağlık Müdürlüğüne 10 yıllığına bedelsiz tahsis edilmesine de karar verildi.

Gündemindeki üç maddeyi görüşüp onaylandıktan sonra Aralık Ayı Toplantılarını tamamlayan Yeşilyurt Belediye Meclisi, 2024 yılının ilk toplantısını 03 Ocak 2024 Çarşamba günü saat 14:00’de gerçekleştirecek.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

12 yorum yapılmış

  • Mehmet (4 ay önce)
    Ruhsatsız ve orta hasarlı binalara güçlendirme izni vererek bize mezar hazırlamışsınız. Teşekkür etmemizi beklemiyorsunuz her halde
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Öz Kernekli (4 ay önce)
    Ucuza arsa falan yoh mu? Fatura istemim.
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Drcengiz (4 ay önce)
    Tebrikler ilk defa düzgün bir karar almışlar ama 10 ay beklettiler milleti hesabı sandıkta 10 ayın..
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Serdar (4 ay önce)
    Şaşırmadım, tıpkı Malatya'da çok sayıda evin yıkık, ağır hasarlı ve orta hasarlı olmasına ve depremde çok sayıda can kaybı olmasına şaşırmadığım gibi.Ruhsatsiz ve orta hasarlı binalar , güçlendirmeye rağmen yıkılınca ne yapacaksınız?Tazminatları ödeyince belki aklınız başınıza gelir.
    %58
    %42
    Yanıtla
  • Ahmet Yalvaç (4 ay önce)
    Sarıkamış Şehitlerimize Allah'tan Rahmet Diliyorum Vatan Sağolsun
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Nitelik ve İcraat (4 ay önce)
    İnsanların kendi arsalarına yapacakları binalar için imar ve proje kararını uzaylılar mı verecek? Para her geçen gün pul oluyor. Sizin tuzunuz kuru elbette. Bir yıl oldu ortada bir karar yok! Siz ne iş yaparsınız bu kadar mı aciz ve niteliksizsiniz?
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ali (4 ay önce)
    Yeni yapılar ne olacak efendiler?? Bu kadar konut ihtiyacı olan bir ilde neden yeni yapılar için imar durumu vermiyorsunuz? Ruhsat demiyorum ha, proje çizebilmek için imar durumu daha inşaat ruhsatı verin diyecek durama bile gelemedik. Kardeşim 4 katmı, 5 katmı, 7 katmı neye karar verecekseniz verin evler yapılsın. Battaşgazi ruhsat veriyor faha siz imar durumu veremediniz 1 yıl oldu deprem olalı
    %91
    %9
    Yanıtla
  • Ahmet (4 ay önce)
    Söylenecek söz bulamıyorum. Tabutların çivilerini yenilemek manasındaki bir karar. Sicili bozuk zihniyetin tescilli. Allah bildiği gibi yapar inş.
    %52
    %48
    Yanıtla
  • Hasan Erbulak (4 ay önce)
    Belediyeler, özellikle de bizim gibi taşra illerindeki yerel yönetimler seçimlerde oy veren geniş ailelerin yakınlarının işe alındığı, liyakattan uzak her türlü torpil ve adamcılığın yapıldığı, mevcut iktidara yakın nüfuslu insanların her türlü işinin halledildiği sıradan gariban vatandığın ise süründürüldüğü köhneleşmiş arpalıklardır. Bu saatten sonra islah edilmesi mümkün olmayan ve devleti hantallaştırıp devlete olan güveni ve saygıyı azaltan kurumlardır. İvedilikle kapatılmalı ve belediyecilik hizmetleri tümüyle vali yardımcılıklarından bir tanesine bağlanarak devlet ciddiyeti ve güven yeniden sağlanmalıdır. Aksi halde devlet bütçesini kemiren, bir liralık iş yapıp devlete on lira maliyet çıkaran testideki en büyük delik olmaya devam edecektir. Yeşilyurt belediyesinde neler yaşandı, Malatya nın ismi tüm ülkede ne şekillerde anıldı herkes biliyor. Siz şimdi bir de bunun üstüne eski bayan vekilimizin büyükşehir belediye başkanı olduğunu düşünün. Umudum Sayın Bahçeli dir, bu kadının adaylağını ancak o dur diyip Reis i ikna edebilir. Yoksa vay halimize. Başka diyeceğim birşey yok, Allah Malatya da azınlık kalmış Malatyalıların yar ve yardımcısı olsun.
    %94
    %6
    Yanıtla
  • Şu yazdıklarınız için elinizi öpebilirim. Eyvallah, sağolun varolun. Depremden 2 ay sonra dediğim gibi, kimse oy kullanmasın, Malatya tepki versin diyorum ama yukarıda yazdığınız nemalananlara kalsa yine olmaz bu yöntem. Hükümette kendi belediyesine kayyum atamayacağına göre, yapacak birşey yok. Biz belediye ve başkan istemiyoruz. Vali ve kaymakamlar yeter bize.
    %91
    %9
    Yanıtla
  • MLT4463 (4 ay önce)
    Belediye Başkanı olmadan bu tür bir karar alınması uygun olmamış görünüyor. Taşın altına herkes elini koyacak. Eğer Orta HASAR' LAR için bir takım MAL SAHİP'lerinin baskısı ile karar alel-acele alındıysa verilen gayri-resmi sözler olabilir. Bu durum Güçlendirme istemeyen tüm KAT MALİK'lerinin zarara uğramasına yol açacaktır. Depremlerin devam ettiği ve edeceği düşünülürse kesinlikle onay verilmemesi gerekiyor. Bilimsel raporlar her ne kadar veri içerse de devamlı artçı olduğu için ve Maddi kazanç sağlaması nedeniyle çok da gerçekçi olamıyor. Özellikle YEŞİLYURT Belediyesinde geçmiş aylarda basında çıkan olumsuz uygulamalar, bu kurumu yıpratmış olduğundan vereceği İZİNLER veya ONAY'ların kesinlikle sorgulanması gerekmektedir. Biz yaptık oldu mantığı- insanları mezar evlere sokma zorunda bırakacağı için hiç kimse Kanun önünde kendini kurtaramaz....
    %53
    %47
    Yanıtla
  • Yine milleti öldürecekler yada evsiz bırakacaklar. Resime bakın bu kadar mı meclis üyesi. Depremzede halka belediyeyi veya dolaylı olarak devleti koparmaya çalışıyorlar diyen başkan nerede? Aday adaylarınıda gördünüz değil mi? Betoncular, muteahhitler kol geziyor. Ne oldu yeşilyurtluyduk, mutluyduk. Çöp kutularına yeşil halıfleks kaplayacağınıza işinizi yapsaydınız keşke. Şu İşgem denilen yeri bi 5 yıl geriye doğru denetlesinler bakalım bağımsız kuruluşlar. Birde şu belediyelerde 1 tane adam gösterin ; kartvizit ile, telefon ile, referans ile işe girmemiş olsun. Çalıştığı bölüm ile ilgili bir okul okumuş ve sınavla işe girmiş olsun. Sadece 1 tane gösterin.
    %100
    %0
    Yanıtla