SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yıldız Tezcan Toprağa Verildi

Yıldız Tezcan Toprağa Verildi
A- A+ PAYLAŞ

Türk müziğinde 70'li ve 80'li yıllarda büyük bir çıkış yakalayan, Yeşilçam'da usta isimlerle birçok filmde başrolü paylaşan şarkıcı ve oyuncu Yıldız Tezcan, çoklu organ yetmezliğinden 78 yaşında vefat etti. Film-San Vakfı tarafından ünlü sanatçının vefatına ilişkin yapılan paylaşımda, "Usta sanatçıyı kaybettik. Başımız sağ olsun" ifadelerine yer verildi. Sanatçı bir süredir Yalova'nın Çınarcık ilçesinde gözlerden uzak bir yaşam sürüyordu. 1945'te İstanbul'da doğan Tezcan, henüz 9 yaşında müzik hayatına başladı.

Çocukken okuduğu ilk plağına "Orda Bir Köy Var Uzakta" adlı çocuk şarkısını yorumladı, aynı dönem çocuk korosunda yer aldı. Sanatçı, kariyeri boyunca Türkiye ve Almanya'da 200'ün üzerinde plak yayınladı. Müzik hayatındaki yükselişi ile sinema yapımcılarının da dikkatini çeken sanatçı, 1960'lı yıllarda sinemaya adım attı. Tezcan, 1965'te Ümit Utku'nun çektiği ilk filmi "Gönül Kuşum"da başrolleri Yılmaz Güney ile paylaştı. "Ezom-Bir Dost Bulamadım" adlı 1973 yapımı filmde de rol alan sanatçı, Aytaç Arman ve Yusuf Sezgin ile başrol oynadı. "Aşkın Gözyaşları", "Berduş Yıldız", "Yayla Kartalı", "Kaldırım Meleği", "Kırık Saz", "Mühür Gözlüm" ve "Ezom" gibi büyük ilgi gören birçok filmde rol alan Tezcan, 1975'e kadar 45 filmde yer aldı.

İlk evliliğini Malatyalı merhum müzik yapımcısı Mahmut Tezcan'la yapan ve Tezcan'dan 2 oğlu bulunan 78 yaşında hayata veda eden Tezcan için Perşembe günü Zincirlikuyu Camii'nde cenaze töreni düzenlendi.

Cenaze törenine, Tezcan'ın ailesi ve sevenleri katıldı. Öğle namazının ardından Yıldız Tezcan için cenaze namazı kılındı.

Namazın ardından Tezcan, Zincirlikuyu Mezarlığına defnedildi.

cumhuriyet.com.tr- sabah.com.tr- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • ali (10 ay önce)
    sayın bakan aman ha aman yereli dinlemeyin ...bizi yerel mahvetti yüksek kat planları denetlenmeyen inşaatlar kişiye özel imar planları ....
    0
    0
    Yanıtla
  • Başefendi (11 ay önce)
    Çok iyi oldu. Süper lig de İstanbul takımlarının sayısı yok denecek kadar azdı zaten
    %100
    %0
    Yanıtla