SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Yılların Sorunlarını Çözdük"

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:20:32
A- A+ PAYLAŞ
 
 
 
Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Sivil Toplum Kuruluşları'nın (STK) temsilcileri ile bir araya geldi.
 
“Malatya’yı geliştirmek, kalkındırmak; bölgede bir cazibe merkezi haline dönüştürmek hepimizin görevi” diyen Başkan Çakır'ın toplantısına yaklaşık 100 STK temsilcisi katıldı. “Malatya, hepimizin ortak evi diyoruz." diyerek sözlerine başlayan Başkan Çakır, " Dolayısıyla Malatya’yı geliştirmek, kalkındırmak, bölgede bir cazibe merkezi haline dönüştürmek; sosyal-kültürel anlamda zenginleştirmek, değerlerini gün yüzüne çıkarabilmek, bunları geleceğe taşımak hepimizin görevi” diye konuştu. 
 
"Önemli Olduğunun Bilicindeyiz"
 
Belediye Başkanı Çakır, “Bir şehrin gelişmişliği çok önemlidir. Yani bir üniversite öğrencisi dahi tercih yaparken o şehrin gelişmiş ve sosyal alt yapısının yeterli olup olmadığına bakıyor. Akademisyen buna dikkat ediyor. Futbolcu bile bir takıma giderken oradaki sosyal alt yapıların, şehrin gelişmişlik düzeyinin kendisi için çok önemli olduğunu belirtiyor. Bu kriterler, yatırımcı için de böyle. Dolayısıyla görevimizin ne kadar önemli olduğunun biz bilincindeyiz. Belediyeyi kişilere bağılıktan çıkarmak, hızlı ve dinamik bir yapı oluşturmak, sorunları sağlıklı bir şekilde tespit ederek proje geliştirip çözüme kavuşturmak felsefesiyle yola çıktık. Kent bilgi sistemi, coğrafi bilgi sistemi dediğimiz sistemlerle belediyeyi daha aktif, daha dinamik bir yapıya kavuşturma gayreti içerisine girdik” ifadelerini kullandı. 
 
"Yılların Sorunlarını Çözdük"
 
Şehirin çeşitli yerlerinde yapılan çalışmalar ile ilgili konulara da değinen Başkan Çakır, “Şehir değişim ve dönüşüm projesi kapsamında önce alt yapıyı yeniliyoruz, sonra üst yapıda standartlara uygun yolları, kavşakları, caddeleri aydınlatma, ağaçlandırma çalışmaları gerçekleştiriyoruz. Akpınar-Aslantepe bölgesindeki yılların altyapı sorunlarını çözdük. Birçok yerde ilk kez kaldırım çalışması yaptık. Bugüne kadar 604 bin metrekare kaldırım ve yol düzenleme çalışması yaptık. 47 bin 950 metre yol açma ve genişletme çalışması yaptık. 75 bin 455 metre içme suyu şekebe hattı, 56 bin 807 metre kanalizasyon şebeke hattı, 45 bin 765 metre yağmur suyu drenaj hattı döşedik” diye konuştu. Başkan Çakır, hazırladıkları bazı projeleri de açıklayarak, “Horata Vadisi, Nikah Sarayı, Sanat Galerisi, Spor ve Yaşam Merkezi projeleri üzerinde çalışıyoruz. Kernek Meydanı Düzenleme çalışması ile İpek Yolu ve Niyazi Mısri Sabit Semt Pazarları, yapmayı planladığımız diğer bazı çalışmalardır" dedi. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız