SON DAKİKA
SON DEPREMLER

YMS İçin 'Umutsuz' Toplantı.. 'Hacı Ahmetgiller'le Devam!.

YMS İçin 'Umutsuz' Toplantı.. 'Hacı Ahmetgiller'le Devam!.
A- A+ PAYLAŞ

Süper Ligden eski başkan Adil Gevrek'in, açık olmayan ve hesap vermeyen yönetim tarzı, ciddi iddialara muhatap olan parasal iş ve işlemlerinin geçtiğimiz 3 sezonda çok açık bir şekilde ortada olmasına rağmen hesap sorulmadığı- sorulamadığı için göz göre Malatya adını örseleyen istikrarlı bir başarısızlıkla Spor Toto 1. Lige düşen Yeni Malatyaspor'da, Gevrek'in tüm yaptıklarından hesap vermeden sıyrılmasının ardından yine Gevrek'in ''işine en çok gelen' bir yönetim yapısı olarak ortaya çıkan Hacı Ahmet Yaman başkanlığındaki yönetimle ilgili sorunlar ve kulübün- takımın son durumunun ele alındığı bir toplantının Valilik'te yapıldığı öğrenildi.

Yönetime gelirken 30 milyon TL para verme taahhüdünde bulunan, bunun 10'da 1'inden azını yerine getiren, bu nedenle birçok futbolcusunun sözleşmesini feshetme durumuna geldiği Yeni Malatyaspor'da, Vali Hulusi Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ile kulüp başkanı Hacı Ahmet Yaman, bazı Valilik, Belediye ve kulüp yöneticilerinin katıldığı toplantıda, beklendiği şekilde taahhütlerini yerine getirmeyen Yaman yönetiminden kulübün daha da kötü duruma gelmeden alınması dahil bazı kararlar beklenmesine karşın, Yaman'la devam sonucu çıktığı öğrenildi.

Yeni Malatyaspor'da görev dönemi şaibeli olan ve hakkında bir çok iddia olan Adil Gevrek'e hesap soracak bir yapı yerine Gevrek'e hesap sormayacak Hacı Ahmet Yaman başkanlığındaki bir yapının oluşmasında kongre döneminde karar verici olan Vali Şahin'in, yapılan son toplantıdaki yönlendirmesi ve Büyükşehir Belediye Başkanına da kabul ettirmesiyle mevcut yönetimin, belediyeden sağlanacak parasal destekle işbaşında kalmasının devamı yönünde bir eğilimin ortaya çıktığı haber alındı.

Kulislerden edinilen bilgiye göre; Vali Hulusi Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Yeni Malatyaspor Kulüp Başkanı Hacı Ahmet Yaman ve bazı valilik, belediye ve kulüp yöneticilerinin katıldığı toplantıda sözleşmelerinde yazan ücreti alamadıkları gerekçesiyle TFF’ye başvuran ve 7’sinin Cuma günü boşa çıkacağı, 7’sinin de önümüzdeki günlerde serbest kalacağı toplam 14 oyuncunun durumu ve yönetimle ilgili son durumlar ele alındı.

Kulüp Başkanı Yaman’ın Valilik incelemesinde, göreve geldiğinde taahhüt ettiği 30 milyon TL'ye rağmen bugüne kadar verdiği  yaklaşık 3 milyonluk desteğini, son 40 günü de içine dahil ederek, ‘yaklaşık 23,5 milyon harcadım’ iddiasında bulunduğu, valiliğin yeni bir incelemeyle bunu netleştirmesi noktasında ortak karar alındığı ifade edilirken, Yaman yönetimine mevcut sorunları çözüp çözemeyeceğinin de sorulduğu Yaman’ın 8,5 milyon lira için Büyükşehir ve Valilikten yardım istediği öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre, ilk etapta Cuma gününe kadar bu krizin aşılması için futbolculara ödenmesi gereken 8,5 milyon TL’nin büyükşehir belediye başkanı ve vali tarafından iş adamları ve STK’larla görüşülüp karşılanması için yardım edileceği taahhüt edilirken, Başkan Yaman’ın da kongre kararı alarak en kısa sürede yine kendi başkanlığında maddi destek sağlayabilecek bir yönetim oluşturması gerektiği kendisine iletildi. Kulüpte diğer 7 futbolcu ve yabancı oyuncular için gerekli 10 milyon TL’nin başkan Yaman ve yönetiminin karşılayacağı sözü alındığı belirtilirken kayyum atanmasının şimdilik gündemde olmaması dikkat çekti.

Yaman’ın yerine kayyum atanmasına ilişkin kamuoyu beklentisi dışında, toplantıda Yaman’a bir şans daha verilmesi yönünde bir tavır aldığı öğrenilen Vali Hulisi Şahin’in, kulübe ödenecek miktarlar konusunda kendisinin de sponsorluk görüşmeleri yaparak iş insanlarını Yaman yönetimine destek vermeye davet edeceğini belirttiği iddia edildi.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın hali hazırda iaşe, elektrik, doğalgaz, stat kirası ve primler gibi konuları çözdüğü ve Başkan Gürkan’ın belediyeden sıcak para akışını sağlayamayacağını ancak dışarıdan iş insanları yoluyla destek isteyebileceği toplantıda belirttiği öğrenildi.

Toplantı neticesinde futbolcularla görüşme yapan Ahmet Yaman’ın önümüzdeki Çarşamba gününe kadar futbolculardan süre istediği, konuya Valiliğin ve Büyükşehir'in el attığını söyleyerek zaman kazandığı ifade edildi.

Bu arada, Yeni Malatyaspor'la ilgili Vali ve Büyükşehir Belediye Başkanınca alınan kararların tamamının eski başkan Adil Gevrek'ten hesap soracak bir yapıyı engellemeye yönelik olduğu yolundaki değerlendirmeler, bunun kim ya da kimlerin müdahalesiyle olabildiği sorularını akla getiriyor ve çeşitli iddialar konuşuluyor.

malatyahaber.com

NOT: Yeni Malatyaspor'daki son gelişmelerle ilgili ayrıntıları içeren bir başka haberi aşağıdaki ‘İlgili Haberler’de bulabilirsiniz.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

21 yorum yapılmış

  • selim (1 yıl önce)
    Haber sitesi az bile yazmış.5 tane müteahhit koca Malatya da şekil yapacaksınız sıkışınca belediyeye koşacaksınız parayı memlekete hizmete harcayacağına Ahmetgiller başkanım DESİN diye vereceksin. Devlet para veriyorsa kayyum gelmeli. Bizim vergiler ile kulüp ayakta kalıyorsa Hacı Ahmetgiller niye var. Madem beceremiyorsun bırak kardeşim
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Bilirkisi (1 yıl önce)
    kardesim 36 milyon tl para harciyorsunuz klubun 400 milyon tl borcu var surada alt yapiya 15 16 yasinda cocuklara firsta vermiyorsunuz. alt yapidan oyuncu cikmazsa bu klup donmez. arama tarama ekipleri genc oyunculari takima kazandiyor mu? 1-2 oyuncu gonderirsin alt yapidan oyuncu cikarmazsan satacak oyuncu bulamazsin.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Serhat (1 yıl önce)
    Ahmetgiller derken yazıklar olsun size haber yaptıgınızı sanıyorsunuz ve kendinizi haberci sanıyorsunuz
    %16
    %84
    Yanıtla
  • Bu lafları geç. Hacı Ahmet Yaman yonetimi, adil g. tarafindan sırf hesap sorulmasın diye getirilmiş taşeron bir yönetim. Gerçek Malatyalı bu yapılanı unutmaz.
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Alp (1 yıl önce)
    Asıl para adil gevrek yönetiminde malatyaspor'un paraların hesabı sorulsun. Şuanki yönetime destek verilecekse parayı vali ve belediye başkanı kendi hesabından ödesin. Zaten valinin takıma yarardan çok zararı oldu keşke hiç Malatyaspor işine girmeye çalışmasaydı
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Sinan (1 yıl önce)
    Adil Gevrek ten hesap sorulmadan yargı yolu açılmadan bu kulübe ödenen her kuruş haramdır. İster Vali ister Belediye başkanı kim öderse öödesingunahi vebali boynunadır. Fakirin dul'un yetimin hakkını batmış bitmiş bir kulube ve 3. Sınıf teknik ekip ve futbolcu tayfasına vermek yazıktır günahtır. Allah hesabını sorar Eğer bu memlekete bir faydanız olacaksa yapılacak ilk iş Adil Gevrek ve yönetiminden hesap sormaktır. Açılacak davaya Malatya valiliği ve bugüne kadar kulube para aktaran Buyuksehir belediyesinin de taraf olarak dahil olması gerekir. Buna rağmen Memleketin parasını iş bilmez futboldan bi haber Hacı Ahmet Yaman yönetimine vermek ise tam bir rezalettir.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Sn Sinan bey her önüne gelen hesap sormadan bahsediyor.Neyin hesabını soracaklar.Minareyi çalan kılıfınıda hazırlar.Sanki Sn Ahmet Yaman hesap sorma için göreve gelmiş gibi bir düşünce sizlerde hakim. Bırakın başkan görevine odaklansın.Siz ve sizin gibi düşünenler bildikleri bir belge dayanakları varsa hukukun üstünlüğüne inanıyorlarsa şahsi olarakta C.Savcılıklarına müraacat edebilirler.Bırakın birilerinden medet ummayı becerebiliyorsanızhiç durmadan gereğini yapın.
    %20
    %80
    Yanıtla
  • Bu dönemde kimse hesap soramaz.Belki çok uzun olmuyan ileri bir dönemde!
    %34
    %66
    Yanıtla
  • Malatya lıyım (1 yıl önce)
    Yerel yöneticiler yani belediye başkanları , master shef programı na Söylenenlere göre 850 bin TL vermişler. Oraya verecekleri parayı Malatya spora verseler borçları silinirdi
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Hırsızın hiçmi suçu yok?
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Türkiyede siyasetin şampiyon yaptığı takımlar çoktur.Y.Malatyaspor ise tam tersi siyasete kurban edilmiş Türkiyede tek takımdır.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Master shef'e parayı Yeşilyurt Belediyesi verdi bildiğim kadarıyla. Selahattin Başkan mecbur olmadığı halde takımın iaşe ve primlerini karşılıyor. Hem belediyeler neden başkalarının bıraktığı borç batağını temizlesin ki? Onun yerine şehrin acil ihtiyaçları karşılanmalıdır.
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Mehmet (1 yıl önce)
    takımımıza ve malatyamıza her alanda sahip çıkan sayın selahattin aktaş başkanımıza çok teşekkür ederiz. malatya halkının bağrına bastığı çok memnun olduğu saygıdeğer valimizede teşekkür ederiz. takımın bu hale gelmesine çanak tutan siyasilerden ses yok. sayın selahattin başkanı parti dışında şahsına münhasır her zaman malatya halkı olarak destekleyecegiz.
    %64
    %36
    Yanıtla
  • Takımın bu hale gelmesinin müsebbiplerinden biride Sn Selahattin Gürkan'dır.Meydanı boş bıraktı belediyeden görevlendirdiği üyeleri yönetimden çekti takımı tamamen kontrolsüz bıraktı sonuçta takım bu hale geldi.Şimdi de belediye dışında kaynak bulmayı becerebilmeli.Mevcut borcu 60,70 milyon gibi bir miktarla ödemek için alacaklılarla görüşülmesi gerekir.Y,Malatyaspor şehrin önemli markası inanın E×po 2028 den önemli.Bugün 40 yaşlarda İsviçre'nin Basel kentinde Malatya'yı tanımayan yoktur.Yine yakın zamanda oynadığımız UEFA kupası maçlarındaki oynadığı şehirler Malatya'yı yakından tanıdılar Kaysının başkenti olduğunu öğrendiler.Umarım sn Başkan takımı ziyadesiyle sahiplenir sahiplenmek durumundadır.
    %47
    %53
    Yanıtla
  • uğur tn (1 yıl önce)
    Yaman ,maman hikaye yeni malatyaspor bitmiştir ve bitirilmiştir. Bu saatten sonra yeni malatyaspor'dan bir şey olmaz dahası bu şehirde futbol bence 2 ya da 3 .lig ayarında olmalı. Sevgili editörüm sende kendini boşa yorma.
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Efsane Malatyasporlu (1 yıl önce)
    Kim gelir başkan olur ne oyuncusu nede parası var birileri versin biz harciyalim hangi iş adamı batmış geleceği belli olmayan bir yere parasını verir bu köşeden bir vatandaş olarak adil gevrek dönemi ile ilgili son 3 sezon hep uyarı yaptık bizim gördüğümüzu şehrin ileri gelenleri ve siyasilerin görmemesi düşünülemez bugünkü kötü son göz göre göre geldi ,elektirik ,sigorta ,doğalgaz borçları ödenmeyen şehrimizin esnaflarina bile dünya bir borcu olan kulüp olurmu bana göre bu tür işleri bir kişi tek başına yapamaz bu işler organize işlerdir üstüne kimse gidemez kapanır gider şahsen ben şu andaki yönetime Allah kolaylık versin diyorum kralın çıplak olduğunu yolun sonunun yakın olduğunu onlarda biliyorlar.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Bilirkişi (1 yıl önce)
    kendi ceplerinden cikan para dahil seffaf bir sekilde ne harcandigi aciklanmiyor. Elden verilen parayı da ispatlayin kardesim. 15 milyon tl eskihellac dan alindi. e sen sezon basindan beri 30 milyon tl verdiysen 45 milyon tl simdiye kadar gelir olmus demektir. bu yonetim kesinlikle seffaf degil. bekliyorlar ki reklam sozlesmesi yapilsin sponsor bulunsun maddi destek gecesi duzenlensin belediye para versin malatyaspor uzerinden ticaret yapsinlar para kazansinlar. Oyle yagma yok. Adil Gevrek yonetiminin aynisi. hic bir farki yoktur. Adili aklama yonetimi bu. ramazan yesilovayi neden sutladigi simdi anlasildi cunku adilin kirli camasirlarini cikartiyordu ortaya. Bence hemen acil kongre karari alinsin yeni yonetim gelsin. bunlarin ben ceplerinden 30 milyon filan verdiklerine inanmiyorum. 2 maas alacaklari verilmemisse 16 17 milyon demek bu. 30 milyon verdilerse 15 milyon da mustafa eskihellacdan gelir 45 milyon tl eylulden araliga 4 ay gecti ayda 8 milyon masraf varsa bu da 32 milyon tl yapar. bu yonetim seffaf degil. derhal istifa etsinler.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • kadir (1 yıl önce)
    1. Lige düşen Yeni Malatyaspor'da, Gevrek'in tüm yaptıklarından hesap vermeden sıyrılmasını diyosunuz da burda sıyrılabilir peki allahın hesabında nasıl sıyrılacak hem bu dünyada allahın hesabına yakalanacak hem öbür dünyada.. kusura bakmayın kul hakkı yiyenin kurtuluşu yok. illaki adil gevrek allahın gazabını görecek er veya geç görecek herkes rahat olsun
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Malatya lıyım (1 yıl önce)
    İktidar yanlısı siyasilerle, Adil Gevrek arasında bir şey var. Çünkü siyasiler üç maymunu oynuyor. Mülki idare amirleri ne aman sorun çıkarmayın mahkemeye girmesinler gibi durum var. Adil Gevrek bunları tehdit ediyor üstüme gelirseniz her şeyi açıklarım hepimiz yanarız durumu oluşmaktadır.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Zeynal taş (1 yıl önce)
    Niye hiç kimse bu habere yorum yazmamış
    %100
    %0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (1 yıl önce)
    Malatyaspor, Adil Gevrek ve devamı olan yönetim tarafından yoğun bakıma sokulmuştur. Beceriksiz yöneticilerin maddi zararlarının hesap sorularak telafi etmek yerine Malatya belediyesi ve Valilik kanalıyla karşılanması doğru değildir. Valilik öncelikle geçmiş dönmelerinin hesaplarının kontrol ettirilerek, sorumluların cezalandırılması hakkında işlem yapmalıdır. Devamında ise gerekirse kayyum atayarak Malatyasporun bu dönemi atlatması sağlanmalıdır. Geçmiş dönemlerin hesapları sorulmadan yapılacak her şey yanlıştır.
    %100
    %0
    Yanıtla