SON DAKİKA
SON DEPREMLER

YMS'nin Puan Silme Cezası İtirazına Tahkim'den Red

YMS'nin Puan Silme Cezası İtirazına Tahkim'den Red
A- A+ PAYLAŞ

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Tahkim Kurulu, Spor Toto 1.Lig’de mücadele eden Yeni Malatyaspor için verilen 3 puan silme cezasını onadı.

TFF Kulüp Lisans Kurulu, Ulusal Kulüp Lisans Sistemi kapsamında son değerlendirmeler sonucu verilen süreler içerisinde eksikliklerini tamamlayamayan Yeni Malatyaspor’a 3 puan silme cezası vermişti. Sarı siyahlı kulüp, TFF’nin verdiği karara itiraz ederek, hazırladığı dosyayla Tahkim Kurulu’na başvuruda bulundu.

Sarı siyahlı kulübün başvurusunu inceleyen Tahkim Kurulu, Kulüp Lisans Kurulu kararında usule ve esasa aykırı bir yön bulunmadığını tespit ederek, başvuruyu reddetti ve 3 puan silme cezasını onadı.

Tahkim Kurulu’ndan konuyla ilgili yapılan açıklamada, “Yeni Malatya Spor Kulübü Derneği’nin Kulüp Lisans Kurulu’nun 23.12.2022 tarih ve E.11385 - K.2022/03 sayılı kararına itirazı incelendi. Yapılan müzakere neticesinde; Kulüp Lisans Kurulu kararında usule ve esasa aykırı bir yön bulunmadığı anlaşıldığından, başvurunun reddi ile kararın onanmasına oybirliği ile karar verilmiştir” denildi.

Yapılan açıklamaya göre, Kulüp Lisans Kurulunun verilen süreler içerisinde eksiklerini tamamlayamadığı için üçer puan silme cezası verdiği ekiplerden Süper Lig'den Kayserispor, 1. Lig'den Denizlispor, Altay, Erzurumspor ve Yeni Malatyaspor, 2. Lig'den Bayburt Özel İdare, Balıkesirspor, Menemen FK ve Somaspor'un itirazları değerlendirildi.

Bu ekiplerden Kayserispor'un itirazının incelemeye alınması kararlaştırılırken, diğer 8 kulübün cezaları onandı. Bu 8 ekibin yanı sıra, karara itiraz etmeyen 2. Lig ekibi Serik Belediyespor'un puan cetvelinde üçer puanları silindi.

Tahkim Kurulu’nun 3 puan silme cezasını onamasının ardından Yeni Malatyaspor’un 15 olan puanı 12 olarak TFF’nin resmi sitesinde güncellendi. Denizlispor’un 15 olan puanı 12, Erzurumspor’un 21 olan puanı 18, Altay’ın da 21 puan puanı 18 olarak puan tablosunda yer aldı.

3 puan silme cezası alan Yeni Malatyaspor, böylece 16.sıradaki Altınordu’nun 4 puan gerisinde 17’inci sırada yer alıyor.

Tahkim Kurulu, Süper Lig ekibi Kayserispor'un 3 puanının silinmesi cezasını da incelemeye aldı.

malatyahaber.com- AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • MUSTAFA (1 yıl önce)
    Mevcut yönetimin iş bilmezliğinin faturası Malatyaspora 3 puana malolmuş. Profesyonel ve şaffaf yönetilmeyen klüpler batmaya mahkumdur.
    %100
    %0
    Yanıtla