SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yollar Delik Deşik, Belediyeler Seyirci!.

0
Güncellendi - 2017-03-24 20:29:48
Yollar Delik Deşik, Belediyeler Seyirci!.
A- A+ PAYLAŞ

Asfalt yollarda oluşan çukurlar araçlara ciddi zararlar vermeye devam ederken, belediyelerin ilgisizliği tepkilere yolaçıyor.

Yağışlı mevsimle birlikte, il merkezindeki asfalt yollarda "kalitesiz yapım" nedeniyle derin çukurlar oluştu. Ana caddelerde ve mahalle aralarındaki asfalt bozulmalarına ve çukurlara karşın, gerek Büyükşehir Belediyesi gerekse de Battalgazi ve Yeşilyurt belediyelerinin ilgisizliğine tepki gösteren sürücüler, "Hergün şu mahalleye, şu köye asfalt yaptıklarını açıklayan belediyeler, şehiriçindeki yollar köstebekli delik deşik tarlaya dönüşmüş olmasına ilgisiz ve yetersiz kalıyorlar. Yollardaki çukurlar yüzünden araçlarımız zarar görüyor. Milli servet heba olurken, bu çukurlardan kaçınmak isteyen sürücülerin ani manevra yapmak zorunda kalmaları trafiği de tehlikeye sokuyor. Ne büyükşehir, ne küçük şehir belediyeleri bu sorunla yeterince ilgileniyor. Bu ilgisizlik ve duyarsızlık son bulmalı." diye yakındılar.

Bu arada alt yapı çalışması nedeniyle kazılmış cadde ve sokaklarda asfalt onarım çalışmalarının yapılmaması da sürücüler kadar vatandaşların tepkilerine neden oluyor. Çalışma yapılan bazı yerlerde de bu çalışmaların uzun sürmesi, trafiğin rahat olduğu saatler yerine yoğun olduğu saatlerde çalışılması da bir başka eleştiri konusu.

Yine belediyelerin, yollardaki çukurları onarmak yerine kürekle çakıl- stablizeyle dolduruq sorunu sadece birkaç saatliğine çözme tercihleri de tepki topluyor.

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

23 yorum yapılmış

  • DARENDELİ (7 yıl önce)
    10 gün sonra Aşağıbağlar merkez sokak sakinleri olarak sokağımızın kazılışının 1. yıldönümünü kutlayacağız.Kardeşim 1 yıl önce altyapı çalışması yapıyoruz diye kazdınız öylece duruyor.İşiniz bitti ise neden asfaltlamıyorsunuz? Yok bitmedi ise neden çalışmıyorsunuz?
    0
    0
    Yanıtla
  • Sema (7 yıl önce)
    Hasanbey caddesinden bir örnek vereyim 1 ay içinde evimizin bulunduğu yer 3 kez eşilip asfaltlandı Toprak oturmadan bastılar asfaltı çöke çöke yol kalmadı
    0
    0
    Yanıtla
  • cengiz (7 yıl önce)
    bu resimleri nerde çektiniz bilmem ama bence bu görüntüler çok çook iyi yolların görüntüsü..siz hele bi sanayi girişindeki petrol istasyonun arka sokagini ve oradaki özel hastanenin etrafindaki sokakları görün sanki hendek kazılmış sokaklar gibi..ciplerinizle bile arabanın altini vuruyorsunuz..bence oraların fotoğraflarını cekseydininiz daha iyi olurdu..
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (7 yıl önce)
    Malatya büyükköy belediyesi. Bunlar kadar çalışmaktan anlamayan bir belediye olmaz mühendisinin okuduğu okulu çok merak ediyorum
    0
    0
    Yanıtla
  • hidayet (7 yıl önce)
    Belediye geleceğe yatırım yapıyor... MARSTA YAŞAM adlı filmin çekimi Malatya da yapılacakmış... Bilmeyenlere iletilir.....
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (7 yıl önce)
    Akp nin kullanım ömrü dolmuştur yeni bir oluşum şart her şey eskir ve yıpranir doğal sonuç. ..
    0
    0
    Yanıtla
  • osman bey (7 yıl önce)
    bunlar cehepeli dir kesin
    0
    0
    Yanıtla
  • yaman (7 yıl önce)
    CİMERE (CUMHURBAŞKANLIĞI İLETİŞİM MERKEZİ) YAZDIKLARIMI KOPYALAYIP BURAYA YAPIŞTIRDIM HERKES CİMERE ŞİKAYET ETSİN BURAYA YAZMAKLA OLMAZ BU İŞLER.......... sayın cumhurbaşkanım.akp ye ve size gönül veren biri olarak yazıyorum.akp nin kuruluşundan beri malatyalı halk olarak bütün yerel seçimlerde belediye başkanlığında aday gösterilen her kim olursa olsun onun şahsına değil öncelikle sizin şahsınıza ve patimiz adına oy verip destekledik.ama şuan mevcut malatya belediyesinden malatyalı halk olarak herkes şikayetçi.özellikle yollarımızın hali içler acısı.alt yapı çalışmaları yapılıyor ama yapıldıktan sonra tekrar asfaltlama onarım yapılmıyor.sadece bir örnek verecek olursam oturduğum mahallede 1 senedir kapanmayan çukurlar kazı çalışmaları var.vekillerimiz de bu duruma kayıtsız yani anlaşılan belediyeden hesap soran da yok.şuan ki mevcut malatya belediyesi akp nin adını lekelemektedir.bende ne yapabilirim diye düşündüm bu konuda.en sonunda cimere yazmanın doğru fikir olduğunu düşündüm.allahın izniyle inşallah faydası olacaktır.REİSİM allah size uzun ömürler versin yar ve yardımcınız olsun sizi çok seviyoruz ailecek..
    0
    0
    Yanıtla
  • Elbîstanlı (7 yıl önce)
    Belediyesinden memnun olmayan Malatya halkı :D Türkiye'nin % 90 il ve ilçelerinin tamamının yolu bu durumda . Yani Malatya'ya has bir durum değil , ama geçen Malatya'ya geldim'de adam bir yama yapmış kaldırıma çıkıyorsun mübarek o ne öyle takla atar araba hızlı girse :D Ama işte AKP belediyeleri ne beklersin ki buna şükür deyip geçeceksin
    0
    0
    Yanıtla
  • halil (7 yıl önce)
    yemin ederim evime hangi yoldan gideceğimi bilemiyorum.arabada hayır kalmadı.sağlam bir yol gösterin bana malatya. pardon sahipsiz malatyada.
    0
    0
    Yanıtla
  • yavuz44 (7 yıl önce)
    buna rağmen bunlar nasıl oy istiyor bu halk nasıl veriyor anlamış değilim
    0
    0
    Yanıtla
  • VATANDAŞ (7 yıl önce)
    son 5 aydır koyunoğlu, zaviye, ancarlı,hacı abdi, ataköy... vb. mahallelerde yapılan ve ardı arkası bitmeyen bu rezil alt yapı çalışmaları da neyin nesi? beş yıl önce seçim içim alelacele yapılan asfalt ve kaldırım çalışmaları çarşaf çarşaf belediye dergilerinde yayınlanmıştı. bakın şimdi ne oldu diyen hiç kimse yok ortalarda. bir caddeye asfalt ve kaldırım yapılmadan önce alt yapı ile işi olan elektrik kurumu, doğalgaz işletmeleri, telekomünikasyon grupları ve belediyenin diğer birimlerine ".......... mahallelerde asfalt ve kaldırım çalışmaları yapılacaktır ......... mahallerde 20 yıl boyunca (artık asfalt ve kaldırımın miadı neyse! biz Malatyalılar olarak bunu çok şükür hiç bilemeyiz ya hadi her neyse)herhangi bir çalışma yapılmayacaktır. ..../..../.... tarihine kadar alt yapı yenilemesi vb. işlemler son bulmalıdır. aksi takdirde yapılacak herhangi bir kazı ve yıkım işlemlerinde ilgili kurum en geç 7 gün içerisinde kazı yapılan sokak cadde vs. yerlerde yol boyu yenileme yapmakla mükelleftir." diye bir taslak yapısın bu belediye kurumlara yollasın ki beş yıl önce asfaltı dökülen bir caddenin altı üstüne bir daha getirilmesin. bir de bunun mali kayıpları var artık bunun hesabını kim sorarsa. benim sokağımda 5 ay önce çağ dışı bir kazı çalışması yapıldı ve halen bir kürek asfalt dökülmedi. sorumluların hesap vermesini istiyorum. hesap soruyorum çünkü ben o mahallede ikamet eden bir vatandaşım. yetkililerin bir an önce yaşadığımız bu rezaletin önüne geçmesi saygılarımla arz ediyorum. imza: VATANDAŞ.
    0
    0
    Yanıtla
  • delphikaya (7 yıl önce)
    Siz Birde Battalgazi (eskimalatya) yolu görseniz Esasen birdir bir oynamak isterseniz çok uygun bir yer adama gerek yok yoldaki çukurlar adma boyunda zaten :)
    0
    0
    Yanıtla
  • Michail (7 yıl önce)
    Malatyanin her zaman ki hali alıştık artik yetkililer uyumaya devam kazdıkları yeri temizleyip asfaltlayip yikasalar boyle olmaz ama nerde bu boylw gitmez yazik milletin derdini dinleyen yok sorunlarını cozen yok bi öğrenmişler cimlendir me agac boyama kazma yıkma toparlamama pembe trambüs falan filan malatyaya hizmet bekliyoz çalışma bekliyoz herkes oturdugu koltugun hakkini vermeli ne battalgazi ne yesilyurt ne büyükşehir çalışıyor kaldırım da arabalardan yuruyemiyoz cevre yolu berbat akpinarin trafigi rezalet eski koy garajinin ora berbat cok merak ediyorum bu adamlar bu yollari hic kullanmiyo mu gormuyolar mi bu rezaleti sonrada oy icin cikarlar yok su kadar yatirim yaptik yollari yaptik 2 tane cevrw yolu kazandirdik tuneller yaptik duble yol falan kusura bakmayin hic bisey yapmadiniz herkes bunun farkinda insanlari kandiramazsiniz oy falan da yok beklemeyin cunku verdiginiz sozler vaatler yerini bulmuyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • ibrahim (7 yıl önce)
    belediye siyaseti bırak iş yap
    0
    0
    Yanıtla
  • macit (7 yıl önce)
    bir ak partili olarak gerçekten yazık diyorum. ak parti'nin türkiye'de ve her ilde çıtayı yükselttiği bir dönemde malatya yerlerde sürünüyor. işi ehline verin, yoksa kıyameti bekleyin. ak parti malatya için bir şey yapmak istiyorsa bir dahaki seçimde kaliteli ve ehil bir aday göstersin
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyavatandaşı (7 yıl önce)
    Cumhurbaşkanının geleceğini öğrenince işçileri arı gibi çalıştırıyorsunuz diğer zamanlarda millete sağır oluyorsunuz. İşinizi gücünüz yalakalık. Oturduğunuz koltukların vebali çok umarım diğer tarafa kalmazda görürüz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet Sefa (7 yıl önce)
    16 Nisan'a kadar bir şey yapmazlar... Psikolojik tehdit anlayacağınız. Gerçi 16 Nisan'dan sonra da bir şey yapmayacakları şimdiden aşikar...
    0
    0
    Yanıtla
  • Hakan K (7 yıl önce)
    Arabamda ses yokken artık sesten geçilmiyor. Allah sizin hakkınızdan gelsin ne diyelim. Bu kul hakkını nasıl vereceksiniz arkadas
    0
    0
    Yanıtla
  • yalçın (7 yıl önce)
    bunların derdi referandumda hayır çıkması.yoksa bir belediye niye çalışmaz
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali Basri Tezel (7 yıl önce)
    Ara sokaklara taş döşeseler olmuyor mu?
    0
    0
    Yanıtla
  • mlx (7 yıl önce)
    sanki önceden iyiydi yollar.
    0
    0
    Yanıtla
  • MEHMET K. (7 yıl önce)
    Yeni bişey değil! Artık bunlara alıştık,en kötü yama yaparlar zaten bizimde yamamız meşur.
    0
    0
    Yanıtla