SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yollarda Kar Mücadelesi

A- A+ PAYLAŞ

Kar ve tipi nedeniyle ulaşıma kapanan yolları açma çalışmaları sürdürülüyor. Pütürge yolunun yanı sıra 48 köyün yolu daha ulaşıma açılırken, merkeze bağlı 7 köy ilköğretim okulunun kar tatilleri bir gün daha uzatıldı.

PÜTÜRGE YOLU..
Pazar gününden itibaren Kubbe Dağı bölgesinde ulaşıma kapanan Malatya ile Doğanyol ve Pütürge ilçelerinin bağlantısını sağlayan karayolunun, Perşembe günü kontrollu olarak ulaşıma açıldığı, her an kapanma tehlikesinin bulunduğu belirtildi. Bu yol Çarşamba günü de açılmış, 8 saat sonra tekrar kapanmıştı.

Öte yandan, kar nedeniyle yolları ulaşıma kapalı olan köy sayısı 254'den 206'ya düştü. Özel İdare ekiplerinin sürdürdüğü çalışmalar sonucu 48 köyün yolunun ulaşıma açıldığı belirtildi.

İlçelere bağlı toplam köy sayıları ve halen yolu ulaşıma kapalı olan köy sayıları şöyle:

Merkez 43 -4
Akçadağ 71 -20
Arapgir 42 -23
Arguvan 46 -31
Battalgazi 12 -
Darende 47 -21
Doğanşehir 29 -4
Doğanyol 13 -10
Hekimhan 50 -37
Kale 19 -1
Kuluncak 20 -11
Pütürge 62 -33
Yazıhan 27 -7
Yeşilyurt 20 -4
TOPLAM : 501 -206

TATİLE BİR UZATMA DAHA..
Bu arada, geçtiğimiz Pazar günü kar nedeniyle önce 2 gün tatil edilen, ardından 2 günlük ek tatil daha verilen merkeze bağlı köy okullarından 7'sinde tatilin Cuma günü de sürmesi kararlaştırıldı.

Malatya Valiliği'nden yapılan açıklamada, 18 Şubat Pazartesi gününden beri kapalı olan Beydağı Balıkderesi, Gülümuşağı Başağaç, Uluköy Ahudere, Beypınar, Uzundere, Yaygın Puluşağı ve Mengil ilköğretim Okulları'nın Cuma günü de açılmayacağı belirtildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız