SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yolsuzluk ve Usulsüzlükle Suçlanan Müdüre 'Asaleten' Atama!

Yolsuzluk ve Usulsüzlükle Suçlanan Müdüre 'Asaleten' Atama!
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Çevre ve Şehircilik İl Müdürü iken, adı deprem hasarlı binaların yıkımı ve yeniden yapımı ile ilgili ihalelerde usulsüzlük ve yolsuzluk iddialarına karışan, bu nedenle Malatya Valiliği'nce bir süre de açığa alınan Fikret Onhan (fotoğraftaki), tüm bu işlerle ilgili hakkında soruşturma sürerken 'vekaleten' atandığı Karaman İl Müdürlüğü'ne asaleten atanmasına ilişkin karar Resmi Gazete'de yayınlandı.

Geçtiğimiz günlerde, kendisiyle irtibat kuran ve ihalesiz yıkım yaptığı için 9 yılın üzerinde hapis cezasına çarptırılan Ahmet Turan G. adlı şahsın da ifadesinde adı sıkça geçen Onhan ile usülsüzlük ve yolsuzlukla suçlanan memur şahısların yargılanmalarına yönelik idari karara yapılan itiraz Gaziantep Bölge İdare Mahkemesi'nce reddedilmiş, dosya adli soruşturma için Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderilmişti.

Bu süreç devam ederken, daha önce yeniden il müdürlüğü görevine getirilerek Karaman'a vekaleten ataması yapılan Onhan'ın, bu göreve asalaten atanmasına ilişkin karar, birçok atama kararıyla birlikte Resmi Gazete'de yayınlandı.

Bu atama kararlarına göre, daha önce Aile ve Sosyal Hizmetler Malatya İl Müdürlüğü'ne vekaleten atanan Karabük İl Müdürü Galip Sökmen'in de asaleten ataması yapıldı.

CUMHURBAŞKANLIĞI ATAMALARI..
Bu arada, Resmi Gazete'de çeşitli kurum ve kuruluşlara ilişkin atama ve görevden alma kararları Resmi Gazete’de yayımlandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan kararlara göre Basın İlan Kurumu Genel Müdürlüğü’ne Cavit Erkılınç atandı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na ilişkin atamalar
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nda açık bulunan Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdür Yardımcılıklarına Bedri Sinan Gül ve Mustafa Bakır, Ankara Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne Karaman Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Türkmen Hacıhaliloğlu, Ardahan Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne, Bahtiyar Topal, Çankırı Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne Selim Boyraz, Denizli Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne Uşak Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Mehmet Fatih Namık Öztürk, Karaman Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne Malatya Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Fikret Onhan, Zonguldak Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne Şenol Ayyıldız, Kırşehir Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne Niğde Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Hamdi Görkem Gençtürk, Niğde Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne Kırşehir Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Necmettin Şeker atandı.

Adli Tıp Kurumu’na ilişkin atamalar
Adli Tıp Kurumu Başkanlığı 1. Hukuk Müşaviri Hülya Deniz Yıldırım görevden alınırken yerine Bilal Nuri Kestioğlu, Adli Tıp Kurumu Üçüncü Adli Tıp İhtisas Kurulu Başkanlığı’na Üsküdar Üniversitesi Öğretim Üyesi Nureddin Nezih Anolay, Adli Tıp Kurumu İkinci Adli Tıp İhtisas Kurulu Nöroloji Üyeliği’ne Uzman Doktor Ahmet Hakyemez, Adli Tıp Kurumu Yedinci Adli Tıp İhtisas Kurulu Diş Hekimliği Üyeliği’ne İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Cudi Balkaya, , Adli Tıp Kurumu Sekizinci Adli Tıp İhtisas Kurulu Tıp Üyeliği’ne Doç. Dr. Yalçın Büyük atandı.

Genel müdürlüklere ilişkin atamalar
Türkiye Elektromanyetik Sanayi AŞ Genel Müdürlüğü’ne ve Yönetim Kurulu Başkanlığı’na aynı yerin Genel Müdür Yardımcısı ve Yönetim Kurulu Üyesi Fatih Öztürk, Fatih Öztürk’ten boşalan Genel Müdür Yardımcılığı’na ve Yönetim Kurulu Üyeliği’ne Şükrü İlhan, Türkiye Raylı Sistem Araçları Sanayi A.Ş. Genel Müdürlüğü’nde açık bulunan 1. Hukuk Müşavirliği’ne Mustafa Turan, Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumu Genel Müdürlüğü 1. Hukuk Müşaviri Tülay Arslan görevden alınırken yerine Alper Baran, Türkiye Elektrik İletim AŞ Genel Müdürlüğü’nde açık bulunan 8. Bölge Müdürlüğü’ne 11. Bölge Müdürü Hadi Bingöl, Türkiye İstatistik Kurumu Başkanlığı’nda açık bulunan Başkan Yardımcılığı’na Fatih Şahin atandı.

Diğer atama ve görevden alma kararları
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nda açık bulunan Malatya İl Müdürlüğü’ne Karabük İl Müdürü Galip Sökmen, Dışişleri Bakanlığı’nda açık bulunan Dış Politika Danışma Kurulu Üyeliğine Kemal Madenoğlu, Dışişleri Bakanlığı Tercüme Dairesi Başkanlığı’na Osman Rıza Yavuzalp, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nda açık bulunan Ankara İl Müdürlüğü’ne Muhammed Polat, Türk Paten ve Marka Müdürlüğü’nde açık bulunan Yönetim Kurulu Üyeliği’ne Alim Polat atandı.

Tarım ve Orman Bakanlığı; Gıda ve Kontrol Genel Müdürü Harun Seçkin, Hayvancılık Genel Müdürü Zekeriya Erdurmuş, Avrupa Birliği Dış İlişkiler Genel Müdürü Aylin Çağlayan Özcan ile Strateji Geliştirme Başkanı Volkan Koç görevlerinden alındı. Kültür ve Turizm Bakanlığı Kırıkkale İl Kültür ve Ramazan Gencan görevden alınırken Kültür ve Turizm Bakanlığı’nda açık bulunan Adana İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’ne ise Emre Duru atandı.

malatyahaber.com- Ankara, iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

14 yorum yapılmış

  • Malatyalı (2 yıl önce)
    Fikret onhanın kendi iradesiyle yaptığını düşünmüyorum siyasi idare karar almadan il müdürünün yapacağını sanmıyorum. Siyasi idari Fikret onhana sahip çıkmıştır. Asaleten ataması yapılmıştır.
    %57
    %43
    Yanıtla
  • Hasan (2 yıl önce)
    Bu sene oy yok. Aklımızla dalga geçmeye devam etsinler.
    %85
    %15
    Yanıtla
  • 1650736418 (2 yıl önce)Hasan isimli kullanıcı yorumuna
    hasan zaten bu sene seçim yok :))))))
    %25
    %75
    Yanıtla
  • Çok komiksin. Seçime 1 yıldan az kaldı . O anlamda söyledim . Gerçi bazıları kim kazanırsa onun tarafına geçiyor . Değişen birşey olmuyor . Olan yine gariban oluyor.
    %89
    %11
    Yanıtla
  • MUSTAFA (2 yıl önce)
    İşte bu ülke böyle yönetildiği sürece kalkınamaz. Fakirlikten kurtulamaz. İlerleyemez. Hakkındaki dava sonuçlanmadan açığa alınan bir adam asaleten atanıyor??????????
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Gerçek bu (2 yıl önce)
    Bu dönemin en gözde adamları bunlar. Dürüst, liyakat li adamlar prim yapmıyor. Bu tipler prim yapıyor.. Devam edin az kaldı.
    %83
    %17
    Yanıtla
  • çınar (2 yıl önce)
    valla helal olsun azimli adammıs
    %37
    %63
    Yanıtla
  • Hak (2 yıl önce)
    Bu müdür haklı haksız mahkeme bilir ama benim cahil ama zır cahil aklımla bildiğim şu ki halen kamu üst kademelerinde bir sürü kripto bir sürü sicili bozuk var..
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Öğretmen (2 yıl önce)
    Ali Tatlı da yargılanıyor oda Balıkesir e atandı.Demekki bir yerlere gelmek için böyle yapmak gerekiyor
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Kusura bakmayın ama adamlar mahkemeler de haklı çıkıyorlar. Sırf malatyahaber.com istedi diye açılan soruşturmalar bunlar. Kifayetsiz muhteris kamu yöneticileri ile birlikte yapmaya çalıştıkları itibar suikastı mahkemeden dönüyor. Ve müfteri haber sitesi durmaksızın hem de sansürsüz bir şekilde yayınlamaya devam ediyor. Tabi Allah'ın adaleti ve hesabı bu küçük müfteri haber sitesi ve ortakları olan kifayetsiz muhteris kamu yöneticilerinden çok daha büyük. Bu arada kamuoyuna biz duyurmuş olalım. Mahkemeler devam ediyor ve beraat kararları gelmeye devam ediyor. Ama bunları yayinlarlar mı? Tabi ki de hayır. İnsanlar sırf kamu görevlisi oldukları için sessiz kalıyorlar diye mufteriler kamuoyunu yanlış yönlendirmeye devam ediyor. Ben söylemiş olayım. Adamların kamuyu değil zarara uğratmak hatta kâr ettirdiklerine dair komisyon kararı var ama gel gör ki vilayet memurların aleyhine olan unsurları işleme sokarken lehlerine olan değerlendirmeleri işleme sokmuyor. Yaklaşık iki yıldır sürdürülen bu kara propaganda insanların hayatlarını mahvetti. Bunu okuyan değerli Malatyalılar bilsin ki bu olanlar malatyahaber.com un anlattığı gibi değil.
    %38
    %62
    Yanıtla
  • Yav he he TV'den duyduğu süslü cumleleri kullanınca haklı olmuyorsun.Bu haberlerin hepsi yalan zaten. O yüzden ülkece bu haldeyiz. O yüzden Mtü bütün ülkenin dilinde! O yüzden belediyelerde sahte pasaportla insan kacakciligi yapılıyor. O yüzden aile müdürlüğünde çalışan adam müdürlüğe uyuşturucu zulaliyor. O yüzden malatyahaberin haber yaptığı tarım bakan yardımcıları vs görevden alındı. Ve daha yüzlerce konu sadece Malatya'da var. Çürümenin bu kadar arttığı bir dönem olduğunu görmedim çünkü usulsüz iş yapanlar yanına kâr kalacağını dusunuyor. Dediğiniz insanlar o mahkemelerden gerekçeli bir şekilde aklandiysa eğer kamuoyuna sunsunlar elbette kamu çalışanı olmaları buna engel değil.
    %84
    %16
    Yanıtla
  • 1650730014 (2 yıl önce)kbn148500 isimli kullanıcı yorumuna
    klasil Ali tatli yalakasi
    %77
    %23
    Yanıtla
  • Çakma bingollu
    %75
    %25
    Yanıtla
  • kbn148500 adlı şahıs baştan aşağı yalan söylüyorsun utanmadan, memur tayfası hakkında daha dava açılmadıki .beraat etsinler. Haklarındaki dosya işlem için Cumhuriyet Başsavcılığı'(na gönderildi. Sizin mahalledeki kahvede mi dava açılıp beraat kararı verildi, azıcık utanın da yalan söylemeyin. O müdür mahkemede ihalesiz verdiği işleri inkar etmedi. ihalesiz iş verdiği zat 9 yıl 4 ay hapis cezası aldı. Gaziantep Bölge İdare Mahkemesi'nin verdiği kararı oku, utanman varsa, özür dile önce yazdıkların için.
    %70
    %30
    Yanıtla