SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Yöresel Lezzetler Yarışması'

0
Güncellendi - 2018-10-18 19:44:44
'Yöresel Lezzetler Yarışması'
A- A+ PAYLAŞ

Kent Konseyi Kadın Meclisi, Malatya mutfağının lezzetli yemeklerini tanıttırmak ve yaşatmak amacıyla yemek yarışması düzenliyor.

Düzenlenen yemek yarışması ile alakalı açıklama yapan Kadın Meclisi Başkanı Saliha Bulut, “Malatya’mız yemek çeşitleri bakımından oldukça zengin bir mutfağa sahip. Bu nedenle Malatya’ya ait yemek kültürünün gün ışığına çıkarılması, hem yöremize ait geleneksel lezzetlerin bilinirliği ve tanınırlığını artıracaktır. Bu yarışma yöresel lezzetlerin ortaya çıkması ve gelecek nesillere aktarılması konusunda önem verdiğimiz bir yarışmadır” dedi.

Başvuru Tarihleri: 18 Ekim – 23 Kasım

Yöresel Lezzetler Yarışmasının başvurularının 18 Ekim - 23 Kasım tarihleri arasında Kent Konseyi’nde bizzat yapılacağını belirten Bulut,  “Malatya’nın yöresel lezzetleri ve kayısı tatlıları olmak üzere iki kategori halinde düzenleyeceğimiz yemek yarışmamız da katılımcılardan alacağımız yemek tariflerini de kitaplaştırarak kamuoyu ile paylaşacağız” dedi.

Yemek yarışması değerlendirme kurulunda Yemek Yazarı Sahrap Soysal, Yemek Yazarı İbrahim Halil Kılıç, Aşçı Zeynep Kasap ve Aşçı Cevdet Uçar’ın olacağını belirten Bulut, “Yarışma da birinci olana 1000 TL, ikinciye 750 TL, üçüncüye ise 500 TL para ödülü ile ödüllendirilecek ve tüm katılımcılara ufak mutfak eşyaları hediye edilecektir” dedi.

Yarışma tarihinin 1 Aralık 2018 olduğunu söyleyen Bulut, “Bütün kadınlarımızı Yöresel Lezzetler Yarışmamıza katılmalarını bekliyoruz” dedi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız