SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Zabıta Teşkilatımız Çok Ciddi Görevler Yapmaktadır"!.

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Zabıta teşkilatının kuruluşunun 197’nci yıl dönümü dolayısıyla Büyükşehir Belediyesi Zabıta Teşkilatını makamında ağırlayarak, Zabıta Haftalarını tebrik etti.

Her yıl 1-7 Eylül tarihleri arası ülkemizde Zabıta Haftası olarak kutlanıyor. Bu kapsamda Büyükşehir Belediyesi Zabıta Teşkilatı ile bir araya gelen Başkan Gürkan, zabıta teşkilatının yerel yönetimlerin kolluk kuvvetleri görevini ifa ettiklerini belitti.

Ayrıca Başkan Gürkan, Büyükşehir Belediyesine bağlı zabıta personelinin 6 Şubat Kahramanmaraş depremlerinden sonra cansiperane çalışarak, Malatyalı vatandaşlara önemli hizmetler verdiğini söyledi. 

"ZABITA TEŞKİLATIMIZ CİDDİ GÖREVLER YAPMAKTADIR"

Ziyarette konuşan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Sığırcı, bütün birimlere olduğu gibi zabıta teşkilatına da verdiği desteklerden dolayı Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’a teşekkür etti. Sığırcı, “Her yıl 1-7 Eylül tarihleri arası ülkemizde Zabıta Haftası olarak kutlanıyor. İlimizde de zabıta teşkilatı 3 ana mevzuat üzerinde yürütülmektedir. Biri, Belediye Kanunu, ikincisi Hıfza Kanunu, üçüncüsü ise en son çıkan 5996 Gıda ve Yem Kanunu mevzuatları üzerine görevlerini ifa etmektedirler. Kendi işlevleri dışında 7 gün 24 saat özellikle belediyemizin ulaşım, fen işleri, MASKİ ve diğer kurumlarla ilgili yardımcı hizmet olarak ciddi görevler yapmaktadır. Zabıtanın trafiği kontrol etme, kaldırım işgalleri, şehir hayatının düzeni ve yaşam kalitesinin korunması gibi konularda da çok ciddi çalışmaları var. Sizin verdiğiniz talimatlar doğrultusunda 125 personelimizle görevlerimizi sürdürüyoruz. En büyük amacımız halkımıza daha rahat ve daha güzel bir Malatya sunmak. Tüm zabıta teşkilatının Zabıta Haftasını kutluyorum, çalışmalarında başarılar diliyorum” dedi. 

“KENDİLERİNE GÖREVLERİNDE BAŞARILAR DİLİYORUZ”

Malatya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Selahattin Gürkan, zabıta teşkilatının her alanda büyük özverilerle görevlerini gerçekleştirdiklerini söyledi. Başkan Gürkan, “1-7 Eylül tarihleri arası ülkemizde her yıl Zabıta Haftası olarak kutlanmaktadır. 1826 yılında kurulan Zabıta Teşkilatı’nın bugün 197. yılını kutluyoruz. Zabıta, önemli bir görevi üstlenmekte ve yürütmektedir. Genel idarenin kolluk kuvvetleri polis, jandarma ve bekçilerdir. Yerel yönetimlerin kolluk kuvvetleri de zabıta teşkilatlarıdır. Zabıtamız, 6 Şubat depremlerinden bu yana kendi görevlerinin dışında özellikle çadır kentlerin kurulmasında, çadır kentlerin asayişlerinin idame ettirilmesinde, konteyner kentlerin kurulmasında ve asayişlerinin sağlanmasında, iş ve işlemlerinin yürütülmesinde, toplumdaki denge ve düzenin bozulmaması noktasında göstermiş oldukları hassasiyetten dolayı zabıta teşkilatımızı kutluyoruz. Şehrimizde şimdiye kadar genel anlamda baktığımızda zabıtanın önlediği asayiş olaylarının yüzlercesi, binlercesi olduğu gibi bu konuda toplumu rahatsız edecek bir durum da olmamıştır. Bu anlamda da tüm zabıta teşkilatımızı daire başkanı ve genel sekreteri nezdinde yürekten kutluyoruz. Kendilerine görevlerinde başarılar diliyoruz. Nice 197. yıllarda görevlerini ifa etmelerini temenni ediyorum. 1-7 Eylül Zabıta Haftası’nın şehrimizdeki ve tüm zabıta personeline hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” şeklinde konuştu. 

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

8 yorum yapılmış

  • Zorba (7 ay önce)
    Bu kurum asıl görevini yapması için1- Tüm amirler de dahil personelin (Türkiye genelinde) dışarı ilden gelmesi lazım. Malatya daki esnafı tanımayacak ki görevini yapabilsin. 2-Bu kurum belediye ve siyasi bağlantısı olmayacak.3-Yetki verilmesi lazım. 4- Uygulama alanlarının genişletilmesi 5- Personelin daha eğitimli ve bilinçli olması 6- Siyasi idare baskı yapma yetkisi olmamalı 7-Teknik şartlar .Zabıta memuru esnafa "eşyanı içeri al" dediğinde .Esnafında ona ula adam mı oldun seni amcana dayına söyleyeceğim kulağını çeksin derse orda görev olmaz . adam emekli olunca kimin yüzüne bakacak herkes küs.....
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Bynedim (7 ay önce)
    Boş bir kurum
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Onun için günde 50 60 çağrı şikayet istek geliyor...
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Sonuç verin bana aman şu şunun akrabası yok benim beldiyeden şu tanıdığım var dur bir arıyayım halleder hangi şikayeti çözebildiniz liseden bir ark.ekibinizde valla o bile sizin kurumdaysa vay halinize…
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Lisedeki ark. Kim olduğu söyle derim ama olmadığı için yok dersin kesin seninde işin olmadığı için belediyeyi iş konusunda bu sözleri söylüyorsun işin olsaydı el üstünde tutardın belediyeyi bu arada ben malatyalı değilim torpilimde yok....
    0
    0
    Yanıtla
  • kadir (7 ay önce)
    iyi tesbih çekiyolar o kesinnn
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Doğru malatya esnafına karşı sabır tesbih çekiliyor...
    %58
    %42
    Yanıtla
  • Volkan (7 ay önce)
    Çok ciddi işler yapıyorlar evet. Tövbe Allah'ım yaaaa. Bunlar bizi eşek.yerine koyuyorlar
    %89
    %11
    Yanıtla