SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Zabıtadan KDV İndirimi Denetimi

Zabıtadan KDV İndirimi Denetimi
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğüne bağlı ekipler, temel gıda ürünlerindeki KDV oranının yüzde 8’den yüzde 1’e indirilmesinin ardından marketlerde denetimler gerçekleştiriyor.

Malatya Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığına bağlı Zabıta Müdürlüğü ekipleriyle birlikte Ticaret İl Müdürlüğü ekipleri, Malatya genelinde bulunan marketlerde KDV oranlarını denetimlerini sürdürüyor. Raflardan aldıkları ürünlerle kasaya giderek kontrollerini gerçekleştiren ekipler, raflardaki etiketlerle kasadaki fiyatları karşılaştırdı.

Zabıta ekipleri, zincir marketler başta olmak üzere yerel marketlerde ve temel gıda satışı yapan iş yerlerinde KDV indiriminin etiketlere yansıtılıp yansıtılmadığını kontrol ediyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı ve temel gıdalarda KDV’nin yüzde 8’den yüzde 1’e indirilmesiyle ilgili Resmi Gazetede yayınlanan kararı uygulamayan iş yerlerine cezai işlemler uygulanıyor. Zabıta ekipleri KDV indirim denetiminin yanı sıra market raflarındaki ürünlerin son kullanma tarihlerinin kontrollerini de gerçekleştiriyor.

YEŞİLYURT'TA..
Yeşilyurt Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, temel gıda ürünlerinde 7'lik KDV indirim uygulamasının yürürlüğe girmesiyle birlikte ilçe genelindeki market ve bakkallarda indirim denetimlerine ağırlık vermeye başladı.

Yeşilyurt Belediyesi, "Türkiye Ekonomi Modeli Yeni Adımlar ve Enflasyon Tedbirleri" tanıtım toplantısında açıklanan gıdada KDV indirimine ilişkin Cumhurbaşkanlığı kararının Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmesiyle birlikte zincir marketler, bakkallar ve işyerlerinde KDV denetimlerine hız verdi.

Denetimlerde gıda ürünlerinde indirim yapılıp yapılmadığı, ürün fiyatlarının karşılaştırılması, etiket fiyatı ile kasa fiyatının tutup tutmadığı ve son kullanım tarihi gibi konularda kontroller gerçekleştirildi.

Zabıta ekipleri raflardan aldıkları ürünlerle kasaya giderek ürünlerin etiketleriyle kasadaki fiyatlarını tek tek karşılaştırdı.

Denetimlerle ilgili bilgiler aktaran Yeşilyurt Belediyesi Zabıta İşler Müdürü Emin Gölgeli, “ Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan "Türkiye Ekonomi Modeli Yeni Adımlar ve Enflasyon Tedbirleri" kapsamında temel gıda ürünlerinde ki KDV oranının yüzde 8'den yüzde 1'e indirilmesine yönelik alınan karardan sonra bizlerde ilçe genelinde ki rutin denetimlerimizi yoğunlaştırdık. Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Çınar’ın talimatıyla hız kazanan denetimlerimiz sırasında raflarda etiket bulunup bulunmadığını inceleyen ekiplerimiz, satılan ürünlerin kasa fişlerini kontrol edip yüzde 7'lik indirimin uygulanıp uygulanmadığını denetliyorlar. Denetlemeler sırasında ekiplerimize yardımcı olan esnaflarımıza, işyeri sahiplerine, çalışanlarına ve vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz. İlçe genelindeki denetimlerimiz devam edecektir.” diye konuştu.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

5 yorum yapılmış

  • Hakan (2 yıl önce)
    Malatya'da hiç bir market te indirim yokkkk fais zamdan önce probis 10lu 5.95tl idi bu gün 15tl bunları kontrol edin kontrol adı altında görev zamanınız dola diye bakmayın marketlerde 100de300fauş zam var KDV yi at çöpe zamları çıkarın ortaya iş iş yapmayin
    %100
    %0
    Yanıtla
  • BATTALGAZİNİNoğlu (2 yıl önce)
    SONUÇ bekliyoruz...
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Gerçek Bu (2 yıl önce)
    sırf haber olsun diye dnetleme görüntüsü veriyor zabıtalar.resime dikkat edin.yoksa zabıtayı kim takıyor.marketler ara vermeden zamlara devam ediyorlar.kdv indirimi hikaye.so 10 günde kdv indiriminin 3 katı zam yaptılar her ürüne.durmayın devam edin.zabıtaymışşş teyyyy.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ayse (2 yıl önce)
    Esenlige gidip ceza yapın bakalım tabi yerse
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mehmet (2 yıl önce)
    Zabıta ekipleri önce yürekleri yetiyorsa belediye marketleri gezsin çünkü en iyi en pahalı ürünleri belediye marketleri satıyor.Dostlar alışverişte görsün mantığıyla geziyor zabıtalar... Şunu da belirtmek istiyorum belediye zabıta ekipleri aldıkları maaşı helal etmiyorlar pandemide alınan karar gereği pazarları denetlemeleri gerekirken pazarın başında bir masa başında yada zabıta aracında gün geçiriyorlardı ondan dolayı zabıta ekiplerine güvenimiz sıfır
    %100
    %0
    Yanıtla