SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Zirve Cinayetlerindeki FETÖ Kumpasının TİB'cileri de Yargılanıyor

Zirve Cinayetlerindeki FETÖ Kumpasının TİB'cileri de Yargılanıyor
A- A+ PAYLAŞ

Biri Alman uyruklu 3 Hıristiyan misyonerin katledildiği Zirve Yayınevi Cinayetlerinde yargılanıp beraat eden jandarma personelinin davaya dahil edilmesi için Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı (TİB) tarafından gönderilen HTS kayıtlarının gerçeğe aykırı olarak artırılıp, olmayan telefon görüşmelerinin olmuş gibi gösterilerek, yargılanmalarına ve daha fazla tutukla kalmasına neden olmakla suçlanan Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı eski personeli 4 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Dönemin Malatya İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Mehmet Ülger ve diğer jandarma personelinin Zirve Yayınevi cinayetleri davasına eklenmesi için haklarında Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı tarafından Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderilen iletişimin tespiti tutanaklarında taraflar arasında yapılmayan telefon görüşmelerinin yapılmış gibi gösterildiği ortaya çıkmıştı.

Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı görevlileri İsmail Baltacıoğlu, Hamit Tabi, Eski Hukuk Daire Başkanı Adil Biçer hakkında açılan dava 2018 yılından beri devam ederken, Eski Bilgi Sistemleri Daire Başkanı İlhan Elieyioğlu da davaya yeni eklendi.  Sanıklar, Görevi Kötüye Kullanmak, Kamu Görevlisinin Resmi Belgede Sahteciliği suçundan  yargılanıyorlar.

Ankara 10. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya FETÖ’den hükümlü ve tutuklu bulunan sanıklar Adil Biçer, Boğazlıyan Cezaevinden, sanık İlhan Elieyioğlu ise Keskin Cezaevinden SEGBİS ile İsmail Baltacıoğlu ve Hamit Tabi ise salonda duruşmaya katıldı. Duruşmaya mağdur dönemin Malatya İl Jandarma Komutanı Emekli Kurmay Albay Mehmet Ülger’de katıldı.

Duruşmada davaya hazırlanan ek iddianame ile dahil edilen dönemin daire başkanı Sanık İlhan Elieyioğlu hakkındaki iddianame okundu.

Sanık İlhan Elieyioğlu, “Ben Ankara 10. Ağır Ceza Mahkemesi’nde tanık olarak dinleniyor iken mahkemeniz suç duyurusu sonrasında hakkımda dava açıldı. Ben açılan dava ile ilgili belgeleri bana ulaşmadığı için inceleyemedim. Bu nedenle savunmamı hazırlayamadım” ifadesini kaydetti.

Diğer sanıklar ise haklarındaki iddiaları kabul etmedi.

“Sahte deliller üzerinden kumpas kuruldu”

Mahkeme salonunda konuşan dönemin Malatya İl Jandarma Komutanı Emekli kurmay Albay Mehmet Ülger, “Fetullahçı Terör örgütünün İstanbul ve Malatya Emniyet ve Yargı ayağı ile Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı (TİB) ayağının organize bir şekilde oluşturdukları sahte deliller üzerinden kumpas sonucu örgütün hedef seçtiği bizler 3. İddianame ile Zirve Yayınevi cinayeti davasına eklendik. Sahte olarak oluşturulan HTS kayıtları gibi gerçeğe aykırı belgeler tutuklanmamıza ve tutukluluğumuzun devamı kararlarında gerekçe olarak gösterilmek suretiyle haksız ve hukuksuz bir şekilde yıllarca tutuklu kalarak hürriyetimizden yoksun bırakıldık. Ben 46 ay tutuklu kaldım. Tutukluluğumuzun devamı kararlarında HTS kayıtları delil olarak gösterilmiştir. Davadaki sanıklar tarafından görüşme yapmadığımız tarihlerde telefon görüşmesi yapılmış gibi sahte HTS kayıtları oluşturmuşlardır. Kurgu ifadeler ve sahte deliler üzerinden bizleri Zirve cinayeti davasına eklediği net olarak ortaya çıkmıştır. Sahte Tape uyduran İsmail Aksoy ve ekibi Görevi kötüye Kullanma Kişiyi Hürriyetinden Yoksun kılma gibi suçlardan Yargıtay 8. Ceza Dairesince dosya kapsamında yargılanmaktadır. Sahte HTS uyduran ve Mükerrer HTS kayıtlar oluşturanlar TİB ayağı ise şimdi burada yargılanmaktadır.” dedi.

“ Fetöcü mahkeme heyeti, sahte delil oluşturulduğunun araştırılması taleplerimizi görmezden geldi”
Mehmet Ülger, mahkemedeki duruşmada şu ifadeleri de kaydetti: 

“Fetöcü savcı İsmail Aksoy’un 3. Ek iddianame ile Zirve cinayeti davasına eklediği Bizler Hurşit Tolon, Mehmet Ülger, Haydar Yeşil, Adil Akçay, Murat Göktürk, Mehmet Çolak, Ruhi Abat, ilgili GSM (AVEA) şirketinden Mahkeme aracılığıyla ham HTS’leri istettik. AVEA’nın göndermiş olduğu ham HTS’ler ile TİB’in göndermiş olduğu HTS’ler arasında farklılıklar olduğunu gördük. Bu mükerrer kayıtların TİB kayıtlarından kaynaklandığı kanaatine ulaştıktan sonra Malatya Kapatılan Özel Yetkili 3. Ağır Ceza Mahkemesine mükerrer kayıtları oluşturan kişiler hakkında suç duyurusunda bulunmasını talep ettik. Fetöcü heyet bu taleplerimizi görmezden geldi. Dikkate dahi almadı. Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi dahil Özel Yetkili mahkemeler kapatıldıktan sonra; Malatya 1. Ağır Ceza Mahkemesince  AVEA’nın göndermiş olduğu Ham HTS’ler ile TİB’in göndermiş olduğu HTS’lerin karşılaştırılarak rapora bağlanması teklifimiz 4/5/2015 tarihinde (2014/173 esasa sayılı yazı) Bilirkişiye gönderilmiştir. Bahse konu HTS Analiz Raporunda; ‘’TİB kayıtlarından kaynaklandığı değerlendirilen mükerrer kayıtların bulunduğu, Hedef numaralarda belirtilen tarih aralığı dışında sorgulamalar yapıldığı, İsim sütununa eklemeler yapıldığı, analizi yapılan numaraların yazılı çıktıya eksik aktarıldığı’  açıkça ortaya konmuştur.”

Mahkemeye Heyeti duruşmayı  erteledi.

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • ASPUZULU (6 ay önce)
    Sn. Cumhurbaşkanım. Malatya da çok fırsatçı oluştu. Biz bunları bir yere yazdık. Siz de bir yere yazın.Bunlardan en büyüğü de sizin Malatya ya layık gördüğünüz bir ilçe belediye başkanı. Zatı şahanelerinin de beton santrali var.Diğer beton baronları ile birlikte hareket eden belediye başkanı fırsatı iyi değerlendirdi. Bu başkan Ak partide skandallar rekoru kırdı.Bu şahsı tekrar aday gösterirseniz kimse oy vermez.
    %100
    %0
    Yanıtla