SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Suat Kozluklu

Vurdumduymaz Yönetimle Felakete Doğru...!

Vurdumduymaz Yönetimle Felakete Doğru...!
A- A+ PAYLAŞ

Suat KOZLUKLU- "Düşenin dostu olmaz anlayışını" elinin tersiyle itenlerdenim... Ama konumuzun bu sözle hiç mi hiç alakası yok! Malatyamızın ortak değeri Y.Malatyaspor'u bu duruma düşüren zihniyetin arkasında zaten yeteri kadar duruldu! Dostluk anlamında bir çok kıymetli insan Adil Gevrek beye çağrıda bulundu, “yanlış yoldasın, bırak artık” diye… Şahsi çıkarları uğruna bunları duymayan ve görmek istemeyen birisi için artık söylenecek söz de çok fazla yok!

Sıradan takım kimliğine bürünen Malatyaspor geçen hafta Göztepe'ye altın değerinde bir 3 puan verdi. Bugün zor hava şartları altında Gaziantep FK’ya karşı kora kor bir mücadele vardı sahada…Kaçan penaltı da vardı ama lapa lapa yağan kar umutları erteledi! Ancak bu erteleyiş, bu kar, gerçekleri örtmeye yetmez…

Her puanın altın değerinde olduğu bu süreç insanın içini sızlatıyor… Rumen teknik adam Marius Sumudica'nın saçmalayarak kırmızı kart görmesini ise sanırım konuşmaya gerek bile yok!

Değerli Malatyalılar, geçtiğimiz yıldan bugüne gelindiğinde objektif olarak baktığımızda Adil Gevrek ve yönetiminin her şeyi yüzlerine gözlerine bulaştırmak için adeta yarıştıklarını görüyoruz! “Bir elde havuç, diğer elde sopa” klasik yönetim anlayışı ve politikalarıyla bir futbol kulübü yönetilemez... Bu vizyonsuzluk bize gösterdi ki, ‘bu yönetme kültürü ve politikaları’ ile buraya kadar… Y.Malatyaspor'un finansal problemlerinin ana kaynağını bilmeyen yok! Açıkça dillendirilen bu soruna neşteri vuracak ne acıdır ki, kimse yok!

Tablo vahim ötesi…

Ligde 21 hafta sonunda 4 galibiyet, 14 mağlubiyetle 15 puan toplayabilen Y.Malatyaspor ligin dibine demir attı. Bu tablo karşısında ‘Malatya ve Malatyaspor sevdalısı’ taraftarlar sosyal medyadan sordu;

“BU SAATTEN SONRA BU TAKIMI BU LİGDE TUTACAK ADAM DÜNYA ÜZERİNDE YOK” paylaşımına karşılık @cengizgunaydin’ın cevabı: “BEN VARIM”

“24 saat içinde kulübü terk etsinler.15 Mayıs’ta Kayseri’de ligde kalmayı garantiler Malatya’ya konvoyla döneriz…”

Evet, hala umudunu yitirmeyen bir iş insanı Cengiz Günaydın çıkmış ve kulübün mali durumunun içler acısı haline, dolar kurunun da zirvede olduğu bir ortamda ‘cenazeyi kaldıracağını’ söylüyordu! Sonra ne mi oldu? Sanırım Cengiz Günaydın'ı da kaybettik!

Sürdürülebilir İstikrarsızlık…

Bakın değerli Malatyalılar, anladığı halde anlamamış gibi davranan hiçbir şeyi dert etmeyen, hiçbir şeye aldırmayan, duygusuz, anlayışsız insanlara kısaca “vurdumduymaz” denir.

Karşınızda vurdumduymaz bir başkan ve Malatya yönetimi var! Birileri her nedense etliye sütlüye karışmıyor! Nedeni hepinizin malumu…

Pandora’nın kutusu açıldı bir kere...

Cengiz Günaydın’ın sözünü ettiği 24 saat çoktan doldu! Adil Gevrek kendince kazanan taraf oldu! Malatyaspor gerçekleri ortada, Adil Gevrek'in ‘kibirli umursamazlığı’ varsın olsun ancak, ‘pandora’nın kutusu’ açıldı bir kere… Özetle bir süre halının altına süpürülen sorunlar, yeniden ve daha net olarak gün yüzüne çıktı... Bundan sonra hiçbir şey eskisi gibi olamaz!

Y.Malatyaspor'un menfaatleri için kerhen yapılan karşılıklı destek açıklamaları belki bir kez daha tekrar edecek. Ama ilk sıkıntıda sökük biraz daha açılacak. Nihayetinde dikiş patlayacak, gerçi patladı ama... O halde söyleyecek tek söz kalıyor:

Buyrun cenaze namazına.

Evet, değerli okular;

Bazen beraber, bazen kol kola, her zaman kalp kalbe olan bir sevdanın adıdır Malatya... Kalın sağlıcakla…

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

14 yorum yapılmış

  • Hüsnü (2 yıl önce)
    Adil gevrek,sadece takımı düşürmekle kalmayacak,Tüm Türkiyenin önünde rezil ettiği klüp başkanı olarak anılacak.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Şeref (2 yıl önce)
    Geçmiş olsun Malatyam
    %100
    %0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (2 yıl önce)
    Bu takım bu şekilde devam ederse kesin düşecek bu belli. Peki sayın vekiller bu durumu bildiği halde hiç bir önlem alıyor mu? Hayır almıyor. Demek ki vekiller ve belediye başkanı da Malatyasporun düşmesini istiyor. Gerçekleri bilin, yarın seçimlerde ona göre sandık başına gidin. Malatya nın düşeceğini göre öre kılını kıpırdatmayan vekiller ve belediye başkanı yarın oy istemeye gelirsiniz.
    0
    0
    Yanıtla
  • turan(44) (2 yıl önce)
    Malatyaspor İstanbul'da yönetilemez. Başkan olacak kişi Malatya'da ikamet etmeli.
    %0
    %100
    Yanıtla
  • Bu oldukça yanlis bir düşünce. Baskanin ve yönetimin ikili iliskileri, sponsor bulma konusunda iş dünyasi ile olan iliskileri çok önemli. Farkindaysanız en zengin Malatyalilar hep Malatya dışında yaşamakta.. bu iş ve sosyal hayatın getirdiği imkanlarla ilgili bir durum. Ama şuna katilirim; başkan iyi bir Malatyalı ve saygın bir kişilik olmalı. Ayrıca kendi iş hayatında herhangi bir maddi sorunu olmamalı.
    %67
    %33
    Yanıtla
  • turan(44) (2 yıl önce)alp isimli kullanıcı yorumuna
    Alp bey o dediğiniz kişiler de (maddi sorunu olmayan) bu işlere girmezler.
    %0
    %100
    Yanıtla
  • abdulvahapgülezgin (2 yıl önce)
    bu takım 2 yıl önce düştü (manen öldü) fiilen bu yıl defnediliyor. defin için tüm çalışmalar TFF, Malatya Siyasileri(?), İş insanları(?), Yönetim, taraftar (sözde) ve sporcular eli ile gerçekleştiriliyor. Evet Buyurun Cenaze Namazına.
    0
    0
    Yanıtla
  • uğur türkan (2 yıl önce)
    Sayın kozluklu ne güzel özetlemişsiniz yeni malatyasporun durumunu. Maalesef vurdumduymaz,sorumsuz ve ciddiyetten uzak bir kibir abidesi yönetim tarafından yönetilen ( yönetilemeyen ) Yeni Malatyaspor için yolun sonuna gelindi ! Koca şehir bir takıma sahip çıkamadı,çıkamadığı gibi kulübü adım adım uçuruma götüren kendini bilmez bir başkanada dur diyemedi ve gelinen noktada yeni malatyaspor çöktü ! bundan sonrası ise vahim ötesi önce 1.lig sonrası ise malum eski malatyaspor. Öyleyse gözümüz aydın bu şehre misliyle en az 10 beden büyük gelen bu lige elveda..
    0
    0
    Yanıtla
  • hakkı (2 yıl önce)
    fotbolcu diyen haşim başkanı arar olduk....
    0
    0
    Yanıtla
  • Battal (2 yıl önce)
    Malatya isminin; Tarihçesi=eski,yeni,boru,kablo,tesisat ön ekleri ile kurulup kökenini 1966 da alan yakın tarihli çiçeği burnunda ismi her yıl değişebilen bir klüp. Renkleri=sarı ,kırmızı, siyah,lacivert Vizyon=her yıl kümede kalmak Misyon= her yıl ortalama 3 t.direktör ,maç sonları şanşimiz yoktu,hakem hataları, var sistemi......bağlayıp görevde kalmaya devam etmek arzusuyla kendi taraftarının istifa talebine oralı dahi olmayan ilkeli nitelikli şeffaf hizmet anlayışı ile devam etmek Hizmetlerimiz=2.ligden süper lige taşımak akabinde kendi taraftarını sinir stres sahibi etmek Syn kozluklu güzel bir yazı kaleme aldığınız için tşkrlr...
    0
    0
    Yanıtla
  • M.Saim (2 yıl önce)
    Sn Kozluklu son iki yıldır Y.Malatyaspoa ilgli süreci malesef Sn Gürkan yönetemedi. Gürkan futbolu sevmiyor ama yonlendirenler de yanlış yönlendiriyorlar. Kulübü düzlüğe çıkaracak adayi Sn Gurkan bulabilirdi ve bunuda 2021 Haziran kongresinde olmalıydı. Malatya'mizin dünya çapında iş adamları var onemli olan bu iş adamlarına olayı azda olsa sahiplendirebilmek.Malatya'nin önemli markası olan takımımızı iyi seviyelere taşımak.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Malatyam (2 yıl önce)
    Koskoca malatya bir adil gevrekle bas edemedi mi yani simdi...
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Hüsnü (2 yıl önce)
    Malatyasporun üzerine çöküp,koca bir şehirle dalgalarını geçiyorlar.Kayserinin başındaki bir hanımefendiye bakın,birde bunlara...
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Serkan (2 yıl önce)
    Çok doğru söylemişsiniz. Kayseriden konvoylarla dönerken emin olun o konvoyun başında hiçbir şey olmamış gibi 06 plakalı resmi araçlar önde gelir. Taşın altına hiçbir zaman el atmayanlar kalabalıkta kendilerini kahraman gibi gösterirler. Bir tek büyük şehir belediye başkanı geçen sene bu oyunu bozmak istedi adamı pişman ettiler. İkinci bir Malatya ikinci bir 44 yok. Eğer siyasiler devreye girmez ise bu adam gitmez.
    0
    0
    Yanıtla

Suat Kozluklu yazıları