SON DAKİKA
SON DEPREMLER

1 Vali Yardımcısı ve 2 Müdür Görevden Alındı

0
Güncellendi - 2021-04-17 00:08:39
1 Vali Yardımcısı ve 2 Müdür Görevden Alındı
A- A+ PAYLAŞ

"YEŞİLYURT BELEDİYE BAŞKANINA DA İŞTEN EL ÇEKTİRİLMELİDİR.." Yeşilyurt Belediyesince gri pasaport aldırarak çevre gezisi için Almanya’ya götürülen 43 kişinin yurda geri dönüş yapmaması iddiası üzerine İçişleri Bakanlığı Müfettişlerince başlatılan soruşturmanın ardından Valilik tarafından 1 vali yardımcısı ve 2 kurum müdürü görevden el çektirildi.

Vali Yardımcısı Dr. Mehmet Gödekmerdan, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Fikret Onhan ile İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü Ahmet Cebeci’nin Yeşilyurt Belediyesinin çevre gezisi adı altında Almanya’ya götürdüğü 43 kişinin yurda geri dönmemesi nedeniyle başlatılan idari soruşturma kapsamında ihmal ve kusurlarının bulunduğu iddiası üzerine görevlerinden el çektirildikleri öğrenildi.

Yeşilyurt Belediyesi ise düzenledikleri çevre gezisinde Almanya’da 43 kişiyi kaybetmiş olmaları suçlaması üzerine başlatılan idari soruşturmada başkan yardımcısı Bekir Karakuş’un görevden el çektirildiğini açıklamıştı.

"YEŞİLYURT BELEDİYE BAŞKANINA DA İŞTEN EL ÇEKTİRİLMELİDİR"

Bu arada, CHP İl Başkanı Enver Kiraz yaptığı açıklamada, soruşturmanın sağlıklı yürümesi için Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar'ın da görevden alınması gerektiğini, aksi takdirde bu konuda yapılan işlemlerin eksik olacağını savundu.

Kiraz'ın açıklaması şöyle:

"Yeşilyurt Belediyesiyle bir dernek arasında yapılan protokolle yurt dışına “çevreye duyarlı bireyler yetiştirmek” adlı proje kapsamında gönderilen 43 kişinin yurda geri dönüş yapmadığı konusundaki Yeşilyurt Belediye Meclis Üyelerimizin bir soru önergesiyle ortaya çıkardığı durumun yankıları sürüyor.

Yaklaşık 7 aydır soruşturmanın bir türlü bitirilemediği hatta hiçbir girişimin yapılmadığı konuyla ilgili meclis üyelerimiz, örgütümüz ve Milletvekilimiz Veli Ağbaba’nın yoğun çabalarıyla yedi aydır yapılmayan çalışmalar dört günde önemli gelişmelerle devam ediyor. Yeşilyurt Belediyesi soruşturmanın sağlıklı sürmesi noktasında bir belediye başkan yardımcısını görevden aldığını kamuoyuyla paylaştı. Fakat bu belediye başkan yardımcısı halen meclis üyeliği noktasında görevine devam ediyor. AKP’nin bu kişiler hakkında bir işlem yapmadığını da görüyoruz. Ardından bugün Malatya Valiliğince yapılan açıklamada soruşturma kapsamında 1 Vali Yardımcısıyla birlikte Çevre ve Şehircilik İl Müdürü ve İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü görevden el çektirildiğini açıkladı. Bu kişilerin görevden el çektirilmesi ortaya koyduğumuz iddiaların doğruluğunu teyit etmektedir.

Soruşturmanın sağlıklı yürümesi için belediye başkan yardımcısını görevden almak bir şey ifade etmemekte. Konuyla ilgili yaptığımız suç duyurusunda da ifade ettiğimiz gibi bu konudaki asıl sorumlu Yeşilyurt Belediye Başkanı’dır. Soruşturmanın sağlıklı yürütülmesinin en önemli şartı imzalanan protokolün başındaki ismin yani Yeşilyurt Belediye Başkanının görevden el çektirilmesidir. Bunun dışındaki yapılan işlemler elbette önemlidir ama eksiktir. Bu nedenlerle derhal Yeşilyurt Belediye Başkanı görevden el çektirilerek soruşturma detaylı olarak yetkililer tarafından sürdürülmelidir.

Yeşilyurt Belediye Meclis Üyelerimizle açığa çıkardığımız ve takiplerimizle hiç değilse soruşturmanın adımlarının atılmasını başardığımız bu konunun hem hukuki olarak hem siyasi olarak sonuçlanana kadar peşini bırakmadan çalışmalarımızı sürdüreceğiz.

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

49 yorum yapılmış

  • UNESCO (3 yıl önce)
    Görevden almadıklarını göre madalya yakacaklar herhalde çınar parayla ödül almayı seven Bi insan oscara aday Bi malzeme oldu bu iş
    0
    0
    Yanıtla
  • irfan (3 yıl önce)
    başkanın bilgisi dışında işler yapılıyorsa başkan kukla demektir imzayı atan sorumludur sorumlu hesap vermiyor günah keçisi bulmuşlar o zaman çınar belediye işlerinden sorumlu değil imza başkanı dememiz lazım
    0
    0
    Yanıtla
  • Vatandaş (3 yıl önce)
    Farzedelimki çınar bilmeden yaptı bunu kötü niyet bile yoktu diyelim buna ragmen yinede görevden alınması gerekir büyük Bi olay 32 şehirden büyük bir belediyenin başkanlıgını yapmak öyle kolay olmamalı
    0
    0
    Yanıtla
  • Abdullah Salman (3 yıl önce)
    Bence bu planlı bir kaçışdir.Temasi olan herkesin bu islerden el çektirilmesi gerekir. Baskan da bilgi ve yetkisi varsa o da istifa etmelidir!!!
    0
    0
    Yanıtla
  • Hasan (3 yıl önce)
    Mehmet çınar a madalya mı takacaklar acaba?
    0
    0
    Yanıtla
  • Ümmetin hakkı (3 yıl önce)
    Ümmet ten dem vuran ey çınar efendi bu nebiçim bir iştir geçerli Bi savunman bile yoktur hayatta görmediğin Malatya lı bile olmayan bu kadar insana pasaport çıkarttın devlet sana bunun hesabını sormazmı sanırsın
    0
    0
    Yanıtla
  • Vlkn44 (3 yıl önce)
    Başkan neyi bekliyorsun istifada bir hizmettir. Ne koltuk sevdalısınız masumsan geri gelir oturursun.
    0
    0
    Yanıtla
  • VAYLOG 44 (3 yıl önce)
    Bu işler 3 tane garibanla olmaz Başkanın görevinden istifa etmesi lazım. Neyi bekliyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • o kadar rant var o da kesilir..gitmez kolay kolay..
    0
    0
    Yanıtla
  • Seda (3 yıl önce)
    Suçlu belediye başkanıdir derhal görevden alınmalıdır CHP li belediye olsaydı çoktan görevden almışlardı üstü kapatilamaz bu dönen dolapların
    0
    0
    Yanıtla
  • Türkiye sevdalısı (3 yıl önce)
    Ey kamu (devlet)malını hor kullananlar,harvurup harman savuranlar,bilerek veya bilmeyerek yiyenler ,belinizki Allah'ın elçisi sevgili peygamberimiz munafiklarin ve devlet malı yiyenlerin cenaze namazlarına katilmamislardir.degerli dostlar yıl 1978 Mersin MTTB bir büyüğümüz bize bir sohbet esnasında hayatta makam,mevki peşinde koşmayın ,size bir görev teklif edilirse günlerce düşünün yapamayacağınız ehli olmadığınız işleri kesinlikle kabul etmeyiniz,devletin hiç bir şeyini özel işlerinizde kullanmayınız hz.omer gibi olunuz kendi işinizde devletin mumunu yakmayiniz,her konuda hesap verebilir olunuz demişti işte böyle yetiştik ama şu anda değerli yazar Abdurrahman Dilipak abimizin dediği gibi gerçekten dünyalık peşinde koşmak mal hırsı ve içimize giren iki yüzlüler bizide bozdular.
    0
    0
    Yanıtla
  • Cumali (3 yıl önce)
    İyi de bu mehmet çınar neden istifa etmiyor veya görevden alınmıyor tek sorumlu çınar
    0
    0
    Yanıtla
  • 44malatya (3 yıl önce)
    Basta belediye baskanin imza atanlari Derek baskanini gorevden alinmasi ve akpvekileri nice susuyor
    0
    0
    Yanıtla
  • Türkiye sevdalısı (3 yıl önce)
    Valiliğe imza atıp listeyi gönderiyorsunuz ,hiç sormazmisiniz bu 43 kişi kimdir necidir nerelidir işin garip tarafı Malatya'da çevre duyarlılığı eğitimi için gidenler arasında sadece Malatyalı yok ,bütün devlet yetkililerinin bu işin üzerine hızlı bir şekilde gitmelerini ve ihmali görülen kim varsa gereğinin yapılmasını bekliyoruz,yanlış yapan varsa karşılığını görmelidir,inşallah bu organize işin üstü kapatılmaz diyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • alican (3 yıl önce)
    kağıtları imzaya yollayanı görevden alın.Gariban memurun ne suçu var?
    0
    0
    Yanıtla
  • Efe (3 yıl önce)
    Bu olayda Malatya tam bir organize suç örgütü ile karşı karşıya.Görevden alılanların bu güne kadar yaptıkları işlemler sonuna kadar incelenirse neler ortaya çıkacak Malatya görür.
    0
    0
    Yanıtla
  • Nuri (3 yıl önce)
    Yeşilyurt belediyesi,Malatyanın adını lekelemiştir.?Kamuoyu vicdanının salahiyeti için ,bu şartlarda görevden alınacak ilk kişi belediye başkanı olmalıdır...Gerisi teferruattır.
    0
    0
    Yanıtla
  • Türkiye sevdalısı (3 yıl önce)Nuri isimli kullanıcı yorumuna
    Çok doğru Nuri bey imza atan imzasından sorumludur,ben bilmiyordum diyerek adaletten kimse kaçmamali ve gereği yapılıp başkana görevden el cektirilmelidir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (3 yıl önce)
    Memlekette akp Devlet kurumundan üstte gelirse olur böyle işler.Vali yardımcısı pasaportu vermezse Çınar Bey ablasına şikayet edecekti.Olan yine mazluma oldu ??
    0
    0
    Yanıtla
  • Türkiye sevdalısı (3 yıl önce)Malatyalı isimli kullanıcı yorumuna
    Bu işte en az suçlu vali yardımcısı dir görevden alinmasina üzüldüm,
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (3 yıl önce)
    İçişleri Öznur hanımın getirdiği bu adamı görevden almadığı sürece 1000 tane bürokratı görevden alsa da insanları ikna edemez. Çınar istifa, Öznur HANIM bu olayın arkasında birilerini korumaya çalışan da bu vebale ortaktır insanların gözünde böyle
    0
    0
    Yanıtla
  • Ejder (3 yıl önce)
    Vurmuş döndermişler hala yüzsüzce koltuğunda oturanlar var.
    0
    0
    Yanıtla
  • Organize işler (3 yıl önce)
    Adalet herzaman güçlüden yanadır yaşayarak görüyoruz maalesef en başta alınması gereken adam hala koltuğunda altta kalanın canı çıksın demiş büyüklerimiz çınar hz pasaport istemiş vali yardımcısı vermese çınar bey adamı işinden ederdi pasaportu verdi yine işinden oldu ne güzel Yeşilyurt
    0
    0
    Yanıtla
  • Ersan (3 yıl önce)
    Devlet görevden almıyorsa, Çınar kendisi istifa etmelidir. Makam artık Çınar’a fazlasıyla büyük gelmektedir. İstenmeyen adamdır çekilmelidir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Orhun (3 yıl önce)
    Çınar'ın danışmanı İ.Y.,Vali de gider Başkan da gider ama beni kimse gönderemez diye hava basıp geziyor,Vali yrd gitti il müdürleri gitti İ. hala görevde,Çınar'ın bütün işi organize ettiği edilen İ.Y.'u yanı başında tutması kafalarda soru işaretleri bırakıyor
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet Eyüp (3 yıl önce)
    Şimdi Mehmet Çınar vali yardımcısına kağıt gönderiyor biz yapacağız götürüp getireceğiz diye, vali yardımcısı ve nüfus müdürü imzalıyor, ikiside görevden alınıyor Mehmet Çınar yerinde makamında devamkeee. Kusura bakmayın belediyeciliği ilahlaştirıp, belediye başkanlarını validen üstün tutarsaniz olacağı budur. Sebebi şudur Eski Valim Sayın Mustafa Toprak ilin en büyük makamıdan beklemeye alındı, hiç biryerde sözü geçmez şu anda ama eski belediye başkanları partililer ömür boyu itibar sahibi kalmaya devam edecekler, polis okullarına referans icin belediye meclis üyelerinin eski milletvekillerinin elini ayağını öpeceğiz açamayacakları kapı olmayacak . Vay sizin adaletinize...
    0
    0
    Yanıtla
  • çok güzel yazmıssın arkadasım katılıyorum sana
    0
    0
    Yanıtla
  • Türkiye sevdalısı (3 yıl önce)Ahmet Eyüp isimli kullanıcı yorumuna
    Ahmet bey sayın Mustafa Toprak valimiz tam bir devlet adamı idi şimdi nerede ne iş yapıyor bilmiyorum,bu işte sayın vali yardımcısı,nüfus müdürü,çevre müdürü ne yapsınlar belediyeden geldi diye güvenerek incelemeden imza atmışlar,esas sorumlu o listeye imza koyup valiliğe gönderen belediye başkanıdır,bekliyip göreceğiz adalet isleyecekmi,gereği yapilacakmi,
    0
    0
    Yanıtla
  • kündübekli (3 yıl önce)
    Suçlu memurlar mı, belediye başkanı galiba önüne belge geldi imza attı okumadan. Arkadaslar belediye başkanı niye seçilir, ilçeyi yönetmesi dogru kararlar alması ve bu kararları bin defa düşünmesi için vardır
    0
    0
    Yanıtla
  • İsmail (3 yıl önce)
    Görevden alınacak ilk kişi Yesilyurt belediye başkanıdır.
    0
    0
    Yanıtla
  • Huzur (3 yıl önce)
    Altta kalanın canı çıksın asıl sorumlusu kimse istifa bekliyoruz ..
    0
    0
    Yanıtla
  • Muhsin (3 yıl önce)
    Yetmez! Başkan Mehmet Çınar da görevden alınmalı
    0
    0
    Yanıtla
  • vatandaş (3 yıl önce)
    chp li bir belediye olsa şimdi belediye başkanı hemen görevden alınırdı.soruşturma açılırdı.ama iş kendilerine gelince yardımcı görevden alınıyor valiliğe sıçradı olay ama KOCA YEŞİLYURT'UN BELEDİYE BAŞKANI NE GİDENLERİ BİLİYOR NEDE GÖREVDEN ALINIYOR.....ÇINAR GÖREVDEN ALINMALI...
    0
    0
    Yanıtla
  • Vatandaş44 (3 yıl önce)
    Yanlış adreste arıyorsunuz öküzün altında buzağı aramak dedikleri bu olsa gerek filler tepişir çimler ezilirmiş maalesef
    0
    0
    Yanıtla
  • Çınar efendi & gri pasaport. (3 yıl önce)
    Ya Allah aşkına biri görevden alınacaksa Çınar ı almaları lazım.
    0
    0
    Yanıtla
  • fatih (3 yıl önce)
    Çevre Ve Şehircilik İl Müdürü geçen günler de de ihaleler ile ilgili gündemden düşmüyordu. Maşallah tam gaz her işin içinde vukutlara devam ediyor. Bu Müdür Elazığlı değilmiydi.? Malatya da adammı kalmadı oradan buradan basiretsiz adamları yönetici yaptınız. Sonuç ortada sayın siyasiler. Mutlumunsunuz şimdi. Şehri ve yönetenleri öz evlatlarına verin ki hakkı ile şehrine hizmet etsin..
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (3 yıl önce)
    Malatya,adına yakışmayan,bir oyunun parçası yaptınız bizleri.
    0
    0
    Yanıtla
  • gerçek malatya (3 yıl önce)
    suçu günahı olmayan insanları görevden alarak konu kapanacak mı? gerçi "o makamlara kolay gelenler hiç mi düşünmediler? gün gelir bu sefer biz kolay gideriz" sanırım dedikleri gibi oldu. çok kolay geldikleri için çok kolay bir şekilde gittiler, harcandılar. Bu olaylar herkese ders olmalıdır. Bakın görevden alınanlar açıklama bile yapamıyorlar neden? Ah ülkem ah güzel şehrim ah benim gerçekleri görmeyen milletim
    0
    0
    Yanıtla
  • malatya (3 yıl önce)
    bu olay AK PARTİ Malatya Yeşilyurt belediyesinde değil de CHP yönetiminde olan İZMİR belediyesinde gerçekleşseydi yine bu kadar sessiz kalınır mıydı? Kemal Kılıçdaroğlu'nun bile istifası istenirdi. Ama bugün Mehmet Çınar başkan gider ayak ne yapabilirim diye halen koltuğundadır.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya AK Parti (3 yıl önce)
    oh ne güzel, partimizi lekesinler 3-5 kişiyi görevden alsınlar konu kapansın. var mı öyle? insan kaçakcılığı yapanları gördük ama böylesini ilk defa duyduk.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (3 yıl önce)
    Belediye başkanının kabati yokmuş yani.
    0
    0
    Yanıtla
  • Bektaş (3 yıl önce)
    Çevre ve şehircilik il müdürü pazarlıkla verdiği ihalelerden gidecekti, nasip böyleymiş.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (3 yıl önce)
    Pasaportları verdiği için nüfus müdürü proje çevre ile ilgili olduğu için çevre müdürü görevden alınıyor fakat bu işten menfaat sağlayanlar en basit haliyle gidip 1 hafta tatil yapanlar bu tatilciler geri geldiklerinde hani diğerleri demeyenler işin organizatörleri görevlerinin başında Yeni projeler hazırlıyorlar Başka şehirde yaşayamam...
    0
    0
    Yanıtla
  • Turko (3 yıl önce)
    Darısı Pasaport Bakanı Mehmet Çınar beyefendiye :) Allah’ın adaleti hiçbir zaman şaşmıyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hakkı (3 yıl önce)
    Eeee, peki bu listeyi valiliğe, nüfus müdürlüğüne ve çevre şehircilik müdürlüğüne imzalayıp gönderen belediye başkanı niye koltuğunda hâlâ oturuyor? Bu başkanın hiç mi bir suçu yok? En azında soruşturma bitene kadar başkan da görevden alınmalıydı. Diğer partili belediye başkanlarına yapılan muamelenin aynısı, niye buna yapılmıyor? Ayrımcılık yapılmamalı, başkan da görevden alınmalı.
    0
    0
    Yanıtla
  • ahmet (3 yıl önce)
    Yaşasın yine suçluları tez zamanda buldular. EEE asıl tepede durana bir şey yapılmayacak mı? El cevap; Yok onun dokunulmazlığı var. Yoksa çok kutsal olan! davamız zarar görür.
    0
    0
    Yanıtla
  • Yeşilyurtlu (3 yıl önce)
    Olay şöyle gelişiyor arkadaşlar anlatayım hemen kısaca .Dürüst olmak gerekirse benim naçizane görüşüm tabiki benim bakış açımdan farklı düşünen kimseyi rencide etmeden ama aynı zamanda bu konuyu farklı Bir bakış açısı ile her birimizin geçerli fikrini göz önüne alarak gerçekten ne söylemek istediğimi unuttum.
    0
    0
    Yanıtla
  • kündübekli (3 yıl önce)Yeşilyurtlu isimli kullanıcı yorumuna
    Olayının absürtlüğü bu kadar net anlatılır,bir şey oldu o bir şey ne kimse bilmiyor bur da anlaşılan, en suçsuzu yeşilyurt belediyesi ve başkanı, mağdur etmişler hiç haberleri yok muş meğer. Gercekten yazık ediyorlar memlekete insanlara bizlere hafıza unutmuyor unutmayacak
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya (3 yıl önce)
    Bu kadar mı belediye başkanın da imzası var onunda görevden alınması lazım derhal.
    0
    0
    Yanıtla