SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

10. Anadolu Kitap ve Kültür Fuarı 25 Ekim'de Açılıyor

10. Anadolu Kitap ve Kültür Fuarı 25 Ekim'de Açılıyor
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da Valilik ve Büyükşehir Belediyesince düzenlenen 10. Anadolu Kitap ve Kültür Fuarı, 25 Ekim'de başlayacak, 3 Kasım'a kadar devam edecek.

Bu yıl ‘Kitabın Ruhuyla Yeniden’ mottosu ile düzenlenecek olan 10'uncu Malatya Anadolu Kitap ve Kültür Fuarı’nın onur konuğunun Ahmet Güner Sayar olacağını belirten Başkan Er ayrıca bir aksilik olmadığı takdirde fuar açılışının Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak tarafından yapılacağını ifade etti.

Tüm kitapseverleri Malatya Anadolu Kitap ve Kültür Fuarı'na davet eden Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, fuarın sadece deprem sonrasında düzenlenen bir etkinlik olmadığını, Malatya’nın yeniden ayağa kalkma iradesinin simgesi olduğunu vurguladı. 

 “Fuarımızın Mottosu ‘Kitabın Ruhuyla Yeniden’”

Malatya Anadolu Kitap ve Kültür Fuarı’nın Bilgilendirme Toplantısı’nın bu yılki mottosundan bahseden Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, “Pandemiden ve depremden sonra Malatya’mızın kültür ve sanat hayatında büyük bir yer edinmiş olan Malatya Anadolu Kitap ve Kültür Fuarımızın 10'uncusunu düzenleyecek olmanın sevincini ve heyecanını yaşıyoruz. Pandemiden, depremden etkilenen ruhumuzu ve ruhumuzdan bir parça olan şehrimizi kitabın ruhuyla yeniden inşa ve ihya edecek olmanın mutluluğunu sizlerle paylaşmak istedik. Şehrimizi bir yandan fiziki olarak inşa ederken olayın sosyal, kültürel boyutunu da çok önemsiyoruz. Şehirlerin de insanlar gibi ruhları vardır. Bu ruhtan yoksun şehirler sadece birer beton yığınıdır. Bu bilinçle Fuarımızın mottosunu ‘Kitabın Ruhuyla Yeniden’ olarak belirledik” dedi.

Başkan Er, Kitap Fuarları Sadece Kitapların Sergilendiği Değil, Düşüncelerin ve Umutların Paylaşıldığı Buluşma Noktalarıdır”

Kitapların insan yaşamının her alanında büyük önem taşıdığına değinen Başkan Er, “Kitabın ruhuyla yaralarımızı saracağız, kitabın ruhuyla yeniden ayağa kalkacağız. Kitaplar, sadece bilgi vermez; sabır, dayanışma ve umut da aşılar. Bizler de Malatya'mızın geleceğini kitapların ilhamıyla yeniden inşa etmeyi hayal ediyoruz. Kitap fuarları, sadece kitapların sergilendiği değil, düşüncelerin ve umutların paylaşıldığı buluşma noktalarıdır. Burada, her yaştan insan, farklı dünyaların kapısını aralıyor. Depremle sarsılan ruhlarımıza iyi gelecek en büyük ilaçlardan biri işte bu buluşmalardır. Kitaplar, insanların birbirine dokunmasını sağlar. Şimdi bizim ihtiyacımız olan tam da bu. Birlik olmak, el ele vermek ve dayanışma ruhunu büyütmek. Bu fuar, sadece deprem sonrası bir etkinlik değil, Malatya'nın yeniden ayağa kalkma iradesinin simgesidir. Her alınan kitapla bir tuğla koyuyoruz bu yeni başlangıca” dedi.

Malatya Anadolu Kitap ve Kültür Fuarı’nın Türkiye’nin en önemli kitap fuarlarından biri olduğunu söyleyen Başkan Er, “Malatya Büyükşehir Belediyesi olarak, kültürel gelişimimize büyük katkılar sağlayan bu etkinliğe ilk kez 2012 yılında ev sahipliği yaptık. O tarihten bu yana, fuarımız her yıl daha da büyüyerek ve gelişerek Türkiye’nin en önemli kitap fuarları arasında yerini almayı başarmıştır. 2012’de 5.200 metrekare alanda başlayan fuarımız, bugün 15.000 metrekarelik yeni fuar alanımızda kapılarını kitapseverlere açıyor. Sosyal donatı alanları, konferans salonları ve etkinlik mekânlarıyla Malatya, büyük bir sosyal ve kültürel şölene hazır.  Malatya Anadolu Kitap ve Kültür Fuarı’nı sadece ticari bir organizasyon olarak görmüyoruz. Burada kültürü, sanatı, edebiyatı bir araya getirerek şehrimizin her kesimine hitap eden bir etkinlik sunmayı amaçlıyoruz. Bu doğrultuda fuar süresince pek çok anlamlı etkinlik gerçekleştireceğiz” dedi.

Kitap fuarında yapılacak olan etkinlikleri açıklayan Başkan Er, “Fuarımızda birçok etkinlik düzenlenecektir. Yazar-Öğrenci Buluşmaları kapsamında Fuarımız kapsamında 150 okulumuzda öğrencilerimiz, sevilen yazarlarla bir araya gelecek. Yazar-STK Buluşmaları kapsamında,  sivil toplum kuruluşları ve kitap dostlarıyla yazarlarımız, onlarca kültürden siyasete pek çok konuda seminer, söyleşi ve paneller düzenleyecek. Yazar-Okur Buluşmaları kapsamında kitaplara gönül veren yazarlarımız, akademisyenler ve kanaat önderleriyle 35 kültürel sohbet programı gerçekleştireceğiz. Panel ve Söyleşi Programları kapsamında fuar alanındaki ve şehirdeki çeşitli salonlarda vatandaşlarımız yazarlarla buluşarak keyifli sohbetlere katılacak. İmza Günleri kapsamında yurt içinden ve yurt dışından gelen 250 yazarımız, kitaplarını imzalamak ve okurlarıyla buluşmak için fuarımızda olacak. Ziyaretçi Organizasyonları kapsamında 10 gün sürecek fuarımıza Malatya’nın yanı sıra Sivas, Elazığ, Adıyaman, Gaziantep, Diyarbakır, Kahramanmaraş ve daha birçok ilimizden de yoğun katılım bekliyoruz. Öğrencilerimizi fuar alanına taşımak için belediyemizle birlikte bu yıl rekor düzeyde bir organizasyon hazırladık. 100 binden fazla öğrencimizi kitapların eşsiz dünyasında büyülü bir yolculuğa çıkaracağız” dedi.

Başkan Er, 25 Ekim-3 Kasım tarihleri arasında düzenlenen Malatya Anadolu Kitap ve Kültür Fuarı’na 150 yayın evi, 250 yazarın katılacağını ve 200 binin üzerinde de ziyaretçi beklediklerini belirtti. 

Kitap fuarı ile alakalı genel bilgiler aktaran Başkan Er,  vatandaşların fuar alanına kolaylıkla gidebilmeleri için Büyükşehir Belediyesi olarak ücretsiz sefer düzenlediklerine değindi. Başkan Er, “Malatya Anadolu Kitap ve Kültür Fuarı, 25 Ekim - 3 Kasım 2024 tarihleri arasında her gün 10.00-21.00 saatleri arasında ziyarete açık olacaktır. Ayrıca, vatandaşlarımızın kolayca fuar alanına ulaşabilmesi için her yarım saatte bir ücretsiz otobüs seferleri düzenlenecektir. Bu yıl 10. sunu düzenlediğimiz fuarımızda edebiyatın, kültürün ve sanatın keyfini hep birlikte çıkaracağız. Tüm kitapseverlerimizi özellikle aileleri ile birlikte fuarımıza davet ediyoruz. Sözlerimi bitirirken şunu vurgulamak istiyorum: Depremle sarsıldık ama kitapla güçleniyoruz. Malatya’mız, yeniden ayağa kalkarken kitapların gücüne inanıyoruz. Umudumuzu kaybetmeden, hep birlikte bir geleceği inşa edeceğiz. Burada, bu fuarda sadece kitapları değil, umudu ve dayanışmayı da bulacaksınız. Hepinize katıldığınız ve umutlarımızı paylaştığınız için teşekkür ediyorum. Biliyorum ki Malatya, ruhuyla, kültürüyle ve insanıyla yeniden yükselecek. O yükselişte her birimizin payı olacak” dedi.

“Her türlü imkanı seferber edeceğiz”

Basın toplantısında konuşan Vali Yavuz, “Sn. Büyükşehir Belediye Başkanımızın ifade ettiği gibi, hem medeniyetimizin ve hem de dinimizin ilk emrinin "oku" ile başladığı büyük bir medeniyetin temsilcileriyiz. Cumhuriyet Bayramı Haftası vesilesiyle, bir kez daha Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün sözlerini hatırlatmak istiyorum; “Eğer kitap okumasaydım, bu yaptıklarımın hiçbirini yapamazdım.” dolayısıyla kitap fuarının aynı zamanda, Cumhuriyetimizin 101. Kuruluş yıl dönümüne denk gelmesi de oldukça anlamlı, çünkü Cumhuriyet aynı zamanda muasır medeniyet seviyesini yakalama ve hatta üstüne çıkma idealini ortaya koyuyor. 

Başkanımızın da belirttiği gibi, kitap sadece kuru bilgi vermekle kalmaz; aynı zamanda davranışlarımızı şekillendiren, hayata bakış açımızı etkileyen en önemli hususlardan bir tanesidir. Bu anlamda şehrimizi yeniden inşa ederken özelikle çocuk ve gençlerimizin kitapla buluşması ve onların geleceğe hazırlanmasında fevkalade önemli görüyorum.

6 Şubat depremiyle birlikte, özellikle yıkılan binalar aynı zamanda insanlarımızın umutlarına geçmişine, hatta geleceğe dair kaygıların da oluştuğu bir felaket olarak geçmiştir. Bu anlamda özellikle kitaplardan edineceğimiz bilgi ve umutla yarınlarımızı daha iyi inşa edebileceğimize gönülden inanıyorum. Özellikle bu deprem bölgelerinde devletimizin tüm imkanlarının seferber edilmesi ile kalıcı konutlar, iş yerleri ve kırsal konutların inşası süratle devam ediyor.

Ancak inşaat faaliyetleri sürerken, çocuk ve gençlerimizin bilgiyle, ilimle, irfanla ve hikmetle buluşmalarını da önemsiyoruz.

İlim, aynı zamanda hikmet ve irfandır. Bu nedenle, bilginin davranışa dönüşebilmesi için tefekkür ve tezekkür gerekir. İşte, bu düşünce dünyamızı etkileyen en önemli hususlardan biri de, bu kitap fuarının bizleri ilim ve irfanla buluşturmasıdır; en büyük dilek ve temennimiz budur.

Öncelikle, bu organizasyonu düzenleyen Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve kıymetli ekibine bir kez daha huzurlarınızda çok teşekkür ediyorum. Valilik olarak, özellikle çocuk ve gençlerimizin kitap fuarına katılımını sağlamak, yazarlarla buluşmalarının sağlanması ve genel anlamda fuarın tertip ve düzenli bir şekilde geçmesi için elimizden gelen her türlü imkânı seferber edeceğimizi buradan bir kez daha ifade etmek istiyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle, kitap fuarının başarılı geçmesini temenni ediyor, tüm hemşehrilerimizi  25 Ekim-3 Kasım  tarihleri arasında düzenlenecek olan Malatya Anadolu Kitap ve Kültür Fuarı’na davet ediyorum.” dedi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • Orhan (3 ay önce)
    Yeni Türkiye modelinde onyıllarca işe gitmeyince şirket yönetim kurulu başkanı ve başkan oluyorsun şükür.
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Erhan (3 ay önce)
    Fuara açılisina iki gün var böyle önemli bir organizasyonun tanıtımı ve reklamları geçen hafta bilbordlara girdi. Sitede hiçbir bilgi yok yayınevleri hangisi, yazarkar kimler, etkinlik ve söyleşiler. Büyükşehir Belediyesine yakışmayacak bir organisazyon oluyor. Sayın başkanım gelen 70. 80 yayınevi vardir. Yazarlardan Tarık Tufan ve Sadık Yalsizucanlar hariç hangi tanınmış yazar var ve iddaa ediyorum. Toplamda Malatyalı yazarlar dahil 40 yazardan baska katılım yokturdur. Verilen bilgilerin doğruluğunu teyit edip öyle aciklama yapın bence. Yine hüsran bir kitap fuari olacak...
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Malatyalı (3 ay önce)
    Fuarın açılışına iki gün var ve fuara ait sitede hiç bir bilgi yok.
    %88
    %12
    Yanıtla