SON DAKİKA
SON DEPREMLER

100 Bin TL'lik Dolandırıcılığı Polis Engelledi

0
Güncellendi - 2020-09-21 12:43:10
100 Bin TL'lik Dolandırıcılığı Polis Engelledi
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da polis ekipleri, telefon dolandırıcıların ağına düşen yaşlı şahsın 100 bin TL’sini son anda kurtardı.

Malatya’da kendini polis olarak tanıtarak D.Y. isimli yaşlı şahsı arayan dolandırıcılar hakkında açılan bir dava nedeniyle bankadaki parasını çekerek kendilerine getirmesini istedi. Dolandırıcıların ağına düşen D.Y., hiçbir şeyden habersiz bankaya giderek hesabındaki 100 Bin TL’yi çekerken, durumdan şüphelenen şahsın yakınları durumu hemen polise bildirdi.

Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri hemen D.Y.’ye ait GSM hattının operatör firma tarafından iletişime kapatılmasını sağlayarak dolandırıcıların yaşlı şahıs ile iletişime geçmesini engelledi. Daha sonra D.Y.’yi kısa sürede bulan polis ekipleri paranın da dolandırıcılara teslim edilmeden koruma altına aldı.

Dolandırıcıların yakalanması için çalışmalar sürerken, son anda polisin önlemesiyle dolandırılmaktan kurtulan yaşlı şahıs ekiplere teşekkür etti.

Yetkililer, her zaman bu konularda halkın uyarıldığını ve asla polis, jandarma ve savcıların halktan para istemediğini bu gibi durumlarda hemen en yakın güvenlik güçleriyle iletişime geçilmesini istedi.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız