SON DAKİKA
SON DEPREMLER

2. Eğitim- Öğretim Dönemi Önlemleri Görüşüldü

2. Eğitim- Öğretim Dönemi Önlemleri Görüşüldü
A- A+ PAYLAŞ

6 Şubat 2023 tarihinde başlayacak olan, 2022-2023 eğitim-öğretim yılı 2. döneminin huzur ve güven ortamı içerisinde geçirilebilmesi amacıyla, alınacak trafik ve güvenlik tedbirleri konulu toplantı Vali Hulusi Şahin başkanlığında düzenlendi.

Kongre ve Kültür merkezinde gerçekleştirilen toplantıya; Battalgazi Kaymakamı Erkan Savar, Yeşilyurt Kaymakamı Osman Uğurlu, İl Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren, İl Jandarma Komutan Vekili Albay Cihan Çetin, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Behçet Bakır,  Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sos. İşler Daire Bşk. Murat Kılınç ilgili kurum amirleri, okul yöneticileri, okul aile birlikleri ile STK temsilcileri katıldı.

Toplantıda, 2022-2023 eğitim-öğretim yılının ikinci yarısında da emniyet/asayişin temini/muhafazası ve trafik güvenliğine ilişkin alınan tedbirlerin gözden geçirilmesi/alınacak ilave tedbirlerin planlanması ve yapılacak etkin denetimlerle söz konusu tedbirlere uyulmasının sağlanması konuları görüşüldü.

Toplantı, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığının sunumlarının ardından katılımcıların sorularının cevaplanması ile sona erdi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

28 yorum yapılmış

  • Malatya'da Malatyalı (1 yıl önce)
    Gururlanma büyüklenme senden büyük Allah var, son yıllarda kurumlara atanan yöneticilerde kibir,gururlanma, insanlara tepeden bakma, insanları azarlama , konuşma üsluplarında kabalık,nezaket yoksunluğu had safhada bu durum bizleri üzüyor,bir gün makamında bir yöneticiye yukarıdaki sözü söyleyerek odasından çıktığımi hatırlıyorum, insana hizmet hakka hizmettir anlayışından nerelere geldik sayın Dilipakin dediği gibi para ,mal,makam şöhret gibi şeyler bizi biz olmaktan çıkardı.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Eğitim (1 yıl önce)
    70 li yıllarda bir ilimizde MTTB birliğine gidiyorum bir abimiz yaptığı konuşmada aman ha makam ve mevki peşinde koşmayın olduğunuz yerde olumlu çalışmalarınizi gören birileri size bir makam teklif ederse o işi yapıp yapamayacağınızi günlerce düşünün eğer o işin ehli değilseniz kesinlikle o işi kabul edip kul hakkına girmeyiniz demişti ne güzel insanlardı onlar ,onlar menfaat peşinde koşmayan dava adamları idi özlüyorum o güzel insanları ve günleri, bugünlere bakınca üzülüyorum keşke bu günleri görmeseydim diyorum.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Elif (1 yıl önce)
    Değerli dostlar rahmetli Muhsin başkanın dediği gibi şu üç günlük dünya hiç değermi fırıldak gibi dönmeye , Hazreti Mevlananin dediği gibi ya olduğun gibi görün yada göründüğün gibi ol ,önemli olan vav gibi geldiğimiz fani dünyadan elif gibi gidebilmektedir, ne mutlu eğilip bükulmeden elif gibi dimdik gidenlere Allah'ın rahmeti onların üzerine olsun.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Maalesef öyle yazdığınız ifadelere içtenlikle katılıyorum.... Belki farklı bir görüş ama ifadelerinizi şu cümlelerle tamamlamak isterim "O iyi insanlar o güzel atlara binip çekip gittiler. Demirin tuncuna, insanın (fosuna) kaldık.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Dogansehirli (1 yıl önce)
    Doğanşehire doğanşehirli milli eğitim müdürü istiyoruz , Doğanşehirde bu görevi hakkıyla yapacak onlarca öğretmenimiz var, bundan dolayı doğanşehirli siyasileri ve belediye başkanımızı göreve çağırıyoruz.
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Hikaye (1 yıl önce)
    Bu atamalarla ilgili duyduğum bir gerçek olayı paylaşmak istiyorum.Belki birçok kişi biliyordur. Müdür odasında namaz kılma meselesi var. O sırada dönemin müdürü seccade almak için odadaki dolaba yöneliyor. Tabi odada muhafazakar abiler var. Müdürü öyle bilmeleri gerekiyor. Malum 76.madde önemli. Bakıyor seccade yerinde yok. O sırada odada bulunan yardımcısına seccadeyi soruyor. Dün buraya koydum diyor. Müdür yardımcısı bilmiyorum diyor ama yardımcı seccadeyi dolaptan alıp kendi odasına götüreli 20 gün olmuş. Yardımcı tabi bunu her yerde anlatıyor ama bir yandan da ona biat ediyor. Hikaye bu ya.... Bunlar böyle işte diyecek laf yok rüzgar nereye eserse...
    %100
    %0
    Yanıtla
  • katip kaçmaz (1 yıl önce)
    zatı muhterem şube müdürlerinden birisi önceleri devrimci bıyığı bırakıyordu . ardından siyasi yapı gereği badem bıyık bıraktı . şimdilerde baktım milliyetçiliği temsil eden bir bıyık bırakmış. takdir eğitim camiasının. zaten ali tatlının sağ koluydu, battal beyin sağ koluydu, hatice hanımında yanından ayrılmıyor. bir insan hangi müdür geliyorsa gelsin onun yanına giriyorsa o insanı iyice bir araştırın derim. herkese mutlu sağlıklı günler diliyorum.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Bizim köyde Ali amcamız vardı oğlu sürekli bıyık değiştiriyormus çağırıyor ne bu hal oğul diyor oğlan babaya cevap veriyor babacığım Ne demişler devir sürekli dönme devri dön babam dön pos bıyık olmadı, badem bıyık oda olmadı hilal bıyık siz esasında yakında bıyıksız halimi görünce şaşıracaksınız.baba oğul vallahi senden korkulur diyor.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Adalet (1 yıl önce)
    Gözümüzün içine baka baka mevzuata aykırı işler yapılıyor bu konu eğitim camiasında her yerde konuşuluyor olması gereken il milli eğitim müdürlüğüne müdür yardımcısı veya müdürlüğü boş olan ilçelerimize ilçe milli eğitim müdürü olarak atanmalaridir.
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Malatyali (1 yıl önce)
    76 madde için sendikalar ne duruyor? Geçmişte yüzlerce torpilli müdürün kadrosunu iptal ettirdiler. Niye kimse ses vermiyor.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • malatyalı (1 yıl önce)Malatyali isimli kullanıcı yorumuna
    Sendikalar ne desin mikro milliyetçilik yaptıkları aşikar değil mi yetkili sendika başkanı 76 madde ili şube müdürü olarak kendi hemşerisinin işini yapmış liyakat, samimiyet ve adalet bu işte
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Malatya'da Malatyalı (1 yıl önce)malatyalı isimli kullanıcı yorumuna
    Bu durumdan dolayı çok istifalar olduğu söyleniyor.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Bağımsız sen (1 yıl önce)Malatyali isimli kullanıcı yorumuna
    İşin içinde olanlar ses çıkarır mı veya aidatını devletten alan her biri bir Parti'ye sırtını dayamıslardan sendika olmalarınımi bekliyorsunuz.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Liyakat (1 yıl önce)
    Sayın valim ilimize yapılan bu iki atamayı dikkatle incelemeniz gerekiyor. Kamu vicdanının bunu gerektiriyor. 76.madde ile yapılan bu atamalar acilen iptal edilmelidir.Ankara 15.İdare Mahkemesi 2022/3031 sayılı 19.12.2022 tarihli kararıyla sınavsız yapılan şube müdürü atamalarını hukuka uyarlık bulunmadığı gerekçesiyle oybirliğiyle iptal etmiştir. Burdan tüm sendikalara seslenmek istiyorum.Gereken yürütmeyi durdurma davasını açın. Söz konusu kadrolar sınavla alım yapılan bir kadro olduğunu hatırlatmak isterim . Siz bu kadroyu benim ıslak mendilimi ya da peçete mi veriyor dediğiniz biri ya da birilerine peşkeş çekemezsiniz. Ayrıca söz konusu iki kişi daha önce sınava girip başarısız olmuştur. Hal böyleyken bu iki atama vicdanları sızlatır niteliktedir. X kişi falan uzak bir ilçede öğretmenken önce il merkezine müdür yardımcı ardından bir okula müdür ve şimdide şube müdürü yapılmıştır ve ne tesadüftür ki bunların hiç birinde sınava girmemiştir. Konuya ilişkin birçok iptal olduğu bilinmesine rağmen bu durumun gerçekleşmesi manidardır.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Liyakat arayan kardeşim Battal beyden önceki il milli eğitim müdürü ile yakın bir ilimizin ilçesinde birlikte çalışırsanız sizde önce müdür yardımcısı sonra mülakatta verilen nokta atama puanı ile ilimizin büyük bir okuluna müdür oradan da 76.madde ataması ile şube müdürü olursunuz gözümüzün içine bakarak mevzuata aykırı işler yapanları adalete,hukuka ve mevzuata uymaya davet ediyoruz.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Burda bu kişi ya da kişilerin mensup olduğu sendika ya da sendikalar zan altında eğer onlar bu usulsüzlüğe destek oldularsa onlar da bu işe evet diyenler kadar suçlular . Hayır diyorlarsa hemen bu usulsüzlüğe ilk tepkiyi onlar vermeli. Gereken davayı onlar açmalı. Söz konusu kişi ya da kişiler her müdür döneminde gemisini yürütmüş görünüyor. Bunun nasıl olduğunu az çok biliyoruz. Görünen o ki başarılı da olmuşlar ama gelinen noktada bu işe biri ya da birileri artık dur demeli. Sınavla elde edilen bir kadro bu kadar kolay peşkeş çekilmemeli...
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Bu tür işlere karşı çıkması gereken sendika bellidir, en azından sendikanın il başkanından bir açıklama bekliyoruz,bu tür atamalara esasında vekillerimiz in karşı çıkması ve dur demesini bekliyoruz. Şunu da belirtelim itirazımız o insanlarla ilgili olmayıp usulsüz yapılan iş ve işlemlerle ilgilidir.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Liyakat, adalet ve samimiyet diyerek üyelerini kandırdılar sendika yönetemini mikro milliyetçilikle oluşturdular şimdi bürokrasi bu kaçıncı daha önceden de adıyaman'a atanan bir şube müdürünü önce ilçe müdürü sonra merkeze şube müdürü olarak atadılar şimdi sorarım adalet, liyakat ve samimiyet bunun neresinde
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Başkan yardımcılarından birisini de liyakatli olduğu gerekçesiyle Doğanşehir ilçe milli eğitim müdürü olarak görevlendirmeye çalışıyormuş
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Güzel ilçemiz (1 yıl önce)Eyüp isimli kullanıcı yorumuna
    Doğanşehir siyasileri Doğanşehire sahip çıkalim Doğanşehire Erkan Ergen,Mehmet çoban veya Mehmet Sevim milli eğitim müdürü olmalıdır.
    %72
    %28
    Yanıtla
  • Erkan ERGEN, Mehmet ÇOBAN ve Mehmet SEVİM hepsi birbirinde değerli ama Mehmet SEVİM olsa çok daha iyi olur Doğanşehirimiz için
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Hasan (1 yıl önce)
    Yıllarca AK Partiye oy verdim . Ama yapılanları gördükçe kararım değişiyor artık . İl milli eğitime 76. Maddeden sınavsız şube müdürü 2 kişi atanmış . Cemal bey ve Vahap bey . Sınavla şube müdürü olamayıp sınavsız bir şekilde bakanlık ataması ile şube müdürü yapılan kişilere ve yapan kişilere hakkını birçok kişi helal etmeyecektir. Bu kadar iyilerse gidip sınava girip şube müdürü olsunlar . Çok yazık . Liyakat sahibi kişileri göreve davet ediyorum .
    %94
    %6
    Yanıtla
  • Malatya (1 yıl önce)Hasan isimli kullanıcı yorumuna
    Çok doğru şube müdürleri mevzuat gereği mutlaka sınavla atanmalıdır ama maalesef uzun yıllardan beri sınav yapilmiyor ve şube müdürlüklerine doğrudan bakanlıktan atamalar yapılıyor ilimizden bir sendika olayı yargıya taşırsa mahkeme atamayı iptal eder bu seferde yargı kararı bakanlık tarafından uygulanmıyor Malatya eğitim camiası yapılan bu yanlış uygulamalardan oldukça rahatsız bir insan düşünün yıllarca görevlendirme şube müdürlüğü yapıyor 10 yıl ilçe milli eğitim müdürlüğü yapıyor oradan alınıyor il milli eğitim müdürlüğüne şube müdürü oluyor diyecek kelime bulamıyorum.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • malatya (1 yıl önce)Hasan isimli kullanıcı yorumuna
    Vahap Hocayı bilmem ama Cemal Hocayı iyi bilirim. Sınav falan geçemez barajı. 2009 sınavı Tűrkiye geneli sonuçları görebiliyorduk. Bakın Cemal efendi kaç almıș mıș. O görevlendirmeleri sever ancak kendi görevlendirmesini daha çok sever. Pötűrge Pazarcığa bile görevlendirilmeyi sever idareciliğin ilk adımını atmak için zaten sadece bi göreve bașlar hoop aynı gűn görevlendirmesi yapılır.. Neyse gece vakti bu kadar yeter.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Onu da bilenler pek iyi anlatmıyor zaten. Allah sonumuzu hayr ede inşallah. Sendikalar gerekli reaksiyonu göstermeli ve milli eğitim içinde bu rahatsızlığa bir son vermeli.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Öğretmen (1 yıl önce)malatya isimli kullanıcı yorumuna
    Doğru söylüyorsunuz Yeter kardeşim ne yazsak boş yıllarca liyakat ten,adaletten, mevzuata uymadan, işi ehline vermekten bahsettik artık konuşma zamanı değil susma zamanındayiz.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Cemal bey görevde alındığı için alt göreve verilmiş Vahap hoca sınav kazana biliyorsa sınavla şube müdürü olaydı ah Malatyam ah herkese Malatyalıya gelince liyakat beydağının arkasına 76. madde takır takır işliyor Facebook vaazı devam yerlersd
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Rahmetli Kemal sunalın zübük filmi aklıma geliyor :))) Şu an yazılanlar yaşananlar tam olarak bunu gösteriyor...
    %100
    %0
    Yanıtla