SON DAKİKA
SON DEPREMLER

2. Ordu Komutanı Temel Orgeneral Oldu

0
Güncellendi - 2018-08-03 19:50:34
2. Ordu Komutanı Temel Orgeneral Oldu
A- A+ PAYLAŞ

YAŞ TOPLANTISINDA TEMEL'E TERFİ ÇIKTI.. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Beştepe'de gerçekleştirilen ve 2,5 saat süren Yüksek Askeri Şura toplantısı sona erdi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın toplantı sonrası şu açıklamayı yaptı:

“Toplantıda, TSK'de görevli general, amiral ve albaylardan bir üst rütbeye yükseltilecekler, görev süresi uzatılacaklar, kadrosuzluk ve yaş haddinden emekliye sevk edileceklerin durumları görüşülmüş, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın onayıyla da karara bağlanmıştır. 30 Ağustos 2018 tarihinden geçerli olmak üzere 9 general/amiral bir üst rütbeye, 41 albay ise general/amiralliğe yükseltildi. 13 generalin görev süreleri bir yıl, 383 albayın görev süreleri ise iki yıl süreyle uzatılmıştır. 30 Ağustos 2018 tarihi itibarıyla 12 general/amiral kadrosuzluktan emekliye sevk edilmiştir. Hâlen 215 olan general ve amiral sayısı 30 Ağustos 2018 tarihi itibarıyla 244 olacaktır. 30 Ağustos 2018 tarihinden geçerli olmak üzere Deniz Kuvvetleri Komutanı Koramiral Adnan Özbal oramiralliğe, 2. Ordu Komutanı Korgeneral İsmail Metin Temel orgeneralliğe terfi ettirildi.”

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, Tümgeneral Kemal Yeni ve Tümgeneral Sinan Yayla'nın korgeneralliğe, tuğgeneraller Levent Ergün, Mustafa Oğuz ve Ahmet Ercan Çorbacı'nın tümgeneralliğe terfi ettirildiğini söyledi.

İbrahim Özden Koçer'in tümamiralliğe, Rafet Dalkıran'ın da tümgeneralliğe terfi ettirildiğini belirten Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, şunları kaydetti:

“Bu vesileyle bir üst rütbeye yükselen ve görev süreleri uzatılan general, amiral ve albayların yeni rütbe ve görevlerinin milletimize, Silahlı Kuvvetlerimize ve ailelerine hayırlı olmasını, büyük bir özveri ruhuyla görev sürelerini tamamlayarak aramızdan ayrılacak olan değerli silah arkadaşlarımıza hizmetlerinden dolayı teşekkür eder, yeni hayatlarının aileleriyle sağlık ve huzur içinde geçmesini dileriz. YAŞ toplantısının devletimize, milletimize, Silahlı Kuvvetlerimize ve bütün mensuplarına hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.”

FETÖCÜLER ÖLÜM TUZAĞI KURMUŞLARDI..

FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü mensuplarının 15 Temmuz gecesi başlattıkları darbe girişimi sırasında Van Asayiş Kolordusu Komutanı olan Korgeneral İsmail Metin Temel, darbeciler tarafından öldürülmek istenmişti.

Korgeneral Temel, Hakkari’de denetlemede iken hain kalkışma başlatılmıştı. Buradan Siirt’e gideceğini söyleyerek helikopterle ayrılan, ancak Van’a geçen, böylece darbecilerin ölüm tuzağından peşpeşe kurtulan Korgeneral Temel, dönemin 2. Ordu Komutanı Orgeneral Adem Huduti’nin darbecilerle birlikte olduğu gerekçesiyle görevden alınmasıyla, 7. Kolordu Komutanı iken Huduti’nin yerine atanan ancak darbe yanlısı olduğu anlaşılınca ataması iptal edilen Korgeneral İbrahim Yılmaz’ın ardından 27 Temmuz 2016'da karargahı Malatya'da bulunan 2. Ordu'nun komutanlığı’na getirilmişti. Temel, 2 yıldır Korgeneral rütbesiyle Ordu Komutanlığı görevini sürdürüyordu.

Ordu Komutanlığı ile 2 yıldır kıta görevinde bulunan Korgeneral Temel'in, 30 Ağustos'tan geçerli olacak orgeneral rütbesiyle birlikte Ordu Komutanlığı görevine devamı ya da bir başka göreve atanıp atanmayacağı konusunda ise bir açıklama yapılmadı.

APOLET TARTIŞMASI..

Korgeneral Temel, 24 Haziran seçimleri öncesinde Malatya'ya gelen ve akşam da TESK'in düzenlediği iftar yemeğine katılarak konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı muhalefete yönelik eleştirileri sırasında alkışladığı için, CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin tepkisine yolaçmıştı. İnce, meydanlarda "30 Ağustos’ta ilk emekli edeceğim general o general. Onun apoletlerini sökeceğim. Türk ordusunun generali misin, AK Parti’nin il başkanı mısın? Herkes haddini bilecek. Herkes kurallara uyacak. Herkes anayasaya yasaya uyacak. Bir general öyle bir şey yapamaz. Yaptırmayacağım. Göreceksiniz, 30 Ağustos’ta onu emekli edeceğiz. Apoletlerini sökeceğim onun” şeklinde konuşmalar yapmıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan da, seçim meydanlarında Korgeneral Temel'e sahip çıkarak, "İnce ne diyor. Bizim İsmail Metin Temel Paşa’ya, geldiğim gün apoletlerini sökeceğim diyor. Önce haddini bil. Apoletleri sen mi taktın sen sökeceksin. Bu apoletleri millet taktı. Bu ülke bir hukuk devletidir. Diyor ki benim için o nasıl herkesi cezaevine attıysa ben de aynısını yapacağım diyor. Haddini bil, Tayyip Erdoğan anayasanın amir hükümleri gereğince bu komutanların başkomutanıdır.

Malatya’daki toplantı bir parti toplantısı değildir. Malatya’daki toplantı TESK’in bir iftar sofrasıdır. O iftar sofrasına da o ilin protokol mensupları da gelmiştir. Komutan da 2. Ordu orada olduğu için o iftara gelmiştir. Orada ülkemizi, milletimizi memnun edecek bir ifadeye alkış tutmuştur. Neden rahatsız oluyorsun. "demişti.

Seçimlerden sonra bir TV programına katılan Muharrem İnce de, İsmail Metin Temel'le ilgili tartışmayı uzatmasının yanlış olduğunu, "Apolet tartışmasını fazla uzattım. Hata yaptım." sözleriyle ifade etmişti.

Korgeneral Temel'in Ankara Bölge Adliye Mahkemesi Daire Başkanı olan eşi Ferhan Temel de, geçtiğimiz ay Yargıtay Üyeliğine atanmıştı.

İŞTE TERFİ LİSTESİ (Aşağıdaki linke tıklayınız)

KARA, DENİZ VE HAVA KUVVETLERİNDE GENERAL- ALBAY TERFİLERİ

AA- Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız