SON DAKİKA
SON DEPREMLER

HES Kanalı Patladı, Kaptajı Sel Bastı

A- A+ PAYLAŞ

ŞEHİR İÇME SUYU KESİLDİ.. Malatya şehir merkezini içme suyunu sağlayan Gündüzbey’deki kaptaj tesisleri sel baskınına maruz kaldı. Sel faciası nedeniyle şehire gelen içme suyunun vanaları tedbir amaçlı kapatıldı.

Gündüzbey’de bulunan Keklicek HES’i besleyen Çat Barajı’ndan gelen su kanalı bilinmeyen bir sebepten dolayı patlaması nedeniyle bölgede sel baskını yaşandı. Sel baskını Malatya içme suyunu karşılayan Kaptaj Tesislerine de zarar verdi. MASKİ, tedbir amaçlı olarak şehre gelen içme suyu vanalarını kapattı.

Sel baskını sonrasında bölgede çalışma başlatıldı.

MASKİ tarafından sosyal medya hesabından şu açıklama yapıldı; “Kozluk mevkiinde bulunan Keklicek HES santralini besleyen sulama kanalının patlaması neticesinde KAPTAJ tesisimizde sel baskını yaşanmıştır. Tedbir amaçlı ana kaynaktan sular kesilerek, gerekli temizleme ve tahliye çalışmaları başlatılmış olup, çalışmalar devam etmektedir.”

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

13 yorum yapılmış

  • alican (2 yıl önce)
    Ye kürküm ye misali.Rezalet diz boyu.Biri para kazansın diye milyonlarca insan pis suyu içecek.İçme suyumuzun geldiği noktada döndürmediğiniz fırıldak kalmadı be ayıp...O güzelim bahçeler talan edilip ağaçlar kesilecek maksat,yeni siteler adı yeşille başlayan kandırmaca komik dalga geçer gibi levhalarıyla beton bloklar dikililiyor.Sonuç ortada.cayır cayır yanan ormanlar.Ardı arkası kesilmeyen doğal afetler.Bir türlü gözünüz doymadı ya inşallah kefeni doldurursunuz bu gidişle..Kesinlikle malatya son seçimlerden bu yana hiç ama hiç iyi yönetilmiyor.Çakırı arar olduk..
    0
    0
    Yanıtla
  • Aydın (2 yıl önce)
    Üç yıldır sızıntı varmış ama kimse görememiş köylülerin dışında. Gerekli yerlere müracaat edilmis ama bir sonuc çıkmamış.
    0
    0
    Yanıtla
  • Nuri (2 yıl önce)
    Her yerde doğal sel olur,Malatyada yapay sel olur.Derslerine İyi çalışmışlar.
    0
    0
    Yanıtla
  • mlx (2 yıl önce)
    Keklicek hes acaba hangi kodamanın.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hakan44 (2 yıl önce)
    Kanalda Su sızıntısı yaklaşık 15-20 yıldır var. (Belki daha da fazla) Defalarca durumu yetkililere bildirmelerine rağmen hiç bir şey yapılmadı, Sorun kanalda Bayram süresince su az akıyordu, HES için kanalda Su biriktirebilmek için kapak kapalı tutulup belli aralıklarla açılıyordu, Cat barajindan suyun tekrardan verilmesi ile kanal kapağı kapalı unutulunca bu tür olumsuzlukları yaşamak zorunda kaldık,
    0
    0
    Yanıtla
  • Sefa (2 yıl önce)
    Yazdığım yorumu neden yayınlamıyorsunuz kimi korumaya çalışıyorsunuz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Black (2 yıl önce)
    Hes denen ucubeler doğanın katilidir. Para hırsınız yüzünden içme suyumuzdan olduk. En az 1 hafta su içilmez.
    0
    0
    Yanıtla
  • Has Malatyalı (2 yıl önce)
    Su akıyor Türk bakıyor iken daha güzeldi her şey... Bilinmeyen nedenden HES kanalı patlamaz. Henüz bizim öğrenemediğimiz bir nedenle ve daha acısı memlekette şeffaf idare olmadığından ötürü belki de hiç öğrenemeyeceğimiz bir nedenle patlamıştır. İnşa aşamasında standartlara uygun olmayabilir, işletme esnasında kontrol yapılmamış olabilir, yapılan kontroller için gereken önlem alınmamış olabilir... Sonuçta koca bir büyükşehirin içme suyu kaynağına zarar verenlere ne yapılacak göreceğiz, basına izin verilen, layık görülen özgürlük kadar öğrenebileceğiz. MASKİ çıkıp açıklama yapacak mı, yaptırımlar olacak mı bakalım.
    0
    0
    Yanıtla
  • Sefa (2 yıl önce)
    Bilinmeyen sebep ne kardeşim ben söyleyeyim ne olduğunu sulama sistemini degistirip kanalın yan tarafından yola sıfır şekilde olcmeden bicmeden plan proje yapmadan kafalarina göre yeni sistem yaptılar sızıntı olacağını hesaba katamadilar. Çünkü onlarda o kadar zeka yoktur. Her önüne geleni şef, müdür yaptılar. Sulama birliğine gidiyorsun tas kayıp. Adam gibi iş yapmıyorlar.
    0
    0
    Yanıtla
  • MALATYA PLATFORMU. (2 yıl önce)
    Nüfusu milyona yaklaşmış bir şehrin ana su kaynağının haline bak. O hes kanalı niye ana su kaynağının altından üstünden geçer. Ağzım çok kötü doluda neyse. Sizi ALLAHA havale ediyorum...
    0
    0
    Yanıtla
  • Zafer (2 yıl önce)
    Birkaç kişinin 3 Kuruşluk rantı için bir şehrin suyu kaynağını tehlikeye atan AKP zihniyetini kınıyorum. Yeter artık doğayı katletmeyin bu gidişler hepinizin gözünü toprak doyuracak.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (2 yıl önce)
    Karadenizde bir sürü sel oldu. Biz de geri kalmadık. Kendimiz bir sel yaptık. Cumhuriyet tarihinde bir ilk.
    0
    0
    Yanıtla
  • Fth (2 yıl önce)
    Arefe günü de dahil Nerdeyse bayramın her günü su kesintisi oldu hepsinde selden mi acaba?
    0
    0
    Yanıtla