SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kanalizasyon Arızasına Kazısız Onarım

0
Güncellendi - 2018-02-21 04:20:53
Kanalizasyon Arızasına Kazısız Onarım
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü teknolojiyi yakından takip ederek, içten noktasal kaplama tekniği ile arızalara kazı yapmadan müdahalede bulunuyor.

MASKİ Genel Müdürlüğü, altyapı çalışmasını tamamladıktan sonra oluşacak kanalizasyon arızalarına müdahale için tekrardan kazı çalışması yapmıyor. Teknolojiyi yakından takip ederek arızalara noktasal müdahale ediyor. Kanalizasyon altyapısında meydana gelen arızalar için içten noktasal kaplama yöntemini uyguluyor. MASKİ’nin uyguladığı bu yöntem ile kazı işlemi yapılmadan, üstyapıya zarar vermeden arızaya noktasal müdahale ediliyor. Arızanın olduğu bölgede kanal görüntüleme aracı hattı kontrol ediyor. Hat içinde bulunan arızanın yerini tespit ediyor. İçten noktasal kaplama yöntemiyle gerekli işlemler yapılarak arıza gideriliyor.

MASKİ olarak çalışmalara hız kesmeden devam etiklerini belirten Genel Müdür Doç. Dr. Özgür Özdemir, “Daha önce kanalizasyon sistemi ile ilgili şehrin anjiyosunu çekiyoruz demiştik. Kazısız teknolojiler uygulamaya başlamıştık. Uyguladığımız teknolojik yöntemleri bir kademe daha ilerlettik. Kanalizasyon içindeki arızaya müdahaleyi araçlarımızla yapıyorduk. Ancak geçici çözümler oluyordu. Sonrasında kanal hatlarını temizlemeye başladık. Temizledikten sonra görüntü alıp, lokal olarak değişiklik yapıyorduk. Şuan ki uyguladığımız noktasal kaplama tekniğinde ise kazı yapmadan arızalara müdahale ediyoruz. Bu yöntem ile çatlak, kırık olan borularımıza içerden müdahale ederek arızayı gideriyoruz. İçten noktasal kaplama ile araç yoğunluğunun fazla olduğu yerlerde kazı yapmadan trafiği aksatmadan arızaya anında müdahale ediyoruz. Bu yöntem ile iş sağlığı ve güvenliğine uygun şartlarda personelimizin çalışmasını sağlıyoruz. Bu çalışmayı Malatya’da hayata geçiren ekip arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.” dedi.

Bülten- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • kenan (6 yıl önce)
    Dikkat edin teknolojide kaybolmayasiniz ancak suyollarin halini gormeyen kördur bumu teknoloji nereye uygulamislae gelsin gösterdiler
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyalı (6 yıl önce)
    teknoloji her şey ,yeniliklerin takip edilip uygulanması güzel olmuş
    0
    0
    Yanıtla
  • Zihni (6 yıl önce)
    Harikasınız. Tebrik ederim
    0
    0
    Yanıtla