SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

AKP'de 69 Aday Adayı İçin Eğilim Yoklaması Yapıldı

0
Güncellendi - 2018-05-07 02:41:00
AKP'de 69 Aday Adayı İçin Eğilim Yoklaması Yapıldı
A- A+ PAYLAŞ

24 Haziran seçimleri öncesi Malatya AKP milletvekili aday adaylarının ilk sınavı olarak görülen eğilim yoklaması yapıldı.

Malatya Atatürk Spor Salonunda gerçekleştirilen eğilim yoklamasında, toplam 5'i milletvekili olan 74 aday adayından 69'u oylandı. Mevcut 5 milletvekili ise  oylanmadı.

Oylama öncesi bir konuşma yapan AKP İl Başkan Mahmut Üner Özer, aday adaylara başarılarak dileyerek "Aday adayı kardeşlerim, Cumhurbaşkanımıza yol arkadaşlığı yapmaları ve ak hizmetlerin içerisinde bulunmayı arzu etmeleri ve o heyecanı taşımaları bizlere ayrı bir gönül güzelliği vermiştir. Biz teşkilat mensupları olarak sizler arasından tercih yapmamız çok zor. 74 tane aday adayı olan kardeşlerimizin hepside birbirinden kıymetlidir. Teşkilatımızın gönlünde her birinizin ayrı ayrı yeri var. Ama takdir edersiniz ki, ilimiz gereği 6 Milletvekili adayı belirlememiz gerekiyor. Bugün burada oy kullanacak bin 640 tane teşkilat mensubu kardeşlerimin vereceği karar yeterli değil. Genel merkezimiz bilindiği üzere halk nezdinde Malatya'mız ve ilçelerinde anketler düzenlemektedir. STK'ların görüş ve önerileri alınmaktadır"” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat ise, Hepimiz ak davanın birer neferi olduğunu belirterek, Cumhurbaşkanımız 2001 yılında bu davayı başlattığında, 'hiç bir şey eskisi gibi olmayacak' dedi. o günden, bugüne Muhalefetin hayal dahi edemediği bir çok devrimleri gerçekleştirdik. Bu milletimizin desteği ile oldu. Bugünde önemli bir virajdayız. Genel merkezimiz 24 Haziran için birçok çalışmalar gerçekleştiriyor, aday adayları içerisinde. Bu Parametrelerden bir tanesi de bugünkü gerçekleştirilen Temayül yoklamasıdır. Bin 640 arkadaşımız 74 kişi içerisinden 6 arkadaşımızın ismini işaretleyecek. Sadece tek temayül yoklaması ölçü değil, bunun gibi birçok parametreler var” şeklinde konuştu

Eğilim yoklamasına Genel Merkez adına katılan Kocaeli Milletvekili Ayhan Sefer Üstündağ oylamanın hayırlara vesile olmasını dileyerek,” Bugün bir demokrasi şöleni yaşıyoruz. 3 Kasım 2002'den beri bütün Türkiye satında bu temayül yoklamalarını gerçekleştiriyoruz. Aday adayı olan arkadaşlarımızı tebrik ediyorum. 24 Haziran önemli bir viraj ülkemiz için. Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin hayata geçirileceği bir gündür. Cumhurbaşkanlığı Hükümet sistemini, Malatyalıların oyları ile hayata geçirdik. bu hayata geçmiş sistemin ilk uygulayıcıları da yine sizlerin oylarıyla inşallah olacaktır. O bakımdan böylesi önemli bir virajda, önemli bir seçimle karşı karşıyayız. Malatyalılara bir teşekkürüm var birincisi, her seçimde bizleri desteklediniz. Malatya desteğinin karşılığını Ak Parti hükümetleri zamanında alıyor. Malatya'ya her geldiğimde Malatya'nın nasıl geliştiğini bir kez daha görmekten memnun oldum” diye konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından bin 640 delege Malatya'da milletvekili olarak görmek istediği 6 ismi yazarak sandıklara attı. Gizli olarak yapılan oylama sonrası sonuçların Ankara AKP Genel Merkezi'ne götürülecek.

Salonda oylama sürerken aday adaylarının da dışarıda hummalı bir çalışması vardı. Kapalı Spor Salonu dışında çadırlar kurarak eğilim yoklaması için hazırlık yapan aday adayları delegelerin oyunu alabilmek için oldukça uğraştılar. Aday adayları, çadırlarına gelen delegelere çay, simit, gibi yiyeceklerin yanı sıra özel ilgi ve alaka göstererek büyük bir gayret gösterdiler.

AKP'nin Malatya'da 5 mevcut milletvekilleri olmak üzere 74 aday adayı bulunuyor. Bu isimler, şunlar:

Abdulaziz Aslan

Abdullah Eraslan

Abdullah Akgün

Ahmet Çakır

Ahmet Ercan Uçkan

Ahmet Polat Kaya

Ali Yıldırım

Ali Edip Budan

Aslı Eren

Aynur Oğuzhan

Bayram Taşkın

Bilal Akkuş

Bülent Tüfenkci

Cevdet Arslan

Cumali Alan

Demet Kaya Ayanoğlu

Dilek Yurtseven

Ebru Çolak Bereket

Emine Erkut

Ergül Zeryurt

Esra Nur Filinte

Eyüp Akın

Eyüphan Korkmaz

Fatih Serkan Erkuş

Fatma Esen

Gazi Ergün

Gülsen Boyraz

Hakan Kahtalı

Hasan Adak

Hayrunnisa Varlıklıöz

Hilal Acı

Hüseyin Apak

Hüseyin Cemal Akın

Hüseyin Köksal Çınar

İhsan Sarı

İsmail Özbey

Kenan Kolçak

Mehmet Şahin

Mehmet Şireci

Mehmet Toptaş

Mehmet Hanifi Yılmaz

Mehmet Yılmaz Pekkaya

Murat Beytekin

Mustafa Bingöl

Mustafa Şahin

Naciye Cengil

Nail Tuna

Nedim Durgungül

Nevzat Aslan

Nihat Gürbüz

Nurettin Yaşar

Osman Timurtaş

Osman Aladağ

Özcan Mercan

Öznur Çalık

Ramazan Acar

Rasim Saka

Recep Yazıcı

Sabri Unat

Selahattin Sarıoğlu

Selçuk Gökçe

Şule Çelik

Şükrü Dinç

Taha Özhan

Tahir Özelçi

Tahir Alperen Aydoğan

Turan Kopal

Turgut Sandıkcı

Ufuk Önalan

Vahap Bata

Vahit Atalan

Veysel Ser

Yakup Güler

Yusuf Özdemir

iha- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

35 yorum yapılmış

  • malatyaspor (6 yıl önce)
    öznur çalık ve ahmet çakır aday olursa malatyada ak parti 3 milletvekili dahi çıkaramaz bunca yıldır ak partiye oy veriyoruz ancak bu ikisine oy yok artık bıktık
    0
    0
    Yanıtla
  • Aynı durumdayız inş tepki oyu çok çıkar bıktık bu insanlardan
    0
    0
    Yanıtla
  • Bekir (6 yıl önce)
    Dünya başkenti Malatyaya Yakışan isimleri açıklıyorum. Başta Malatyanın önünü açan ve Malatyaya her yönüyle hizmet eden H. Cemal Akın-Bayram Daşkın- Osman Aladağ-Hakan Kahtalı-Ahmet Çakır-ve 6 cı adayıda kontenjana bırakıyorum şimdide ALLAHIM hayırlı uğurlu etsin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mahmut (6 yıl önce)
    dostlar alış-verişte görsün, her şey belli gerisi teferruat
    0
    0
    Yanıtla
  • Nihat (6 yıl önce)
    Osman Aladağ olsun istiyoruz inşallah.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet Coşkun (6 yıl önce)
    9 yıllık Başkanlık Döneminde Malatyamızı Malatya yapan Ahmet Çakırı İlk ikide görmek istiyoruz Has bir Malatyalıya yakışan budur
    0
    0
    Yanıtla
  • Selahattin Deniz (6 yıl önce)
    Malatyamız için Ahmet Çakır ve Hakan Kahtalı iyi olur. Ikisi de hem Malatyalıları iyi biliyorlar , hemde yenilik katacaklarina inanıyorum..
    0
    0
    Yanıtla
  • Aslı aslan (6 yıl önce)
    Bir bayan olarak öznur hanım ı takdir ediyorum fazlasıyla karizmatik ve Zeki bir insan ama bu insanlar kendisini sevmiyor istemiyor ve onun yüzünden bu dava Malatya da ciddi zarar görüyor neden kendisi buna kulak vermiyor istenmiyor bu şehirde
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (6 yıl önce)
    İnşallah aynı kişilerin etrafında döndürmezler biraz vatandaşa kulak versinler eski vekillerden Bülent bey vatandaştan olur alıyor diğer vekiller ve belediye ve il başkanı halktan olur almıyor tepki oyları olacak gibi görünen o inşallah halka kulak verirler Bayram Taşkın beyi ilk üçte görmek istiyoruz gerçek dava adamı 28 Şubat sürecinde bacılarımız için karşılıksız davalara katılıp mazlumdan yana olduğunu göstermiştir birilerinin sokaklarda gezip sadece Reisin yaptıklarını vatandaşlara anlatıp birçok konuda kendini mağdur gösterip davayla alakası olmayan sadece cep davası görenler bu memleketi fazlasıyla sömürdü kimisi bakkal olan tezgahını fabrikasyona çevirdi kimisi belediye kaynaklarını kullanıp toptancılık işini baya bi geliştirdi kimisi inşaat firması sahibi oldu çoçukları üzerinden Velhasıl kimse gelip yok dava adamıyız Reisin elini zayıflatırsınız yok chp yok fetö ağzı siyaseti demeye kalkmasın herşey ortada anlatmaya gerek yok adaylar milletvekili seçiminde çok etkili olacak
    0
    0
    Yanıtla
  • Ramazan dogan (6 yıl önce)
    Bayram taşkın beyi sıralamada ilk üçte görmek istiyoruz
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyali (6 yıl önce)
    Sonuçlar açıklanmıyor keşke bu yoklamayi delegeler değilde ak Parti'ye kayıtlı üyeler yapsa sonuçlar burda aciklansa ve sıralama değişmese halkda tercih sistemi kullansa olurmu benimkide hayal kurmak hayal olsa da güzel degilmi.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (6 yıl önce)
    Cemal akın çok isabetli olur
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (6 yıl önce)
    Çoban koysunlar ama mevcutlardan bülent bey hariç kimse alinmasin
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (6 yıl önce)
    Daha önceki vekiller malatyaya ne verdi ki...hepsi aynı..
    0
    0
    Yanıtla
  • EROL (6 yıl önce)
    Şu an AKP 5 milletvekili var.3 tanesi dolaşıyor. 2 tanesini goren yerini bilen varsa lütfen yazsın.Çok merak ediyorum.Şu an piyasada ÖZNUR ÇALIK,MUSTAFA ŞAHİN,BÜLENT TÜFEKÇİ VAR.Biz acaba AKP den 3 milletvekilimi çıkardık.
    0
    0
    Yanıtla
  • Bektaş (6 yıl önce)
    Sıralama Aynur Oğuzhan Ahmet çakır Mustafa şahin Bayram taşkın Hakan Kahtalı 6.da Kim olursa olsun.zaten 5 ve 6 mümkün değil seçilmez
    0
    0
    Yanıtla
  • Has Malatyalı (6 yıl önce)
    Gaz alma yoklaması, dikkate alınacağından falan değil ha!.. Neyse, "münafıklık" etmeyip, atanan vekillere paşa paşa oy verin gari :)
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet yildirim (6 yıl önce)Has Malatyalı isimli kullanıcı yorumuna
    Aynen akp ye oy vermeyen herkes münafık en iyisi sandık a gitmeyelim munafik olacaz mazallah dinden çıkarıp aforoz edecekler bizi
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet Metin H. (6 yıl önce)Has Malatyalı isimli kullanıcı yorumuna
    Has Malatya'lı değil de olsan olsan has egeli olursun (gari).
    0
    0
    Yanıtla
  • AHMET YİLMAZ (6 yıl önce)
    Tüfenkçi hariç Eski yüzleri istemiyoruz .Büyüksehir Belediyesinede ALİ BAKAN Bey efendiyi istiyoruz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hehehee pa$am tabi sen ne dersen o olur eski yüzler Malatya da partiyi yeterince yıprattı o kesin cemal akın gibi dürüst siyasilere ihtiyaç var
    0
    0
    Yanıtla
  • Eski Dost (6 yıl önce)
    Yoklama dediğin açık açık yapılır, ilk sırayı alanlar direk aday olarak seçime girer, madem gizli olacak, genel merkez yine kendi bildiğini yapacaksa siz neyi seçiyorsunuz ?
    0
    0
    Yanıtla
  • 44malatya (6 yıl önce)
    Deselerki,askere,ve,cepeye,gidilecek,bu,kadar, Insan,,bir,araya,gelmez,merak,etmeyin,akp,2,vekil, Cikaracak
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehriban Özdemir (6 yıl önce)
    Bütün vekileri yolu açık olsun hangisi hayırlısı allah onlari nasip etsin
    0
    0
    Yanıtla
  • Miraç (6 yıl önce)
    İlçe ilçe gezen gecesini gündüzüne katan A.Adayı Mehmet Hanifi Yılmaz inşallah emeklerinin karşılığını alıp aday gösterilip partinin oylarını da ikiye katlayıp vekil olacak Malatya kalkınacak Türkiye’miz büyüyecek
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (6 yıl önce)Miraç isimli kullanıcı yorumuna
    Partinin oyları %70 son seçimde ... %140 olacak ???
    0
    0
    Yanıtla
  • şuan mevcut konuşmalar üzerine diyorum herkes mevcut vekiller aday olursa vermeyiz diyorlar ya
    0
    0
    Yanıtla
  • Ufuk Polat (6 yıl önce)
    1:öznur ,2 :çakır ,3 :kahtalı ,4:ben
    0
    0
    Yanıtla
  • nedüşüneceğinidüşünenadam (6 yıl önce)
    Göstermelik temayül yoklaması. Ahmet Çakır, Bülent Tüfenkci, Hakan Kahtalı, Cemal Akın, Mustafa Şahin, Nurettin Yaşar, Öznur Çalık, Taha Özhan. Bu isimlerden 6 kişi AKP'nin milletvekili listesini oluşturur. Demedi demeyin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (6 yıl önce)
    Millet de zannederdi parti içi demokrasi var.gizli oy gizli tasnif .millet de bu komediye figüran oluyor yazık.kim ne kadar oy aldı millet lkime teveccüh gösteriyor açıklayın .daha önce yapılan ön seçilerde en çok oyu alan ve listeye giren bildiğim kadarıyla olmadı.o zaman bu tiyatroya ne gerek var
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali Doğan (6 yıl önce)
    Niye yapıldı ki. Ben kimlerin ilk 4 de aday gösterileceğini yazayım: Öznur Çalık, Hakan Kahtalı, Bülent Tüfenkci, Ahmet Çakır
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (6 yıl önce)
    Sonuclari aciklansa daha guzel olur
    0
    0
    Yanıtla
  • Erhan KARDEŞ (6 yıl önce)
    Butun aday adayi degerli Malatya evladi,abisi,kardesi,anne ve babasi olan gercek demokrasi kahramanlarina siradan bir Malatya' li ama yuregi vatan askiyla carpan bir kardesiniz olarak basarilar dilerim...Bana kalsa tum adaylari secer mecliste gormek isterdim...
    0
    0
    Yanıtla
  • Mert (6 yıl önce)
    Allah size akıl fikir versin. Bu saçmalığı başka şehirde göremem:)
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyalı (6 yıl önce)
    hiçbir öneminin olmadığını biliyorlar.saf vatandaş ise ne oluyor diye merak eder.
    0
    0
    Yanıtla