SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Budaklı Sulama Sistemi İhalesi Yapılacak

0
Güncellendi - 2020-12-28 04:41:59
Budaklı Sulama Sistemi İhalesi Yapılacak
A- A+ PAYLAŞ

Yapımı tamamlanan Hekimhan- Budaklı Göleti'nin, sulama sistemi ihalesinin Şubat ayında yapılacağı açıklandı.

DSİ'nin Elazığ'daki 9. Bölge Müdürlüğü'nden konuya ilişkin olarak yapılan açıklamada, Budaklı Göleti'nin kil çekirdekli homojen dolgu tipinde, temelden 46 metre yüksekliğinde inşa edilmiş olduğu, gölette depolanacak 1 milyon 380 bin metreküp su ile 2.250 dekar tarıma elverişli arazinin cazibeli borulu sulama şebekesi ile sulanmasını sağlayacağı belirtildi.

Açıklamada, şöyle denildi:

"Malatya Hekimhan Budaklı Göleti Sulaması İnşaatı ihalesi 03.02.2021 tarihinde DSİ 9. Bölge Müdürlüğümüzde yapılacaktır. Söz konusu sulama şebekesi 2021 yılında tamamlanarak 2022 yılı sulama sezonunda sulamaya açılması hedeflenmektedir.

Bu projenin hayata geçirilmesi noktasındaki katkılarından dolayı Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, Tarım ve Orman Bakanımız Sayın Dr. Bekir Pakdemirli’ye, Malatya Milletvekillerimize ve DSİ Genel Müdürümüze teşekkür ederiz."

Bülten- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Kayısı (3 yıl önce)
    Kapalı basınclı sulama ıcın acil kanun cıkartılmalı. Vahsı sulamayla gelecegımızı mahvedıyoruz. Ozellıkle battalgazı sulama birliği medık barajından gelen abc kanallarıyla mahmutlu alişar vb. Gibı mahallelerde vahsı sulamaya kararlılıkla devam etmektedır ve hıcbır cözüm yolu arayısına gırmemektedır. Muracatlarımız bosa cıkmaktadır. Sayın cumhurbaskanımıza bu durumu ıletmet ıcın haber kanallarının bu bolgelere gelıp cekim yapıp haber yapmasını ıstıyoruz.
    0
    0
    Yanıtla