SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Soylu Sorusuyla Gündem Olan Gazeteci Kim?

0
Güncellendi - 2021-05-22 12:49:58
Soylu Sorusuyla Gündem Olan Gazeteci Kim?
A- A+ PAYLAŞ

BABASI, MALATYA'DA AKP'DEN ADAY ADAYI OLMUŞTU.. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’ye bir toplantı sırasında, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile ilgili olarak itham edici bir soru sorarak bir anda Türkiye gündemine oturan, soruyu sorduğu anın videosunu yayınladıktan birkaç saat sonra işine son verilen Anadolu Ajansı muhabiri Musab Turan’ın,  2014 yılında AKP’den Malatya - Yeşilyurt Belediye Başkan Aday Adayı olan Malatya - Hekimhanlı Ali Seydi Turan’ın oğlu olduğu öğrenildi.

Prof. Necmettin Erbakan liderliğindeki MSP’den gençlik kollarında siyasete atılan ve AKP Sultanbeyli İlçe Teşkilatı Kurucu Başkanı olan Ali Seydi Turan, oğlu AA Muhabiri Musab Turan’ın sorduğu sorudan ve sorma üslubundan rahatsız olduğunu ve partisine olan bağlılığından bir milim sapma bulunmadığını vurgulayan bir açıklama yaptı.

Türkiye gündemini değiştren soru konusunda neler olmuştu?

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Pendik Veteriner Kontrol Enstitüsü'ndeki programda bir dizi açıklama yapmış, Bakanların bu açıklamasından sonra, soru-cevap bölümüne geçilmişti.

Bu bölümde söz alan, Anadolu Ajansı Muhabiri Musab Turan, suç örgütü lideri Sedat Peker’in videolorına gönderme yaparak, Bakanlar Mustafa Varank ve Bekir Pakdemirli’ye şok etkisi yaratan şu soruyu sormuştu:

"Son günlerde gündemi meşgul eden konular var. Narkobürokrasiyle ilgili iddialar ülkemizi uluslararası arenada zora soktu mu? Hükümetin buna ilişkin bir planı var mı? Ve de 19 yıllık bir toplum hareketi olarak başlayan milletin teveccühünü kazanan AK Parti, ismi şaibelerle anılan Süleyman Soylu'dan daha mı küçük? Buna ilişkin çarşıda, pazarda, metrobüste çocuklar herkes bunu konuşuyor ama sayın bakanlarımız buna ilişkin tek kelime etmiyor. Sayın Pakdemirli bakanımıza sorum da Sayın Soylu kabine toplantısında buna ilişkin bir açıklama yaptı mı, savunma yaptı mı? Açıklaması sizi tatmin etti mi? Sayın Bakanım, üç buçuk yaşındaki oğlumun yüzüne bakarken bu maskeli balodan dolayı utanıyorum. Sizin çocuklarınız yok mu?”.

Musab Turan, sorusuna ve Bakanların verdiği cevaba ait görüntüleri sosyal medyada yayınladıktan kısa süre sonra, Türkiye gündemi bir anda bu soruya, soruyu soran devletin resmi kurumu Anadolu Ajansı Muhabiri Musab Turan’a odaklanırken, tartışmalar, Musab Turan’ın bu soruyu kendi kişisel iradesi ile mi sorduğu yoksa bazı güç merkezleri tarafından yönlendirildiği sorusuna yoğunlaştı.

Gece boyunca sosyal medyada tt olan, televizyonlardaki siyasi tartışmaların merkezine oturan Musab Turan ve sorusunun arka planına ilişkin çok sayıda varsayım ileri sürülürken, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun danışmanları, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, AKP Sözcüsü Ömer Çelik ve eski milletvekili Şamil Tayyar Musab Turan’a çok sert eleştiri ve suçlamada bulunduktan birkaç saat sonra, AA Genel Müdürlüğü Musab Turan’ın işine son verildiğini ve hakkında herhangi bir örgütle bağlantısı olup olmadığının araştırılması için Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusu yapılacağını açıkladı.

Babası Aliseydi Turan Yeşilyurt Belediye Başkan Aday Adayı olmuştu

Türkiye Musab Turan ve sorusunu konuşurken, bir yandan da Musab Turan’ın ailesi ve memleketi de araştırma konusu oldu internet ortamında.

Musab Turan’ın ailesinin Malatyalı olduğu, babası Ali Seydi Turan’ın AKP Sultanbeyli İlçe Teşkilatı Kurucu Başkanı olarak AKP’de aktif siyaset yaptığı, İstanbul’da Refah Partisi ve AKP’den İl Genekl Meclisi Üyeliği yaptığı öğrenildi.

Hekimhan – Güzelyayla doğumlu olan Ali Seydi Turan, 2014 yerel seçimlerinde Malatya’ya gelerek, Yeşilyurt Belediye Başkan Aday Adayı oldu; ancak AKP Genel Merkezi Aliseydi Turan’ı aday yapmadı.

Babası oğlunu eleştirdi, sorudan rahatsızlığını ve partiye bağlılığını vurguladı

Ali Seydi Turan, AA Muhabiri olan oğlu Musab Turan’ın Türkiye gündemine bomba gibi düşen sorusunu ve soru sorma uslubunu onaylamadığını belirten ve oğlunun tavrından rahatsız olduğunu bildiren bir açıklama yaparak, “AK Parti’nin kuruluşundan bu yana gururla bu davanın neferi oldum. Duruşumda bir milim sapma yoktur” sözleri ile AKP’ye olan bağlılığını vurguladı.

“Oğlumun Türkiye kamuoyunu meşgul etmesinden dolayı rahatsızım”

AA Muhabiri Musab Turan’ın babası Ali Seydi Turan, attığı iki tweet mesajında, oğlunun sorusundan rahatsızlığını şöyle dile getirdi:

"21 Mayıs 2020 (2021 olacak) tarihli ulusal basında haber programlarında adı geçen Musab Turan’ın babası olarak, sorulan soruyu ve soru şeklini tasvip etmediğimi deklare ediyorum. AK Parti’nin kuruluşundan bu güne gururla bu davanın neferi oldum. Parti teşkilatımın her kademesinde bulundum. Duruşumda bir milim sapma olmamıştır. Oğlumun Türkiye kamuoyunu meşgul etmesinden dolayı rahatsız olduğumu beyan eder, saygılarımı sunarım”.

“Cenazemiz Var” adlı bir kitap yazdı

AA Muhabiri Musab Turan’ın babası Ali Seydi Turan’ın “Cenazemiz Var” adlı bir kitabı bulunuyor.

Güler HAZAR, malatyahaber.com

ARŞİV FOTOĞRAFLAR:

Gazeteci Musab Turan'ın AKP'den Yeşilyurt Belediye Başkan Aday Adayı olan babası Ali Seydi Turan

Ali Seydi Turan (sağ başta), oğlu Gazeteci Musab Turan (sol baştaki) ile birlikte AKP Genel Merkezi önünde

Ali Seydi Turan, Peker'in açıklamalarının ardından  adı sıkça geçen AKP'li Metin Külünk ile birlikte

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

31 yorum yapılmış

  • MUSTAFA (2 yıl önce)
    Bu olay bir örnek ancak genelde eski Türkiye de gazeteciler siyasilere istedikleri soruyu sorabiliyorlardı. Hakaret olmadıkça iç bir engel yok idi. Demokrasi ile yönetilen dünyanın çoğu ülkesinde de bu böyledir. Ancak yeni Türkiye de ne yazık ki basın toplantılarına gazeteciler seçilerek alınıyor. Muhalifler alınmıyor. Sorulacak sorular önceden öğreniliyor. İstenmeyen soruların sorulması engelleniyor. Ya da istenmeyen soruları sorabilecek basın mensupları zaten salona alınmıyor. Ne yazık ki durum böyle.
    0
    0
    Yanıtla
  • Carbon (2 yıl önce)
    Adam soru sormamış resmen gömmüş bunun neresi gazetecilik CHP lilerde Kahraman ilan etmiş yaw hep aynı teyyare icraat yok laf çok bu millet yemez kimse 5 benzemezi iktidar yapmaz 1 yılda yok oluruz geçin bunları....
    0
    0
    Yanıtla
  • YıKaMaCı (2 yıl önce)
    Ne güzel bunlara sorulan sorularıda önceden kendileri hazirliyorlar demek ki farklı bir soru gelince apışıp kalıyorlar
    0
    0
    Yanıtla
  • Koray (2 yıl önce)
    Ne yazık ki burda da hala sahibine bağlı olması derecesinde ne olsa ölümüne savunacaklar var. Ne zaman açılacak gözünüz? Ne olması lazım ki açılsın? Ülkenin cılkı çıkmış, hukuk ayaklar altında, bağımsız yargının B’si, ülke birkaç müteahhite peşkeş çekilmiş, halkın dayanacak gücü yok, her gün birileri intihar ediyor ve bunlar sadece bildiklerimiz! Bir gazeteci sadece işini yaptı diye her türlü yaftalama ve işten çıkarma yapıldı 1 saat içinde. Orda diğer bakanın kardeşi ( Bekir Pakdemirli’nin) de tutuklu Fetö’den! Azıcık okuyun, sorgulayın, soruşturun ve düşünün! ÜLKE BİTTİ VE BU VATAN HEPİMİZİN!
    0
    0
    Yanıtla
  • Hayati (2 yıl önce)
    Ben Ak Partiliyim ama artık sorguluyorum. Biz halk için halkın refahı için iktidar olduk ama sadece soru sordu diye bir gencin işine son verdik. Müslüman bir partiye yakıştı mı?
    0
    0
    Yanıtla
  • Feridun (2 yıl önce)
    İktidar mensuplarına sorulacak sorular önceden hazırlanır, yandaş medyaya verilir, onlarda bu soruları sorar. Cevap vereceklerde gelecek sorular için zaten hazırlıklıdır. Bu arkadaş soruyu tersten sorunca olanlar olmuş. Pek fazla uzun sürmez bir kaç güne unutulur gider.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa (2 yıl önce)
    Keşke İsmet İnönü ile alakalı bir soru sorsaydi
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (2 yıl önce)
    Haberi dikkatli okursak, Konu bir gazetecilik veya soru sorma değil. Direk devlet kademelerine hakaret ve suçlama. Bu günler terör odaklarına darbeler vurulmaya başlandı. İsrail in yaptığı katliamlar için tek yürek oluyoruz. Bu tür yapay gündemlerin amacı belli. İktidarı ile Muhalefeti ile güçlü olmak zorundayız. Devlet kademelerini itibarsızlaştırmaya çalışanlar her dönemde oldu. Türkiye güçlüdür.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kendi gibi düşünmeyen ve bunu her ifade ettiğinde PKK li,fetocu,vatan haini,terörist ilan edilen bu ülkenin namuslu, vicdanlı, ahlaklı insanlarini her başı sıkışan birlik olalım masaliyla kandiramaz artık. Babanın evladını şahsi menfaatleri için sattığı , fikrine bile saygı duymadığı bir düzen kurdular. Ülkenin sofrasında tek başına yiyenler sofrayı da kendileri toplasın.
    0
    0
    Yanıtla
  • Koray bey aslan ile cahil (?) çimenin yeşil yada sarı olma konusunda tartışıyormuş. Cahil sarı aslan yeşil diyormuş. Kadıya gitmişler aslana ceza vermiş kadı efendi...Aslan cezası bitince,kadı efendi gerçekten sizdemi sarı görüyorsunuz diye sorunca hayır demiş.Peki ceza neden diyince cahille tartıştığın için bu ceza demiş. Yani uğraşma abi anlatamazsın. Yorumunun her harfinde doğrusun..
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (2 yıl önce)Huzur isimli kullanıcı yorumuna
    Ana yorumunu katılıyorum Cahil (?) olan siz oluyorsunuz. Çünkü ben yukarıda adam gibi haberi okudum ve yorumumu yaptım Bitti. Sizde o söylediğiniz Tartışmaya girensiniz. Keşke cahil (?) olmasaydınız da haberi okuyup fikirler yazsaydınız.
    0
    0
    Yanıtla
  • Allah Allah?Vay beee
    0
    0
    Yanıtla
  • He Malatyali, cayini iç, Bin yuz lirani cebine koy, keyfine bak... Allah gucumuze zeval vermesin...
    0
    0
    Yanıtla
  • bu kadar rezillik oratada ülke bekası diye yorum yapan arkadaşa şunu hatırlatmak lazım ülke bekası değil gelecek ikbali için mafya siyasetci iş dünyası üçgeninde yaşanan rezillikler sorulan soruya cevap vermek yerine soru soranı işten atmak ülkenin geleceği ile ilgili değil birilerinin geleceği ile ilgili olabilir allah sonumuzu hayreylesin bu kadar pisliğin orataya çıkması devlet yönetenlerden kimseyi rahatsız etmiyor neden acaba
    0
    0
    Yanıtla
  • Arkadaşım herkes sizinle aynı fikirde olmak zorunda mi. Sizi eleştirenleri neden ocu bucu yapma gayreti içine giriyorsunuz. Herkes vatan haini de birtek Siz mi vatan sevdalisiniz. Artık insanları kutuplastirmayi bırakın. Secimle geldiniz secimle gideceksiniz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Inşaallah
    0
    0
    Yanıtla
  • Maalesef bir çok arkadaş. Bazı siyasi görüşlere saplanmış. Yeterki kişi devlete hakaret etsin onun avukatı yada savunucusu oluyor. Kimse hikaye okumasın. Bazı siyasi amaçlar yüzünden nerdeyse Türkiye Cumhuriyetine saldıracak kadar kin ve nefret dolu olan şahıslar var. Şunu kimse unutmasın. Bu ülke de Bayrak da bizim. bu kadar gözü dönmüş kutuplaşma ve saldırılar. Hem psikolojinize zarar verir hem de ülke bütünlüğüne.
    0
    0
    Yanıtla
  • bak malatyalı kardeş bu ülkede yaşanan her rezilliğin arkasında vatan millet bayrak diyenlere dikkat et vatan millet bayrak bizim kutsallarımız kimse dil uzatamaz ama bu ülkede son yıllarda her yaşanan pisliğini örtemek için vatan millet sakarya edebiyatı yapanlar aslında bizim gibi saf anadolu insanını aldatarak kendi ikballerini sağlamlaştırmanın peşinde biz bu rezilliklerin aydınlığa çıkmasını istiyoruz bu ülke pisliklerden temizlensin ben gidersem ülke batar ben olmazsam terör hortlar mantığı ile toplumu korkutarak yollarına devam etmek istiyorlar bu vatan yüz yıllardır var ve batmadı yok olmadı bu rezilliklerin üzerinde oturanlar gidincede batmayacak önemli olan sorgulamak doğruyu görebilmek
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (2 yıl önce)ahmet isimli kullanıcı yorumuna
    ahmet kardeş öncelikle güzel yorumun için teşekkür ederim. İki konuyu ayırmak lazım. Vatan sevgisi ve Siyaset. Vatan sevgisi olandan korkulmaz Yüreğinde iman vardır. Vatanı ve milli değerleri için canını vermekten asla kaçınmaz. Siyaset Ülke menfaatleri için yönetecek kişilerin seçimidir. Teröre destek veren görüşler dışında her siyasi fikre saygı göstermek zorundayız. İktidar veya muhalefeti eleştirebilir Ancak saldıramaz hakaret edemezsiniz. Seçmenin en büyük silahı oyudur Beğenmediğine oyunu vermez biter. Benim rahatsız olduğum. Ne zaman dış politikada önemli sorunlar olsa içte bir fitne bir saldırı oluyor. Basit siyasi menfaatler için. Milli menfaatlere bile saldırı olsa destekleyenler var bunlar çok yanlış şeyler..
    0
    0
    Yanıtla
  • sedat peker mafya evet kabul ama yıllarca bununla birlikte hareket edenler kim buna bakmak lazım sedat peker konuşmasaydı sıkıntı yoktu bu güne kadar sedat peker mitingler yaparken eskortlu koruma verilirken devlet bunu bilmez mi zaten sıkıntı burada başlıyor dışgüçler dersek doğru olmuyor peki dışgüçler mi sedat pekerle beraber yol yürüyün dedi oluk oluk kan akacak derken devlet nerede neden soruşturma açmadı ülkeyi yönetenlerin temiz olması gerekir ve toplum devleti yönetenlerden bunu bekliyor bu söylenenlerin yüzde biri bile doğru ise ülkeyi yönetenlerin istifa etmesi gerekir ama tık yok çünkü ülke artık algılarla yönetiliyor bizlerde bilerek veya bilmiyerek buna alet oluyoruz en güzeli sorgulamak araştırmak söylenenlerden doğruyu ortaya çıkartmak ve takım tutar gibi parti desteklemeden gereğini yapmayı becerebilmektir
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (2 yıl önce)ahmet isimli kullanıcı yorumuna
    Keşke yorumlarımı bir kez tam okusaydınız. Öyle şartlanmışsınız ki. Her yorumda iktidara nasıl çamur atarım düşüncesi hatta ülke menfaatini ön planda tutanı bile eleştirir olmuşsunuz. Ben Ülkem diyorum. Siz siyaset diyorsunuz. Kolay gelsin.
    0
    0
    Yanıtla
  • DİLAVER GÜR (2 yıl önce)
    Yahu bir kere de yanlışa yanlış deyin ölür müsünüz ?? Nedir bu sorumsuzluk..Körü körüne partiye bağlılık...
    0
    0
    Yanıtla
  • Türkiye sevdalısı (2 yıl önce)DİLAVER GÜR isimli kullanıcı yorumuna
    Dilaver bey bir sorunmu var süpür halının altına muhataplarada terörist birilerinin adamı ülke böyle hassas bir dönemden geçerken konusulurmu deyiver vallahi diyecek söz yok.
    0
    0
    Yanıtla
  • Yanlış savunacak kadar kör nesil bir toplum var.Soru soran gazeteci. Gazeteci her türlü soru sorar. Haber alma ve haberleştirme özgürlüğü nerede. Işlerine gelmeyince hemen ya soruşturma açarlar, ya işinden atarlar. Sonrada ya bugünlerde bu soru sorulur mu diye sitem etmeyin
    0
    0
    Yanıtla
  • Kerem (2 yıl önce)
    Hahahaha. Yemin ederim şaka gibi bir ülke ya. Siyasilere soru falan sormayacaksın, onları eleştirmeyeceksin çünkü yediremiyorlar. Nasıl olsa halka hesap verme gibi bir durumları da yok. Başka bir ülkede bu tür şeyleri göremezsiniz. Allahım sen bize sabır ver..
    0
    0
    Yanıtla
  • Türkiye sevdalısı (2 yıl önce)
    Ne günlere kaldık hakaret yok iftira yok yahu bir insan sadece bir soru sormuş ,kimse size soruda soramayacak,bir gencin işine son verildi babası telaşa kapılmış aman ha bana dokunmayin diyor,Ali Seydi bey bakın ortalık toz duman hiç bir şey olmamış gibi duymadık,bilmiyoruz,yok öyle bir şey deniyor ama biz taban artık sorguluyoruz,artık mızrak çuvala sığmıyor,bu pantol dar geliyor,görün artık ,bizim hedefimiz neydi yoksulluğun, yolsuzluğun,yasakların olmadığı bir Türkiye manzara ne bir delikanlı bir soru sormuş neden rahatsız oluyorsunuz bu telaş nedir.
    0
    0
    Yanıtla
  • BRAVO Sevdalı...
    0
    0
    Yanıtla
  • cirmiktili (2 yıl önce)Turo44 isimli kullanıcı yorumuna
    bi sorun var ki rahatsız olmuşlar, sevdalı...
    0
    0
    Yanıtla
  • Şakşaklarsan iyisin sorgularsan kötüsün adalet bitmiş ülkede herkes körler sagırları oynuyor adaletin olmadığı yerde kimse huzur beklemesin dogruysa dogru yanlışa yanlış diyemezsek inanın herşey imiz kaybederiz
    0
    0
    Yanıtla
  • Ağzına sağlık hocam..
    0
    0
    Yanıtla
  • Her defasında mitinglerde ellerinde millete göstererek referans kabul ettiklerini deklare ettikleri kuranı Kerim’de “vela tezirü vaziratün vizra uhra “ demiyor mu?” Hiç kimse bir başkasının günahını çekmez, günahıyla suçlanmaz” ailesinde fetöcü varmış akrabaları khk lı imiş vs vs. Daha önce bilmiyor muydunuz bunu. Soru sorunca mı aklınıza geldi. Milletin canına tak ettiniz artık. Gitmemek için din,iman vatan,millet harcanacak ne varsa harcadınız. İsraile meydanlarda bağırmakla kafa tutulmuyor. Ticareti kestin mi? Anlaşmaları iptal ettin mi? Devlet olarak ne yaptın ki,gariban halkı boşuna meydanlarda bağırtarak mesele çözmeye çalışıyorsun. Artık körü körüne bağlılığı bir kenara bırakmak lazım. Doğru bir tanedir. Hakkı tutup kaldırmak için suistimalleri farketmek lazım.
    0
    0
    Yanıtla