SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Arapgir'de 87'si Konak 221 Tescilli Tarihi Yapı

0
Güncellendi - 2021-06-08 13:07:03
Arapgir'de 87'si  Konak 221 Tescilli Tarihi Yapı
A- A+ PAYLAŞ

Tarihi ve doğal güzellikleri ile dikkat çeken Arapgir ilçesinde son olarak tescili yapılan konaklarla beraber tescilli tarihi yapı sayısı 221'e ulaştı.

Malatya'da doğal güzelliği kadar 220'nin üzerinde tescilli tarihi yapısı ile de dikkat çeken Arapgir ilçesi, adeta açık hava müzesini andırıyor. Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde yer alan ilçeler arasında en fazla tescilli tarihi yapıya sahip olan ilçelerin başında gelen Arapgir'de, son tescili yapılan eserle birlikte tescilli tarihi yapı sayısı 221'e ulaştı.

Son olarak tescili yapılan 87 konakla birlikte ilçedeki tescilli tarihi yapı sayasının 221'e ulaştığını belirten Arapgir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Mesut Kavas, "Arapgir tarihi, doğası ve kültürü ile harmanlanmış ortak yaşamın merkezi olmuş bir şehirdir. İlçemizde uzun yıllardır tarihi alanlarda yatırımlar yapmaktayız. Bu arada konaklarımızın restorasyon çalışmalarını yapıyoruz. Tescillenen yapıların tarihe, kültüre ve turizme kazandırılması içinde fonksiyonlar da yüklemekteyiz. Kentsel sit alanı içerisinde şuanda 87 yeni tarihi konağımız tescillendi. Bunların tesciliyle beraber toplam merkezde tescilli yapımız 221 oldu. Bunların Malatya'nın ve bölgenin turizmine kazandırılması için çalışmalarımız devam etmekte. Destinasyonlarımızı oluşturmaya başlattık. Önümüzdeki gün ve yıllarda Arapgir'in, Malatya'nın, bölgenin önemli turizm merkezlerinden birisi olacağına inanıyoruz" diye konuştu.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • Ali rıza Demir (3 yıl önce)
    Arapgir Ali efendi, Amerika'ya gidip, Orada çalış ip sekercilik sanatını öğren en çeşitli meslek lerde çalış ip Türkiye ye dönüyor.sekercilik sanatını bulunduğu yer ve çevre il ve ilçelere Alış tirmaya çalışıyor. Ayrıca apacilerle Birlikte Bu sitede Ali efendi nin konağını Göreme dim.
    0
    0
    Yanıtla
  • HAS (3 yıl önce)
    Zompa köyünde bulunan iki katlı üst katı üç odalı olan taş mağara el işçiliğiyle oyulmuş mağara neden tecilli edilmiyor
    0
    0
    Yanıtla