SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

"AB, Malatya'nın En Büyük İhracat Pazarı"

0
Güncellendi - 2021-06-09 02:16:17
A- A+ PAYLAŞ

AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer Landrut ve beraberindeki heyet Malatya Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret etti.

Malatya TSO Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu tarafından karşılanan Büyükelçi, Malatya TSO Başkanı Sadıkoğlu, Malatya TSO Başkanı Hasan Özkan ve Malatya TSO Yönetim Kurulu Üyeleri ile bir araya geldi.

Konuşmasına Malatya Ticaret ve Sanayi Odası ile şehir ekonomisi hakkında bilgi vererek başlayan Başkan Sadıkoğlu, “100’ncü yılını kutlamaya yaklaşan odamız, 9 bine yaklaşan üye sayısıyla Malatya’nın en büyük sivil toplum kuruluşu konumundadır. Malatya’mızda 2 Organize Sanayi bölgesi bulunmaktadır. 340 fabrikanın üretim yaptığı 1’inci ve 2’inci Organize Sanayi Bölgemizde 30 Bine yakın insanımız istihdam edilmiş durumda. Son yıllarda kurulan fabrikalar oldukça modern ve AB standartlarında üretim yapmaktadır” dedi.

“AB PAZARI, MALATYA’NIN EN BÜYÜK İHRACAT PAZARIDIR”

Avrupa Birliği pazarının Malatya’nın en büyük ihracat pazarı olduğunu ifade eden Başkan Sadıkoğlu, “Malumunuz Malatya Kayısısı, ülkemizin AB Coğrafi İşaret Belgesi olan 7 ürününden birisidir. Yaklaşık 50 bin ailenin geçimini sağladığı Kayısımız, 115 ülkeye ihraç edilmekte ve ülkemize döviz girdisi sağlamaktadır.  Kayısının yanı sıra, OSB’lerimizde farklı sanayi kollarında da üretim yapılmakta. Tekstil, Makine, Gıda ve Su Ürünleri bu kolların başını çekmektedir. Malatya’mızda üretilen ürünler, dünyanın dört bir tarafına ihraç edilmektedir. Avrupa Birliği pazarı Malatya’mızın en büyük ihracat pazarıdır. Bu açıdan Avrupa Birliği ile ortak gelecekte daha fazla işbirliği geliştirmemiz gerektiğini düşünüyoruz. Ülkemiz AB'nin önemli tedarik merkezlerinden birisi haline gelmiş durumda. Dolayısıyla bir taraftan siyasal ve kültürel işbirliklerimizi geliştirirken aynı zamanda karşılıklı ekonomik kazanımlarımızı artırmak, bizim için çok kıymetli” diye konuştu.

KAYISILAR ARTIK “MALATYA KAYISISI LOGOSU” İLE İHRAÇ EDİLECEK

AB tescilli Malatya Kayısısı hakkında yaptıkları çalışmalardan da bahseden Başkan Sadıkoğlu, şunları söyledi; “Malatya Ticaret ve Sanayi Odası olarak başvurusunu yaptığımız ve 2017 yılında AB Coğrafi İşaret Belgesi aldığımız kayısımız bizim için çok değerli. “Malatya Kayısısı” isminin korunması ve ilimizden ihraç edilen ürünlerde “Malatya Kayısısı” ibaresinin yer alması adına çalışmalarımız var. Hazırladığımız “Malatya Kayısısı” logolarını ve sertifikaları, üretim tesislerine ve satış noktalarına dağıtarak, yurt içinde ve yurt dışında satışı yapılan tüm ürün paketlerinde “Malatya Kayısısı” logosunun bulunmasını sağlıyoruz. Ayrıca 81 ilin valiliklerine, belediye başkanlıklarına, oda ve borsalarına yazılar göndererek farklı bölgelerde yetişen ürünlerin “Malatya Kayısısı” adıyla satışının önüne geçmek için girişimlerde bulunuyoruz. Kayısımızın, AB ülkelerindeki tüketiminin daha da artması ve tanıtılması adına Sayın Büyükelçimizin desteklerini bekliyoruz”

“AB BİLGİ MERKEZİ AÇMAK İSTİYORUZ”

Malatya TSO bünyesinde açmayı planladıkları AB Bilgi Merkezi konusunda da Büyükelçiden destek talebinde bulunan Başkan Sadıkoğlu, “TOBB Başkanımız Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu ile gerekli görüşmeleri yaptık. Zeminini hazırladığımız Avrupa Birliği Bilgi Merkezlerinden birini de odamızda açmak istiyoruz. Bu konuda Sayın Büyükelçimizden de destek bekliyoruz. Açacağımız AB Bilgi Merkezinde hem üyelerimizi hem de ilimizde yaşayan herkesi AB ile ilgili konularda doğru ve etkin bilgilendirme yapacağız. Düzenleyeceğimiz çeşitli konferanslar, bilgilendirme toplantıları ve sosyal etkinliklerle AB ve Malatya arasında bilgilendirme köprüsü oluşturmayı hedefliyoruz” dedi.

BÜYÜKELÇİ, DESTEK VERECEĞİNİ SÖYLEDİ

Ev sahipliği için Malatya TSO Başkanı Sadıkoğlu’na teşekkür eden AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer Landrut, AB Bilgi Merkezi konusunda gerekli desteği vereceğini dile getirdi.

Yapılan toplantının ardından, Başkan Sadıkoğlu ve Büyükelçi beraberindekilerle birlikte fabrika ziyareti gerçekleştirdi. 1. OSB’de faaliyet gösteren Birdem Gıda ve 2. OSB’de bulunan Baykan Denim Tekstil fabrikaları gezildi. Fabrika yetkililerinden bilgiler alan büyükelçi, fabrikaların çalışma sistemlerine hayran kaldığını belirtti.

Bülten

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız