SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Jandarma Kuruluşunun 182. Yılını Kutluyor

0
Güncellendi - 2021-06-14 16:10:58
Jandarma Kuruluşunun 182. Yılını Kutluyor
A- A+ PAYLAŞ

Vali Aydın Baruş, Jandarma Teşkilatının 182. kuruluş yıldönümü nedeniyle İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Necmi İnce ve beraberindeki Jandarma Personelini makamında kabul etti.

Vali Baruş, ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, tüm Jandarma Teşkilatının 182. yıldönümünü kutladı.

Jandarma Teşkilatının Türkiye’nin ve Türk Milletinin huzuru ve güveni için büyük bir fedakârlık ve üstün bir görev anlayışıyla görev yaptığını ifade eden Vali Aydın Baruş; “Kurulduğu günden bu yana yurdumuzun dört bir yanında, halkımızın huzur ve güvenliği için 7 gün-24 saat fedakârca hizmet eden Jandarma Teşkilatımızın 182. kuruluş yıl dönümünü kutluyorum. Özellikle kırsal kesimdeki vatandaşlarımızın huzurunun teminatı olan Jandarmamıza, görevlerini başarıyla sürdüren teşkilat mensuplarına muvaffakiyetler diliyorum. Aziz şehitlerimizi rahmetle yâd ediyor, gazilerimizi minnetle anıyorum” dedi.

Vali Baruş, ilimizdeki huzur ve güven ortamının tesisinde gösterdikleri gayretten dolayı İl Jandarma Komutanı Albay Necmi İnce şahsında tüm teşkilat mensuplarına teşekkür etti.

İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Necmi İnce’nin yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdiği kabul, yapılan sohbetle sona erdi.

KUTLAMA MESAJLARI..

Malatya Valisi Aydın Baruş

"Tarihi şan, şeref ve fedakârlıklarla dolu köklü bir geçmişe sahip Jandarma Teşkilatımızın 182’nci kuruluş yıl dönümünü büyük bir gururla kutluyoruz.

Kuruluşundan bugüne Ülkemizin dört bir tarafında emniyet ve asayişin sağlanmasında, terörle mücadelede, suçların önlenmesi, suçluların takibi ve yakalanarak adalete teslim edilmesinde verdiği mücadele azmiyle üstün gayret ve başarı gösteren Jandarma Teşkilatımız, vatandaşlarımızın huzur ve güvenliğini tehdit eden tüm unsurlara karşı kahramanca ve fedakârca mücadele etmektedir.

Vatandaşlarımızın temel hak ve özgürlüklerinin korunması ve bu hakların rahat ve güvenli bir ortamda kullanabilmesi için kendisine yasalarla verilen görevleri, demokratik değerleri ve insan haklarını esas alan üstün vazife ve vatandaş odaklı hizmet anlayışıyla milletimizin güvenine ve sevgisine mazhar olan Jandarma Teşkilatımızın tüm mensuplarını bu mücadele ve çalışma azminden dolayı yürekten tebrik ediyorum.

Temel hak ve özgürlüklerin üzerindeki en büyük tehdit olan terörle mücadelede, vatandaşlarımızın hayatını, Milletimizin birliğini ve temel insan haklarını tehdit eden terör örgütlerinin ortadan kaldırılmasında cansiperane mücadele sergileyen güvenlik güçlerimizin gösterdiği başarı her zaman takdire şayan olmuştur. Jandarma Teşkilatımızın her derecedeki mensubu, bu üstün görev ve sorumluluk bilinciyle, terörle mücadelede yıllardır büyük bir başarı ve azmin örneğini sergilemektedir.

İlimizde bu güne kadar; örnek disiplin anlayışı ve üstün vazife bilinci içerisinde vatandaşlarımızın huzur ve güvenliği için gece gündüz demeden görev başında bulunan, yaşadığımız doğal afetlerde ve özellikle pandemi sürecinde de vatandaşımızın daima yanında olan jandarma personelimizin başarı çizgisini daha da üst seviyelere yükselterek kendisine tevdi edilen her görevi başarı ile yerine getireceğine olan güvenimiz tamdır.

Dünden bugüne büyük bir inanç ve azimle görevini ifa eden bu güzide teşkilatımızın, bundan sonra da vatandaşlarımızın anayasa ve yasalarla güvence altına alınan temel hak ve özgürlüklerini korku ve endişeden uzak bir güven ortamı içerisinde kullanması için kahramanca ve fedakârca mücadele etmeye devam edeceğine yürekten inanıyorum.

Bu vesileyle, Aziz Vatanımızın bölünmez bütünlüğü, milletimizin birlik ve beraberliği uğrunda mücadele ederken canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle yâd ediyor, gazilerimizi minnetle anıyorum.

Jandarma Teşkilatımızın 182’nci kuruluş yıldönümünü tebrik ediyor, tüm mensuplarına, aileleriyle birlikte sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum."

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder

Güder, Jandarma Teşkilatının kuruluşunun 182. yıl dönümü dolayısıyla yazılı mesaj yayımladı. “Yerde aslan, gökte kartal, vatandır tek tasası. Mazlumların yanında, korumaktır yasası. Vatan, millet, dirliktir, işte bütün çabası. Korur sizi gözü yaşlı anaların duası, Yaşa var ol daima, şanlı Türk Jandarması” mısralarıyla başlayan mesajında Başkan Güder, Türk Jandarma Teşkilatının vatanına, milletine ve bayrağına duyduğu sonsuz aşkla, bugün 182’nci yaş gününü kutladığını ifade etti.

Başkan Güder, mesajında; “Ülkemizin ve milletimizin huzurunu, can ve mal güvenliğini, mesai mefhumu gözetmeksizin koruyan ve görevini büyük bir özveriyle yerine getiren Jandarma Teşkilatımızın kuruluş yıldönümünü kutlamanın gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Cumhuriyetimizin temel kurumlarından biri olan ve geçmişimizle aramızda köklü bir bağ oluşturan Jandarma Teşkilatımız, 182 yıldır vatandaşlarımızın huzur ve güvenliğini temin etmek için var gücüyle çalışmaktadır. Gücünü yasalardan, desteğini aziz milletimizden alan Jandarma Teşkilatı; eğitimi, sahip olduğu modern donanımı yanında yüreğinde vatan sevgisi ve görev anlayışıyla, hukuka, adalete, insan haklarına ve demokratik değerlere bağlılığıyla dosta güven, düşmana korku salmaya devam etmektedir. Bu duygu ve düşüncelerle, Jandarma Teşkilatımızın kuruluş yıldönümünü kutluyor, görevleri başında hayatını kaybeden kahraman şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle anıyorum. Halen görevde bulunan teşkilat mensuplarına da sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum” dedi.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar

Jandarma Teşkilatının 182. Kuruluş Yıl Dönümünü tebrik eden Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Jandarma Teşkilatının ülke genelindeki hizmetlerinden her zaman gurur duyduklarını ifade etti.

Jandarma teşkilatı mensuplarının ülkenin dört bir tarafında üstlendiği görevi layıkıyla yerine getirdiğini ifade eden Başkan Çınar,“1839 yılında kurulan ve aziz milletimizin huzuru ve güveni için 7/24 görev başında olan jandarma teşkilatımızın vatan ve millet aşkıyla sürdürdüğü hizmetlerinden bizler her zaman gurur ve onur duymaktayız. Kahraman vatan evlatlarının birlik ve bütünlüğümüz uğrunda gösterdikleri eşsiz fedakârlıklar, her türlü takdirin üzerindedir. Ülkemizin birliğine ve dirliğine karşı gerçekleştirilen bölücü terör faaliyetleri karşısında büyük kahramanlıklarla yapılan operasyonlarda da önemli bir görev üstlenen Jandarma teşkilatımızın yürüttüğü çalışmalar takdire şayandır. Zaman ve mekan mefhumu gözetmeksizin, dürüst ve özverili çalışma anlayışıyla, üstlendiği her görevi başarıyla yerine getiren Jandarma Teşkilatımızın 182’inci kuruluş yıl dönümünü en kalbi duygularımla kutluyorum ve başta İl ve İlçe Jandarma Komutanlarımız ve değerli personelleri olmak üzere tüm mensuplarına sağlık, mutluluk ve görevlerinde üstün başarılar diliyorum.” şeklinde konuştu.

Bülten- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız