SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

"İhtiyaç Duyulan Ölçekte İşyerleri Yapılacak"

0
Güncellendi - 2021-06-20 22:53:19
A- A+ PAYLAŞ

Milli Savunma Bakanlığı ile Malatya Büyükşehir Belediyesi arasında yapılan protokol çerçevesinde bin 100 dönümlük alanın Büyükşehir Belediyesine devri sonrasında Altay Kışlasının ihtiyaç duyduğu ve Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından Altay Kışlası içerisine 5 blokluk kışla, yatakhane, misafirhane ve benzeri sosyal tesislerin yapım işi devam ediyor. Altay Kışlasından protokol karşılığı alınan bin 100 dönümlük alanın haricinde mera alanından alınan yerlerle birlikte Yeni Sanayi Sitesi alanı Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak.

Altay Kışlası alanında devam eden inşaat çalışmalarıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Başkan Gürkan, “Malatya’nın orta ölçekli sanayi alanının yeterli olmadığı ve bu anlamda mevcut yapılarda çalışma yapan küçük ve orta ölçekli sanayi müteşebbislerimizin ve zanaatçılarımızın yerlerinin yeterli olmadığını gördük. Bizde Milli Savunma Bakanlığımız ile yapmış olduğumuz görüşmeler neticesinde Altay Kışlası’nda bulunan bin 100 dönümlük yeri ve bin 850 dönümlük mera alanı yeriyle birlikte toplamda 2 bin 950 dönümlük alanda Malatya’ya yeni bir sanayi sitesi yapma noktasında çalışma başlattık. Bu anlamda askeriyeden aldığımız bin 100 dönümlük yerin karşılığında kışla içerisine 5 bloklu inşaat çalışmalarına başladık. Çalışma içerisinde misafirhaneler, yatakhaneler, sosyal tesisler, kışlanın ihtiyaç duyduğu idari ve sosyal birimlerin geçtiğimiz yıl ihalelerini yapmıştık. İhale sonrasında müellif firmaya yer teslimini yapmıştık ve şuanda inşaatımız son aşamaya geldi. Temmuz veya Ağustos ayı itibariyle çalışmalarımızı tamamlayıp teslim ederek askerlerimizin hizmetine sunacağız” dedi.

Altay Kışlası’ndan alınan alan ile birlikte toplamda 2 bin 950 dönümlük alanda Yeni Sanayi Sitesinin yapılacağını ifade eden Başkan Gürkan, “Büyükşehir Belediyesi olarak bizlerde 2 bin 950 dönümlük yerde çalışmalarımıza başladık. Alan içerisinde sanayimizin ihtiyaç duyacağı fiziki yapıda ve ebatta dükkânlar ve iş yerleri yapılacak. Bu konuda da Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımızla yapmış olduğumuz çalışmalarda ve ileriki aşamalarda esnaflarımızla yapacağımız görüşmeler neticesinde ihtiyaç duyulan hacim ve ölçekte işyerleri yapılacak. Bu anlamda bin 850 dönümlük alınan mera alanının da ot bedel karşılıkları Büyükşehir Belediyemiz tarafından ödendi. Planlamalarımızı süreç içerisinde yaptıktan sonra Malatya’mıza yeni bir sanayi sitesi yapılması noktasında ilgili paydaşlarımızla görüşüp değerlendirmesini yapacağız. Çalışmaları yapan Fen İşleri Daire Başkanlığımıza ve inşaatı zamanında takip edip yapan müellif firmaya teşekkür ediyorum. Askerlerimize çalışmalarımızın hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • MUSTAFA (3 yıl önce)
    Tarıma uygun bu alanlara neden sanayi sitesi kurulur. Bu kadar güzel tarım toprağına neden beton dökülür. Sanayi siteleri tarıma uygun olmayan alanlara yapılmalıdır.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hasan (3 yıl önce)
    Güzel düşünülmüş işlerin bu aşamaya kadar gelmesi de hem çok güzel hemde kamuoyun bu seviyeden sonra öğrenmesi de ilginç Sanırım Başkan süprizleri seviyor Ama düşünce bile çok güzel mahalle aralarında bulunan 500 ile 1000 metre kare civarında olan bir çok atöyeyi halı yıkamacıları vs bir araya toplar ucuz kira veya maliyetine satışlar gibi Ayrıca sanayi içindeki mobilyacılara büyük ve istif yeri itfaiyesi olan bir site yapmak Toptancılar sitesi içindeki üreticiler için ayrı bir alan oluşturmak Gerekirse Özsan sanayide bulunan ağır üretim yerlerini veya tamamını taşımak uzun vadede bu gün övgülerimizden ve övüncümüzden eksik olmayan bir şehir mezarlığı örneği gibi bir örnek olur inşallah. Ama bu yerlerin dağılımında samimi olunmalı eşit olunmalı torpil olmamalı öncelik buralarda yapılan yerler kira veya satışı mevcutta işyeri sahipleri olmalı Parası olup yatırım amaçlı alacak kişiler en sona bırakılmalı Şunu unutmamak lazım köprü olmadan ulaşan bildiğiniz her yer ulaşmak iyidir Ticarette de bürokraside de kurumlarda Yorumumun sonuna Beyler deresi köprüsü derdini ve ülkedeki torpil yandaş durumuna da bir selam
    0
    0
    Yanıtla