SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yeni Tören Alanı İçin Tek Katılımlı İhale!

0
Güncellendi - 2021-07-03 02:23:05
Yeni Tören  Alanı İçin Tek Katılımlı İhale!
A- A+ PAYLAŞ

KÜLTÜR VARLIKLARINI KORUMA KURULU KARARI DA BEKLENMEDİ.. Malatya Büyükşehir Belediyesi'nin, şehir meydanı olarak düzenlenecek Atatürk Evi bölgesindeki tescilli binaların yıkımı konusunda, Belediye Meclisi'nin Haziran ayı 2. toplantısında alınan Meclisi Kararı'na rağmen, "Sivas Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu'nun istenen görüşün bildirilmesini beklemeden", Atatürk Evi Meydan Düzenlemesi işine ait ihaleyi gerçekleştirdiği öğrenildi.

Hem iki işe tek ihale, hem de Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu'ndan izin gelmeden yaptılar..

Malatya Büyükşehir Belediyesi, önce, birbiri ile ilişkisi olmayan, Kuyumcular Çarşısı Sokak Sağlıklaştırması işi ile Atatürk Evi Meydanı Düzenlemesi işini tek ihalede birleştirerek, Kamu İhale Mevzuatı'na aykırı olduğu öne sürülen bir ihale süreci başlattı.

Söz konusu ihalede bir başka dikkat çeken nokta ise, Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi'nin, "Atatürk Evi bölgesindeki tescilli 'Eğitim ve Kültür Tesisleri'nin yıkımı konusunda Sivas Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu'nun görüşünün alınması, Sivas'tan olumlu ya da olumsuz görüşün bildirilmesine değin beklenmesi" yönündeki Kararı'na aykırı biçimde ihalenin yapılması ile oluşturuldu.

Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi'nin Haziran ayı 2. toplantısında, konuyla ilgili kabul edilen gündem maddesinde,  "Yürürlükteki imar planında, Malatya İli, Battalgazi İlçesi, Hüseyinbey Mahallesi 3364 ada 7 no.lu parsel “Kültürel Tesis Alanı” ve 3364 ada 8 no.lu parsel “Eğitim Alanı” olan, 3364 ada 7 no.lu parselde yer alan Atatürk Evi Müzesi çevresinde meydan düzenleme çalışması yapılması amacıyla söz konusu 3364 ada 7 ve 8 no.lu parsellerin bir kısmına, “Meydan” fonksiyonu verilmesini içeren 1/5000 ölçekli Nazım İmar Plan değişikliği ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Plan değişikliğinin Sivas Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Müdürlüğü görüşüne sunulması” talebi yer almıştı.

Malatya Büyükşehir Belediyesi, Sivas Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu'nun, ihale konusu işin yapılacağı alandaki tescilli eserler hakkındaki görüşünü beklemeden,"Atatürk Evi Meydan Düzenlemesi ve Kuyumcular Çarşısı Sokak Sağlıklaştırma Tadilat Yapım işi" başlıklı ihaleyi gerçekleştirdi.

İhale tek katılımcı ile yapıldı

Söz konusu ihalenin, Kamu İhale Mevzuatı'na ve Kültür Mirasını Koruma Mevzuatı'na ilişkin aykırılıkları bununla da bitmedi; ihale, yine Kamu İhale Kanunu'na aykırı biçimde tek katılımcı ile, yani kamu ihalelerinin temel ilkesi olan rekabet ortamı oluşmadan yapıldı.

Malatya Büyükşehir Belediyesi'nin  "Atatürk Evi Meydan (yeni tören alanı) Düzenlemesi ve Kuyumcular Çarşısı Sokak Sağlıklaştırma Tadilat Yapım işi" başlıklı ihalesine tek teklif sunuldu.

Kamu İhale Kanunu'nun 5. maddesindeki 'Temel İlkeler' ara başlıklı 'rekabet ortamının sağlanması' ilkesinin ihlali anlamına gelen bu durum, ihalenin iptalini ve rekabet ortamını sağlayıcı çoklu teklif alınabilecek yeni bir ihale yapılmasını gerektirirken, ihale, Semave Yapı- Tarık Aydın iş ortaklığının sunduğu tek teklif ile yapıldı.

Yaklaşık maliyeti, 19 milyon 500 yüz 098 bin lira olan ihaleye katılan Semave Yapı- Tarık Aydın iş ortaklığı 16 milyon 598 bin 787 lira teklif verdi.

Bölgedeki ağaçlar kesilecek, 1200 metreküp beton dökülecek

Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin Atatürk Evi Meydan düzenlemesine ait işin büyük bölümünü, zeminin bazalt bloklarla döşenmesi oluşturuyor. Proje kapsamında bölgedeki birçok yetişkin ağacın kesileceği de öğrenildi.

Kuyumcular Çarşısı Tadilat İşi de dahil edildiğinde, her iki proje kapsamında yapılacak işler şöyle açıklandı: “6036,65 m2 bazalt bloklarla döşeme kaplaması, 179 adet pleksi kutu harfiyat imalat ve montajı, 1200 m3 beton, 150 ton nevürlü beton çelik kutular, 8782,23 mt cephe elemanı 292 adet armatür”.

60 otomobil için yer altında otopark yapılacak

Atatürk Evi Meydan Düzenlemesi projesi çerçevesinde, 187.000 motorlu aracın kayıtlı olduğu Malatya’da, trafiğin rahatlatılması için, yer altı otoparkı yapılacağı belirtildi.

Proje kapsamındaki yer altı otoparkı kapasitesinin 60 araç olduğunu açıklandı.

Malatya Büyükşehir Belediyesi Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı’nın ihaleye dair duyurusunda her iki iş için öngörülen sürenin 400 gün olduğu belirtildi.

Güler HAZAR, malatyahaber.com- gazetemalatya.com

FOTO: Yeni tören alanının yapılacağı Atatürk- Yunus Emre (2. Kanalboyu) ve Sivas Caddelerinin arasında kalan, Gazi İlkokulu'nun karşısındaki yerin arka plandan görünümü

GÖRSEL: Yeni tören alanıyla ilgili maket görüntüleri

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

19 yorum yapılmış

  • Bilal (3 yıl önce)
    Malatyalıların meydan sevdası bitmiyor. En iyisi şehri dümdüz edin herkes rahatlasın.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya (3 yıl önce)
    Cumhuriyet tarihinde bir ilki yaşıyor yine güzel memleketim
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (3 yıl önce)
    Bu yeni sistem ve iktidarın sayesinde kanunsuzluğa, hukuksuzluğa, kuralsızlığa alıştık artık. Allah sonumuzu hayır etsin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hakan? (3 yıl önce)
    Ahhhh Malatyam ahhhh...
    0
    0
    Yanıtla
  • Hakan (3 yıl önce)
    Efendimiz ne buyurduysa dogrudur
    0
    0
    Yanıtla
  • Hakan (3 yıl önce)
    Editööörrrr..yayımlamayacaksan başka siteye gecerim
    0
    0
    Yanıtla
  • Dingil Arif (3 yıl önce)
    Güler hanım yazıp karalıyorsunuz, sonrada koşa koşa belediyeye gidip başkandan randevu isteyip saçma sapan şeyler istiyorsunuz. Habercilik bu değil ya yazdığınızın arkasında durun yada bişeyler istemek için karalama kampanyası yapmayın. Sizin bu saçma haber işi bilen arkadaşların hoşuna gitmiyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • GÜLER HAZAR (3 yıl önce)Dingil Arif isimli kullanıcı yorumuna
    Dingil Arif, sen git köpekliğini yaptığın sahiplerin gelsin. Biz sahibinin sesi mahlukata cevap vermiyoruz. Bu haberin muhatabı Malatya Büyükşehir Belediyesi'nin yönetimidir. Onların bir diyeceği varsa kurumuma yazılı resmi cevabını göndersinler. Bu satırlar sana cevap değildir. Bu satırlar, senin sahiplerine yönelik, "köpeklerinizi havlatmak yerine, her satırı belgeli ve her kelimesi gerçek, her cümlesi Malatya'nın kamu çıkarlarını korumaya odaklı haberime bir itirazınız varsa, köpeklerinizi değil, resmi cevap yazınızı gönderin" duyurusudur.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (3 yıl önce)
    60 otopark çok olmuş dolduramayiz şehir olarak Selahattin başkanın vizyon projesi Malatya ya 100 yıllik hizmet teşekkürü bir borç biliyorum
    0
    0
    Yanıtla
  • Yaaa..karışmayın Haşmetlu efendimizin işine
    0
    0
    Yanıtla
  • Karışmak mı ? Haşa haddimize mi ? Başkan Hz ne buyurduysa o,tartışmakta eleştirmekte haddimiz değil !
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyalı (3 yıl önce)
    bu işlerin maliyeti asla bilinmez.yapılan hesaplamalar en az %50 şaşar.kim diyorsa tuttururum yalan.tanıdık olursa kazanırsa sevinilir.kaybederse telafisi bir şekilde yapılır.tanıdık olmayan girmeye cesaret edemez.bu iş 6500 ede biter.26500 ede bitmeyebilir.bazalt taş denmiş ,100 çeşit bazalt var.
    0
    0
    Yanıtla
  • Nuri (3 yıl önce)
    İşi sağlama almışlar.
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat (3 yıl önce)
    60 otomobil araç otoparki malatyadaki park sorununu ortadan kaldırır emeği geçenlere teşekkürler gerçekten şaka gibi
    0
    0
    Yanıtla
  • cenaydin (3 yıl önce)
    sn.yöneticilerimiz . Onlarrca yılda yetişemeyen ağaçlara dokunmayacak hassasiyeti gösterirller diye umut ediyorum. benim yöneticilerim o kadarda duyarsız değildirler sn. Güler hanım yaş kesen baş keser.
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat (3 yıl önce)
    öyle anlaşılıyor ki, mevcut Atatürk Anıtını bulunduğu yerden kaldırıp yok etme planı hazırlanmış.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hasan bey (3 yıl önce)
    Habire beton kaplayın malatyanın tüm yüzeylerini habire ağaç kesin kalmasın yeşillik habire şehrin tarihi mekanlarını sokak cadde isimlerini değiştirip şehirle halkın tarihsel duygusal bağlarını kopartın insanlar mutsuz,ağaçlar mutsuz kuşlar mutsuz su kaynakları kurumuş betonarme virane bir kent yapın bu kenti nasılsa niye yapıyorsun diyen bir ahali yok nasılsa 4 numaralı forma giymek isteyen ancak başka sporcu giydiği için bu numarayı mecburen 44 numata forms giyen bir sırp basketbolcuyla duygusal bağ kurup hemşehri ilan edip ağırladınız tüm dünya bize hayran kaldı ya bu yeter bize ağaç neymiş tarih neymiş gelecek nesiller de neyimize bugünü kurtaralım yeter.herkesten ricam bu şehrimizi attık daha virane haline getirmeyelim sabahları o kestiğiniz ağaçlardaki bülbüller gitti yarın kargaları da arar hale geliriz.kalın sağlıcakla
    0
    0
    Yanıtla
  • abdulvahapgülezgin (3 yıl önce)
    tek katılım ihale olmaz, al gülüm işidir. her şeyi doğru da olsa akıllarda soru işareti kalmamalıdır.
    0
    0
    Yanıtla
  • Karışmayın yaaa haşmetlu padişahımızın isine
    0
    0
    Yanıtla