SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"3'ü Bayan 13 Hekim Var"

0
Güncellendi - 2019-08-25 02:38:39
A- A+ PAYLAŞ

İl Sağlık Müdürlüğü, bazı vatandaşların Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde bayan Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı olmadığı için hastalarını muayene ettiremediklerine ilişkin şikayetlerine dair malatyahaber.com'da yeralan haber üzerine açıklama yaptı.

İl Sağlık Müdürü Doç.Dr. Recep Bentli imzasıyla yapılan açıklama şöyle:

"İlimiz haberlerini yapan bir Yerel internet gazetesinde 22.08.2019 tarihinde yer alan “Bayan Doğum Doktoru Yok” başlıklı habere istinaden halkımızın yanlış bilgilendirilmesini önlemek amacıyla açıklama yapılma ihtiyacı doğmuştur.

İl merkezi ve ilçelerimiz başta olmak üzere, çevre illerden başvuran hastaların da ihtiyaçlarını karşılayan Eğitim ve Araştırma Hastanesi; bünyesinde görev yapan insan kaynakları açısından da standartların üzerinde kadroya sahiptir. Haberde iddia edilen Kadın Hastalıkları ve Doğum branşında 12 Kadın Doğum doktoru olduğu, tek bayan kadın doğum doktorunun da başhekim yardımcısı olduğu için poliklinik hizmeti vermediği bilgileri eksik ve yanlıştır. Hastanemizde Kadın Hastalıkları ve Doğum branşında 10 erkek, 3 bayan olmak üzere toplam 13 uzman hekim hizmet vermektedir. Bayan hekimlerden bir tanesinin idari göreve getirilmiş olması, hasta muayenelerinden geri kaldığı anlamı taşımamaktadır.

Söz konusu hekimimiz idari görevine ek olarak, hasta yoğunluğuna göre poliklinik ve ameliyatlara destek olmaktadır. Hastanemize başvuran Kadın Hastalıkları ve Doğum hastalarına hizmet vermek üzere bir uzman hekim gece nöbetçisi olarak çalışmaktadır. Hastanemize bağlı hizmet veren Fırat ve Battalgazi Semt Polikliniklerinde Kadın Hastalıkları ve Doğum branş hekimleri poliklinik hizmeti vermektedir. İlçe devlet hastanelerinde ihtiyaç olduğunda aynı uzman hekimler geçici görevlendirme ile ilçelere de hizmet sunmaktadır.

Hastalarımızın sağlığını öncelik alarak fedakârca çalışan hekimlerimizin hastanelere atanma şekilleri; Sağlık Bakanlığı tarafından ilan edilen münhal kadrolara hekimlerce yapılan tercihlere istinaden gerçekleştirilen bilgisayar kurası ile olmaktadır. Bu kura işleminde erkek veya bayan olmasına göre bir gruplandırma yapılmadığı gibi, herhangi bir inisiyatif de kullanılamamaktadır.

Vatandaşlarımızın en kolay ve en nitelikli şekilde sağlık hizmeti alması için çalışmalarımızın kesintisiz olarak devam ettiğini bildirir, tüm halkımıza sağlıklı günler dileriz."

Bülten- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • Zeynep (4 yıl önce)
    Turgutözal tıpmerkezinde de bayan yok gittim göremedim yeni devlet hastahanesinin kadın doğum doktorlarının hepsi erkek peki ne olacak erkek doktora muyane olmak istemeyen bayanların durumu,,,,,,,,,,
    0
    0
    Yanıtla
  • Turabi KUL (4 yıl önce)
    Malatyahaberin dile getirdiği haber tamamen doğru, Sağlık İl Müdürlüğü tarafından yapılan açıklama ise maalesef Malatya halkını yanıltmaya yöneliktir. Şöyleki: Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi resmi internet sitesinde kadın hastalıkları ve doğum bölümü hekimleri listesinde, dokuz hekim ismi yazılıdır. Barış, Kemâl, Tekin, Halil İbrahim, Cengiz.. sizce bu hekimlerden hangisi bayan? Evet, hekimlerin tamamı erkektir. MHRS den randevu listesini tıkladığınızda seçmeniz istenen tüm kadın doğum doktorları da erkektir. Devlet, Beydağı, Hasan Çalık hastanelerinin kadın doğum bölümlerine gittiğinizde polikilinik odalarının tepesindeki hekim isimlerinin yazılı olduğu ekranlarda tek bir bayan doktor ismi göremezsiniz. 21/08/2019 da Malatya'da bayan kadın doğum doktoru olmadığını öğrenen Akparti il başkan yardımcısı Enes PERÇIN konuyla bizzat ilgilenmiş durumu tetkik etmiş ve ilbaşkanıyla görüşerek bu problemin acilen çözümünün takipçisi olacağını ifade etmiş olması da sağlık müdürlüğü açıklamasının yanıltıcılığının bir başka delilidir. Madem üç tane bayan hekiminiz var bunları neden vatandaştan saklıyorsunuz? Şu kesindir ki: Malatya gibi muhafazakar bir ilin şehir merkezindeki resmi hastanelerde maalesef bayan kadın doğum doktoru yoktur. Nokta. Elbette dileyen erkek doktora muayene olabilir. Ama özele verecek parası olmayan muhafazakar aileler için, sağlık müdürlüğünün doğru olmayan açıklamalar yerine çözüm üretmesi gerekmezmi? Başka şehirleri bilmem ancak bu Malatya için bir skandaldır. Açıklamada idari görevdeki bayan kadın doğum doktorunun hasta yoğunluğuna göre polikilinik hizmeti verdiği ifadesindeki yuvarlaklıktan da anlaşılacağı üzere bu hekimin hasta baktığı bilgisi doğru değildir. Bilgi almak için hastane yetkilileriyle görüşüldüğünde 12 kadın doğum hekiminden 10'un erkek 2 sinin bayan oldugunu bayan hekimlerin birinin başhekim yardımcısı olduğu için hasta bakmadığını, kalan tek bayan hekiminde izinli olduğunu öğrenebilirsiniz. Ayıptır, vatandaşı kandırmayın. Malatya'mızın konuya duyarlı vatandaşlarını ve milletvekillerimizi bu çok önemli sorunun çözümü için göreve davet ediyorum.
    %100
    %0
    Yanıtla