SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yeşilyurt Belediyesi'nin GES'inden Elektrik Desteği

0
Güncellendi - 2021-09-16 11:32:58
Yeşilyurt Belediyesi'nin GES'inden Elektrik Desteği
A- A+ PAYLAŞ

4 BİN PANELDEN BİR YILDA 1344 MWh ELEKTRİK ÜRETİLDİ.. Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar’ın yeni dönem vaatlerinden olup, ilki Mollakasım Mahallesindeki 20 dönümlük alanda hizmete sunulan 4 Milyon 466 Bin TL. Maliyetli Güneş Enerji Santrali, bir yılda 1344,88 MWh elektrik üretimini sağlayarak bölgenin elektrik ihtiyacının karşılanmasına ciddi bir destek sağladı.

Yenilenebilir enerji kaynaklarından üst seviyede faydalanmak amacıyla Yeşilyurt’un farklı noktalarına Güneş Enerji Santrallerini yaygınlaştırmayı hedefleyen Yeşilyurt Belediyesi, Mollakasım Mahallesinde mülkiyeti Yeşilyurt Belediyesine ait 20 dönümlük alanda 990 KW gücünde Güneş Enerji Santrali kurdu.

27 Ağustos 2020 tarihinde Yeşilyurt İlçe Kaymakamlığından alınan izin doğrultusunda üretime başlayan Güneş Enerji Santrali, her biri 200 panelden oluşan 20 grup halinde toplamda 4.000 adet   panelle birlikte enerji üretimine geçti.

Yeşilyurt Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından tüm aşamaları yakından takip edilen Güneş Enerji Santralinde üretilen enerjinin şebekeye iletimini sağlamak için 1.6 Km. uzunluğunda enerji nakil hattı yapımı ve tüm kamulaştırma işlemleri ise Yeşilyurt Belediyesi tarafından gerçekleştirildi.

Yeşilyurt’u enerji yatırımlarında bölgesinde markalaştırmak için bu yöndeki yatırımlara ağırlık veren Yeşilyurt Belediyesine maliyeti 4 Milyon 466 Bin TL. olan Güneş Enerji Santrali bir yılda 1344,88 MWh elektrik üretimi yaparak bölgenin aydınlatma başta olmak üzere ev ve işyerlerinin elektrik ihtiyacının karşılanmasına önemli destekler sunuyor.

Doğada bir ton karbondioksit gazın temizlenmesi için 45.000 ağaç gerektiği ön plana alındığında, Güneş Enerji Santralinde bugüne kadar 940 ton karbondioksit gazın doğaya salınımını engellenerek çevre kirliliğinin önlenmesine de katkıda bulunuldu.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Mehmet (2 yıl önce)
    Japonya da gordum bir resimde... her evin çatısına paneller koymuslardi... bizde eski okulları yiksak yerine altı 1 kat otopark olan, okul çatılarınida güneş enerjisi panelleri koysak, devlet kurumlari çatıları da aynı şekilde yapsak olmaz mı... hatta malatya stadyum catisina paneller koysak elektirik üretse... Antalya stadyumu gibi.... yapılmak istense her yere yapılır...
    0
    0
    Yanıtla