SON DAKİKA
SON DEPREMLER

AFAD Başkanı Deprem Konutlarını İnceledi

0
Güncellendi - 2021-09-30 22:11:35
AFAD Başkanı Deprem Konutlarını İnceledi
A- A+ PAYLAŞ

Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanı Yunus Sezer, 2020 yılında meydana gelen Elazığ merkezli deprem sonrası Malatya'da inşa edilen deprem konutlarını gezdi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, Kale ilçesinde Vali Vekili Mustafa Şahin, İlçe Kaymakamı Abdulselam Bıçak ve ilgili daire amirleri tarafından karşılanan Sezer, deprem sonrası gerçekleştirilen iyileştirme ve yenileme çalışmalarını yerinde inceledi.

Kale ilçesi Kumluyazı Mahallesi'nde yapılan afet konutlarını, ardından Düzyol Mahallesi'ndeki afet konutlarını inceleyen Sezer, TOKİ yetkilileri ve yüklenici firma temsilcilerinden bilgi aldı.

Vatandaşlarla da sohbet eden Sezer, yetkili personele konutların vatandaşlara en kısa sürede teslim edilmesi talimatını verdi.

Battalgazi ilçesine bağlı Bulutlu Mahallesi'nde inşa edilen köy kent afet konutlarını da gezen Sezer ve Vali Vekili Mustafa Şahin, köy evleri ve hak sahipleri için yapılan hayvan barınaklarını inceledi.

Sezer, Gelincik Tepe Deprem Konutları'nı da inceledi, ardından AFAD İl Müdürlüğüne geçti.

Sezer, burada Vali Vekili Şahin, AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Pütürge Belediye Başkanı Mikail Sülük, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkilileri, AFAD Başkanlığı yetkilileri ve AFAD İl Müdürlüğü personeliyle toplantı yaptı.

Toplantıda, 2020 yılında yaşanan depremin kentte yol açtığı hasarın boyutu, deprem sonrası yürütülen çalışmalar ve afet konutlarının son durumu ele alındı.

AA- Bülten

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • TUNC (3 yıl önce)
    Bu deprem konutlarını inceleyenler bitmedi bir türlü, bütün milletvekilleri ayrı ayrı, sonra hep beraber incelediler, bütün belediye başkanları ayrı ayrı incelediler, şimdi afad başkanı incelemiş, yahu bir deprem oldu ve yıkılan evlerin yerine yenisini yapıldı, hem de ücreti karşılığında, ne var bu kadar inceleyecek, siyasi malzeme yapacak anlamıyorum. Bitti ise teslim edin bir an önce insanlar evlerine kavuşsun. Haftada bir haber oluyor
    0
    0
    Yanıtla
  • Emekli Ahmet (3 yıl önce)
    Reklamları ve bırakın Malatya'da en az50bin konot30yıllık eski binalar bunları yenileyin neyi inçeliyorsunuz milletin aklıyla alay etmeyin bir an önce tetbir ve alın ve Malatya deprem bölgesi
    0
    0
    Yanıtla
İşlem süresi: 0.191 saniye