SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Geleceğin Türkiye'si Biz Öğretmenlere Emanet"

0
Güncellendi - 2021-11-24 23:10:28
A- A+ PAYLAŞ

24 Kasım Öğretmenler Günü, Malatya ‘da İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Kutlama programı İl Milli Eğitim Müdürü Battal Kanbay tarafında Atatürk Anıtı’na çelenk bırakmasıyla başladı. Kanbay, daha sonra anıt şeref defterini imzaladı. Öğretmenliğin saygıdeğer bir meslek olduğunu ifade eden Kanbay, “ Biliyoruz ki geleceğin Türkiye’si biz öğretmenlere emanettir. Öğretmenler olarak bu emaneti koruma ve geliştirme azmindeyiz. Cumhuriyetin, bizden, fikri hür, irfanı hür, vicdanı hür kuşakları beklediği bilincindeyiz. Elimizdeki bilim ve umudu ülkemize ve dünyaya yaymaya devam edeceğiz” dedi.

Türkiye’nin her yerinde şevkle çalıştıklarını belirten Kanbay, “ Mesleğimizi ilk günkü heyecan ve azimle icra ettiğimizin gururunu yaşıyorum. 24 Kasım Öğretmenler Günümüzü kutluyorum. Başta Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, görevleri başında şehit düşmüş ve ebediyete intikal etmiş bütün öğretmenleri saygı ve minnetle anıyorum” şeklinde konuştu.

Öğretmenler Günü kutlama etkinlikleri Battalgazi Şehit Oğuzhan Günaydın Halk Eğitim Merkezi Konferans salonunda düzenlenen program ile sona erdi.

ÖĞRETMENLERDEN ZİYARET

Vali Aydın Baruş, ‘24 Kasım Öğretmenler Günü’ dolayısıyla İl Milli Eğitim Müdürü Battal Kanbay ve beraberindeki öğretmenleri makamında kabul etti.

24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısı ile İl Milli Eğitim Müdürü Battal Kanbay öğretmenleri temsilen Battalgazi İlçesi Gazi İlkokulu Müdürü Ahmet Yıldızhan, Öğretmenler Cemile Udun ve Mustafa Erdem ile birlikte Vali Aydın Baruş’u makamında ziyaret etti.

Vali Baruş, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla İl Milli Eğitim Müdürü Kanbay ve beraberindeki öğretmenleri kabul ederek bir süre sohbet etti. İl Milli Eğitim Müdürü Kanbay, Öğretmen Günü dolayısıyla yapılacak olan etkinlikler hakkında bilgiler verdi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Vali Baruş, “Tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Gününü tebrik ediyor, aileleri ve çocuklarıyla birlikte sağlık ve mutluluk dolu bir hayat geçirmelerini temenni ediyorum ”dedi.

İLÇELERDE KUTLAMA

Malatya'nın Kale ve Darende ilçelerinde 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlandı.

Kale İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Hükümet Konağı önünde düzenlenen törende, Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından program Belediye Başkanı Murat Koca'nın verdiği yemekle devam etti.

İzollu Kongre ve Nikah Sarayı'nda düzenlenen programda konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep Bulut, tüm öğretmenlerin gününü kutladı.

Kaymakam Abdulselam Bıçak ve Belediye Başkanı Murta Koca da bütün öğretmenlerin 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutladı.

Darende ilçesinde de tören, Hükümet Konağı önünde düzenlendi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Fevzi İnce tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu, saygı duruşunda bulunularak, İstiklal Marşı okundu.

İnce ve beraberindekiler, Kaymakam Ökkeş Safa Türkoğlu'nu makamında ziyaret etti.

Gün dolayısıyla Hacı Naci Ateş Okullarının konferans salonunda da program yapıldı.

Kaymakam Türkoğlu, burada yaptığı konuşmada, öğretmen bir ailenin çocuğu olmaktan büyük bir gurur duyduğunu belirterek, her zaman öğretmenlerin yanında olacaklarını söyledi.

Milli Eğitim Müdürü Fevzi İnce de kültür ve medeniyetin temelini eğitimin ve öğretimin oluşturduğunu dile getirerek, onun yapıcısının da öğretmen olduğunu kaydetti.

Öğretmenler, şarkı ve türküler seslendirdi, şehit öğretmenler anıldı.

Mesleğe yeni başlayan 13 öğretmenin Türk bayrağı üzerine ellerini koyarak yemin ettiği program, başarı gösteren ve emekli olan öğretmenlere plaket verilmesi ile sona erdi.

24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla Arapgir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Atatürk Anıtı'nda çelenk töreni düzenlendi. Arapgir Belediye Başkan Yardımcıları Ramazan Erdem, Gürbüz Bulut ile kurum amirlerinin katıldığı program, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sadık Özdemir'in anıta çelenk sunması ile başladı. Tören saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından sona erdi.

İlçe kutlama programı Covid-19 salgını nedeniyle tedbir amaçlı yapılmadı.

24 Kasım Öğretmenler Günü her yıl olduğu gibi Malatya’nın Arguvan İlçesi’nde de çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Nazım Hikmet meydanında bulunan Atatürk Anıtına çelenk sunumu ile başlayan törenden sonra İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Yay ve bazı öğretmenler Arguvan Kaymakamı Kemal Ülkü’yü ziyaret ettiler.

Kaymakam Ülkü’ye yapılan ziyaret sonrasında Arguvan Şehit Tuncay Göksu Çok Programlı Anadolu Lisesi salonunda kutlamalara devam edildi. Günün anlam ve önemine ilişkin konuşmalar yapıldı. Öğretmenlerin yemin töreni yapıldı. Melih Yılmaz'ın konuşmasından sonra öğrenciler gösteri yaptı, şiir okudu ve türküler seslendirdi.

Daha sonra katılımcılara ikramlarda bulunuldu.

iha- AA- Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız