SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Taksit Taksit Lütufta Bulunuyorlar!. En Az 2 Yıl Uzatılmalı"

A- A+ PAYLAŞ

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, deprem bölgesinde mücbir sebep halinin en az 2 yıl olmak üzere şehirler tam anlamıyla ayağa kalkana kadar devam etmesi gerektiğini belirti.

Ağbaba, 6 Şubat depremlerinin ardından Malatya’nın da aralarında bulunduğu pek çok şehirde ticari hayatın büyük kayıplar yaşadığını, şehirlerde işlerini devam ettiremeyen binlerce esnaf ve tüccarın memleketlerini terk ettiklerini, şehirlerin eski günlerini mumla ararken bir de üstüne AKP’nin anlamsız inadıyla karşı karşıya kalındığını ifade etti.

"HALKIN SESİNE KULAK VERİLMELİ" 
2023 Mart ayında başlayan mücbir sebep hali bakanlık tarafından bugüne kadar iki kez uzatıldığını hatırlatan CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, “Şimdi son kez Ağustos ayına kadar uzatılacağı belirtiliyor. Deprem bölgesindeki vergi mükelleflerinin ne ödeme gücü ne teminat gösterebilecekleri herhangi bir dayanakları kaldı. Malatya’da 27 bin 500 bağımsız iş yeri deprem sonrası kullanılamaz hale geldi. Halen 3 bin 500 esnafımız konteynerlerde ticaretini sürdürmeye çalışıyor. Altyapılar sorunlu, internet yok, içme suyu problemi devam ediyor, insanlar ihtiyaçlarını en yakın camiden karşılıyor. Bu zor şartlarda ekmek parası için mücadele eden, işyerleri-evleri yıkılan, yakınlarını kaybeden insanlara taksit taksit lütufta bulunuyorlar. Mevcut ekonomik koşullar, mücbir sebep halinin uzatılmasını zorunlu kılıyor. Malatya halkının ve özellikle esnafların büyük sıkıntı yaşayacağı ortadayken, halkın sesine kulak verilmeli ve bu süre uzatılmalıdır” ifadelerini kullandı.

VAN’DA 5 YIL SÜRMÜŞTÜ
2011 yılında Van’da meydana gelen depremin ardından 5 yıl süren mücbir sebep halinin, Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş, Malatya illeri ve Gaziantep İslâhiye ve Nurdağı ilçeleri için peyder pey uzatıldığını hatırlatan Veli Ağbaba, “Mücbir sebep hali en az 2 yıl olmak üzere şehirler tam anlamıyla ayağa kalkana kadar devam etmelidir. Deprem bölgesinde faaliyette bulunan tüm işyerleri için Şubat 2023 tarihinden mücbir sebep halinin sona erdiği tarihe kadar sigorta prim teşviki sağlanmalıdır.  Mücbir sebep hali süresince biriken vergi ve SGK prim borçları için teminatsız yapılandırma imkanı sağlanmalıdır.” Dedi.

"MUHASEBECİ VE MALİ MÜŞAVİRİN YANINDAYIZ"
Ağbaba,  Türkiye genelinde bütün illerde mali müşavir odalarının ortak basın açıklaması yaparak çöken maliye sisteminin ve enflasyonun yükünün mali müşavirlere yüklenmesine karşı seslerini yükselttiklerini hatırlatarak “Bundan önce olduğu gibi bundan sonra da onların haklı taleplerinde yanlarında olacağız” dedi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • vedat (1 hafta önce)
    eşya yardımı dediler millet sevindi geride ne eşya kaldıı ne de yardım.madem böyle bir yardım yapılmayacaktı niye söz verdiniz?
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Vedat Kadem (1 hafta önce)
    Tabi kasada para yok. Deprem bölgesinden vergi toplayamıyorlar. Bu nedenle uzatmama eğilimindeler. Uzatsalar bile iki üç daha uzatırlar. Depremzedelerin taşınma ve kira yardımlarını da kesmişler. Malatya'da neyi düzeltmişlerde insanlardan vergi toplamaya çalışıyorlar???? Halen hiç bir yardımdan faydalanamayan binlerce depremzede var. Evlerini işyerlerini bütün birikimlerini kaybetmiş insanlardan daha ne bekliyorsunuz??? Organize san bölgelerini ve 20 den fazla işçi çalıştıran işyerlerini kapsam dışı bırakın. Diğerleri, yani gerçek depremzedeler için mücbir sebebi uzunca bir müddet uzatın artık.
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Abdullah Altunkaya (1 hafta önce)
    Sayın Veli Ağbaba’ya ve Sayın Abdurrahman Babacan’a mücbir sebep in uzatılmasındaki katkı için teşekkür ederiz, ancak en az 2 yıl uzatılması ile ilgili başvuruların şimdiden yapılması gerekir, konunun takipçisi olmaları bizleri memnun eder
    %82
    %18
    Yanıtla