SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Güldal Akşit Son Yolculuğuna Uğurlandı

0
Güncellendi - 2021-12-05 01:13:22
Güldal Akşit Son Yolculuğuna Uğurlandı
A- A+ PAYLAŞ

Koronavirüs tedavisi gördüğü İbni Sina Hastanesi'nde 61 yaşında hayatını kaybeden eski Turizm ve Devlet Bakanlarından Güldal Akşit son yolculuğuna uğurlandı.

ANAP Malatya eski milletvekili Galip Demirel'in kızı, AKP’nin kurucu üyesi, Turizm ve Devlet eski bakanlarından, AKP Genel Başkan Danışmanı ve Siyasi Erdem ve Etik Kurulu Üyesi Güldal Akşit için Meclis'te cenaze töreni düzenlendi.

TBMM Şeref Kapısı merdivenleri önündeki törene, Akşit'in ailesi ve yakınlarının yanı sıra TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Ticaret Bakanı Mehmet Muş, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, AKP TBMM Grup Başkanı İsmet Yılmaz, eski Meclis Başkanları ve eski bakanlar, AKP Malatya Milletvekilleri Bülent Tüfenkci ve Öznur Çalık, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Akşit'in akrabası Malatya eski Sağlık İl Müdürü Dr. Sezai Demirel, eski ve yeni milletvekilleri katıldı.

Törende Akşit'in biyografisi okundu. Saygı duruşunun ardından Akşit için dua edildi. Törenin sonrasında Akşit'in yakınları taziyeleri kabul etti.

Karşıyaka Mezarlığı'nda toprağa verildi

Güldal Akşit için Kocatepe Camisi'nde cenaze töreni düzenlendi.

AKP Genel Başkan Danışmanı ve Siyasi Erdem ve Etik Kurulu Üyesi, eski bakanlardan Akşit'in cenazesine TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, AKP TBMM Grup Başkanı İsmet Yılmaz, AKP Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, AKP Genel Sekreteri Fatih Şahin, eski TBMM Başkanı Bülent Arınç, Ankara Valisi Vasip Şahin, eski bakanlar ve milletvekilleri ile Akşit'in yakınları katıldı.

Şentop ve Oktay, Akşit'in yakınlarına taziyede bulundu.

Akşit için öğle namazını müteakip düzenlenen törende cenaze namazını Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş kıldırdı.

Cenaze namazının ardından Akşit'in Türk bayrağına sarılı tabutu başında kısa bir konuşma yapan TBMM Başkanı Şentop, uzun yıllar birlikte görev yaptığı Akşit'e Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diledi.

Akşit, 58. ve 59. hükümetlerde bakan olarak görev yaptı

Malatya'da 1960 yılında doğan Akşit, Hacettepe Üniversitesi Yabancı Diller Yüksek Okulu ve İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdi. Serbest avukat olarak çalışma hayatına başlayan Akşit, 14 Ağustos 2001'de kurulan AKP’nin kurucu üyeleri arasında yer aldı.

22. ve 23. Dönem İstanbul Milletvekili olan Akşit, 58. Hükümet'te Turizm Bakanı, 59. Hükümet'te ise önce Turizm Bakanı, sonra Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı olarak görev yaptı.

Akşit, TBMM Anayasa Komisyonu Başkanvekilliğinin yanı sıra 12 Haziran 2011 tarihine kadar kurucu başkan olarak TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanlığı görevini yürüttü.

AKP Genel Merkez Siyasi ve Hukuki İşler Başkan Yardımcılığı görevini 2006'dan itibaren yürüten Güldal Akşit, 8 Temmuz 2011-14 Ekim 2014 tarihlerinde AKP Genel Merkez Kadın Kolları Başkanlığı görevinde bulundu.

TAZİYE MESAJLARI

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, AKP Kurucu Üyesi, Devlet Eski Bakanı Güldal Akşit’in vefatı ile ilgili olarak bir başsağlığı mesajı yayımladı.

Devlet Eski Bakanı Güldal Akşit’in vefatı nedeniyle üzüntü içinde olduğunu belirten Başkan Gürkan, “Hemşerimiz AK Parti Kurucu Üyesi, Devlet Eski Bakanı, AK Parti Genel Başkan Danışmanı, Siyasi Erdem ve Etik Kurulu Üyesi Sayın Güldal Akşit Hanımın vefatını derin bir teessürle öğrenmiş bulunmaktayım.

Malatya’mızın önemli bir değeri olan Hemşerimiz Güldal Akşit Hanıma Allah’tan rahmet, ailesi ve yakınlarına, AK Parti Camiasına ve tüm Malatyalılara başsağlığı diliyorum.

Mekânı Cennet, Makamı Âlî olsun” dedi.

Malatya Eğitim Vakfı (MEV) Malatya Şube Başkanı Naim Kayısıcı da, başsağlığı mesajında "İlimizin önemli değerlerinden Malatya sevdalısı, Malatya Eğitim Vakfı Mütevelli Heyet Üyesi, Eski Devlet, Kültür ve Turizm Bakanı Sayın Güldal Akşit’i kaybetmenin derin üzüntüsü içerisindeyiz. Merhume hemşerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet, MEV Ankara Şube Başkanı Sayın Mehmet Haluk Akşit’in nezdinde tüm ailesine başsağlığı ve sabır dileriz."dedi.

Ankara, AA- iha, malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • Ali (2 yıl önce)
    Hemşehrimiz merhume Güldal Hanımın ebediyete ugurlanması sırasında Malatyamızı temsilen Ankarada bulunan ve TBMM Başkanı Sn. Şentop ile beraber tabuta omuz veren Malatyamızın kıymetlisi Hasan Bingöl abimize şükranlarımı sunuyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (2 yıl önce)
    Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun diyorum, keşke biz yaşayan insanlar aramızdan ayrılanlardan birazcık ibret alsak da şu üç günlük dünyada kırıcı olmasak,dostluk, kardeşlik hakim olsa, kötülükler son bulsa,nefsimize uymasak, şeytana mağlup olmasak diye düşünüyordum,hayallere dalmıştim ,......
    0
    0
    Yanıtla