SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Malatyalıların Sabrını Taşırmamak Gerek'

0
Güncellendi - 2022-01-09 20:39:55
'Malatyalıların Sabrını Taşırmamak Gerek'
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Süper Lig’in 21. Haftasında sahasında Göztepe ile karşılaşacak olan Öznur Kablo Yeni Malatyaspor’un antrenmanını ziyaret ederek teknik heyet ve futbolcularla bir araya geldi.

Orduzu Pınarbaşı Nurettin Soykan Tesislerinde Öznur Kablo Yeni Malatyaspor takımını kulüp binasında ziyaret eden Başkan Gürkan, yapılan antrenmanı taraftarlarla birlikte bir süre takip etti. Başkan Gürkan’a Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Ticaret Borsası Başkanı Ramazan Özcan, Öznur Kablo Yeni Malatyaspor Yönetim Kurulu Üyesi İlhan Çelebi, ESOB’a bağlı oda başkanları ve taraftarlar eşlik etti.

Son maçlarda yapılan hakem hatalarından dolayı Öznur Kablo Yeni Malatyaspor’un haksızlığa uğradığını ve bu anlamda ilgili yerlerle görüşmeler yaptığını ifade eden Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, “Malatyaspor’umuzun yanında olma günüdür. Bizlerde bugün takımımızı ziyaret ediyoruz ve desteklerimizi teyit ediyoruz. Yeni Malatyaspor’umuzun özellikle son oynanan Kayserispor ve Trabzonspor maçlarında büyük haksızlığa uğradığını müşahede ettik. Bu haksızlığı telin ettiğimizi ifade etmek istiyorum. Bu anlamda Türkiye Futbol Federasyonu ve Gençlik Spor Bakanlığımızla yapmış olduğumuz görüşmelerde Malatyaspor’umuza yapılan haksızlıkların bir an evvel son bulması noktasındaki isteklerimizi Malatya halkı adına ifade ettik. Yeni Malatyaspor’umuzun değerli futbolcuları ve teknik heyeti sahada ter dökerken, bir taraftan da milyonların arkasında olduğu Yeni Malatyasporluların gönüllerini hüsrana uğratmak hiç kimsenin hakkı, hukuku ve haddi değildir. Özellikle futbol federasyonuna, hakemler kuruluna ve Gençlik ve Spor Bakanlığımıza sesleniyorum. İnsanlarımızın duygularını köreltmenin hiç kimsenin hakkı olmadığını ifade etmek istiyorum. Bundan sonraki süreçte Yeni Malatyaspor’umuza başarılar diliyorum. Hakemlerimizin tarafsız ve objektif uygulamalarını sahada görmek istediğimizi belirtmek istiyorum. Teknik Direktörümüz Marius Şumudica’nın şahsında futbolcularımızın çalışmalarını tebrik ediyorum. Bugün ligde bulunduğumuz yer iyi bir yer değil. Bu haftadan itibaren bütün futbolcularımıza ve teknik heyetimize güvenimizi teyit ederek galibiyet serisine başlamalarını temenni ediyorum” diye konuştu.

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder de, “Büyükşehir Belediye Başkanımız ve Sivil Toplumumuzun değerli temsilcileri ile Malatyaspor’umuza moral ziyaretinde bulunduk. Kendilerinin yalnız olmadığını teknik ekibimize ve futbolcularımıza göstermek istedik. Yeni Malatyaspor bizim ortak paydamızdır. Malatya’nın ortak paydasıdır. Sevincimizdir, başarısı bizleri sevindirir. Maçlarda mağlup olması bizleri üzer. Malatyalıların hepsini üzer. Anadolu’nun her takımı kıymetlidir. Bunu özellikle Futbol Federasyonumuzun bilmesi lazım. Fakat Malatyalıların sabırlarını taşırmamak gerek. Yapılan haksızlıklara dur diyoruz. Yeni Malatyaspor, kimsenin şahsi malı değildir. Hepimizin ortak değeridir. Dün nasıl sahip çıktıysak, bugünde sahip çıkmaya devam edeceğiz. Teknik ekibimiz birçok noktada takıma güvendiğini belirtiyor ve bu bizi pozitif yönde etkiliyor. Bizler ortak paydamızın her daim yanındayız. Bugüne kadar takımımızın hep yanında olduk, olmaya da devam edeceğiz” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’a destekleri için teşekkür eden Öznur Kablo Yeni Malatyaspor Teknik Direktörü Marius Şumudica, “Şehrimizin büyüklerini yanımızda görmemiz benim için çok önemli bir şey. Bu bize daha çok güven veriyor. Herkesin ifade ettiği ve tüm Türkiye’nin de gördüğü gibi son iki, üç maçtır resmen hakemlerin katliamına uğruyoruz. Türkçe öğrenmeye başladım ve Türkiye’de spor kanallarını izliyorum. Herkes bizimle aynı fikirde. Büyükşehir Belediye Başkanımız ve diğer büyüklerimize söz veriyorum yeni gelen transferlerimizle birlikte yeni bir film yapıyoruz. Bu filmin başrolünde ben olacağım ve Yeni Malatyaspor süper ligde kalacak söz veriyorum ama artık yapılan yanlış kararlardan dolayı yeter diyoruz” ifadelerini kullandı.

Öznur Kablo Yeni Malatyaspor takım kaptanlarından Sadık Çiftpınar ise, “ Büyükşehir Belediye Başkanımız, ilçe belediye başkanlarımız ve oda başkanlarımıza bizlere verdikleri destek için teşekkür ediyorum. Bu destek bizi daha güçlü kılıyor, daha özgüvenli oluyoruz. Yapılan haksızlıklara bütün Türkiye şahit oldu. Bundan sonra sahaya çıktığımızda hepsini unutup gerekirse yapılan haksızlıklara karşı da fazla mücadele verip hepsinin yenerek toplayabildiğimiz kadar puan toplayarak takımımızı ligde bırakmak adına üstümüze düşen görevin fazlasını yapmak durumundayız. Önümüzde Cuma günü oynayacağımız Göztepe maçı var. Bizim için çok önemli bir maç bununda bilincindeyiz. Mazeretsiz, koşulsuz, şartsız sahaya çıkacağız. Takımımızı ligde tutmak adına bir galibiyetle ateşi fitilleyip seri galibiyetlerle takımımızı ligde tutacağız” dedi.

Başkan Gürkan açıklamaların ardından teknik heyet ve futbolculara tatlı ikramında bulundu.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

18 yorum yapılmış

  • Hurriuet (2 yıl önce)
    Cuma günü taraftar herşeye rağmen stadı doldurmalı ve tek bir slogan YERLİ HAKEM İSTEMİYORUZ olmalı
    0
    0
    Yanıtla
  • Hüsnü (2 yıl önce)
    Kuru birlik ve beraberlik söylemleri ile bu işler olmadı,olmaz,olmuyacak.Alttaki tüm takımlar,rakiplerimiz iyice güçlendiler.neredeyse transferlerini de bitirdiler.Bunu söylememe bile gerek yok.Oynanan maçlar ve alınan skorlar ortada.Peki biz ne yapıyoruz?Ligin en zayıf takımıyız ,her zaman olduğu gibi ortada laf çok, transfer yok ,Başkan muhtemelen trabzon maçı ile ilgili telefonla tff yi aramış hiç cevap veren olmamış?Burada demek ki tff de seni hesaba almıyor başkan.Bu gelinen noktaya şaşırdıkmı? tabiki hayır.Bu noktada her şeye rağmen şehrin siyasileri bir nebzede olsa bu duruma karşı çıkmalıydılar.Onuda çok şükür göremedik.Siyaseti bu işlere karıştırma diyenlere aşağıdaki tabloya baksınlar..Trabzonun şampiyon olması için,Malatyaspor üzerine oynamanın mantığı ne diye soranlara cevabım da şudur..Bunun sebebi bu ligin basiretsiz başkanıyla,yönetimiyle en zayıf halkası Malatyasporda ondan..Bakın Türkiye liglerinde en fazla penaltı kazanan takımlara.Sırasıyla 1-Giresun 2-Trabzon 3-Rize..Bu tablo size umarım birşeyler hatırlatıyor?..Kısaca bu sefer belliki hem iç şartları ,hemde dış şartları ile tükenmiş bir takımız.Benim anlamadığım konu ise ,aynı şeyler 2-3 senedir aynen nüksediyor ama bunun niçin böyle olduğunu bazıları nedense ne sorar nede nede merak ederler.Daha da ilginç olanı ise yönetimde sıkıntıya girmiş klübü bir türlü bırakmak istemezler.İnşallah bu yorumlarımın tümü boşa çıkar,yanılırım.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet naim YAZ (2 yıl önce)
    Geçin bunları iş isten geçti bu numaralarda gercek futbol severlere ve kamuoyuna çok alışımız çok güzel hareketler sezonun başında nerdeydiniz YENİ MALATYASPOR 'un bu duruma düşmesini ozelliklemi beklediniz bu sahiplenme duygusuna ait bu fotoğrafı vermek ayıp günah değilmi bir taraftar olarak stad'da yada ekran başında kulübün yaşadığı sıkıntı ve sorunlar nedeniyle üstüne üstlük federasyon ve merkez hakem kurulunun sergilediği tutum yapılmış haksızlıklara seyirci kalmanın sonucu vicdanınız mı sızladı GEÇİN BUNLARI COK GEÇ ARTIK ÇOK GEÇ İNŞALLAH ben yazdıklarımdan mahcup olurum.
    0
    0
    Yanıtla
  • Has Kayısı kentli (2 yıl önce)
    Tonlarca para alan 10 tane topçu ve adil efendi ile yanındaki birkaç tane kendine idareci süsü vermiş vasıfsız şahıslar bunlar kim malalatyaya ne gibi faydaları olmuş şimdiye kadar 5 kuruşluk hayırları yok memlekete diyeceksiniz ki malatyayi tanıtıyorlar bunlar İngiliz rus alman ligindemi oynuyorlar ki malatyayı tanitsinlar burası TÜRKİYE CUMHURİYETİ ve burada MALATYA yı bilmeyen mi var belediyelerin kasasından bunlara para aktarılmasın yeter artık hepsi lüks rezidanslarda oturuyor milyonluk arabalarla geziyor ve Malatya hiçbirinin umrunda değil hiçbiride malatyalı değil üç kuruş fazla veren olsun anında başka takımdalar bunlara verilecek para fakir fukaraya evine ekmek çocuğuna kıyafet alamayan gariban insanlarımıza harcansın bunlara verilecek herkuruşa yazıktır günahtır
    0
    0
    Yanıtla
  • Bu futbolun içindeysen burda mücadele veriyorsan rakiplerinle aynı veya yakın şartlarda yapacaksın. Öyle kimseye de kolay paralar vermiyorlar.sektör neyi gerektiriyorsa eksik fazla onu yapiyorlar.Bu takım herşeyden önce Malatya'nin en önemli markalarından biri dunyada olduğu gibi bizim içinde iyi bir reklam aracı, sevenlerin tutkusu,sosyalleşme adına önemli faktör. Bugün sporun her dalı çok büyük paralar harcanan bir sektör olmuş. Siz sporu sevmeyebilirsiniz.Ama gölge etmeseniz iyi olur.
    0
    0
    Yanıtla
  • Muhsin (2 yıl önce)
    Bu filimde alinan bir karedir. Filme iyi bakın iyi seyirler....
    0
    0
    Yanıtla
  • Aydın (2 yıl önce)
    Sabrımız taştı başkan. Bu kadar sessizlik niye?Bir VELI AGBABA tepki gösterdi. Ūçüncü güne GİRDİK.AKP ortada yok.M.FENDOGLU nerede?Malatyaspor un haklarını ne zaman arayacaksınız.
    0
    0
    Yanıtla
  • Sayim (2 yıl önce)
    Mademki bu islar koralina Gora oynamıyor biz artık onlarda adalet beklamiyoruz biz hakimizi kendimiz alacağız bu iş orman kanununa göre oynanıyor bunlar çok telikeli islar yapıyor ben yetkilileri uyarayım bunlar suraklı bir kesimin ustuna gidiyor o kesimi isyana teşvik ediyor bular boluculuk yapıyor Malatya şehri sağlam devletin yanında herzaman yerini almıştır bunlar bu birlikteliği bozmak istiyorlar bu beli güz göre göre yapiyorlar
    0
    0
    Yanıtla
  • HAD (2 yıl önce)
    Malatyaspor'un sahibi ancak Malatyalılardır. Şimdi olaylara seyirci kalma zamanı değil. Malatyaspor'a seyirci olma vakti. Biz kurtarıcı mı bekleyeceğiz? Haydi Malatya stada takımının ardında durmaya. Unutmayalım ki 12 puanlı takımı seyirci ligde tuttu şimdi de ancak seyirci tutar. Stadı boş gören atını istediği gibi oynatır. Dolu stad dizginleri elde tutmamızı sağlar. Burda yönetime de iş düşüyor, biletler bu dönem 10 - 15 tl olmalı.
    0
    0
    Yanıtla
  • 44 gurbet (2 yıl önce)HAD isimli kullanıcı yorumuna
    Tebrikler katılıyorum
    0
    0
    Yanıtla
  • M.Saim (2 yıl önce)HAD isimli kullanıcı yorumuna
    Son zamanda gördüğüm en iyi yorum.Bravvo.Bizimle aynı konumda olan Goztepe taraftarı 90 dakika susmadan takımlarına destek veriyorlar.Bizimde gereken desteği vermemiz gerekir.
    0
    0
    Yanıtla
  • İsyankar (2 yıl önce)
    Neredeydiniz şimdiye kadar. Takım bu hale düştükten sonramı? Y. Malatyaspor taraftarı günü geldiğinde bu ilgisizliği, bu vurdum duymazlığın, bu sahipsizlik in hesabını soracak. Bir Büyükşehir bir süperlig takımına sahip çıkamadı. Yazık çooook yazık. Federasyon un birinci hedefi Y. Malatyaspor u düşürmek. Y. Malatyaspor un bileti çoktan kesildi. Peki neden? Çünkü en zayıf halka, en sahipsiz Y. Malatyaspor du. Ondan. Yazık oldu. Göztepe maçında galibiyet hayal. Hiç umutlanmayın. Eğer onurumuz varsa takımı lig den çekin. Türkiye de yer yerinden oynasın. Her zaman Malatya ya oyna nan oyunu bu kez biz bozalım. Federasyon u ve hakemleri biz rezil edelim. Hadi varmısınız.
    0
    0
    Yanıtla
  • Canercan 44 (2 yıl önce)İsyankar isimli kullanıcı yorumuna
    Güzel tespitler keşke bu hale gelmeden destek çıkılsaydı.
    0
    0
    Yanıtla
  • Tatar Ramazan (2 yıl önce)
    Hiç bir belediye başkanı sayın Ahmet Çakır'ın yaptığını yapamaz Yeni bir takımın oluşması bu heyecan onun sayesinde bu vefayı ben şahsen hiçbir zaman unutmayacağım,mevcut belediye başkanı malesef Malatyasporumuzu da reklam aracı olarak görüp davranıyor bu güne kadar ne yaptı sormak lazım neredeydi sormak lazım Malatyasporumuz reklam aracı değildir ancak gerçek manada sahipsizdir,böyle günlerde Veli Ağbaba olsun AKP milletvekilleri olsun belediye başkanımız olsun medyaya haber vererek bir resim bir haber yapıp tekrar ilgisiz yaşamlarına devam ediyorlar tüm Malatyalılar malesef bu resmi sürekli görmekte
    0
    0
    Yanıtla
  • 44malatya (2 yıl önce)
    Baskan yapilacak tek sey acilen en az 8 tane oyuncuya ihtiyac var belediye baskanlari acilen trasferler icin sizler malatya is adamlari yetkililer halk el ele vererek para toplayin transfer yapin baska kurtulusu yok Acilen goztepe macindan once malatyada bulusarak sorunu haletmemiz gerekiyor siyasi partilerin vekileri baskanlari bir Araya gelip takimi kurtarin turkiyeye rezil olduk yeter artik
    0
    0
    Yanıtla
  • seyfettin atay (2 yıl önce)
    Acaba Malatyalı milletvekilleri nerede mecliste en az 11 tane milletvekili malatya için biraraya gelip başta spor bakanlığı Türkiye futbol federasyonu ve MHK nin yetkililerine bu malatya ya yapılan hainliğin hesabını sormalıdırlar. Bu tip hakemlererin düdüğünü asmaları istenmelidir. Bu Diğer hakemlere örnek olmalı haksızlık yapandan kurtulmalıdır. Bizlere düşen bir görev varsa bu cibilliyetsizlerden hesabını bizlerde sorarız. Her şey malatyamız için.
    0
    0
    Yanıtla
  • Vekiler seçim zamanı oy için gelirler parti ayrımı yapmadan Veli vekilden başka kim yanımızda veli vekilimizin siyasi görüşünü sevmem ama mert dürüst bir malatyalı vekil
    0
    0
    Yanıtla
  • 44 gurbet (2 yıl önce)
    Lafla bu iş olmaz madem bir yetkiniz var o zaman trabzon 3 .0 yenik sayılsın inşallah bir çare bulunur bu sorunları çözümü bize kalırsa iyi olmaz ama biz halk olarak cözeriz işte o zaman hic bir şey şimdiki gibi olmaz
    0
    0
    Yanıtla