SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Büyükşehir Meclisinde Esenlik Fiyatları Konuşuldu

0
Güncellendi - 2022-01-13 22:06:09
Büyükşehir Meclisinde Esenlik Fiyatları Konuşuldu
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi Ocak ayı toplantıları 2. oturumu Başkan Vekili Selim Pilten başkanlığında yapıldı ve gündemdeki maddeleri görüşüp oylayarak karara bağladı.

MOTAŞ’a sermaye artırımı

Büyükşehir Belediyesinin iştiraklerinden olan 137 Milyon sermayeli MOTAŞ’ın için 15 milyon lira sermaye artırımı maddesi görüşülürken söz alan CHP’li Günnur Tabel; “Bu sermaye artırımı fiyat artışlarından dolayı mı? Bir de zaten otobüslere de zam yaptınız.” sorusuyla yapılan zamma rağmen sermaye artırımına neden gerek duyulduğunu sordu.

Sermaye artırımına neden gerek duyulduğu yönlü soruya MOTAŞ Genel Müdürü Erkoç; Elektrik giderlerinde yüzde 127 artış olduğunu belirtikten sonra “Biliyorsunuz bizim harcamalarımızın çoğunu akaryakıt, yedek parça gideri ve trambüslerde kullandığımız elektrik giderleri oluşturuyor. Bunlardaki artışlar açıklanan enflasyonun rakamlarının çok çok üzerinde akaryakıt giderimiz iki kat, elektrik giderimiz yüzde 127 arttı. Finansal olarak bunları karşılamada sıkıntı yaşıyoruz. Fakat bu hizmetinde devam etmesi gerekiyor. Biz ticari olarak düşünmüyoruz ama hizmeti aksatmamak içinde bu şekilde bir desteğe ihtiyacımız var.” ifadeleriyle Büyükşehir Belediye Meclisinden sermaye artışına destek istedi.

Sermaye artırımına ilişkin talep onaylandı.

"Esenlik kar mı ediyor, zarar mı?"

İlgili finans kurumu ve bankalardan 30 milyon lira uzun vadeli ve düşük faizli borçlanma yetkisi maddesi üzerine söz alan Esenlik Genel Müdür Ata Ünlü, “Şirketimizin here sene rutin olarak alınan bir yetkidir. Geçen sene de 30 milyon borçlanma yetkisi aldık. Fakat bunun sadece 10 milyonunu kullandık. Bu rakamın hepsini kullanacağız diye bir kaide yok. İhtiyaç halinde bazı aylarda 2, 3, 4 milyonu ürün tedarikinde kullanıyoruz. Uygun fiyatta ürün alabilmek adına bu krediye başvuruyoruz. Durum bundan ibaret takdir meclisindir.” ifadeleriyle borçlanma yetkisinin nedenlerini açıkladı.

CHP’li Meclis üyesi Fehmi Kütan, “Esenlik marketlerde genel anlamda fiyat düşüklüğü söz konusu değil tamamen tüketim maddeleri de öyle bunun yanı sıra personel yoğunluğu da gözle görülüyor. Esenlik market piyasanın altında halkı destekleyecek noktada bir arz yapmazken, acaba kar mı ediyor zarar mı ediyor? Bu süreci eğer bir ticari sır olarak değerlendirmeyecekseniz, bilgi edinebilir miyiz?” sorusuyla şirketin karda mı zararda mı olduğu yönünde bilgi verilmesini talep etti.

Genel Müdür Ünlü, soruyu” Esenlik bildiğiniz gibi belediyemizin yüzde 100 hissesine sahip bir şirket, buranın karı da zararı da bize. Burada kimsenin cebine bir şey girmez. Fakat bizim burayı başa baş götürmek ve zarar etmeden ayakta tutmak bizim görevimizdir. Biz burada büyük karlar yapmıyoruz, yıl içerisinde yüzde 1-2 ile ancak kar marjını koyuyoruz. Fakat bu fiyat yüksekliği bizden kaynaklanan bir şey değil tedarik ettiğimiz ürünlerin maalesef tedarikinde yüksek fiyattan kaynaklanıyor. Personel konusuna gelince de yüzde 50 personel sayımız azalmış durumda.” ifadeleriyle yanıtladı.

Yapılan konuşmalardan sonra maddeler oylanarak kabul edildi.

350 Milyon liralık kaynak

Büyükşehir Belediyesinin 2022 yılı stratejik plan çerçevesinde yapılacak projelere kaynak bulma amacıyla 350 milyon iralık kaynak temin edilmesi için yetki verilmesi maddesi de oylanarak kabul edildi.

Darende’deki planlı alanlar kapsamındaki merkez mahalleleri için geçtiğimiz yıl hazırlanan nazım imar planının uygulamasında ortaya çıkan aksaklıkların giderilmesi ve uygulanabilirliğini artırmak amacıyla plan revizyonu yapılması maddesi mecliste onaylandı.

Gündemdeki maddelerin bir kısmı bir sonraki oturuma ertelenmesi ve 3. Oturumun 14 Ocak 2022 Cuma günü yapılmasına karar verildikten sonra oturum sona erdi.

malatyahaber.com- Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

8 yorum yapılmış

  • Mete (2 yıl önce)
    Allahtan korkun, başka markette 27 TL olan ürün esenlikte 48 TL , onlarca ürünü karşılaştırdım. Belediye marketisiniz , eğer kâr oranınız doğruysa o zaman herkes ucuz alırken siz pahalı alıyorsunuz toptancılardan. Başka açıklaması yok bunun,ömür sağda solda gezeceğine işine bak,bakkallarımız sizden daha uygun.
    0
    0
    Yanıtla
  • 44malatya (2 yıl önce)
    Bir AKP olarak utaç vereci bir Durum insanlar çok zor durumda bu nasıl bir vicdan hergün zam zam nereye kadar böyle gidecek Allah yardımcımız olsun
    0
    0
    Yanıtla
  • 44malatya (2 yıl önce)
    Başkanımız tarihe altın harflerle yazılacak az kaldı iki ayda bir zam üstüne zam yapıyor bir ay sonra toplu taşıma 10 TL geçer rahat olun sevgili malatyalır selatin başkan
    0
    0
    Yanıtla
  • Pırasa (2 yıl önce)
    Çok afedersiniz sayın genel müdürüm. 30 yıllık bir işletme onlarca subeli bir marketin 2 3 milyon için faize bulaşması ne kadar komik geliyor kulağa. Bugun bir daire bir milyon olmuş. Bir tedarikçinizin son 10 yıldaki mal varlığına bakın bir de mal tedariği için 2 3 milyon kredi kullanma yetkisi isteyen şirketinize bakın. Ha birde su var şirket sırrı olabilir ama Kasanızda kac tl yedek akçe var ? Müdürlerin maaşı bir market şubesinin aylık kârı ile orantısı ne ?
    %100
    %0
    Yanıtla
  • öneri (2 yıl önce)
    Esenlik kadrosuna piyasa araştırmacıları, ajanları kadrosu açmanıza gerek yok. Bizzat gezin, Millete kulak verin. Fiyatları kıyaslayın. Ne kadar pahalı olduğunuzu görün. Belediyenin yatan kamyonları ile tarlayı marketlere taşıyın. Aynı düşüncelerim halk ekmek için de geçerli. Elinizdeki gücü kötüye kullanıyorsunuz. Kendi kendinize ilan-reklam-gizli işsizlik/istihdam kapısı olarak kullanıyorsunuz. Arpalık olmaktan vazgeçin. Gün bugün. Fırsatı Tepmeyin. Demedi demeyin.
    0
    0
    Yanıtla
  • ufuk (2 yıl önce)
    Esenlik genel müdürü.. yüzde bir iki kar marjı koyuyoruz diyor açıklamasında...bu mübarek günde ALLAH belanızı versin mi yalan söylüyorsanız....en az yüzde elli kar marjıyla çalışıyorsunuz...yeter milleti kandırdığınız...
    0
    0
    Yanıtla
  • Vatansever 44 (2 yıl önce)
    Fiyatları biz belirliyoruz onun için bütün marketler den daha yüksek herşey eskiden güzeldi yokluğu da güzeldi şimdinin varlığı kadar vatan millet düşmanı fırsa stokçu paragöz ALLAH IN verdiği rızkı çalan yoktu şu an hepsi mevçut hesabını mahşerde vereceksiniz!!!!
    0
    0
    Yanıtla
  • abuzzer (2 yıl önce)
    esenlik mi? kapısından bile girmeye korkar olduk, malatyanın en pahalı marketleri arasında ilk sırada yer alıyor halktan uzak halkın tepesinde cebinde gözü olan bir market
    0
    0
    Yanıtla