SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

"3 Bin 600 Yatak Kapasitesine Ulaşacağız"

A- A+ PAYLAŞ

GEÇEN YIL MALATYA'DA 9,5 MİLYON KİŞİ SAĞLIK KURULUŞLARINA BAŞVURDU.. Karaciğer naklinde önemli bir merkez konumuna gelen ve yakında 3 bin 600 hasta yatak kapasitesine ulaşılacak Malatya'da, vatandaşlara uzun yıllar nitelikli sağlık hizmeti sunulması hedefleniyor.

https://youtu.be/vxyadelPqn4

Sağlık Bakanlığına bağlı 1 eğitim ve araştırma hastanesi, 7 devlet hastanesi, 1 ağız ve diş sağlığı hastanesi, 7 toplum sağlığı merkezi, 3 entegre ilçe hastanesi, 97 aile sağlığı merkezinde toplam 278 aile hekimliği birimi, 112 sağlık evi, 3 göçmen sağlığı merkezi, 17'si il merkezinde, 18'i de ilçelerde olmak üzere toplam 35 acil sağlık hizmetleri istasyonuyla toplamda 3 bin 244 yatak sayısının bulunduğu Malatya, sağlık sektörüne yapılan yeni yatırımlarla dikkati çekiyor.

Mevcut üniversite ve devlet hastaneleriyle çevre illerden gelenlere de önemli hizmet sunulan ilde yapılan 360 yatak kapasiteli Battalgazi Devlet Hastanesinin inşaatı devam ederken, yapımı tamamlanan Doğanşehir Devlet Hastanesi ise geçici hasta kabulüne başladı.

İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezinde gerçekleştirilen nakillerle ön plana çıkan, özellikle karaciğer naklinde önemli bir merkez konumuna gelen ve her yıl yurt içi ve dışından çok sayıda hastanın sağlık bulduğu Malatya'da, yapılan yeni hastaneler hem kente hem de bölge illerine hizmet verecek.

İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Recep Bentli, AA muhabirine, vatandaşlara en iyi ve kaliteli hizmeti sunmaya çalıştıklarını belirterek, kentte sağlık yatırımlarının tüm hızıyla devam ettiğini söyledi.

Malatya'da son olarak 360 yataklı Battalgazi ve 100 yataklı Doğanşehir Devlet Hastanesi'nin yapıldığını anımsatan Bentli, "Şu ana kadar Battalgazi Devlet Hastanesi hariç kentte 10 bin kişiye düşen yatak sayısı 40,1 olarak görülüyor. Battalgazi Devlet Hastanesi ile bu rakam 45 olacak. Bu anlamda, servis yatakları anlamında bir sıkıntı yaşamadığımızı söylemek istiyorum. Yatak doluluk oranlarımız da kent genelinde yüzde 50-60'ı geçmiyor. Bazı mevsimsel durumlarda doluluk artıyor ama genel itibarıyla yüzde 50-60'ı geçmiyor." dedi.

- "3 bin 600 yatak kapasitesine ulaşacağız"

Bentli, şu an kentteki sağlık kuruluşlarında 3 bin 244 yatak kapasitesi bulunduğunu dile getirerek, şöyle devam etti:

"Doğu Anadolu ve Güney Doğu Anadolu'da nüfus başına düşen en yüksek yatak kapasitesine sahip iller arasında yer alıyoruz. Yeni açılacak hastanemizle kentte 15-20 yıl yatak sonunu olmadan sağlık hizmeti verilmeye devam edilecek. Şu an mevcut yatak kapasitemiz 3 bin 244, yeni  hastanemizle kentte 3 bin 600 yatak kapasitesine ulaşacağız."

Prof. Dr. Bentli, en büyük sıkıntılarının acil hizmeti olduğunu belirterek, "Üniversite hastanemizde üçüncü basamak hastane olduğu için günlük 250 civarı hastaya bakılırken, Eğitim ve Araştırma Hastanemizde çocuk acille günlük 5 binlere ulaşan rakamlara ulaşıyoruz. Battalgazi Devlet Hastanesinin açılmasıyla Eğitim ve Araştırma Hastanemizin de rahatlamasını bekliyoruz." diye konuştu.

Malatya'da geçen yıl sağlık kuruluşlarına başvuruda büyük bir artış yaşandığını anlatan Bentli, şunları kaydetti:

"Geçen yıl kentte sağlık kuruluşlarına başvuru sayısı 9,5 milyon. Bu rakamlara göre her bir kişi, ortalama yıl içerisinde 12 kez sağlık kuruluşuna başvurdu. Bu yüksek rakamlarla övünmek çok doğru değil ama gereksiz başvuru da çok oluyor. Özellikle bir vatandaş, başvurduğu hekimi beğenmediğinde bir gün geçtikten sonra başka bir hekime başvuruyor. Bu durum çok ciddi bir israfa yol açtığını gösterse de en azından ilimizin böyle bir kapasitesi olduğunu söylemek istiyorum. 9,5 milyon başvuru çok yüksek bir rakam. Acile başvuru oranlarına bakıldığında maalesef Türkiye genelinde ilk 5'teyiz. Asıl önemli olan aile hekimliklerini, yani birinci basamağı, vatandaşlarımızın daha az kullandığını düşünüyoruz. Vatandaşlarımızın önce evlerine en yakın ve bağlı oldukları aile hekimliklerine başvurmaları, eğer acil bir durum değilse, sonra aile hekimi uygun görürse ikinci ve üçüncü basamaktaki uzman muayenehanelere başvurmalarını tavsiye ediyoruz."

AA

Sağlık Müdürü Prof.Dr. Recep Bentli

Battalgazi Devlet Hastanesi

Doğanşehir Devlet Hastanesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

11 yorum yapılmış

  • bulent (3 yıl önce)
    sayın editör dun nacızhane bir yorum yapmıstım kufur yok hakaret yok rencıde etmek yok o yorumumu yayınlamayarak emege saygısızlık ettınız saygılar
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyali (3 yıl önce)
    Battagazide oturuyorum evet hastane güzel de 20 gün de önce randevu alınamıyor bu yüzden geçen gün doğanşehir devlet hastanesinde tedavi oldu hastane olsa ne olur kulanamiyorsan yanı gitmediğin oto yol gibi
    0
    0
    Yanıtla
  • Abuzer (3 yıl önce)
    Yemin et...!
    0
    0
    Yanıtla
  • İsmet Gökçe (3 yıl önce)
    Bütün illerde şehir hastaneleri var iken Malatya'da neden yok bir Elazığ Erzincan kadar olamadık sayın vekiller ne haber
    %50
    %50
    Yanıtla
  • MURATHAN (3 yıl önce)
    Hastahane resmi paylaşılıyor '' SAHİPSİZ MALATYA'' yorumu geliyor. Yorum yapan kesimin nekadar donanımlı ve bilinçli olduğu aşikar.
    %0
    %100
    Yanıtla
  • Mehmet (3 yıl önce)
    Bina yapmak sorun değil yapılır ama doktor olmadıktan sonra istediğiniz kadar büyük şaşalı yerler yapın hiçbir önemi yok... Gerçek anlamda vatandaş doktora erişmekte sorun yaşıyor eriştiğiniz doktor ise tecrübesiz bilgisiz kişiler örnek olarak söylüyorum benim 20 lik dişim çürük 4 5 aydır 2 3 defa diş hastanesine 1 defa üniversite hastanesine gittim ama çekebilecek doktor yok o oraya o oraya gönderiyor yani kısacası özele git bi çürük diş için 500 TL vermek zorunda birakiliyorum anlayın artık doktorların kalitesini...
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Köyün akillisi (3 yıl önce)
    Rendavuyu ala biliyormusun birde gir rendavu al bakalım 50 bin yataklı hastane var desen ne olur
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mirro (3 yıl önce)
    Elazığ'da hastane yok adamlar Malatya şehir hastanesine geliyor nankör olmamak lazım çevre illere bakın Antep Diyarbakır Elazığ Urfa el insaf.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • bulent (3 yıl önce)
    bu yorumumu okuyacak ınsanlar benı muhallıf sanmasın kuruldu kurulalı ak partılıyım benım derdım mılyonları ılgılendırıyor allah ıcın hastane yapmakmı onemlı yonetmekmı onemlı tabıkı yonetmek sen son teknolojıyle hastane yapıcaksın bazı polıkılınklere randevu almaya calısacaksın aylar sonraya randevu verıceksın varmı boyle sacmalıkkardesımm bana eskı devlet eskı sıgorta hastanesı yetıyordu en azından bır kac gun ıcınde tedavi olabılıyordum ama sımdı koskoca hastaneler yapılıyor ama randevu aylar sonraya verılıyor ben bogazımdan kesıcem bır esnaf olarak bagkurumu yatırıcam sonrada randevu aylar sonraya verıldıgı ıcın gıdıp ucretlı ozel hastaneye tedavı olucam bırde bılmeyen vadandaslarımız ıcın soyluyorum hastanelerde randevu almadan elını kolunu sallayarak gıdıp tedavı olacagın tek polıkılınık ıse psıkıyatrı bolumu ne demek ıstedıgımıde anlamıstırsınız heralde saygılar
    %0
    %100
    Yanıtla
  • Vatandaş (3 yıl önce)
    Sayın hocam randevu bulamıyık. doktorlar motor gibi baksın hasta odalarındada ranza sistemine geçin daha çok yer olur. ultrasyonu çok geç çekiler onuda güvenlikçilerin geçirdiği kapılara monte edin zaten her doktor istiyi bari kapıdan girişte çekilmiş olur. iyi günler hayırlı işler
    0
    0
    Yanıtla
  • ali (3 yıl önce)
    Sahipsiz MALATYA
    %100
    %0
    Yanıtla