SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"4.4'lik Deprem, Tetiklenmiş 51'inci Depremdi, Sorun Yok"

A- A+ PAYLAŞ

Deprem uzmanı Dr. Ramazan Demirtaş, Malatya’da Perşembe sabah 05.52'de meydana gelen 4.4 büyüklüğündeki deprem için değerlendirmesinde, “Anormal bir durum yok, 18 ay sonra olan 51. tetiklenmiş bağımsız depremlerden birini oluşturmaktadır.” dedi.

Deprem Uzmanı Dr. Ramazan Demirtaş, merkez üssü Malatya’nın Yeşilyurt ilçesi olan 31 Temmuz Çarşamba günkü Yeşilyurt- Bostanbaşı merkezli  4 ve 1 Ağustos Perşembe günkü Yeşilyurt- Aşağıköy merkezli 4.4 büyüklüğünde depremleri, 6 Şubat depremlerinin tetiklediği depremler olduğunu söyledi. Demirtaş,  bunun anormal bir durum olmadığını ve korku ve panik ortamı yaşatmak isteyenlere uyulmaması çağrısında bulundu.

Dr.  Demirtaş’ın, 4.4'lük depremle ilgili değerlendirmesi şöyle:

“Yeşilyurt'un (#Malatya) 15km güneyi, Aşağıköy'ün 3km GGB'sında: 01.08.2024 05:52, Mw=4.4'lük tetiklenmiş bağımsız bir #deprem oldu.

1-) Aşağıköy-Üçgöze arasında uzanan DAF'ın 12 km kuzeyinde, Çöşnük fayına dik 10km uzunlukta KD-GB gidişli bir faydan kaynaklandığı söylenebilir.

2-) Deprem Çöşnük (Kavaktepe-Yeşilyurt Fayı) Fayı ile Doğu Anadolu Fay Zonu arasında, bu faylara çapraz uzanan ve Türkiye Diri Fay Haritasın'da yer almayan KD-GB gidişli muhtemelen sol yanal atımlı doğrultu atımlı faylanmadan ileri geldiği tahmin edilmektedir.

3-) Anormal bir durum yok, 18 ay sonra olan 51. tetiklenmiş bağımsız depremlerden birini oluşturmaktadır.

4-) Haritada görüldüğü üzere 6 Şubat 2023 (Mw=7.6) sonrası bu civarda 4.0 ile 6.0 arasında 51 tetiklenmiş deprem oldu.

5-) Birileri her zaman olduğu gibi, ucuz kahramanlık ya da farklı rant odaklı amaçlarını gerçekleştirmek için, büyük korku depremi tetikleyebilir ya da 3.5 milyon yıl önce aktivitesini kaybetmiş Malatya fayını harekete geçirebilir, birileri de Çöşnük fayını, dikkate almayın..”

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

6 yorum yapılmış

  • Fikret (1 ay önce)
    Hayat bunlara güzel oturdukları yerde bilmem kaçıncı deprem sorun yok demek ne kadar kolay adam akıllı açıklama yapmak yok hep topu taca atma var yok sevgiyle kalın yok dikkatli olun gibi gereksiz açıklamalar halkı bezdirdi artık
    %45
    %55
    Yanıtla
  • mehmet yüksel (1 ay önce)
    Valla doğru veya yalan duymak istediğim demeçler bunlar çünkü deprem olacak dendiği zaman korku içinde yaşıyoruz olacaksada söylenmesin çünkü yapabileceğimiz bişey yok yapılacak tek şey evi çürük olan sağlam binalara geçsin bunun haricinde deprem için tedbir alınmaz
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Taylor (1 ay önce)
    Yerin altı yüz bilinmeyenli bir denklem. Siz halkımıza ve Yerel Yönetimlere ,Devlete ne yapılabilinir,nasıl önlem alınır, ne tür çareler var bunları söyleyin. yer kendi görevini ne zaman yapacağını bırakın kendi karar versin sizler bilim sataşmasını bırakın da halka yardımcı olmaya çalışın iş işten geçmeden..
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Ahmet Yalvaç (1 ay önce)
    Geçmiş Olsun İnşaAllah Malatya'm
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Tarik (1 ay önce)
    Yav artık komiklesti bu açıklamalar.
    %53
    %47
    Yanıtla
  • Serkan (1 ay önce)
    Akçadağın düzüne, gülüm oy oy oy...
    %80
    %20
    Yanıtla